Sušený žloutek ve směsi?

Chtěl bych se zeptat na použití ve směsi místo klasických vajec? Jak dávkovat? Má stejné vlastnosti jako sušená vejce, nebo by se měl přidat napřiklad albumin ,nebo jine pojivo?

Sla - Profil | St 20.2.2008 14:40:16

Kubajz: jak psal Handa, normal kilo smesi plus cca 100 g vajec, pridavam jeste tak jedno az dve cerstve vejce + vodu a v tom rozmíchám tekuté složky.

Handa - Profil | St 20.2.2008 14:31:21

Kubajz-V žádném případě nezapočítávej. Kilo směsi a 100gr navíc.Vejce taky do kila nepočítáš !

Kubajz - Profil | St 20.2.2008 10:59:55

Trochu obnovím otázku.V případě,že míchám směsi sám,mám počítat se sušenými vejci ve směsi jako komponent do kila,nebo kilo vlastní směsi+cca 100g sušených vajec?A v čem mícháte tekuté složky nebo belachan?Normálně ve vodě?

Sherner - Profil | Ne 14.1.2007 22:18:51

když vařím doma tak nasypu suchou směs do hnětače na mixéru a jenom přilívám vodu, dokud nemám těsto akorát, je to super, abych stíhal vařit,potřeboval bych roztopit brutar:)))

carpmania | Ne 14.1.2007 21:18:03

hezké hezké... ale domácí vejce jsou domácí vejce.... :-)

Ladislav Čečelovský - Profil | Ne 14.1.2007 21:17:31

Ještě jednou moc děkuji za info.

Milda - Profil | Ne 14.1.2007 21:13:01

Ladislav Čečelovský:Je to opravdu podle směsi, ale začni se 150ml a uvidíš pak podle konzistence sám.Chce to trochu cviku, ale není to nic složitého.Každá směs absorbuje jinak.

tulo - Profil | Ne 14.1.2007 21:07:33

Ladislav Č.To je to co jsem taky nevěděl.Proto je lepši vždy michat sušena vejce ze suchou směsí.Potom jen dolivaš vodu dle potřeby.

Ladislav Čečelovský - Profil | Ne 14.1.2007 20:48:12

Ještě se chci zeptat kolik ml vody na 1 kg směsi,nebo na 100g sušených vajec..Bude to záležet podle složení,je třeba zkoušet,ale stačí orientační průměr.

liborcarp - Profil | Ne 14.1.2007 20:47:21

kikikoko-jo pozor tak to jsi na to kápnul-pivovarské kvasnice jsou u mě na seznamu, no snad letos-uvidím.

kikikoko - Profil | Ne 14.1.2007 20:44:03

liborcarp-ty nepoužíváš do svých věhlasných směsí piv. kvasnice?

Betain - Profil | Ne 14.1.2007 20:39:27

Náhodou pivo je skvělý nápad!!! Vařením většina alkoholu zmizí a zbytek poslouží jako nosič pachů. Určitě to zkusím, nebo zná snad někdo nějaký důvod proč by to nemělo fungovat (ne že je vám piva líto)?

liborcarp - Profil | Ne 14.1.2007 20:32:03

kikikoko-zdarec-správně dobrá tekutá potrava ale pro lidi-ještě mě trochu bolí hlava ,takže pro kapříka nevhodné-)))))

kikikoko - Profil | Ne 14.1.2007 20:23:34

liborcarp-Zdar- klasickej--když jsem včera četl u tebeG12 tak jsem myslel že to je nějaká nová (((tekutá potrava))))

liborcarp - Profil | Ne 14.1.2007 19:34:29

Sherner-no raději zůstanu u klasických atraktorů-)))

Sherner - Profil | Ne 14.1.2007 18:37:15

liborcarp:no jasně, bobule pak maj zářivou barvu a perfektní říz!!!! A jestli je něco pravda na tý závislosti, tak budeš za chvíli na každý vodě king.Ale nesmíš to přehnat, zaprvý by ti nic nezbylo a zadruhý by byli kapři na kaši a souboj nic moc:)))))

