Nechuť kaprů v létě

Taky vám ted neberou? At to zkouším kde to jde moc nejdou.Je to u vás taky?
Autor diskuse: Hackl - Profil , 27.6.2014 kaprařina - příhody, kuriozity

Donn79 - Profil | Čt 10.7.2014 1:09:29

Blue >> Také nekrmím drahýma koulema,jak píšeš stojí to dost pěněz a taky jeto blbost a tam házet jen na zakrmení.Já si boilies na zakrmení válím sám,výjde to mnohem,mnohem levněji a také vím co tam dávám.Samozřejmně že pod háček dám něco lepšího,atraktivnějšího,dražšího.Začátek pro válení bolies je trochu finančně náročnější,rollbal,pistole,atd..ale ve finále ušetříš.

Blue - Profil | St 9.7.2014 19:55:05

první letošní metrovka :-)



Večer odepíšu na reakce ted odbíhám vařim

Hackl - Profil | So 5.7.2014 11:15:42

zatím největší co jsem chytl..:)

Kocháč - Profil | St 2.7.2014 9:24:59

Blue >> Nemyslím si, že by byly větší koule zárukou selektivity menších kaprů a to hlavně z toho důvodu, že z velké koule tedy velkého objemu a pláště se do okolí nástrahy uvolní podstatně víc atraktivních složek. I z toho důvodu jsem ne jen jednou, ale opakovaně chytal i menší ryby. Ono to není ani tak o velikosti, jako spíš o místě a čase kam svoji nástrahu pošleš a o jejím složení. Nicméně věř, že i kaprům menších velikostí nedělá absolutně problém se krmit nebo nasát koule i větší než 30mm. Taková běžná a nejrozšířenější velikost koulí je 20mm a na ty se běžně chytají i násaďáci. Samozřejmě, že se chytá i na extrémně malé průměry a chytají se na ně velké ryby. Věř, že ryby a to i u vás se budou v pohodě krmit na větších průměrech. A ber to i tak, že když budeš chtít chytat z odhozu na vzdálenost 100 a více metrů, tak kuličky k zákrmu malých velikostí tam budeš horko těžko kobrovat. Prostě i ta koule cca 24mm a ještě namočená letí podstatně lépe. Můžeš použít spombu nebo raketu, ale kobrovačka je elegantnější a když potřebuješ menší množství nástrahy rozprostřít do plochy, je to asi jediné jednoduché řešení :o)
Prostě koule 24 mm a větší nejsou nic neobvyklého :o)

Pro ilustraci přikládám fotku uloveného násaďáka na dvě půlky koule 20mm a mezi nimi ještě velká halibutka. Je to z roku 2006.

vitold - Profil | So 28.6.2014 22:15:22

Kapři berou hlavně v noci a ráno. Přes den dělej něco užitečného:)

ctvrtmile - Profil | So 28.6.2014 17:42:15

Casio >> to už jsou teď,na tomto výlovu nelapli ani jednoho...že by tam na ně chodili nějací specialisti...???

dukadam - Profil | Pá 27.6.2014 13:29:31

Z mojej skúsenosti poviem jedno: Kapor násadový vo veľkosti 40-60cm žere počas leta stále. Výnimkou môže byť deň, kedy prudko klesá alebo stúpa tlak, prípadne príde mimoriadne ochladenie. Jednoducho extrémna zmena, pri ktorej ryba zažije tak trochu šok a je zmätená. To môže trvať max. 2 dni. Aj keď potom zostane chladno, sychravo a veterno, vyrovnáva sa s podmienkami a žere ďalej. Je úplný nezmysel, ak niekto povie, že na nejakej vode kapry neberú týždeň, nieto mesiac, alebo celé leto!!! Popíšem jeden príklad z jednej pomerne veľkej nádrže zo západného Slovenska. Bolo horúce leto s teplotami nad 30 stupňov. Samozrejme rybári nariekali, že ryby neberú kôli teplu, ba dokonca tam už žiadne nie sú a zväz rybárov okradol, peniaze spreneveril a násadu nedal. Všetci chytali na tých najpohodlnejších miestach v hlbokej vode bez vodných tráv a prekážok s dobrým prístupom k vode autami .Samozrejme zavážali , masívne kŕmili a hundrali. Ja som ale zvolil inú taktiku. Len tak bez vecí som si spravil v tej horúčave koliečko okolo nádrže a nevynechal som ani tie najneprístupnejšie /najnepohodlnejšie/ miesta. Trvalo mi to síce pol dňa, bol som doškrábaný od rákosu, doštípaný od komárov a inej hávede, ale "hádanku" som vylúštil. Tie ryby boli natlačené v tých najplytších, najnedostupnejších a najzarastenejších miestach nádrže. Bolo ich tam stovky. Zobral som prút a išiel na nich. Bolo popoludní ,stále neznesiteľná horúčava. Hĺbka vody od 30 do 60 cm. Nástrahu som použil kukuricu a zábery som mal takmer okamžite. Dokonca tam boli aj pleskáči a amury. Na záver môžem povedať, že najdôležitejšia je jednoznačne lokalizácia rýb. Ja som si zachytal aj ďalšie horúce dni a "pohodlnci" naďalej preklínali horúce počasie.