Závody na Liptovské Maře

Zdají se vám férové závody na Liptovské Maře,když zahraniční účastnické družstvo za startovné zaplatí 10 000 Sk a Slovenské družstva /a nejenom ty/ si mohou blokovat kvalitnější lovná místa několik dnů dříve než začnou samotné závody?
Já doporučuji losovat aspoň sektor,tím se zamezí spekulacím,neregulérnosti a zpochybnění závodů.Zajímá mě jaký máte na to názor.
Autor diskuse: Kaprňák - Profil , 8.1.2006 kaprařina - ostatní

TiborK - Profil | Ne 8.1.2006 20:44:57

Kaprňák - Čo sa týka hosťovačiek, tak aj pre Slovákov, ktorí nie sú členmi SRZ je týždenná v cene 2000.-Sk, pre tých, ktorí majú iba miestne povolenky stojí týždňová hosťovačka 500.-Sk. Takže nie je to úplne tak, ako píšeš.
S tým obsadzovaním a zakrmovaním miest niekoľko dní až týždňov vopred s tebou súhlasím.Miest na lov a bivakovanie nie je až toľko, koľko by taká veľká voda mala ponúknuť. Miestni starostovia problém z neporiadkom, vyriešili tak, že betónovými ihlanmi zahatali prístup autom k väčšine brehov. A tak tam môžu veselo chodiť domáci na bicykloch a mopedoch a robiť tam haldy neporiadku.
Dobre to vyriešili v Lipt.Sielnici. Tam si zaplatíš na miestnom úrade 20.-Sk/osoba/deň a máš pokoj. Sú tam pristavené kontajnery, ktoré vyvážajú.
A v máji (od 1. do 15.), keď sú povolené výnimky na rybárske preteky,je na kopcoch okolo L.Mary ešte sneh.Nehovoriac už o tom, čo by tento termín vyvolal kritiky. Môžeš si prečítať odznovu prípomienky v Českému maratónu.......

Petr Havlíček - Profil | Ne 8.1.2006 19:04:17

Já si myslím, že je i blbý, aby se chytalo za plnýho provozu (s ostatními rybáři, kteří se závodů neúčastní). Z doslechu mám informaci (nevím, jestli je pravdivá, ale je lehce uskutečnitelná), že na některá družstva chytalo více rybářů. Nehledě na to, že některá místa byla blokována (i krmena) dávno předem. To bych asi toleroval u závodů, kde je startovný jako v loňském roce (snad 1500, -). Ale zaplatit 10 000, - a dívat se jak na někoho chytá plno lidí okolo, to je silný kafe. V každém případě se musí losovat alespoň sektor (a pak si hledej místo), aby se zamezilo tomu, že někdo tam bude sedět už 10 dní předem to za prvé. A já věřím, že pořadatel zabrání tomu, aby se nemohlo stát to co se údajně dělo v prvním ročníku (jedno družstvo - více lidí). Jinak je to bramboračka i když v nádherném prostředí. Ale s panem Slavo Pavlem (RRR) jsme letos (vloni) mluvili na setkání kaprařů na Seči a jak jsem ho poznal, věřím, že udělá pro regulérnost závodů maximum.

michalm - Profil | Ne 8.1.2006 18:03:08

Presne tak dopadne len s tým, že sa budú nielen blokovať miesta, ale aj zakrmovať (aspoň 14 dní pred začiatkom pretekov/. A to možno len kvôli tomu, aby sa na pár minút videli v TV, akí sú top kaprári.

radoš | Ne 8.1.2006 16:18:28

Kaprňák : souhlasím s tebou a ohledně losování aspoň sektoru jsem pro . Počítám že letos to bude uplně o něčem jiném než loni :-(