Soukromé vlastnictví? ANO či ne?

Navrhuji zavedení soukromého vlastnictví na všechny revíry ČR. Vlastník si svá práva ohlídá a nebude docházet k tomu, čemu jsme svědky.
Autor diskuse: stagi - Profil , 28.4.2006 kaprařina - ostatní

Anýzový dědek - Profil | Po 18.5.2009 18:51:03

stagi >> Krome ohlidani vlastnich prav take bude rozhodovat koho si na svuj majetek pusti a za kolik. Tuto otazku povazuji za nesmyslnou.

Majsher - Profil | Po 18.5.2009 18:45:31

upytlačit si na soukromáku labskou 15tku a odnést ji zpátky do řeky - tomu já říkám Ultra CaR... :)

Majsher - Profil | Po 18.5.2009 18:43:38

Zdenál1 >> taky jsem si to myslel, ale slyšet jsem to nechtěl :)

Zdenál1 - Profil | Po 18.5.2009 18:32:41

Majsher >> vykladac prava nejsem ale pytlactvi jako takove je brano jako trestny cin a je jedno jestli pytlacis na statnim ci soukromem rybniku nebo nekomu strilis danky v obore....

Zdenál1 - Profil | Po 18.5.2009 18:30:30

tak tak..a proto nevite nekdo o nejakem rybniku na stredni Morave a okoli k pronajmu...cca 5-6ha?? budu vdecny za kazdy tip.

Mirek.179 - Profil | Po 18.5.2009 18:25:02

Majsher >> musíš to dělat tak, aby tě nikdo nechytil ... když jedeš autem vé městě 60km/hod. , taky máš výčitky svědomí ?? Já ne :-DDD Protože auto nemám :-DDDD

Majsher - Profil | Po 18.5.2009 18:18:13

tak mě napadá, budu-li pytlačit na soukromáku, je to přestupek nebo takz trestný čin? není tu nějaký vzkladač práva?

Mirek.179 - Profil | Po 18.5.2009 18:09:48

To bude dobrééé... potom už nemá ani cenu kupovat povolenku :-DDD toho kapříka se dá lehce upytlačit :-DD

Moravadream - Profil | Po 18.5.2009 17:57:19

pokud se něčeho takového dožiju tak končím s rybařením. Já stojím o klid u vody. to co je na soukromacich...není rybaření ale předhánění se jeden druhého.

Majsher - Profil | Po 18.5.2009 17:52:32

tonis >> souhlasím! chápu, že státopodnikatelé z několika pol. stran by si nejraději všechno v této zemi převedli na sebe a své firmy, ale to se jim, snad, jen tak nepovede. Už dost na tom, že se nesmí stanovat ve volné přírodě (ať žije kempová romantika).

RuHa - Profil | Po 18.5.2009 17:36:54

Zajímalo by mě, kde a komu to dotyčný navrhuje. To jsou výlevy!

tonis - Profil | Po 18.5.2009 17:21:19

Žádné soukromé revíry. To je jenom samé placení a nic. Každý naslibuje jaké tam nemá ryby a kde nic tu nic.Nechte si podnikatelé svoje peníze a mi si necháme revíry! To je jenom samé škubaní. A není to podporovaní socialismu. To píšeš pěknou kravinu. Jestli máš prachy tak si kup rybník a tam si vypěstuj,nebo nasaď velké ryby a také si tam vybírej poplatky. Ale nechtějte svyzovky.

Pike | Čt 4.5.2006 9:11:26

Petrson: Ano, jenze stat na to vymahani reignuje uz ted. Staci se mrknout na stranky prazskych rybaru a zarybneni lipana. Nekolik let vysoko pod zarybnovaci plan a misto potocaku se sadi lipan. A kdyz se uz lipan nasadi a potocak taky, tak to vyzerou lidi nebo kormorani. Rozumne uvazujici subjekt proste nepovoli, aby se odneslo vic ryb, nez za kolik si rybar zaplatil.
A jeste neco. Dnes kdyz MO neplni zarybnovaci plan a nesadi puvodni druhy ryb, tak se zas tak moc nestane. Deje se to, ale neslysel jsem o tom, ze by byl nejaky revir odebran. Pokud by doslo k presunu spravy reviru na jine subjekty, tak tohle by mohla byt hlavni paka. Strejka spravne uvedl, ze zarybnovaci plany by v pohode mely platit i u novych spravcu reviru. Potocak se sadit bude, ale ne rocek ale vetsi ryba, aby v konkurenci jinych reviru prilakal revir rybare. Jenze na rozdil od svazu si od vody neodneses za tyden 9 kusu potocaku za 30 Kc (velice zjednodusene celosvazova povolenka / pocet tydnu), ale ryby si proste zaplatis jak je v jinych oborech bezne.

