Jak je to s Unkovicemi

Od 1.7. 2007 je rybník v Unkovicích (svratka 2A) majetkem obce - rybolov zakázán. Víte někdo víc?
Autor diskuse: Domek - Profil , 20.7.2007 všeobecné - revíry, cestování

Urbo - Profil | Ne 24.5.2009 16:11:15

No mě by třeba zajímalo, jak to bude v Syrovicích s bagrováním. Letos pronikla zpráva , že příští rok tedy 2010 by to měli vybagrovat a zpevnit břehy, což je potřeba. Kdo to bude platit , když se rybník v budoucnu podle hrajího má dosatt pod správu obce ?

Abe - Profil | Ne 22.7.2007 8:41:39

Dova: jestli se mohu zapojit do zde probíhající debaty, tak abych byl upřímný, je možná jedině dobře, že rybníček z revíru bude vyjmut, vždyť se o něj svaz ani nestaral, možná tam občas dal ryby...možná se mnou nebude někdo souhlasit, ale jezdil jsem tam a hovořil jsem aji s místními...v rybníčku permanentně hnědá voda, kolem listnaté stromy, tam už musí být za ty roky víc bahna než vody, břehy neupravené...tak když se o to místní skupina lépe postará, ať si ho vezmou...tak proč tady plakat nad jedním brčálníčkem, vím, rybářů je moc a vody začíná být málo, ale rybář a "rybář" to je dnes taky rozdíl

Dova - Profil | Ne 22.7.2007 7:37:25

Mě by v souvislosti s touhle otázkou zajímalo jak je to s vyrovnáním se obce s danou MO například skrze ryby (zde zřejmě budou sloveny, ale když to nejde?) nebo třeba investicemi v podobě zpevňování hráze, břehů apod. Je to nějak oceňováno co do toho MO za své působení dala? Zde byla MO asi v nájmu ale jak je to v případě třeba vrácení revíru v rámci restituce?

Domek - Profil | Ne 22.7.2007 5:16:36

re hraji - na MO jsem se nedotazoval, ptal jsem se na obci.
- Stejně jako má obec právo vyjmout, tak já mám právo na informace, a těch se mi nedostalo.
- kdo to je "jsme věděli" - já jako člen MRSu jsem informaci našel až post.

Čodiš - Profil | Pá 20.7.2007 7:56:24

Co mám já info přímo od porybných co tento revír kontrolovávali a budou ho i slovovat ,tak rybník má být vypuštěn a zavezen z důvodu vybudování přístupové cesty ,o syrovicích nic nevím a ani mě kamoši nic neříkali že by se měl taky vyjmout tak uvidíme časem

hraji - Profil | Pá 20.7.2007 7:43:34

No ale to se ptáš na zcela špatném místě. Proč se nezeptáš na internetových stránkách příslušné MO?
MO nemohla s daným stavem nic dělat, vlastník vody, tedy obec, má právo vodu vyjmout z revíru. Další vodou z revíru Svratka 2a, která se "ztratí" budou Syrovice, i tam obec má zájem vodu provozovat sama. A o vyjmutí Unkovic jsme věděli od loňského podzimu. Tedy asi 3/4 roku dopředu.

Domek - Profil | Pá 20.7.2007 7:38:52

Děkuji za odpověď (zbytečnou), to jsem pochopil také. Jen se mi zdá trochu "nešikovné" něco takového udělat uprostřed sezóny. Chtěl jsem vědět třeba jak dlouho se o tomto kroku vědělo dopředu? proč MO ten revír pustila? (musela nebo i "zatěžoval"?)

hraji - Profil | Pá 20.7.2007 7:19:26

Co víc potřebuješ vědět? Unkovice byly vyňaty z revíru a další osud je v rukou obce. Na povolenky MRS se tam lovit nesmí. Jestli se tam bude lovit, nebo z toho obec udělá aquapark mají možná na svých stránkách.