Co mi na MRKu chybí

MRK je úžasný zdroj informací. Přesto mám pocit že mu něco chybí. Nazval bych to rubrika Jak na to.
Myslím že by měla obsahovat popis základních technik lovu, základní rozdělení výbavy. Například u prutů co je matchka, bolonka, feeder ap. + základní popis toho co by takový prut měl splňovat. U vláčky popsat co je rotačka, wobler, streamer ap. Ze začátku jsme v tom měl pěkný hokej a věřím že by mi ta rubrika dost pomohla.
Jistě, všechny tyto informace na MRKu někde jsou, ale najít je a udělat si v tom jasno není žádná sranda.
Já osobně nejsem schopný něco takového vytvořit, ale třeba by se někdo takový našel.
Co si o tom myslíte? Myslím že by to mělo patřit do části - Atlas/Výbava
Autor diskuse: Briza - Profil , 24.3.2006 všeobecné - ostatní

mirmen - Profil | Čt 17.5.2007 0:37:58

Martin M. : nejsem si jistý, zda stávající úprava v členění otázek ( tabulka s podkategoriemi Otázek a diskusí ) je tím nejlepším řešením pro získávání příspěvků pro zadavatele , kteří něco chtějí vědět.

Možná by stálo za úvahu vyzkoušet jiné uspořádání.

Např. využít sloupec

KDE TO ŽIJE - POČET REAKCÍ

a umístit podrubriky

- PŘÍVLAČ > 5 aktuálních otázek > ukázat více
- MUŠKAŘINA > 5 aktuálních otázek > ukázat více
- .........
- .........

atd.


Mělo by se posoudit několik možností, jak otázky snáz nastavit před oči návštěvníka.
Je to jen námět, nic víc.

MrKos - Profil | Čt 13.4.2006 9:34:28

Bachy: ano z tohoto pohledu je to jasné a logické... ono to psaní čísel stejně nic neřeší a někdo to píše tak a někdo jinak... stejně většina lidí napíše raději název revíru popř. název rybníku... obecně bych do toho ale nějaká další pravidla netahal protože bohužel masaři jsou fšude :-(

Bachy - Profil | Čt 13.4.2006 9:23:45

MrKos - Já jsem tady jen uvedl svůj názor na psaní čísel revírů. Ten kdo nechce svůj oblíbený revír nějak zviditelňovat by mohl uvést jen základní informace. Když napíše číslo - nic to neřeší a ti co si to budou chtít najít, si to stejně najdou. Tak proč psát čísla, které nic neřeknou ostatním normálním rybářům, kteří nemají zapotřebí si to někde vyhledávat?

MrKos - Profil | Čt 13.4.2006 8:12:28

Bachy: ... já neobhajuju číslo revíru ale obhajuju stávající stav který většině ( pravděpodobně ) vyhovuje... číslo takového revíru který má tekoucí a několik stojatých částí opravdu nic moc neřekne i když si ho může kdokoliv dohledat.... když tam budou všichni psát jen rybník5ha tak tím pokec ztratí do určité míry smysl a informační hodnotu... to bude jen samá " řeka" , " rybník" a ve skutečnosti to bude vlastně nepřehledná sbírka fiktivních ůdajů... současná forma je alespoň do jisté míry kompromisem, má určitou informační hodnotu a přitom ještě neškodí... nemluvě o tom že kdo opravdu chce přesně specifikovat " každý pařez " tak mu v tom nikdo nebrání....

Bachy - Profil | Čt 13.4.2006 7:56:29

MrKos - Aha, tak to opravdu dává smysl - obhajuješ číslo revíru, které nic neřekne většině, ale ti co si to budou chtít vyhledat, tak si to stejně vyhledají. Opravdu zvláštní logika. Co je podle tebe konkrétnější popis revíru - název/číslo nebo rybník 5ha.

