Vranovská přehrada - kde koupit chatu?

Moc prosím o kolegyální radu - snad si brzy splním sen a koupím chatu na Vranově, bohužel to tam ale neznám a bojím se, abych nenaletěl. Nechci po nikom "jeho" oblíbená místa, jen případnou radu, jestli v některé části přehrady není s chatou a rybolovem nějaký zádrhel. Moc děkuji, Jenik
Autor diskuse: Jenik - Profil , 24.2.2006 všeobecné - revíry, cestování

M.Fafílek - Profil | Út 7.3.2006 15:05:20

Vranovská přehrada je perfektní, sám mám chatu u Bítovského mostu. Pokud by se zájemci o chatu mělo jednat o rybaření, samozřejmě je nejlepší se zeptat místních rybářů, jak je to na místě s rybolovem a jaké ryby zde jsou, neboť se rybářsky jedná o dosti těžký revír, ne všude je možno pěkné ryby nachytat a například kapři nejsou všude. Dobrý je lov stále větších cejnů, dravých ryb a všudypřítomných bolenů. Pokud si vyberete chatu od vysočanského mostu nahoru proti proudu, zde jsou velmi dobrá kaprová místa až do Podhradí nad Dyjí, ale pozor !!! Za poslední roky zde vlivem nízkého stavu vody teče pouze menší říčka, přehrada končí několik set metrů nad tímto mostem. Vodohospodáři se bojí záplav a tak udržují spolu s tím,že se opravuje hráz, stále nízký stav hladiny, takže například pod Starým Petřínem nejsou u přehrady, ale u břehu říčky. Dobrý přehled o prodávaných chatách má hovnocucař z vesnice Podmýče, mívá inzeráty v místních novinách Znojemsko a Znojemský týden. Jinak ceny se pohybují již nad 500 tisíc korun a za dobrou chatu v první řadě, tedy na břehu,ihned u vody, musíte připlatit.Koupit si chatu v druhé či třetí řadě považuji za katastrofu, neboť k vodě musíte scházet. Já zde jezdím ze Zlína každý týden a musím říci, že taková rekreační oblast včetně přírody nemá obdoby, zvlášť na Bítovsku. Pokud se mi ozvete, mohu Vám možná s chatou pomoci, mám zde dobré kontakty a hlavně zde chodím do zdroje všech informací - do hospody. Zdraví MILFA-Zlín

PJ | So 25.2.2006 10:46:17

Nevíte, jestli se dá na Vranově někde "parkovat" nebo půjčovat loď? Případně jestli se tam loďky kradou?

Kocháč | Pá 24.2.2006 10:59:33

Jenik : Kamarád má chatu na hlavním jezeře na pravém břehu za zátokama. Kolem chaty jsou, ale jen v jednom pásu u vody. Na víkend super pohoda, chytání kaprů před chatou :o) Ale ten přístup, infarktová záležitost, cestička 45 stupňovým svahem asi 100m k parkovišťátku v lese:o) Jinak pohoda:o)

Korda | Pá 24.2.2006 10:36:34

Tak jak už je zde psáno.Ber to od Bítovského mostu směrem k hlavnímu jezeru nebo naopak.Záleží odkud tam budeš dojíždět.Ryby tam hodně migrují, tak že bych spíš hledal klid pro sebe a ne kvůli rybám.Pozor od hlavního jezera směr Bítov-od čerpačky je většina chat bez elektřiny,tak pokud ji vyžaduješ, tak se nejdřív optej na elek. a jak daleko budeš mít od auta k chatě.Některé místa jsou jako výstup do Himalají:-)),nebo dokonce musíš přejíždět na druhou stranu k chatě loďkou.Což je asi nejhorší místo co můžeš vzít a když potřebuješ jed domů a ona je zrovna bouřka,nebo ti ji ukradnou atd.Kdyby jsi něco potřeboval poradit, tak mi napiš na email.

Detreux - Profil | Pá 24.2.2006 9:26:39

me na Vranove laka ta strana naproti Švicarske zatoce u hraze , chatek je tam jen par a vypada to tam dost zajimavě, hlavne na dravce :)) Kdybych vybíral já tak jdu tam .

mishak - Profil | Pá 24.2.2006 6:07:11

Neměl by být problém,jen si dej pozor na místa ,kde jsou trdliště tam se nesmí od 1.1. do 15.6. lovit.Dále místa u přítoku Penkýřák,Vrátná bývají bez vody ,ale na jaře jsou to zase top místa pro lov kaprů.Asi bych se taky vyhnul chatám v místech kde je v sezóně přeturistováno...zátoky Horky,pláže u hráze.Já osobně bych taky nešel do chat ,které jsou ve více řadách za sebou,majitelé si dost často dělají nárok na místa před svojí chatou.Pokud budeš mít zájem kontaktuj mne na meil a když to bude v mých silách tak ti poradím.