Co si myslí rybáři o "systému corona ". Vím, že je to široké téma. Je jen na nás se vyjádřit mezi svými.

Máme možnost si popovídat, vyjádřit se, možná i poradit se. Není nás málo, tak se třeba na něčem shodneme.
Autor diskuse: retrívr - Profil , 3.4.2021 všeobecné - ostatní

blackfish - Profil | Po 5.4.2021 13:11:18

1568 >> Nejvíc mě štve jakým způsobem se situace prezentuje v médiích a jaká je realita, byl jsem teď dva měsíce v Rakousku a celou dobu sledoval zprávy z ČR. Situace dle nich vypadala, že je armáda v pohotovosti spolu s policií na všech hlavních tazích. Pro návrat bylo potřeba vyplnit formulář, mít antigen na návrat na hranice + doma do 5 dní jít povinně na PCR test na vlastní náklady. Všechno jsem si zopdovědně zařídil, rodiče mi jen radili ať vše udělám, že situace je vážná, budou mě kontrolovat atd. Nechtěl jsem problémy. Cestou na hranicích Rakušáci kontrolovali každý auto při vstupu do jejich země. Důsledně se drželi toho co platí. Při vjezdu do ČR nebyla ani zhaslá hlídka a za 300km skrz zavřené okresy jsem nepotkal jedinýho policajta. Provoz na silnicích možná ještě větší než obvykle. Doma mi nikdo PCR test do 5 dnů zkontrolovat nepřišel. Doma mě vítali se Savem v ruce a v rukavicích i navzdory tomu, že jsem koronu měl a mám protilátky. Všichni seděj doma u beden a média dělaj lidem do hlavy díru kdo co líp zabezpečil, omezil a vyřešil. Reálně přitom nefunguje ani se nedodržuje vůbec nic. Táta sedí doma nemůže do práce. Já nemůžu do školy, za přítelkyní ani na ryby za hranici okresu nehledně na to, že mám protilátky. V televizi mi ukazují armády na silnicích co nikdo nikde neviděl. Za mě stát selhal na 200%. Mezi lidma vzniká situace kdy se mi děda bojí podat ruku, protože jsem byl přece v tom rizikovým Rakousku, řikali v televizi. Nic neni pro předvolební kampaň lepší než dezorientovanej člověk ve strachu sedící před televizí, kde mu valej do hlavy jak vypadá svět za hranicí okresu :)

Specialista - Profil | Ne 4.4.2021 22:31:03

Dulf >> jsou dva tipy lidí, tedy co se covid týče.
Jedni, kteří vycházejí z dostupných, dohledatelných údajů, statistik a umí použít mozek a odhlédnout od mainstreamové masáže s jednoznačnou tendencí..
A pak druzí, kteří se neustále snaží těm prvním natlačit do pusy výrazy typu "chřipečka" , "virózka" apod., přičemž jsou jediní, kteří s těmito výrazy neustále přichází. Těm prvním totiž v používání takových výrazů brání právě funkční mozek..
Jinak co se jakéhokoli onemocnění týká, jsou vždy jisté předpoklady, které zvyšují pravděpodobnost vzniku. Ale vyjímky potvrzují pravidlo. Dnes jsou děti s tak silnou cukrovkou, že si v 8 letech píchají 3x denně inzulin..

Bacha San - Profil | Po 5.4.2021 19:48:50

GRAYLING >> To se ale stále bavíme o následcích. Souhlasím s tím, co píšeš do puntíku, ale není to ta pravá příčina strachu. Tou je nevzdělanost a lenost. Neschopnost získávat a třídit relevantní informace k utváření vlastního názoru. Takovým lidem je podprahově vnucován ten "správný" názor zájmovými skupinami pomocí cílené kampaně a tito lidé s vděčností takový názor rádi přijmou, protože to je pohodlnější, než si tvořit vlastní.
Takže nevzdělanost a lenost.
Jinak, co se týče odchodu lékařů, a není to dle mého jenom do zahraničí, ale i do politiky a soukromých služeb, to je jiný problém. Politický. A netýká se jenom lékařů, ale i učitelů, právníků a státních úředníků. Vystudují za peníze z rozpočtu a když to mají tomu rozpočtu vrátit, dezertují. Do politiky, do zahraničí, do soukromých služeb.U státních úředníků bych to viděl tak, že do státní služby pouze ti, co vystudovali za státní.
Vypadá to skoro nemožně, ale tady je zjednodušeně jádro pudla. Je to jednoduché schéma a jeho naplnění se mnohým bude zdát nemožné, ale ty jednoduché věci jsou v naprosté většině těžko pochopitelné. Je k tomu třeba znalostí a hlavně zkušeností. Proto například nevěřím, že Piráti jsou schopni vládnout tak, aby se lidem žilo když ně zvesela, tak alespoň snadněji.

