Jak s člunem po vodě ?

Dohadoval jsem se včera s kolegou, jak je to s NAFUKOVACÍM člunem na našich vodách. Jde mi např. o Vltavu, Labe, Berounku ale i některé stojáky. Pokud NECHYTÁM ryby, mohu s člunem brázdit vody jak chci, nebo jsou nějaká pravidla a omezení? A co když mám při projížďce zapnutý echolot? Je to už výkon rybářského práva, nebo ne? Chci si na některých lokalitách udělat mapy dna a nerad bych narazil.
Autor diskuse: carlos - Profil , 17.3.2006 kaprařina - ostatní

pz - Profil | Ne 19.3.2006 20:24:20

resi to pouze a jen zakon o vnitrozemske plavbe, blizsi podmniky jsou v tomto pohledu mimo misu (dokud nezacnes chytat ze clunu)

lode s vytlakem do 1 tuny, clun se zavesnym nebo pevnym motorem do 4kw nebo plachetnice do plochy oplachteni 12m2 nepodlehaji evidenci a tak nemusi byt zapsany v rejstriku plavidel a neni vyzadovana pusobilost k vedeni a obsluze plavidel - napr. "kurz vudce maleho plavidla"
ale i pokud mas jen nafukovaci clun, tak te to nezbavuje povinosti se ridit podminkami plavebniho provozu dle vyhlasky k tomuto zakonu !!!
jinak vice na www.spspraha.cz/

ahma - Profil | Pá 17.3.2006 7:52:57

Podivej se do řádů. Tam to maš napsany. To co chceš, mužeš dělat! A když jen budeš mapovat a na břehu nebudeš mít stojan,... tak si každej může trhnout nohou.

Cerebro - Profil | Pá 17.3.2006 7:39:51

někde jsem četl že zdolávání ryb z loďky nepodléhá zákazu lovu z lodky. (to znamená pokud jsi nabřehu a zasekneš rybu a až potom sedneš do člunu a zdoláváš ji tak by jsi neměl porušovat zákon) ale jen jsem to někde četl nevim co je na tom pravdy.

hraji - Profil | Pá 17.3.2006 7:31:28

Podívej se na www.momrs.cz/brno3, je tam k tomuto "problému" podáno vysvětlení