Vase zkusenosti s ruznymi znackami boilies....

Jake mate zkusenosti s ruznymi znackami boilies? Uspesnost,trvanlivost, cenova dostupnost atd...
Autor diskuse: Martin - , 27.9.1999 kaprařina - nástrahy, návnady

Carp´s Fanatics | St 20.2.2002 12:06:20

Zdenku v necem mas pravdu,ale jak jiste vis na partikli jdou i v hojnem poctu male ryby.na velkych vodnich dilech jako treba Musov-driv jsi hodne nakrmil a chytal.Ted vsak velci kapri jsou velice opatrni a nene kvalitni navnady je to nejlepsi na velke kapry!!!kup si Sportovniho rybare-tam se toho dozvis hodne za dobrou senu-tady by to bylo na dlouho.

Kondratov | Po 28.5.2001 19:08:02

Obdivuji "rybáře" se značkovými boilies, vercajkem za 20000Kč, pětimetrovými pruty, s půlkilovými bombami (olůvka, krmítka), kteří buď s tou bombou neumějí nahodit, nebo házejí k druhému břehu (ti na druhém přehu dělají totéž) a jakmile se najde někdo, kdo to mrskné našikmo, tak při stahování jsou houfné záběry. A pak jsou slyšet rozhovory nejméně 2 hodiny o těch záběrech...

Honza | Po 27.9.1999 16:18:18

Jsou velke rozdily mezi jednotlivymi znackami. Rozhodne se vyplati priplatit si a koupit kvalitnejsi boilies. Zatim nejhorsi se kterym jsem se setkal bylo boilies od firmy Byron. Patri sice k nejlevnejsim (130,-/kg)ale na kvalite je to hodne znat. Po tydenim chytani jsme nechytili na nej nechytili ani supinu, pritom na kukurici brali kapri 60-80cm spolehlive. Potom jsme nasadili stejnou prichut ale od Richwortha a to bylo jiny kafe. Po prohozeni nekolika hrstmi zacali do 30 min. kapri reagovat. Z toho vypliva me doporuceni: rozhodne se vyplati kupovat osvedcenou kvalitu (Richworth, Kevin Nash, Top Sectet, Mosella, J. Vitek a mozna i JetFish). Nekupujte Byron (i kdyz mozna nekdo ma jine zkusenosti).

Franta Jetel | Po 27.9.1999 18:05:37

No a ja bych jeste dodal - naucte se nejdrive poradne chytat klasickymi metodami a teprve pak zkousejte pindat o tom, ktere zpusoby lovu nerkuli znacky boilie jsou lepsi.

Zdenek | Po 27.9.1999 19:22:21

Je-li jiz voda "zkazana" boilim, tak se vyplati nesetrit (viz Honza). Neni-li, vyplati se chytat napr. na kukurici. Je to ucinejsi a levnejsi.

Mirek S | Út 28.9.1999 8:52:06

Ja jsem chytal na boili letos poprve, nemam tedy vyzkouseno moc znacek, ale nejlepsi bylo delane doma bez vareni , jen susene. To se po 6-8 hodinach z 1/3 rozpustilo. Myslim, ze prave to rybam vyhovuje a taky tam nezustane tak dlouho, aby se zkazilo (neni ale vhodne pro dlouhe skladovani a proto ho asi nikdo nevyrabi). Na prichuti zas tak moc nezalezi, brali napr i na medove. Jde spis o to vnadit jednim druhem max. dvemi a na to pak chytat. Boili od Moselly po 8 hod. jen oslizovatelo a bylo porad dost tvrde, ale pokud s nim bylo prokrmeno, tak na nej taky sli ale min nez na domaci (kupodivu ale o trochu vetsi ryby). Ale na vode, kde ho nic nesezere, tak tam lezi jak kulicky z loziska :-)).

Martin | Út 28.9.1999 9:02:06

Minuly vikend jsem opet zkousel boilie Richworth. Opet se mi potvrdilo, ze to je jedno z nejlepsich, jake lze u nas sehnat. Nejlepsi metodou je nakrmit do okruhu 5 m od krmne znacky a to 5 kg smesi kukurice,psenice a repky. K tomu pridat tak 5 hrsti boilie o prumeru 14mm. To vse jednou denne. Muze se to zdat male mnozstvi, ale ucinnost je velice dobra a ryby reaguji pomerne rychle. Z toho plyne poucka: Malo je lepe nez vice. Ze svych zacatku jiz vim, ze na hodne zakrmene misto vam vetsi kapr ani nepachne. Je tady totiz hodne malych kapriku a cejnu, coz ho pochopitelne plasi asi stejne jako caste zabery od techto malych ryb.