show must go on - Profil | Ne 4.4.2021 22:21:13

A jeden nejmenovaný tzv. Carp Team, plně si vědom zákazu pohybu mezi okresy, má hroznou prdelku z toho, že svoji cestu ze Středokluk živě vysílá jako stream a hrozný smích, že je cestou nezastavili dvě policejní hlídky a huráááá, jsme na Vrbeňáku! Třeba ale nepatří k těm, kteří porušují, ale neřvou, že pandemie neustupuje a přiznají, že právě kvůli takovým jsme tam, kde jsme! :-) :-) :-) Bohužel, tato doba ukazuje lidské charaktery a ti co dodržují, jsou díky hlavnímu epidemilogovi Landovi a hlavní hygieničce Csákové za ty špatné!

Bacha San - Profil | Ne 4.4.2021 17:50:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

retrívr >> Věc se má takto. Virus se množí v plicích na receptoru enzymu, který reguluje krevní tlak. Nikde jinde to neumí. Čím vyšší tlak, tím více enzymu a tím více viru. A kdo má vysoký tlak? Staří a tlustí. To je zjednodušeně jeden problém.
Druhým problémem je imunita. Vysoké procento lidí má nedostatek vit D, který tu imunitu jaksi dává do kupy. A to jsou lidé, kteří se o sebe nestarali, žijí nezdravě a nehýbou se. Navíc i staří lidé a kupodivu i ti, co se např. sprchují pětkrát denně. Obojí mají suchou pokožku, což je překážka pro tvorbu vit D ze slunce. A například ti tlustí ukládají přebytek vit D do kosterního tuku, odkud ho organismus není schopen využít.
Je to komplex dat a jednoduchých a dávno prozkoumaných vztahů v lidském organismu. Je to prostě viróza, která se chová jinak, než jsme byli doposud zvyklí, a protože se na tom politici hodlají přiživovat, jsme tam, kde jsme. Pokud si někdo myslí, že politické garnituře jde o občany, je mi ho hluboce líto.
Už jsem to tady asi psal, ale opakování je matka moudrosti. "Uč se dřív, než začneš mluvit a pečuj o své zdraví dřív, než onemocníš." Bible.

1568 - Profil | Po 5.4.2021 11:20:24

jarda85 >> Názor mám takovej, jakej mám. Naprosto chaotický řízení země v době krize, a z toho vyplývající chování lidí. Vzpomeň si na loňskej březen! Šití roušek, vození jídla záchranářům.... Jenže pak panstvo zjistilo, že je to dobrej byznys, začali víc lhát, zákazy za účelem byznysu, pak se divíš lidem, že na ně začali srát??? Sami zákazy nedodržujou, a po lidej je vymáhaj drakonickejma pokutama??? Taky nesedim jen doma:-)

jarda85 - Profil | Ne 4.4.2021 22:07:03

1568 >> Nechápu tvoje vyjádření, proč vládu? Když je holt tupý národ a neumí pár měsíců vydržet vládní nařízení, tak holt budeme trpět všichni.

