uspořádání rybářské kabele nebo krabice,batohu

Nejsem puntíčkář, ale celý můj rybářský život mě trápí problém, jak a co si uspořádat do rybářské kabele tak, abych vše, co potřebuji k lovu měl na svém místě a ne v lidově tzv bordelu, což se mi většinou stává. Podělte se o své zkušenosti a zvyky, jak si co a kam dáváte abyste měli vše a vždy po ruce a ne nahromadě a nemuseli se v tom přehrabovat jako horník v uhlí..,když na rybašce něco hledáte a potřebujete.Dejte pár rad, jak na to..

mirmen - Profil | St 3.1.2007 5:46:58

Má tři vnitřní prostory, vybavené chlopněmi.

Na vnitřních stranách jednotlivých vnitřních dílů jsou navíc průhledné uzaviratelné kapsy, ve kterých je přehledně vidět, co je kde uloženo.

Tohle je ( alespoň zatím ) ten nejpřehlednější báglík, s jakým jsem se v životě setkal ( i když jsem toho zase na druhou stranu moc neviděl a určitě existuje něco super super vykoumanýho ) .

Používám ho hlavně na feeder.
Uvažuju o menší úpravě báglu, který nosím na zádech a na který bych tenhle malý báglík nějakými rychloupínáky mohl přichytit.
Při krátkých výpravách nosím na rameni ( příp. na řidítkách kola).

mirmen - Profil | St 3.1.2007 5:38:20

Posledních několik měsíců používám
X TACKLE BAG MULTI od fy EXORI.

Rozměry : 32 cm délka - 29 cm výška - 22 cm šířka

Denny | St 3.1.2007 1:28:35

No tak tady je asi kazda rada draha,neni asi moc tech kteri by byli az tak prehnane peclivy aby vse poctive vraceli na sve misto i kdyz se o to asi vetsina z nas snazi obcas prece jen nejaka ta drobnost jde jinam a to samozdrejme postupem doby pribyva az to dopadne tak,ze se zkratka musi udelat trochu ve vecech poradek.Ja jelikoz mame spolecne jeden kufr spolecne s moji zenou tak se do toho tak moc nehrnu ale vzdy vsecno najdem - vetsinou.No nic na tom nemeni ta zkutecnost ze kdyz jdeme k vode tak to vypada ze prijel zajezd,cim dele chytam ryby tim me pripada ze tech cajku potrebuju vic a vic,ale urcite je pravda docela nekde jinde.

zila - Profil | Po 1.1.2007 21:28:01

mám 3komorové pouzdro 2 komory na pruty a 3 na vše ostatní dále 4 postraní kapsy na hlásiče a všechny potřebné věci od peanu,olůvek až po papíry.Měl jsem 2komoro ale nedám na 3komoro dopustit ta 3kapsa je fakt na vše možné.

Bulk - Profil | Pá 21.4.2006 13:18:44

Mám dvoukomorový futrál v délce 1,30 a to je vše.

kosmak - Profil | Pá 21.4.2006 13:13:46

Já používám dvoukomorový futrál na pruty v délce 1,50m. Obývá ho matchový prut + dva kaprové pruty + vezírek. V bočních kapsách mám zasunuty vidličky, podběrák a rybářský deštník. Dále mám tašku přes rameno kde mám veškerou bižutérii, doklady, svačinu bez které na ryby nikdy nejdu a termosku na kafe nebo na čaj. Potom sebou nosím velký zelený kýbl, kde mám kompletní krmení na ryby a nakonec sebou tahám křeslo.
Pokud jdu vláčet tak mám pouze prut a batoh na záda, kde mám zastrčený podběrák (raketu) a krabičky s twistrama, třpytky a woblery.

profo - Profil | Pá 21.4.2006 12:56:49

Dobře zkusím to :
Mám dvoukomorový futrál. V každé komoře jsou dva pruty (ty měním podle potřeby a nálady nač zrovna budu chytat) na jedné straně jsou dvě dlouhé kapsy. V menší je vezírek (pro případ chuti ponechání si ryby - někdy jej nechám i doma) a v té větší je podběrák a pití. na druhé straně je jedna větří kapsa, kde mám sloupcové krabičky se suchými nástrahami, vidličky, forpasovník na kaprařinu, prak, baterku a nůž.
Pak mám batoh (jen takový malý batůžek) : v něm je krabice s bižu, navi a eventuelně se tam vejde ještě krmení v pytlíku, ale je malej, tak maximálně krmení 1 až 1,4 kg, větší se tam nevejde.
Pak si nesu kýbl : ten slouží jako terč (víko) a jinak v něm mám nástrahy v krabičkách (např.: kuku - různé příchutě, červy, houstičku, žížalky, kroupy, atd. dle potřeby), hadr (kdybych chytil ho..., abych se měl do čeho utřít) kleště na housku, a občas tak přihodím i něco na zub pro mě.
Pokud jdu na díl, pak mám ještě futrál na sedačku, ale to opravdu jen na delší dobu s předpokladem lovu na jednom místě s max dvěmi přesuny za vycházku.
A malý kyblík s namíchaným krmením. Ten po vyprázdnění se nechá bez problémů nasunout na ten větší s nástrahami a tak je nesu jako jeden.
Ostatní věci jako papíry, nutné věci co potřebuji mít okamžitě u ruky (metr, pean, vrtáček, otvírač tlam atd...) mám ve vestě a nebo v bundě.
Víc mě nenapadá. Snad jsem na nic nezapoměl. Nechá se to odnést najednou, ale chtělo to párkrát chvíli stát nad tou hromadou a logicky popřemýšlet co do který ruky vzít a co eventuelně na co položit, abych jako správný líný člověk nemusel běžet vícekrát. Lovu zdar a pochlubte se taky.

