Feeder vs. "klasická" položená

Ahoj odborníci na feeder. Můžete mi prosím vysvětlit, jaký je vlastně základní rozdíl mezi lovem na feeder a klasickou položenou? Za "klasickou položenou" považuji klasický kaprový prut (třeba teleskop 2,7 m), vlasec kolem 0,22, spirálové krmítko narvané krmením, návezec asi 20 cm, háček, čihátko před špičku nebo hlásič. Je v tom i něco jiného, než indikace záběru pomocí chvějivé špičky? Prosím o praktické příspěvky, ne typu "feeder je prostě filozofie". Osobně si myslím, že jediný rozdíl je v prutu....
Autor diskuse: Zdeněk - Profil , 2.6.2005 feeder - techniky lovu

numen - Profil | Po 7.10.2013 15:04:08

molca >> má zkušenost je taová jako píšu. Doba kdy jsem používal vlasce 0,28 a silnější je pryč. Průtok nějaké řeky kterou neznám cjytal jsem na ní dvakrát těžko posoudím ,ale za humny mám Labe a ohře. Na nejblížším úseku Labe , používám běžně 100gr krmidla. Dokonce i 150gr. Na Labi chytám i při vyšším stavu vody. Vetších kaprů moc netahám letos jich mám 11-12 přesně ani nevím nej 82cm. Toho nej na Light feeder a tak za 4-5minut byl na břehu .
Osobně považuji použítí silných vlasců na feederu za naprosto zbytečnou věc. Můj Leo koot 390cm od Spra , není žádné ořezávátko,házím s ním klidně i přes 100gr krmelce ,které mají i 1dcl. Ideální zátěž začíná s 60gr krmelcem. Blíží se spíše k heavy,někteří trdí , že je to moc silovej tuhej prut. Ale když se o něj pořádně opřu ,tak se i ohne. Výhody toho to prutu poznám ,až když mám na prutě cejny a kapry 50+. můj nejpoužívanější prut na Labe a Vltavu.

Tak ateď se podívej co s tím prutem udělá vlasec 0,20! Trofám si říct,že dříve zlomím prut,než utrhnu Asso Ultra. Takovou sílu,jako na ohnutí toho ptutu ,jsem na zdolávání s tímhle prutem snad ani nepoužil.Proč tedy používat silnější vlasce? pro klid duše? Mám doma dva Heavy pruty,jestli chceš vyfotím ti je taky,je to to samé!
Třeba Kóďa , ten prut co je na fotce zná.

MIŇAS - Profil | So 10.8.2013 20:17:04

Skus třeba toto a místo červů cokoli třeba.kuku,housku a pod.JE TO popupka.K masu maso a k jinému sladké.
Jestli víš kolik tam máš bahna ,tak dlouhý návazec od zátěže a místo krmítka punčochu PVA.
U mě dobré ! zdař

ctvrtmile - Profil | So 10.8.2013 18:21:56

venca1 >>díky... vyráběl jsem to na jeden specifickej revír...je to tam samej věšák,tak to zkusím,jak to bude fachčit...ten návazec se dá měnit dle potřeby

Sven - Profil | St 24.7.2013 13:55:21

Pstruh27 >> no tak jsem to s tím koncem nemyslel. Měl jsem na mysli jen km :-)
Bohužel žádného předšpičkového ani meziočkového ani jiného policajta nevlastním :-)
Když lehká položená, tak se splávkem nebo s lehkým swingrem vlastní výroby:-)