Právě ti co nerespektují vládní nařízení, ty by měli zavřít. Já jsem "zatím" Nějak nepocitil to že nějaká pandemie vůbec je. Beru to prostě tak jak to je a hotovo, ale vymlouvat se na vládu, že za to může atd, to je největší blbost. Za vše si můžeme my všichni. Teď bude zase pár měsíců klid a vše začne nanovo. S tím nikdo nic neudělá. Asi tak a krásný večer

GRAYLING - Profil | Po 5.4.2021 18:10:52

Bacha San - >> Protože je jim každodenně vtloukána představa že jim jde o život. Mají obavu že pokud by se nakazili, tak skončí v nemocnici, kde zemřou, nebo zemřou doma, protože jsou přece nemocnice tak vytížené že na ně nemusí zůstat lůžko ( ano, i s tímto názorem jsem se setkal). Oni jsou přece ta riziková skupina. A tento strach přiživují média 24/7. Přitom ani to že je někdo riziková skupina není ještě důvod k úmrtí. Navíc za nedostatek lůžek a zdravotnického personálu může především snaha státu šetřit na zdravotnictví. Proto taky velká část zdravotnického personálu, především v příhraničí, raději pracuje v cizině.

GRAYLING - Profil | Po 5.4.2021 15:18:35

Bacha San - >> Protože společnost živená strachem se mnohem lépe ovládá. Je pak snadnější nabídnout jim alternativu ochrany, za kterou velmi rádi zaplatí. Nakonec to bude prezentováno, jako starost o zdraví a blaho občanů. Občané potom budou ochotnější volit strany, které se o ně přece tak skvěle starají.

rybomil - Profil | Po 5.4.2021 11:19:04

1568 >> jen pro zajímavost, srovnáváš tak trochu nesrovnatelné. Švédsko / CZ - velikost území, počty a hustota obyvatel, klimatické podmínky, infrastruktura aj. to vše je potřeba zohlednit.
Slunce v duši a správnou mysl :§)

Bacha San - Profil | Po 5.4.2021 9:43:38

Kovis >> Vakcinace je hlavní cesta a za pět-deset let se tomu budeme smát. Jestli se toho dožijeme :-)
Bohužel, na vedlejších cestách k úspěchu, a myslím tím léky, jsou Babišovou soldateskou vykopány příkopy, aby se nemohlo dojít do cíle dříve, než těsně před volbami. Typický scénář bezohledného politika, jemuž jde, jak jinak, o vlastní kešeň. Ono mu to dojde, až bude bručet na Mírově a z toho má panickou hrůzu, protože on je bytostný zbabělec :-DDD

show must go on - Profil | Ne 4.4.2021 22:40:21

tomvec >> 4.4.2021 22:33:11 >> Hoax! Já pořád nemůžu pochopit, že ten Andrej má tak dlouhé prsty a dokáže zařídit i několik vln C-19 ve Francii a u našich demokratických přátel v Německé spolkové republice! :-) :-) :-)

MrKos - Profil | Ne 4.4.2021 22:33:45

Bacha San >> popsal jsi to hezky, ale velmi se pleteš a realita je bohužel jiná. Kdyby to bylo takto snadné, tak o celém covidu vůbec nevíme. Praxe již dnes ukazuje, že i jedinci silní, zdraví, hubení, s nízkým tlakem, s nízkým cholesterolem, s dobrou kondicí, s dostatkem vitamínů a v neposlední řadě jedinci mladí jsou najednou velmi nepříjemně a dlouhodobě poznamenaní touto nemocí. A to viroza nedělá, žádná dosud známá viróza. V tomto světle platí, že nemůžeš spolehlivě předejít následkům ani životosprávou, ani chováním, ani věkem. A zde vnímám největší riziko covidu.
Ale klidně pokračuj, posluchače najdeš. Ono se to hodí do krámu a je to i lidská přirozenost. Pokud něco nedokážeme vyřešit, vysvětlit nebo nad tím nemáme moc, tak hledáme například cestu, jak to zlehčit. A mnoha lidem to stačí.

Pvl - Profil | Ne 4.4.2021 22:16:05

jarda85 >> Ve všech případech je jednodušší svádět vinu na druhé ... než se zamyslet sám -i nad sebou :o§)) ((

Pumprdelník - Profil | St 7.4.2021 14:55:31

neprduch >> „Politik nikdy nevěří tomu, co říká, a je proto překvapen, když mu jiní věří.“ — Charles de Gaulle

neprduch - Profil | Út 6.4.2021 15:35:10

Jen tak k zamyšlení:))

sven - Profil | Út 6.4.2021 0:39:53

GRAYLING >> Ona ta obava, že na někoho potřebného nevybyde lůžko, je bohužel oprávněná...

