Ceny v ČR vs. Zahranicí

Zdravím, tak by mě zajímalo , jak je možné, že se u nás vyskytují prodejci kteří nabízí stejný produkt s rozdílem až několika násobně odlišným.
Objevil sem na zahraničním e-shopu GLM Extrakt, který nabízí po 1 kg za 29 liber , (pravděpodobně Noví Zéland). Když vemu v úvahu že to nakupují ještě za menší peníz , tak výrobní cena musí být neuvěřitelně nízká , tady http://www.aabaits.co.uk/?productid=2 je Green Lipped Mussel Extract 1 Kg za £28.99 což by činilo v přepočtu na +,- 50-60 kč. za 50g. u nás ho nabízí za +,- 250,- kč. Je jasný že dovoz , daně atd. se odrazí na ceně , ale i tak se mě to zdá jako strašně předražený .
Máte někdo zkušeností objednáváním různých surovin ze zahraničí , které vám ušetří spoustu peněz ?
Autor diskuse: Jurus - Profil , 2.12.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

Kajman60 - Profil | Po 3.6.2013 11:21:29

Sven >> :-) :-) ,,,proč myslíš, že dodnes mám Tapy,,)))) :-), ne že bych na ně ještě chytal,,,ale připomenou vzpomínky u vody za -hlubokého "hrozného" socialismu :-)
Možná že byl -designééér u té Stelly moc smutný, když věděl za kolik se bude prodávat :-) :-)

clarence - Profil | Ne 23.12.2012 6:19:52

Kaprňák >> Tento Amiaud neznám ale setkal jsem s takovou nepříjemnou věcí.Kolega má Amiaud Tri pod za 11000,- musel k němu dokoupit už druhý dlouhý nohy,protože ty první se mu ani ne po roce prohnuly ale dost.Stojan nezatěžoval ani na něj nešlápl ani mu nespadl prostě se nohy ohnuly ale pěkně za ty prachy bych teda čekal tedy víc.Nejlepší je zajet k nám do Kolína k Niklovi do prodejny kde má všechny tři značky a porovnat.Když se tam zeptáš tak ti prodavač řekne ,,kdybych neměl už Amiaud tak vzal Cygnet".J

Kaprňák - Profil | So 22.12.2012 21:49:32

clarence >> A co říkáš na tohle.Rychle se složí a vypadá dobře.Já vlastním Fox sky pod několik let a uvažuji o Amiaudu.Po několika letech mám výhrady k sky podu.Můžu je vyjmenovat.

clarence - Profil | So 22.12.2012 21:01:41

Vendys 65 >> kup si Cygnet a máš po starostech za mne je lepší než Fox,hlavně co se týká rychlosti složení a stability.J

Jurus - Profil | Po 3.12.2007 13:14:46

O pár levnějších taky vím u nás, ale nechtěl sem záměrně psát kdo za levno a kdo za draho, aby to nevypadalo že sem placený , nebo naopak někomu uškodit,, pač nevím, jak to ve zkutečnosti doopravdy je. Ovšem dají se i na zahraničních e-shopech najít takoví věci který sou naopak dražší než u nás, ale je jich opravdu velmi málo .. je to především naopak..Jenom vím že ne jeden mě říkal ,, no víš, my nemůžeme mít prodejnu, pač bychom museli prodávat za stejně draho. A tak tedy nechápu, kdo drží ve své hrsti tu žílu byznysu.