navazec na uhore.

ahoj chtel bych se zeptat jak se navazuje navazec na uhore tak aby se struna neprekroutila poslete mi i fotku navazce aby bil viditelny. MOC A MAC DEKUJI! muj email je skoky@seznam.cz
Autor diskuse: Skoky - Profil , 14.9.2007 dravci - techniky lovu

Japčák - Profil | Po 17.9.2007 0:04:33

Ouhoře již nelapám...
Ale kdysi...
NEJ - pouze háček a nic !!! Jak na rousnáka tak na rybičku, nej ouklejka..

Na vlasec asi 0,30 se dá dnes vytáhnout každý.. pouze to chce se s ním nes.at....

Petrson - Profil | Ne 16.9.2007 23:25:25

>> Skoky > délka návazce asi opravdu zásadní nebude, ale důležitá je průchodnost montáže. Proto volím - právě proti zamotání - postranní zátěže : návazec (raděj užívám z monofilu kvůli nenápadnosti, ale vezme i s pletenkou) > na úhoře vždy karabinu s obratlíkem > trubička s postranním placatým olovem (běžně ke koupi už se závěsem). Není-li ve výbavě, stačí aspoň kus bužírky na kmen mezi obratlík a zátěž - asi jako zde:
http://www.mrk.cz/montaze.php?id=340
Návazce obvykle dávám delší, než na obr., ale u posledně vytaženého hada byl asi jen 20 cm, ještě k tomu pletený. Jde asi hlavně o tu průchodnost, což napovídají i nápadné, přesto nedotažené záběry, než poté při vytáhnutí výjde najevo, že se koncovka zamotala. Takže, pokud prostor dovolí, házet zlehka, spíš jen vahou zátěže, ladným obloučkem. Chvilku po dosednutí a dopnutí ještě narovnat forpas potažením tak do půl m, dle jeho délky. Pak už stačí jen termoska s čajem :)

ctk - Profil | Pá 14.9.2007 11:00:12

najlepsie sa mi osvedcilo priviazat na koniec hacik, natiahnut cerva a hodit. s velkym cervom nahodis prekvapivo daleko a ak idu, beru spolahlivo. pripadne len male 5 g olovko.

Milhauz - Profil | Pá 14.9.2007 9:15:40

Na chytání opravdu trofejních hadů specialisté používají jemné ocelové lanko,nikdy pletenku,ale myslím že je to dost jedno,hadi jsou žravý a vcelku hloupý a dle mých zkušeností nehraje délka návazce,velikost háčku ani síla vlasce žádnou roli.Hlavní je jednoduchost a čím míň uzlů tím líp,není od věci použít obratlík nebo karabinku.