Miloš_Dia | Čt 4.5.2006 8:51:23

Pike:
mám pocit, že 2.paja2.dvojitý.paja si z nás pouze dělá prdel.
Pokud ne, pak obsah jeho příspěvku zcela koreluje s jeho znalostí pravopisu.

Klikař - Profil | St 3.5.2006 21:41:01

medvěd - ® no ja jsem dostal do rukou obhospodařovací program pstruhové řeky cca 15km z (teď mi to vypadlo a mam to v kanclu ja su vul ) no a tam je právě vize tohoto úseku a je ve skutečnosti zrealizovaná a funguje dobře.Už ať to volněj

Petrson - Profil | St 3.5.2006 21:39:08

>> Xycht > dosavadní průběh vzniku soukromých revírů mě utvrzuje, že není důvod očekávat osvícence, kteří se chopí privatizace říčních úseků a přes mnohem vyšší náklady a se vrhnou do nasazování PP a Li. Zatím tuto činnost provází ryze podnikatelský cíl co nejdříve vydělat (vznik X-dromů s na trhu nejlevnějšími násadovými druhy), a hromada šlendriánu zejména ze strany státu, kdy je novým subjektům tolerována celá řada porušování zákona - nevyhlašují se revíry, tudíž odpadá závazné dodržování zarybňovacích dekretů s původními druhy.
>> Pike > "pokud stát bude rozumný", jak píšeš, taky bych se toho nebál. Ale z dosavadní praxe se jeví, že stát absolutně reziognuje na vymáhání práva a je tím nejslabším článkem procesu. Ač nejsem vyloženě proti zprivátnění, ptám se, opravdu chceme, aby v budoucnu téměr všechny rybníky byly plné jen kaprů a duháků? Správně rozkrýváš svazovou problematiku, jak i Pyzda a MD uvádějí, bylo by třeba jako sůl zveřejnit celé hospodaření - toky financí, zarybnění apod., případně tuto strukturu změnit. Největším problémem je ale samotné schéma zarybňování, dané státem, na což nedosáhne ani vedení Svazů. Musel by se změnit zákon o rybářství, což, jak je patrné z odpovědí politických stran v anketě MM, nebude na pořadu několik let. Ovšem, nejtristnější je, že soukromé subjekty se touto legislativou neřídí, stát to ani nevymáhá, a v takové situaci je podle mě lepší, když co nejvíce vod zůstane Svazu.

medvěd - Profil | St 3.5.2006 21:35:36

Klikař:byljse na takové vodě v Rakousku.Bylo to opravdu o něčem iném.9 km řeky jsme měli jen pro sebe.Na tu vodu chodili tři rybáři,kteří ji měli pronajatu tuším na dvacet roků

Klikař - Profil | St 3.5.2006 21:16:50

medvěd - ®Děkuji :-),no ja abych se přiznal zamýšlím něco velice podobného co jsi psal na konci svého příspěvku,jen s tim rozdílem že prioritou č.1 bude zachování (v co nejvyšší možné míře)původní druhy a tento úsek bude určen pouze pro muškaře.Víc bych to nerozebíralponěvač nějaké představy mam už cca rok na papíře rozpracované.

medvěd - Profil | St 3.5.2006 21:10:49

Klikař:přeji Ti to.Jen nechápu, proč třeba ve Slovinsku, Bosně a nakonec i v tom Rakousku
je většina chycených ryb duháci.Vezmi si videa třeba z Traunu.Rudi chytá většinou plotice.Znovu říkám, nevěřím tomu, žeby z tekoucích vod byly dostupné pstruhové revíry s převahou potočáka a lipana.Spíš si dovedu představit kus řeky jako klubovou vodu, kde si pár nadšenců za celkem velký peníz udělá své hřiště, na které se dostat nebude jen otázkou ceny povolenky.