Pro připomenutí:

Jen od roku 2008 do 2015, bylo zlikvidováno 14 720 lůžek, včetně intenzivních akutních
a celkem i 12 nemocnic !!!
Rušení bohužel i nadále pokračuje....
Stát sice částečně ušetřil ale především si zdravotní pojišťovny, namastili kapsu...
S rušením nemocnic a lůžek, došlo zákonitě k odlivu zdravotnického personálu, směrem do zahraničí nebo jiných sfér..
Že jsou intenzivní lůžka plně obležená z důvodu covidu, je lež.
Ta jsou plně vytížena nonstop už řadu let..právě z důvodu jejich malého počtu..
Stačí si zjistit, kolik se denně přihodí úrazů, infarktů, mozkových příhod, embolií apod....
https://www.ordinace.cz/clanek/na-infarkt-zemre-kazdou-minutu-jeden-clovek/
A samozřejmě, pak je takové lůžko, obsazené pacientem řadu dní...

Dulf - Profil | Po 5.4.2021 12:31:55

1568 >> no jo rozloha svedska 450000km2 a ceska 78000km2.Trochu rozdil nemyslis?Takze hustota obyvatel podstatne jina.No nicmene souhlas,ze nektera narizeni jsem dodnes nepochopil.Kamoska dela v nemocnici a vidim v jakym stavu chodi domu,tak drzim hubu a krok.

jarda85 - Profil | Po 5.4.2021 10:47:16

1568 >> Pokud nevíš které vládní nařízení se má dodržovat, tak si je přečti znovu.

Nemám chuť tohle řešit, každý ať dělá jak uzná za vhodné, pak bude nést následky on. Dojdu do kontaktu cca 2000 lidmi denně, a kdyby jsi viděl jak se chovají, tak máš úplně stejný názor.

Bacha San - Profil | Po 5.4.2021 9:57:14

MrKos >> Já mohu porovnat z vlastní zkušenosti oboje. Jak neléčenou "chřipečku", při které jsem za 40C teploty a chrlení krve (dva týdny!!) málem zatroubil, i kovid, kdy po týdnu ztráty chuti a teplotách cca 37,2C bylo vymalováno, protože naštěstí jsem měl zásobu Isoprinosinu, takže bylo čím léčit.
To jsou moje vlastní poznatky na mém těle, né že někdo někde... Ale vím jistě, že každý to prožívá jinak a ti nahoře, co stále straší a dusí občany v politickém laufu, by za to strašení měli dostat flastr. Alespoň politický, prostě je nevolit, ať jdou makat. Celý kovid a "jeho" průšvihy jsou živeny politikou. Sama nemoc je normální stav. Bohužel se na tom do značné míry podílejí i média.

keltt - Profil | St 2.6.2021 2:00:34

Otázkou je, zda se jedná opravdu o systém, pakliže ano, tak zda se tomu "systému" podřídit.
Každý jednotlivec to má ve svých rukou, pokud tedy nezblbne propagandou. Pravdou zůstává, že "co mě nezabije, to mě posílí". A tím se např. řídím já 🙂

Bacha San - Profil | St 7.4.2021 15:20:43

Pumprdelník >> https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/106354/vaclav-moravec-spolecnost-je-plna-buranstvi-utoky-jsou-stale-pokleslejsi-moji-umanutost-by-meli-divaci-ocenit.html

Je to sice hodina, ale stojí to za poslech. Výborně se to hodí k dnešnímu odvolání ministra zdravotnictví a neskutečné šlehy soudruha prezidenta nejen před jmenováním nového ministra, ale i důvody odvolání toho starého.

sven - Profil | Út 6.4.2021 10:49:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Willow >> No to je jasný, že jo..postele prodal do šrotu aby to mohl rozjet ve velkém... :-))