Ladislav Čečelovský - Profil | Ne 14.1.2007 18:17:24

Díky všem za info.

liborcarp - Profil | Ne 14.1.2007 17:51:21

Sherner-blázníš!!!!!-Gambáč lejt do těsta-))))

Sherner - Profil | Ne 14.1.2007 17:15:40

betain: to sebou k vodě moc nevozím, maximálně bych tam moh šplíchnout trochu gambáče:))

carpik - Profil | Ne 14.1.2007 16:57:43

betain:tak to budeš mět na mléčné bázi

Betain - Profil | Ne 14.1.2007 16:56:55

A co do směsi se sušenými vejci dát místo vody mléko?

Sherner - Profil | Ne 14.1.2007 13:49:52

Já míchám suš. vejce rovnou do směsi, dávkování tak do 10%, ale asi by stačilo i míň, stačí vyzkoušet tak aby těsto dobře vázalo.Jinak na takhle namíchanou směs je potřeba dát pozor aby nenavlhla, protože se pak spojí a je to tak na kladivo

Milda - Profil | Ne 14.1.2007 13:43:36

Ladislav Čečelovsky:Dávkování je tak,jak jsi sám psal.Můžeš je přidat do suché směsi,nebo rozmíchat ve vodě.Lepší je to v té vodě rozmíchat.Jen když je tam budeš přidávat,ať už do suché směsi,či do vody na rozdělání směsi,tak je tam nasyp přes jemné sítko a přes něj to tam přidej.Občas ty sušená vejce udělají menší hrudky,tak je to lepší přes to jemné sítko.

Ladislav Čečelovský - Profil | Ne 14.1.2007 13:08:55

Mohl by prosím někdo poradit dávkování?Myslím si že 100g sušených vajec odpovídá 10ks vajec.Zajímá mě zda se rozdělávají s vodou a pak se postupuje klasicky,nebo zda se přidávají suchá do směsi a vlhčí se celá směs najednou.Na co je dát třeba pozor při používání sušenýchvajec.Ptám se proto že na stránkách výrobců není postup popsán.

Lc 1 - Profil | Čt 11.1.2007 17:21:04

Sherner:Jsem se překlep, už to je

Sherner - Profil | Čt 11.1.2007 17:18:12

Lc1: jo icq 331-742-799

Lc 1 - Profil | Čt 11.1.2007 17:14:01

Sherner: Nemáš icq nebo skype?

Sherner - Profil | Čt 11.1.2007 17:12:32

Mám zkušenost jenom se sušenou melanží, do směsí super, nemusím mít nadělaný bobule dopředu ani sebou tahat plata vajec, sušák namíchám do směsi a pak stačí jenom trochu vody.Kámoš zkoušel jak zvlášť bílek nebo žloutek a není to ono

Fishky - Profil | Čt 11.1.2007 16:55:08

Pavel Řezáč: žloutek sám není moc pojivý, tak bych do toho šel asi jen s albuminem, ale jako přísada určitě stojí za to.

Pvl - Profil | Čt 11.1.2007 16:48:08

Jen na okraj . Když dáš syrové vejce, tak váže bílek, ne žloutek . Potom jedině vyzkoušet poměr . Sušený žl. + albumin

Milda - Profil | Čt 11.1.2007 16:35:08

Pavel Řezáč:Albumin je sušený vaječný bílek, ten boilies vytvrzuje, více ho zavře, zkracuje dobu varu atd.Samotný sušený žloutek jsem nikdy nepoužil, používám často sušená vejce, na trhu nabízí CDB, Nikl a možná i jiní.S jejich použitím je boilies taktéž méně zavřené, asi je to dáno poměrem míchání sušeného žloutku x albuminu.Jestli sušená, či klasická vejce, to je na každém zvlášť, někdo dává přednost jednomu, druhý druhému, určitě by člověk měl zohlednit teplotu vody a aktivitu ryb atd.