Miroslav.S - Profil | Pá 21.4.2006 1:12:27

Moc se mi líbí listovat různými katalogy,které ukazují spoustu batohů kabel,krabiček,futrálů,pouzder na pruty,obvalů na navijáky,olůvka,vlasce a na vše možné,ale vždy přemýšlím,že i kdyby byl přebytek peněz na toto vše,stejně bych to buď neunesl najednou nebo v tom měl zase chaos.Líbí se mi třeba maskovaná řada Tribal od Shimana,ale když vidím ty manekýny v katalogu,jak nesou úplně všechno najednou,tak jim celkem závidím.Možná bych svou původní otázku upřesnil nebo poopravil asi na toto:- uměli byste vyjmenovat věci,bez kterých se nelze pro vás na rybách obejít?Ať již chytáte fídr nebo plavačku nebo chodíte na delší výpravy na kapry nebo k jezeru? a taky kam co dáváte? co se vám osvědčilo za systém. Ať již jste ho okoukali,půjčili si nebo na něj přišli:¨?Myslím,že to uvítá víc lidí.Dneska je opravdu umění vše někam naskládat tak,aby člověk věděl,kde co má a navíc si byl jist,že má vše,co potřebuje na tu kterou rybařinu.Nedávno jsem viděl někde na netu seznam od borce,který jezdí na kapry na delší dobu.Seznam byl v excelu a já na to zíral,jak mimozemšťan,ale bylo to skvělý.
Uměli bychom tady na Mrku udělat seznam věcí vhodných a potřebných pro jednotlivé způsoby rybaření?Komu to připadá jako blbost,ťak ať klikne jinam,komu by to stálo za psaní,přemýšlení nebo podělění se o zkušenosti,tomu budu myslím nejen já hodně vděčný.....

grafi - Profil | Ne 16.4.2006 18:08:21

to hraji: prosim ta mohol by si mi nejako poslat foto tých profi krabičiek, by si mi tým uľahčil obdobie bádania a vyhadzvoanie penazí za zbytočné šmejdy v nádeji, že to už je tá pravá....

hlinomaz - Profil | Čt 13.4.2006 21:41:17

Mám supr dvoukomorovej futrál Vleze se tam 5 prutů a slunečník.V dalších kapsách probíhá organizovaný chaos v krabičkách který je tematicky zaměřený.1. kapsa-olovo a krmelce,2.bižuterie a háčky,3.návazce,návazcový materiál na mini cívkách popř. náhradní cívky k navijákům,4.eko vezírek ,pípáky ,prak a kleště na rohl.V dlouhé kapse podběrák a druhou dlouhou jsem si upravil na svingery.Vyřešil jsem tím svůj životní problém s bordelářstvím a dlouhým chystáním na ryby.Jsem nachystanej furt.Ostatní věci který momentálně nepoužívám mám ve skříni kde je musím trošku hledat.

Vaclav - Profil | Čt 13.4.2006 20:55:21

Tak to jsem na tom stejně-běda,jak by mě v tom mym bordýlku udělal někdo pořádek,to bych nic nenašel.

miki - Profil | Čt 13.4.2006 20:51:14

Míra Rybář: Přečetl jsem si tvůj příspěvek a je to tak, jak jsi napsal. Já ale chytám z 70% na plavačku a zbytek je feeder a ostatní, tak-že už skutečně vím, bez čeho se obejdu a co můžu opomenout.

Míra Rybář - Profil | Čt 13.4.2006 19:23:47

miki - V podstatě nepíšeš nic jinýho, než já. Mám plastovou bedýnku, která mi zároveň slouží jako sedačka a mám v ní opravdu jen to nejnutnější, ale přeze všechno se tam čurbes udělá, už jenom z nástrah. No a když něco delší dobu nepotřebuju, tak to vyndám a začné fungovat Bohoušův zákon schválnosti, hned při první docházce k vodě to chybí.

miki - Profil | Čt 13.4.2006 17:51:49

Miroslav. S: Když nechceš mít bordel ve věcech, nechoď na ryby--ale vážně. Taky vždy na začátku sezony vše srovnám a už po několika vycházkách zjišťuji jakýsi nepořádek. Nic méně jsem si za léta rybařiny osvojil přesně věci, který opravdu potřebuju a nic víc sebou netahám se slovy: "raději to vezmu, vono se to možná hodí"--ale ruku na srdce, "vono" se to nehodí nikdy a taháš to naprd.
Pro mě je ideální krabice, nebo menší kufřík, kde má každá věc svou kolonku. Někdy je ale pravdu těžké dávat ty věci do těch správných kolonek. Každopádně je asi nejlepší, jednou za čas vše přerovnat a nebo si opakovat heslo Alberta Einsteina: " V každém chaosu je řád".