Martin | Út 28.9.1999 9:09:13

Asi prvni co by mel rybar, ktery chce chytat na boilies udelat je, naucit se ryby respektovat a poustet. Nejsem kategorickym zastancem chyt a pust. Kdyz mam na rybu chut, tak si ji take necham. Ale musi to mit urcita pravidla. Nikdy si nenecham kapra pres 55cm. Na jidlo jsou stejne nejlepsi ty mensi nehlede na to ze na jeden obed v pohode staci. Nechapu, jak se nekdo muze chlubit, ze umi uspesne chytat na boilie a ma vezirky napechovane kapry. Takovy rybar by nemel u vody co delat. Myslim si ze by bylo na miste urcite omezeni poctu ponechanych si ryb. Myslym ze napr 3 ryby tydne jsou tak akorat. A at mi nikdo nevypravi, ze je to malo. Mam ryby rad, ale vic nez 3 kapry tydne bych jedl jen velmi tezko. Vetsinou si ponecham za tydenni rybolov jen 1-2 mensi ryby, coz je vzhledem k tomu, ze se obvykle chyti 50-70 ryb nepatrne mnozstvi. Jaky je vas nazor na tuto problematiku?

Martin M. | Út 28.9.1999 16:48:32

Martin> koukam, ze jsi odbornik, mohl by jsi mi tedy objasnit rozdil mezi zakrmenim z 5kg mixu z psenice, rekpy a kukurice bez a s 5 hrstmi boilie (tj. 0.5kg???)? Dale by mne zajimalo, proc pri krmeni 5kg nejsou problemy s cejny a malymi kapriky a pri zakrmeni vetsi davkou ano. Diky.

Martin M. | St 29.9.1999 9:07:55

to Martin M.>Asi sem to spatne podal. Mel jsem na mysli zpusob krmeni, kdy si krmne misto oznacime bojkou. K teto bojce pote vyvezeme lodi nase montaze, ktere pustime na dno. Ke kazde montazi nasypeme 2-3hrsti vyse uvedene smesi a par kouli boilies. Od bojky pote udelame krmnou cestu budto na koryto, nebo smerem k nejake zmene dna (krovi, parezy apod.). Obycejne chytam jeste s kamosem, takze tech 5 kg je tak akorat na jeden den chytani (samozrejme pokud ryby berou). Pokud bychom krmeni rozhazovali na vetsi plochu, tak potom bychom asi meli problemy s cejny a malymi kapriky.

Miro L. | So 2.10.1999 8:41:18

Na boilies som začal chyta tento rok. Pouľíval som, značky Mosella (235Sk/kg) a Top Secret(245Sk/kg). Kapry brali lepąie na Top Secret. Posledný mesiac som začal pouľíva Jet Fish - GLM, sú drahé (360Sk/kg) ale z doteraz poľívaných značiek vychádza GLM jednoznačne najlepąie.

Zdenek | Po 18.10.1999 16:55:05

Chytam take nekdy na boilies. Stale mi vsak vrta hlavou, proc dohazovat nekolik kulicek k zavezenemu boili, kdys jsme pred tim vsichni krmili partykly a vytvareli z nich krmne cesty. Proc na ne potom take nechytame? Pocet partyklu ve vode je preci mnohonasobne vyssi nez tech par kulicek boilies. Kdys jsem byl na malo prolovovanem miste a zustal u kukurice, tak byl vysledek stejny jako s boilies. Nekazime si vsichni ukvapenym zavadenim lovu na boilie vsude, kde to jen jde, vodu?

Roman | So 23.10.1999 19:28:52

Mám vyzkouąené, ľe boilies obsahuje dobroty, které ryby opravdu lákají, ale ľe by boilie byl nejlepąí způsob lovu, to bych netvrdil. Kamarád, který mě učí rybařit chytal vedle mě na boilies a nechyt ani ąupinu a já jsem vedle něj vytáhnul kapra 56 cm a několik malých a to na těsto, do kterého jsem pouze trochu proteinového práąku na výrobu boilies přimýchal. Co se mě týče, raději budu krmit těstem s příměsí proteinů a příchutí, neľ jen na boilies

Miro L. | Pá 29.10.1999 17:07:07

Zabudame na to, ze su medzi nami aj taky, co chcu chytat len velke kapry a boilies je urceny prave pre nich. Netvrdim, ze na boilies sa chytaju iba velke kapry, ale je iste, ze tych mensich kaprov sa chyta podstatne menej. Ked to mam porovnat, tak pokial som krmil a chytal na kukuricu, pochytal som viac kaprov ako pri chytani na boilies (na boilies chytam 1-sezonu), ale vacsinou to boli kapry do 70 cm. Nasli sa aj vacsie, ale tych bolo asi tolko, kolko bolo pri chytani na boilies tych mensich. A este jedna kuriozita. Najmensi kaprik chyteny na 20 mm boilies mal do 25 cm.