LOV NA DÍRKÁCH

Prosím o radu , jak chytat na dírkách stiky. Chci vyzkoušet jeden soukromý revír a nevím jak na to?Respektive jakou nástražní rybyčku, jak velkou díru vysekat, jestli štiky vůbec pod ledem berou a tak??
Díky všem Honza
Autor diskuse: Honza Velisek - Profil , 18.12.2002 dravci - techniky lovu

Vlada S. | Po 23.12.2002 14:08:03

My jsme štiky v zimě chytali na jakékoliv malé stříbrné rybičky, později na rotačky (tam jsem úspěšnou barvu nedpozoroval) a na menší woblery (stříbrné, zelené). Při muškařině na menší spíš světlé streamery nebo na černo-žlutýho. Na dírce bych zkoušel uvedenou marmyšku (já bych byl spíš pro cárek rybí kůže, který bude slušně pracovat), "zvedací" rotačky, twistry a peříčka. Chce to najít místo kde jsou štiky stažený (alespoň já mám zkušenost, že v zimě se štiky tolerujou i v hustější koncentraci, většinou hlubší jáma s výběhy do mělčiny plná rybiček) a hledal bych je těsně kolem dna.

J.Horký - Profil | St 18.12.2002 23:11:58

Já bych použil jakoukoliv těžší marmyšku (3-7gramů) a na ní napíchnutou "grundli" (prodávají mražené v Tesco, Globus...)za hlavičku. Po dopadnutí na dno zvednout asi 1m nade dno s třemi chvilkovými zastávkami a poté nechat prudce dopadnout na dno. Nechat pár vteřin v klidu a znovu vše opakovat. Rychlost zdvihu zkoušet a během tažení kombinovat.

Martin | St 18.12.2002 21:05:59

Chodime chytat na dirky na rybnik Mrhal. Na stiky to chce trochu vetsi diru, tak 50x50 cm by melo stacit, chytame klasicky na plavanou. Odmer si to tak 50 cm nade dno. Nejlepsi jsou ploticky tak kolem 10 cm. Ted je este asi na stiky moc brzo, este nejsou mrchy hladovy. Byl jsem v sobotu, nedeli a v utery a vysledek asi 8 duhaku, 6 okounu a jedna ministika tak kolem 40 cm.

McLoad - Profil | St 18.12.2002 9:49:59

Stiky pod ledem berou, videl jsem pri bruleni jednu zalovit pod ledem do hejma malinkatych rybicek, ale vicekrat tam zalovil okoun.Na stiku si vysekej aspon 1m prumer, nebo se ti o kraje diky omlati pri zdolavani, ale nikdy jsem to nezkousel osobne