Vranov nad Dyjí

chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s lovem kaprů na Dyji 15. Jaké nástrahy atd? Děkuji
Autor diskuse: Redyth - Profil , 24.1.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

SID - Profil | St 24.1.2007 19:29:37

Vranov je velice těžká voda na kapry a pouštět se do kaprařiny (na boilie) bez základních znalostech o této vodě je výstřel do tmy.Je pravda že se tam dá nachytat dost kapru na srkačku ,rousnici-hlavně v jarních měsících a pod. ale do 60cm dál je to náhoda.Pokud to chceš zkusit tak bych ti doporučil naně vyrazit na jaře jak už kluci píšou dole mezi Farářkou-a spodkem podhradí kdy kapři hodně migrují a vyjíždí.Řídil bych se podle množství vody na jaře pokud bude normální jarní stav šel bych blíže podhradí (ale ne až na podhradí)pokud bude vody méně (nebude tzv.vylitá na loukách) šel bych zase níž.Koule spíš sladký než maso ale to je jen moje zkušenost.Když se donich pustíš a zadaříse tak dej vědět mám tam chatu ale o dost níž a paradoxně jsem na kapry ještě neměl čas (bobkařinu) v nejlepší termíny jsem se vždy rozhodl jet na jinej revýr nebo do zahraničí a umne na chatě to neni na bobkařinu.Snad to letos bude lepší co se týče počasí a začne brzo jaro a určitě zařadím vranov mezi své 10 dení výpravy za kapry.Tak at se daří.

Fit - Profil | St 24.1.2007 17:57:40

Ahoj, v oblasti Farářka se dá zachytat dobře, pokud krmíš. Já jsem tam byl minulej rok zrovna v tý době, kdy tam byly ty povodně, takže to bylo blbý, protože bylo moc vody a velký proud a nešlo krmit, proto jsem tam chytil jenom několik menších kaprů do 50 cm. Ale slyšel jsem tam od různých lidí o kaprech přes 80cm (normálně na boilies). Chce to ale najít ty kapry a správné krmení, protože tam těch kaprů není moc. Vranov je dobrá voda spíše na dravce než na kapry. Jinak asi před dvěma lety jsem zde zakládal taky otázku o kaprařině na Vranově, tak se podívej: http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=7651&kw=un%20vranov

Korda - Profil | St 24.1.2007 17:19:08

Jepice :To je jistý,jsem je tam nachytal :-))Na jezeru to šlo taky,proto to píšu kluku jeden:-))

jepice - Profil | St 24.1.2007 17:15:49

Korda- tak to sem neslyšel. já slyšel že jen na Bítově. ale je možný že i jinde

Korda - Profil | St 24.1.2007 17:14:44

Jepice.Pro upřesnění tvé odpovědi.Lapali se všude a ne jen a Bítově!!

jepice - Profil | St 24.1.2007 17:10:13

Vranov a celkově řeka Dyje není moc dobrá voda na kapry a kupodivu ani přehrada. ale od povodní co se u rakušáků urvala nějaká hráz při povodních tak na Vrancl nějací kapři dopluli. lapali se hlavně na bítově na klasický nástrahy jako kukuřice, rohlík, foukačka.