Jaké přívlačové nádobíčko na pstruhy tak do 2000Kč.

Byl bych velice rád, kdyby mi mohl nekdo poradit, nebo dát přímo typ, jakým nejvhodnějším náčiním (prut a naviják)se vybavit na přívlač pro pstruhové vody menších velikostí, v ucházejíci kvalitě a rozumné ceně do 2000 Kč.Jsem totiž student a finance jsou omezenější. Představuji si délku prutu tak do 2,5 m a myslím s měkkou reakcí.Naviják určitě 4-ložiskový. Kdy je vhodná doba na koupení,vzhledem ke slevovacím akcím? Kromě náčiní by mě ještě zajímali úspěšné druhy nástrah. Dobré zkušenosti mám s rotační třpytkou, celobronzovou č. 2. díky za případné odpovědi.
Autor diskuse: Jindra - , 3.4.2000 muškaření - náčiní, doplňky

Vráťa | Čt 6.4.2000 20:00:05

Asi to nebudeš mít tak snadný, chce to hledat. Já chtěl na tomhle taky ušetřit, protože pstruhová přívlač je pro mě víceméně okrajovou záležitostí, prachy radši cpu do muškařiny. Můj názor je tento a nemusí se shodovat s názory jiných: 1.Prut. Já koupil Ron Thompson Steelhead 2,10m, 5- 20g. Před asi 3 lety stál 870 korun a úplně mi stačí (pokud pominu vypadnutí vložky vodícího očka po asi půl roce, což jsem vyřešil zalepením epoxidem). Teď po inovaci vypadá tenhle výrobek mnohem líp, stojí kolem 900 kč a asi bych si ho koupil zas (pokud nezbohatnu, Sportex,ABU nebo Berkley by byl jistě lepší). Délky 2,10 - 2,30m na menší vody podle mě úplně stačí - uvědom si, že se stoupající délkou roste cena prutu. Já mám radši kratší pruty i na štiky, přestože všichni doporučujou 2,70 - 3,00m. 2.naviják: konkrétní radu Ti neposkytnu. Jen to, že plně dostačují 3 ložiska . 4 už jsou reklamní tah. Teď má Shimano dokonce nový jednoložiskový systém a nevěřím, že by ten naviják byl špatný. Pročti si "Nádobíčko" a poptej se, ať nekoupíš nějakej šmejd! Ať žijí osvědčené značky! Já mám DAM,cena asi 1800Kč,3 ložiska, je mu 5 let a i když už ne optimálně,pořád šlape. Vyšší cena a lepší značka určitě znamená vyšší životnost. POkud se vláčení a chytání vůbec chceš věnovat víc, radši nešetři. Já teď viděl Shimano Sedona, má i bojovou brzdu . Stálo asi 2100 Kč a máš na moc let vystaráno. 3.Slevy.Nevím bohužel odkud jsi, ale konkrétní zkušenost : já koupil letos v lednu u Frause v Plzni štikový vláčák Balzer Magna Silver Spin 30-60g, 2,40m po 50% slevě za 960 Kč ! ( a úplně původní cena byla přes 2000Kč). Je to samo sice asi 4 roky starý model, ale mě stačí. Slevy měl od listopadu do ledna a tohle byl bohužel poslední zlevněný prut, který jsem tam objevil. Původně prej zlevněných prutů mraky, vč. Berkley, Abu apod, i navijáky, slevy 20- 50%. Slevy má, pokud vím, v tuhle dobu každoročně. Hodně štěsí,V.

Mirek S | Pá 7.4.2000 9:44:41

Nejsem odbornik na privlac, tak jen k loziskum navijaku a zkrucovani vlasce. Mam ted 4 navijaky (2x male asi 40 a 2x 60 )a jen jeden mel lozisko pod rolnickou, u tech 3 zbyvajicich jsem dokoupil rolnicky a lozisko a zbastlil jsem to dohromady. Bez loziska se, at na teflonu nebo na mosazi, rolny spatne tocily a nebo se tezko roztacely a vlasec se i pri normalni polozene zkrucoval. V zime zatuhlo mazivo a bylo to jeste horsi. U privlace je dobra rolna asi podstatne dulezitejsi. U 3 loziskovych navijaku pod rolnou lozisko vetsinou neni, 2 jsou na ose klicky a 1 na rotoru. Takze reklamni trik je to az od 5-ti lozisek nahoru, to jsou pak i na drzatku klicky nebo na ose civky nebo zdvojene na rotoru atd. coz je podstatne tak pri zavodni privlaci. Jeden navijak mam jen s loziskem na rolne a bohate to staci, uz slape 3 roky a to byl z bazaru a ostatni loziska (teflon) maji sice vuli ale to vubec nevadi.

Radous | Ne 9.4.2000 12:17:18

Jsem v podobne situaci jako Ty (taky student) a lehke privlaci se venuji jen okrajove. Pred rokem jsem si koupil prut Shimano Sedona. Je to takovej obycejnejsi uhlikac s keramickyma ockama, ale bohate mi staci. Vyrabi se v ruznych delkach a gramazich a cena je tak od 1100 do 1500 Kc podle typu. Jestli je u Vas nekde prodejna Gammarusu, tak tam urcite zajdi. Cenove prijatelne navijaky miva Zebco (treba Zebco Cyber ma ctyri loziska, dobry navin a cena pred dvema rokama kolem 1200Kc).

lucky | Čt 13.4.2000 10:58:12

k navnadam: v kalne vode nebo pri zvetsenem stavu vody se dobre osvedcil strimr. Jinak vsechny druhy mensich trpytek dobre jsou hammer