MrKos - Profil | Čt 13.4.2006 7:47:07

Bosanac: také jsem kdysi dávno psal do ML i přesnou lokalitu, ale po pár měsících na MRKu lecos pochopil... teď už se tomu v některých případech vyhýbám a nebo to napíšu tak abych předcházel možným nájezdům kočovných masařů :-))

Bosanac - Profil | Čt 13.4.2006 7:25:52

MrKos: tentokrat nemeles:-) Od lonskeho roku prispivam do muj lov jen z komercnich/soukromych reviru . Spatna zkusenost s presnym nazevem/cislem reviru CRS .

MrKos - Profil | Čt 13.4.2006 7:06:06

Bachy: ať melu či nemelu... díváš se na to pouze a jen ze svého pohledu... je sice pěkné že zrovna Ty si nebudeš vyhledávat co je to za revír ale to neplatí o dalších několika stovkách lidí kteří nejsou zaregistrovaní a pouze hledají informace.... snad by to mohlo fungovat zapředpokladu že se tam bude psát třeba jen " rybník " a nebo jen " řeka "... ovšem jak by to potom vypadalo... v takovém případě považuju současný stav za lepší a přehlednější... pořád to nechceš chápat že mnozí právě nechtějí napsat název rybníku nebo jeho velikost protože by to byla solidní berná mince právě pro tyto stovky lidí... současný stav který umožňuje si vybrat mezi tím jestli to tam přesně napíšu a nebo ne si myslím většině vyhovuje... a znovu opakuju že jakákoliv povinnost specifikovat konkrétněji revír by vedla k ůpadku toho pokecu... však je to tvůj názor a já ti ho brát nebudu... mám jiný a snažil jsem ti ho přiblížit...

Bachy - Profil | Čt 13.4.2006 6:25:28

MrKos - Co to meleš. Když se podívám na Můj lov - tak když tam je číslo, tak si nebudu někde vyhledávat co to je za revír. A jak mám vědět, že je to zrovna v BP MRS. Jestli jsi mne pochopil, mne nejde o to, abych věděl přesný revír, mně jde pouze o to, abych ze dozvěděl alespoň tak základní informaci, jakou je typ vody - jestli stoják nebo řeka, jestli 3ha nebo 900ha. Co to tu píšeš o tom rybníku, tak snad každý ví, kde chytal, každý rybník má svůj název, ať legální nebo lidový tak snad není problém tam napsat název. Pokud se zadavatel chce pochlubit vyjimečným úlovkem, no tak ať tam napíše místo názvu klidně "rybník 5ha" a ne nějaké nesmysly nebo čísla.

Martin M. - Profil | St 12.4.2006 16:04:34

izzi> celkem dobry napad, diky

MrKos - Profil | St 12.4.2006 16:00:13

Bachy: právě jsi to popsal sám... najít revír podle čísla je hračka a to dokonce taková že na BP MRS stačí dát Ctrl F a vložit číslo... :-) tedy kdo opravdu chce tak si informaci najde... ovšem popisovat lokalitu tím způsobem jak si to představuješ Ty by fungovalo jen v případě že daný revír je kromě tekoucího také ještě složen z několika rybníků a potom by opravdu bylo možné napsat třeba " rybník "... v okamžiku že revír je jen tekoucí a pouze jeden rybník k tomu už zavání tím že dotyčný nebude chtít prozradit či to bylo tam nebo tam... a pokud to bude povinný ůdaj tak raději nenapíše nic... je mi jasné že popsat jak jsem chytal cejnky tam a tam k ničemu negativnímu nepovede... ale napsat konkrétně že tam a tam jsem lapl 10 mírových kaprů a hodil je do jednoho zpátky by už některým lidem napovědět mohlo... a podívej se třeba na návštěvnost MRKu kolik je za den ne zobrazení, ale unikátních IP , kolik má MRK registrovaných a kolik je z toho on-line... mnohé to napoví... takže co je lepší?

izzi - Profil | St 12.4.2006 15:29:44

MM - víš co by možná nebylo špatné, můžeš to třeba ignorovat, ale dát do karty třeba nějakou značku jestli je uživatel online. Já vím, že už to je dole, ale tam to není moc přehledné, když tu je online třeba 150 uživatelů.

