Otrava na Labi

Tak jsem se díval na zprávy na Nově. Kdo z vás to viděl, dá mi za pravdu, že to bylo šílený. Labe od Poděbrad, přes Nymburk, Čelákovice až do Brandejsa. Otrava kyanidem. Když jsem tamně viděl ta kvanta lopat-žluťáků, kapři a další ryby.
Kapry doplněj snadno, ale tady šla pryč bílá ryba a ta se jen tak nenehradí. Co to udělalo s ostatními živočichy (škeble, raci, hmyz, červi ) neřekli, ale asi nic moc. A to to trvalo kolik let, než se Labe vyčistilo a změnilo v krásnou čistou řeku plnou ryb.Za jak dlouho se to vrátí do původního stavu a Váš názor na podobné katastrofy.
Autor diskuse: doncoyote - Profil , 16.1.2006 všeobecné - ostatní

Vokoun - Profil | Čt 19.1.2006 14:59:44

Co se týče Greenpeace, tak nevím pro koho dělaj. Když byla předloni havárie tady v Pardubicích (utekla do Labe nafta či co a bylo toho dost), poslal jsem jim asi dvacet fotek a ani mi neodpověděli. A TV i novinama zpravodajství dokonce proběhlo. Naštěstí to ale teklo na hladině, takže u mostu nátáhli přes Labe nornou stěnu a Vapexem většinu (údajně) toho svinstva odstranili.

FrantaD | Út 17.1.2006 20:48:59

Jak to vypadalo 16.1.2005 v Kostelci n. Labem na Labi. Od 7:00 ráno jsme vyndavaly padlou rybu z česel u turbin.Kapitální cejni,kapr,candát,amur. Menší ryba nebyla zachycena, protože propadla mezi mříží u náhonu. To trvalo až do tmy. Pokračování 17.1.2005 a jdeme i zítra. I ty bolševický prasata z Draslovky by zasloužily chcípat tři dni.