Navazce na kratkou nymfu

Mam urcite problemy s navazci na kratkou nymfu. Zajimalo by mne, jak rozmistit
nymfy [treba dle hmotnosti] na navazec. Nedelam treba nejakou chybu, kdyz jsem vsechny ryby
zatim vytahl na horni prives? Mam dat nejtezsi nymfu do spodu, ci doprostred? V knizkach, na
MRKu, v praxi kazdy uvadi neco jineho a proto me zjima uceleny nazor na tuto problematiku.
Taky se me stava, ze kdyz treba moc seknu, tak se me navzec tak zaplete, ze to muzu ustrihnout.
Pritom privesy mam 10 cm.Diky
Autor diskuse: pike - , 13.7.2001 muškaření - techniky lovu

pike | Po 16.7.2001 8:07:06

Alan: Ted jsem potrenoval a dosel jsem na to, ze kdyz to pri vazce vyleti z vody, tak zkusim jakoby nahodit pred sebe a tim se vlasec narovna. Pravda je, ze to jde delat jen na vetsi vode a na te zarostle jak to popisujes by byly problemy.

Alan | Pá 13.7.2001 16:45:39

Pajku, návazce se ti budou zamotávat nadosmrti. Na to není lék. Časem se naučíš sekat tak, že se omotávky nebudou dělat tak často, ale nikdy nedocílíš stoprocentí úspěšnosti.
A to jsi ještě podle všeho nechytal na malé, zarostlé vodě. To je taky pohoda. Představ si - vázka, škubneš, ono se to uvolní a poověsí na větev nad tebou. Cha, těš se!

vráťa | Pá 13.7.2001 14:16:34

POdle mě záleží především na 2 faktorech:1. hloubka vody, 2.rychlost proudu.
Pokud pominu délku návazce(>1.), zátěžovou mušku dávám dle četnosti použití 1. doprostřed, 2. vůbec ,3. dolů , 4. dolů i doprostřed.
Nahoru nikdy. Příčin, proč ryby (resp. lipani)často "berou" právě horní přívěs, je asi víc. Jedním z hlavních důvodů je podle mě bezesporu nejlepší detekce záběru právě na tomto místě z celé sestavy.

Rtep | Pá 13.7.2001 12:32:32

Není pravda, že se nedává nahoru nejtěžší moucha. Naopak, je to moucha, kterou se to dostane dolů a další ji "nepředbíhají", ale jsou taženy u dna. Takhle chytají např. někteří naši reprezentanti. Klidně se dá tak chytat jen se dvěma mouchami. Záleží na situaci a povaze dna, jak dlouhý volit přívěs. Aplikace ne pro dlouhou nymfu, ale pro klasickýho hitlera.

pike | Pá 13.7.2001 11:29:03

David: Diky, prave sekam asi moc, navazec vyleti a otoci se to kolem prutu, ze to uz neodmotam. Sem tam se to stane ikdyz uvaznu a pri vyprostovani skubnu.

David - Profil | Pá 13.7.2001 10:34:11

Mas pravdu, kazdy rika neco jineho.Ja davam nejtezsi nymfu doprostred.Das-li ji nakonec, taky nic nezkazis.Nahoru pochopitelne ne :-).Motani navazcu pri sekani: Mas vpodstate 2 moznosti, A)prisekavat tak jemne, ze se ti nymfy nedostanou vubec nad vodu (takovy pocuknuti) nebo B)sekat razantneji tak ze navazec se ti rozvine za prutem.Zasek musi byt plynuly.Jakekoli zastaveni, pribrzeni a obcas i zmena smeru ti navazec zamota.chce to zkouset, aspon se naucis rychle navazovat navazce :c)