Bachy - Profil | St 12.4.2006 14:27:21

Lucciano - pochybuju, že by to mělo na rybáře takový vliv. Nemyslím, že když tady napíšeš o pár rybách, tak hned všichni co to přečtou pofičí chytat na tvůj revír. A když tady napíšeš, že jsi desetkrát po sobě chytil po dvaceti kaprech na jednom revíru, tak ti co si to budou chtít najít, si najdou i podle čísla. A ten, kdo má takový strach, no tak ať tam napíše třeba jen typ revíru (řeka, jezero), ne?

Bachy - Profil | St 12.4.2006 14:19:21

MrKos - Vidím to jinak, když napíšeš Labe, Ohře, Morava, Berounka, Odra...... vím, že jde o řeku. Kdybys napsal číslo, vím prd. Naše přehrady většina lidí taky zná, ale napiš číslo a vědí zase prd. Když napíšeš název rybníka - dá se pochopit, že nejde o řeku nebo přehradu, ale když napíšeš zase číslo - málokomu to něco řekne. S tím pařezem to zbytečně přeháníš, radši se nad tím zamysli.

Lucciano - Profil | St 12.4.2006 14:16:20

Bachy >to by najprv musel prestať existovať strach a športové rybárstvo by muselo byť skutočne športovým.....
Kto to tam napíše(pravdivo), keď sa väčšina rybárov bojí, že by sa už na svoje obľúbené miesta nedostali, koli zvýšenemu tlaku nie len sportových rybárov...
Nie som si istý, či by pridanie tých rubrík malo praktický význam...

MrKos - Profil | St 12.4.2006 14:09:57

... číslo revíru řekne asi tolik co jeho název... a to k případné identifikaci bohatě stačí... nemyslím že by bylo dobré chtít po přispěvatelích aby popsali kromě tohoto ještě každej pařez... to by záhy bylo přispěvovatelů jako šafránu....

Bachy - Profil | St 12.4.2006 13:55:09

Taky mi to připadá jako zbytečná komplikace. Je ale pravda, že ten, kdo napíše jen číslo revíru, je to skoro jakoby tam nenapsal nic. Určitě to číslo někdo zná a ví o jakou lokalitu jde, ale většině pouhé číslo nic neřekne. Osobně bych spíš uvítal nějaké přiblížení lokality, nemyslím název, ale např. přehrada/rybník/řeka.

ZN - Profil | St 12.4.2006 13:19:48

Briza:
nevyplňoval, nevidím důvod. Já tam ale moc věcí nedávám, když tak Morava 4F :-)

drda - Profil | St 12.4.2006 13:00:53

Briza: s kolonkou "kraj" je to stejné, jako s tou výměnou blatníku: "zbytečný, leda by byl gumovej." :-)

Briza - Profil | St 12.4.2006 12:42:19

ZN: Ty bys vyplňoval pole kraj u revíru? vím že zrovna otázka co na mrku chybí není tvá oblíbená (samá cenzura atd.. :-)) ale zajímalo by mně to

ZN - Profil | St 12.4.2006 12:17:34

MM:
četlo a kroutilo hlavou:-)

Martin M. - Profil | St 12.4.2006 12:16:39

Briza> myslim, ze to tu dost lidi cetlo, uvidime, jestli se zde k tomu vyjadri.

Briza - Profil | St 12.4.2006 12:14:27

MM: Jestli to někdo vyplňovat bude to nevím. Nedá se založit malá anketa? Nebo nová otázečka, kde by se lidi vyjádřili?

profo - Profil | St 12.4.2006 10:01:51

MM : ten refresh bych neřešil, osobně mi to vyhovuje tak jak to je, když čtu víc odpovědí tak bych při přerušení musel hledat kde jsem skončil a to mi přejde nevhodný, ale takhle mám stále nové nepřečtené označené, dokud si je nepřečtu a pak když chci udělám refresh a jo to a když nechci tam nemusím.

