Kapři na kukuřici

Ahoj lidi, chtěl bych se zeptat, v loni jsem chytal na kukuřici, kterou jsem umístoval do oblouku háčku. Jako krmení jsem používal kukuřičnej šrot do kterého jem přidal 34 plechovky kukuřice. Za každý posezení(cca jeden a půl hodiny) jsem chytil kolem 5 kaprů, ale všechny záběry přichazely pokaždé po cac 20 minut od nahození. Dodneška si lámu hlavu proč tam byla ta pravidelná 20minutová mezera?
Autor diskuse: Vít Čechovský - Profil , 12.1.2007 kaprařina - techniky lovu

colek - Profil | Pá 16.2.2007 19:54:42

Vít Čechovský - mě se toto stávalo na řece- každé opoledne jsem chytal kapříky, po nakrmení kukuřičkou a také jsem chtil třeba až po luhodině dalšího- moje vysvětlení je takové že jsem chytal v místě potopených větví na silnější nářadí kaprovi jsem nedal moc šancí a tím kapr řádil po zaseknutí přímo na zakrmeném místě a ostatní se vyplašili.

monaster - Profil | Po 15.1.2007 20:04:30

sojka: pokud dám delší berou hlavně plotice.

monaster - Profil | Po 15.1.2007 20:01:48

sojka: jak říkáš cca 70 cm byl řekl že byl nej. osobně používám 0,16 ... zatím jsem si na slabší netroufnul. kor když jsem si nevhrál z brzdou. někdy jsou to táběry že takhle ani já neupaluju na pivo když má žena noční.....

Sojka - Profil | Pá 12.1.2007 18:52:47

monaster: a na jaký forpas to bralo víc? Kratší či delší? Já používám na feeder kolem 30 cm a jakž takž mi berou. No a kolega, který nedá dopustit na srkačku si jen ťuká na čelo, že je to moc dlouhý. Jiný známý dává spíše kolem 70-80 cm a ten si zas ťuká, že je to moc málo. Tak nevím, jakou máte zkušenost vy?

Reno - Profil | Pá 12.1.2007 16:24:00

Tak bud jsi dobře krmil nebo tam v okolí jezdili hejna kaprů a prostě jsi jim dobře uvařil a pak ti to šlo bud rád já krmil taky a letos jen paár kaprů petruv zdar

mejkpis - Profil | Pá 12.1.2007 13:54:21

Myslím, že záleží, v jakým to bylo období a nemyslím, že by je nějak dvakrát vyplašil dopad krmítka na hladinu. Mám to vyzkoušený z mělčích vod u nás, kde jsou kapři s polarizačkama dobře vidět. Dopad krmítka je buď nevyplaší vůbec, nebo je to otázka pár minut. Taky se mi párkrát stalo, že kapr zabral hned po náhozu. Ještě jsem ani nepověsil policajta. Na kratší vzdálenost je víc vyplaší Tvůj pohyb při náhozu. Dopad samotný nikoliv. Nejvíc je však vyplaší zdolávání ryby samotné (když při tom nejsi dostatečně opatrný). Potom jim chvilku trvá, než se uklidněj. Ale jak říkám, záleží to na období. Někdy 10minut, někdy 20minut, někdy i dýl.

monaster - Profil | Pá 12.1.2007 10:55:55

vít čechovský : a jak dlouhej používáš forpas?
já si s tím loni docela vyhrál na rybníce za barákem v obci. jdu k vodě a každej " ani sem nechoď neberou.. sedím tu celej den bla bla..." tak jsem vyzkoušel různě dlouhý forpasy a ještě se mi nestalo že bych ty chlapy nepřechytal :-) jinak jsem měl loni taky záběr (mluvím jen o kuku ) že jsem nahodil a nemohl jsem zavěsit policajta. pořád nataženej vlasec. tak si říkám kur... co je. tak jsem seknul a byl tam amur 42 :-) ještě detail. chytám ne moc daleko od břehu a s lehkejma zátěžema.

carpmania | Pá 12.1.2007 9:43:59

Dalibor(Jemnice): jj! taky si na takové chytačky pamatuju... proto píšu neřešit... :-)

Dalibor(Jemnice) - Profil | Pá 12.1.2007 9:32:58

carpmania:no nevím,kolikrát jsem ani nestačil dát policajta :))

MrKos - Profil | Pá 12.1.2007 9:31:29

Vít Čechovský: přisoudil bych to dílu náhody... předpokládám že i v průběhu každých těch 20min tam záběry byly ale buďto jsi je neviděl, nebo viděl ale nesekal, nebo Ti to nedovolila montáž vidět a nebo to kapr jen ochutnal a vyplivnul... asi bych pro začátek volil na každý prut jinou montáž a nebo jen jiné nastražení kukuřice... možná třeba jen kombinace kuku v obloučku a na druhém prutu kuku na vlas ukáže že 20 min už nebude pravidlem :-)

carpmania | Pá 12.1.2007 9:30:04

Vít Čechovský: neřešit, tak už to chodí... kyž nahodíš, tak kapříky vyrušíš chvilku jim trvá, než se znova "odhodlají" .

Vít Čechovský - Profil | Pá 12.1.2007 9:19:25

Chytal jsem na těžko, cca 20m od břehu. Prutu jsem nahoazoval střídavě, to znamená cca po 10 minutách. Záběry však přícházely vždy po 20 min. nezávisle na nahození druhého prutu tak fakt nevím?

Hamon - Profil | Pá 12.1.2007 0:50:27

MAs dost mnoho moznosti, jedna je,ze kaprici si prv pohladali vsetku kukuricu roztrusenu dookola a az potom zozrali tvoje zrnko.Neviem, ci si chytal na tazko dalej,alebo blizko brehu.Ak blizko brehu tak jednoducho preto, lebo si si zdolavanim kaprika poplasil ostatne, pripadne si ich trochu poplasil nahodenim krmitka nad ich hlavy. Posledna moznost aj ked vela krat som ju zvazoval je moznost,ze ryby si nejak vedia podat spravu, co je pre nich nebezbecne,ale to uz zachadzam do extremu,ale kdesi som o tom cital nejaky clanok ale k tejto teorii sa nepriklanam ani nevyvraciam. Myslim,ze si bol na spravnom mieste v spravny cas, len asi podla vsetkeho si si dane ryby po nahodeny poplasil a samozrejme rybam trochu trva, pokym sa upokoja a potom zacnu hladat,co si im hodil plus dlzka, pokial to najdu vo vode. Tak asi tolko. Som sa nejak rozpisal, to je asi z tej prepracovanosti :)