Sander - Profil | Čt 13.4.2006 12:10:02

Mám to podobně jako brach. V přední menší kapse mám "papíry", jednu krabičku s věcmi na plavanou, jednu na položenou, poslední krabička je větší a obsahuje přívlač a několik desítek mušek. V boční mám foťák, v druhé boční pití atd. No a ta největší kapsa o obsahu 50l, tam je právě všechen ten bordel. Vydličky, pruty, jídlo, krmení.....Dyť to znáte.

brach - Profil | Čt 13.4.2006 11:44:51

Pořádek je pro blbce - inteligent ovládá chaos.
Moc by se mi líbilo, mít ve věcech absolutní pořádek. Jenomže, to bych nesměl být rybář.
Mám jedn veliký batoh (trabku) a v něm je skutečně všechno (pstruhařina i mimopstruhařina) - někde. Najdu to však vždycky.

Zdeněk - Profil | Čt 13.4.2006 10:24:21

K vodě nosím batoh + v jedné ruce sedačku a v druhé pruty (těd jsem si na ně koupit obal přes rameno). V batohu mám krabici původně od šroubků a hmoždinek (jenom jedno patro, průhledné víko, přihrádky), tam mám olovo, háčky, krmítka a další veškeré titěrnosti. Dále mám v batohu jenom penál na nástroje jako peany apod., odmontované navijáky a nějaké silony. Podběrák zasunuju do postranní kapsy u batohu stejně jako tubus na angličáky. Ale nejradši chodím vláčet právě proto, že sebou nemusím tahat tolik věcí - to pak mám jenom malý podběráček, krabičku s nástrahami v batohu a jeden proutek. Peán si při lovu připnu k vestě.

slon1211 - Profil | Čt 13.4.2006 9:58:53

Ve dvoukomorovem vaku na pruty mam jen oluvka,torpily,krmitka a tubus se splávky a to jsou 4 krabičky- lepe receno krabice a celovku s nahradnimi baterkami. ( jo chytam klas. polozenou feeder a plavanou)
zbytek je ve vestě - hacky v original saccich v leve naprsni kapse, cigara a zapalovac v pravé nápsní kapse.
Broky, kleste na housku,izolacni pasku , obratliky a karabinky v leve velke kapse.
tenke vlasce na navazce - vetsinou mi staci 0,8 a 0,10 male civky 50m od tubertiniho, krabicka s cervi , krabicka s hnojacky a lisovana houska na kleste v prave velke kapse.
pak mam jeste male kapsicky na tech velkych a tam vetsinou mam chem. svetylka.
Pean a metr visí na vestě - a timto zpusobem si stacim uz asi 10 let a nic na nem nemenim - jeste se mi nestalo ze by mi u vody neco chybelo

petras - Profil | Čt 13.4.2006 9:21:32

Už jsem to vzdal a mám v tom taky "organizovanej"bordel.Hlavně že berou..

profo - Profil | Čt 13.4.2006 9:03:36

Používám rybářskou krabici, dvoukomorový futrál na pruty a jeden kýbl. V krabici má vše své pevné místo a to se po celou sezónu nemění. Ve futrálu je to podobné a co se nevešlo do těchto dvou zavazadel je v tom kýblu, ale ten je potřeba i několikrát za sezónu přerovnat a uklidit, páč tam se nedá normálním způsobem něco co je vespod vyndat tak, aby nedošlo k přeskládání a přeházení. s tím , že v tom kýblu končí i odříznuté montáže atd....

Míra Rybář - Profil | Čt 13.4.2006 8:55:33

Tak z toho si nic nedělej. Já osobně si na jaře srovnám věci v bedně, tašce ,krabičkách a stejně, když pak něco potřebuju, mám prostě smůlu. No a za několik docházek k vodě je to ve výše jmenovaných zavazadlech stejné jako před pokusem si vše seřadit. A když se během sezony někde u vody nudím, (ryby odpočívají) pokusím se o opětovné urovnání. To se opakuje tak 3x za sezonu.

hraji - Profil | Čt 13.4.2006 8:52:46

Mám velký obal na pruty, tříkomorový, ve kterém nosím všechno, kamarádi, ale jen ti zlí, tvrdí, že to váží 15 kilo, ale všechno má své místo v příslušné krabičce. Na obalu jsou celkem 4 kapsy, ve kterých je vše přehledně uloženo. Po období bádání mám na vše profi krabičky, neb se ukázaly jako nejlepší a nejtrvanlivější.