Martin M. - Profil | St 12.4.2006 9:34:46

izzi> nevim, jestli to tu ted psat, protoze 15.4. se to bude menit, viz www.mrk.cz/text.php3?id=85 Zatim muzes cist pres web na adrese http://mail.mrk.cz kde zadas svuj email a heslo, ale je to anglicky (po 15.4. bude cesky).
Jirka Sachl> 60s refresh nic neresi, neprodavame reklamu na homepage na pocet zobrazeni, ani na pocet kliku. O tom kdo je kde jsme na BVV spolu tusim mluvili, ono to neni "kdo je kde" ale "kdo byl naposledy kde". Kdyz jsem napr. v otazce ABC, neznamena to, ze kdyz mi tam napises vzkaz (to bych ani nechtel, aby tak dopadlo), ze si ho prectu, protoze pravdepodobne si tu otazku prectu a jdu jinam, nedelam refresh. Nevim, nepripadne mi to uzitecne, technicky by to slo udelat, ale nevim, jestli by to k necemu bylo.

izzi - Profil | St 12.4.2006 9:25:29

Matin M - když je tady řeč o tom mail, nevím jak si můžu vybrát tu poštu Díky

jurasoft - Profil | St 12.4.2006 8:55:55

Jsem to nastavil....hlavní stránky mrku se mi bude obnovovat každých 60 vteřin. Bych za to chtěl aspoň ten mail @mrk.cz o který jsem si psal..... Ještě mi na mrku chybí možnost zjistit kde kdo je. mrk mi dá seznam kdo je z registrovaných připojený, ale už mi neřekne na které stránce zrovna je.

jurasoft - Profil | St 12.4.2006 8:52:13

Martin M. jestli to mrku prospěje tak pro mě není problém si v jednom okně nechat úvodní stranu puštěnou třeba trvale a dát ji obnovu načítání každých 60 vteřin...

Martin M. - Profil | St 12.4.2006 8:20:15

Jirka Sachl> Uvodni stranka - tato stranka tvori hlavni zdroj prijmu mrku, na ostatnich je reklamy minimum. Kdybysme dali pokecy nad reklamy, reklam si nikdo nevsimne, nebudou ucinne a nebude si je nikdo objednavat. Prosim, parkrat denne, co jdes na uvodni stranu, to vydrz, drzi nas to nad vodou. Diky.
Oblibene otazky (odkazy) budou.

jurasoft - Profil | St 12.4.2006 8:12:45

Doplním obrázek toho jak vidím úvodní stránku na první pohled.

jurasoft - Profil | St 12.4.2006 8:08:54

Chybí mi možnost vybrané otázky přidat do oblíbených. Vytvořit si nějakou skupinku svých témat které mě zajímají a které chci sledovat. Taky se mi už několikrát stalo, že jsem v otázkách dal vyhledávat nějakou věc, tu jsem nalezl a když jsem se za pár dní ptal na stejnou věc tak mi byly vyhledávačem nabídnuty jiné výsledky a ne ty co již jednou nalezl. Na 17 monitoru a firefoxu 1.5 z úvodní stránky toho moc nevidím, žádnou kategorii pokeců, otázek. Většinu plochy mi zabírají reklamy.

Martin M. - Profil | St 12.4.2006 7:50:38

Briza> myslis, ze by to lidi vyplnovali?

Briza - Profil | St 12.4.2006 7:37:38

Tak mně ještě napadlo, že by bylo fajn kdyby v Můj lov byl nejen revír, ale třeba i kraj. Hlavně pokud dotyčný uvede číslo revíru nevím která bije. Pole by bylo nepovinné.
Co vy na to? Hlavně asi MartinM?

macek | Po 27.3.2006 10:38:20

ajaj, koukám že zdeněk je na to promazávání fakt nějakej citlivej. nese to dokonce ještě hůř, než když jsem otázku promazával já… :-))

Miloš_Dia | Po 27.3.2006 10:30:13

Mně tady chybí porno. Příkladem novátorského přístupu je MOL, tam už jsou alespoň P články.

Briza - Profil | Po 27.3.2006 10:26:01

MM: Super, už se těším. Děkuju za sebe a snad i za ostatní kterým to bude k užitku. :-)

Martin M. - Profil | Po 27.3.2006 7:42:59

Briza> ano

Briza - Profil | Po 27.3.2006 7:34:15

MM: Rozumím tomu dobře že slovník vytvoříš?