Pike | St 3.5.2006 20:46:12

2.paja.ja : Ac nejsem sam zadny cestinar, tak v tvem pripade jsem se hodne lekl.
Jinak ti ale vubec nerozumim. Nemam pocit, ze by si nekdo na Policce, Koutech ci Pilaku nejak moc nehrabal.Taky nevim, proc se vsichni bojite toho, ze by se o reviry staral nekdo jiny nez Svaz. Zas tolik lidi s kapitalem a zajmem o reviry u nas neni, takze pokud uz by se nejake reviry prevadely pod spravu jinych subjektu nez je Svaz, tak by jich zas tolik nebylo. Do zacatku by uplne stacilo, kdyby soucasne MO byly motivovany k lepsim vykonum a o rybare by spolu bojovaly. Dnes se mi zda, ze je to jedno. Penize se presunou ze Svazu na MO nikoliv podle vysledku, ale podle jinych kriterii. Je tu plno MO bez reviru ci s jednim malym krcalkem a je to dle mne krajne nehospodarne. Chybi motivace k ochrane ryb, vody se brakuji a plno lidem je to jedno, protoze je to vlastne vsech. 7 kg bile ryby nikoho netrapi, 300 kg kapru rocne jednim rybarem taky ne. Naprosto neracionalni jednani.
Vetsi konkurence je podle mne treba, katastrofickych scenaru bych se taky nebal. Pokud stat bude rozumny, zbytecne vystraseny bych nebyl. Stat urcite reky a rybniky prodavat nebude, protoze nevim, jak by prodaval Orlik ci Vltavu pod Vysakem. Nevim, proc by ale na tech revirech nemohl hospodarit nekdo jiny. Plno znas jezdi dnes na soukrome reviry - mam moznost jet na stojak, kde stoji povolenka 210 Kc, jinde 360 Kc a jinde 150 kc na den. Proc by to nemohlo fungovatv budoucnu. Vyplati se vsechny ceny - za tech 360 Kc si rybar muze vzit 3 ryby, za tech 150 Kc jednu. Kolik stoji kg duhaka na trhu? Cca 80 - 90 kc. U pulkilove ryby je to porad zisk cca 100 kc pro rybare. Chyt a pust povolenky muzou byt levnejsi. Muzou existovat sdruzeni reviru, rocni povolenky, proste je plno variant.
Soucasny stav ve Svazu se mi nelibi, idkyz princip jsou tam rozumne myslenky. Za soucasne clenske zakladny a jejich mysleni,ale moc sanci na zmenu nevidim

Klikař - Profil | St 3.5.2006 20:40:26

medvěd:věřim tomu že i zde budou revíry kde noví majitelé nastolí politiku původních druhů a bude se jím dařit,věřím tomu :-)

Klikař - Profil | St 3.5.2006 20:38:50

JEGR - ® Co to pořád všichni vidíte tak tragicky ?
All. jen tak mimo mísu jakmile to bude možné budu se snažit pronajmout si část řeky a nejsem sebevrah,bude mi stačit když to případně pokryje náklady a investiční plán budu mít př.na 5-7let.Ne kvantita ale kvalita a to se dle mého cení :-)Funguje to i v jiných státech takže se máme od koho učit a EU má v plánu také částečné dotace na tyto aktivity

JEGR - Profil | St 3.5.2006 20:30:48

Vlastnit a plnohodnotně provozovat např. pstruhový revír , myslím tím tekoucí vodu, nemůže být žádný byznys, ale činnost spojena s obrovskými náklady. Mít tekoucí vodu není jenom chytat ryby a plnit zarybň. plán, jsou to i další vodohospodářské úkony, který bude muset vlastník plnit. A to je smrtelná kombinace i pro skupinu nadšenců, kteří mají na vyhazování a dělali by to pro radost.

2.paja.ja | St 3.5.2006 17:59:09

souhlasim s xichtem . Má pravdu každý si nahrabe a cau babi ....! Budte rádi že si mužete virazit na rybi kam se vám zlibí a ne přemejšlet... tam to stojí tolik a tam tolik. dnes mužete jít na rybi a nekoukat do peněženky na co mám a na co né .Aš vám zavřou vaší oblibenou vodu a ten dotyčnej si vibere partu lidí kteři tam směj chytat tak pak vám to dojde a nebo to sloví a muže z vaši vody bejt MRTVOLAKOV....

Pike | St 3.5.2006 16:00:47

Milos. Pruser je, ze Cesko nema ty dva mrakodrapy:-)

Miloš_Dia | St 3.5.2006 15:54:05

xycht:
Dost dobře si nedovedu představit zisk ze slovení Vltavy 28. To za prvé.
Za druhé:
jestli se domníváš, že je normální, aby ročně vznikl jeden nový centrální orgán, že za cca deset let stát vyprodukoval cca 2500 zákonů a vyhlášek a dalších právních shitů o nějakých 50000 stranách a počet úředníků se nafoukl o dalších 40000, tak je to tvoje věc.
Deset mega lidí v této zemi řídí cca 3/4 milionu úředníků a zaměstnanců státní správy. 12 megové Tokio jich prý potřebuje 50 tisíc ve dvou budovách.

Stát staví své zájmy nad zájmy občana, rozhlídni se kolem. Stejně tak se chová i Svaz.