Bacha San - Profil | Po 5.4.2021 22:38:52

_Karel_ >> Je evidentní, že jsi vůbec, ale vůbec nic nepochopil. A víš proč? Protože celý ten problém není o Babišovi. Problém je o jeho voličích. Hloupých a líných. Kdyby se jakémukoliv psychopatovi Babišova formátu zachtělo, volili by jeho právě všichni Babišovi voliči. A proč?
Protože jsou hloupí a líní. Budou volit kohokoliv, kdo jim slíbí světlé zítřky. Nejsou schopní pobrat, že světlé zítřky si musí odpracovat :-)

packa - Profil | Po 5.4.2021 21:09:03

_Karel_ >> ja bych takovej optimista nebyl-polovina lidí se jako obvyle na to vykašle(PROTOŽE TO PŘECE NEMA CENU) a ten zbytek jsou bud zmanipulovane ovečky nebo uvědomělí straníci(a je jedno jake strany) a pak se bude zase 4 roky brečet na soc.sítích

_Karel_ - Profil | Po 5.4.2021 20:53:57

Bacha San >> Tuhle hypotézu považuju za nesmysl. Ne proto, že by Babiš nebyl schopen, ale proto, že to tak nefunguje. Už teď je s preferencema v řiti, a pokud na podzim snad možná bude po Covidu, tak mu nikdo soudný nějaké "vítězství" nepřipíše, žádné hlasy mu to nepřinese. Dokud tu Covid máme, má to na triku on. Pokud epidemie ustoupí, bude to připsáno počasí, vakcínám, promoření, čemukoli, jen ne jemu. Jsem si jistej, že z toho má už teď těžkou hlavu, a kdyby uměl, rád by epidemii "porazil" hned.

Dulf - Profil | Po 5.4.2021 14:01:43

blackfish >> tak kazdy realne uvazujici clovek si uz obrazek udelal.Na druhou stranu by se mel chovat tak,aby to jeste nezhorsoval.

tomvec - Profil | Po 5.4.2021 10:00:53

Bacha San >> Já jsem právě zvědavý, co ten kripl vytáhne za eso na vrcholu předvolební kampaně. Vystoupí a řekne, že osobně (jak jinak) sehnal tři miliony vakcín a okamžitě zapojuje do očkování armádu? Nebo to samé s léky?

tomvec - Profil | Ne 4.4.2021 22:47:39

show must go on >> nepleť si pojem a průjem. Andrej žádné vlny nezařizuje, jenom díky vlastnictví laboratoří a dalších zdravotnických zařízení na tom pěkně bohatne.

tomvec - Profil | Ne 4.4.2021 22:15:07

jarda85 >> ono jde o to, že ten kretén, který ten cirkus řídí, si z toho dělá předvolební kampaň (já jsem zajistil, já osobně rozvezu, já budu řídit očkování...). Další průser je, že místo aby se ta banda plně věnovala řešení problémů, tak řeší kdo a jak si z toho víc urve přes nastrčené firmy, proto taky tlačí na nekonečné prodlužování nouzového stavu.

1568 - Profil | Ne 4.4.2021 13:51:20

Řešení? Jít k vodě, přestat se nechat masírovat propagandou, a v první řadě, zavřít vládu. Během měsíce je po coroně

Bacha San - Profil | Ne 4.4.2021 12:51:35

Píšu pro všechny, koho to zajímá. Nechtěl jsem se registrovat dřív, než rizikové skupiny, protože, ač to zní jako klišé, přeju to těm potřebnějším. V pondělí mi volal praktický lékař, že mají připravenou Astra Zenecu a jestli prý mám čas, že mě vyhodnotili, jako rizikovou skupinu (absolvent prasečí chřipky a následné trvalé imunitní následky včetně cukrovky a blá blá...). Takže jsem šel ve středu a za tři měsíce jdu na druhou. Co deset minut, to jeden očkovaný. Celkem jsem koukal, jak to odsejpalo. Každý vyplnil dotazník a po včelce obdržel očkovací průkaz. Za mě, kdyby bylo dostatek vakcín a hlavně je dávali praktikům, kteří vše zařídí a člověk tam jenom zajde, bylo by naočkováno násobně víc lidí.
Já z té nemoci strach nemám, protože jsem jí před rokem prodělal, ale všichni co se o sebe nestarali, jsou rizikovou skupinou. Jo, a před očkováním jsem si udělal test z krve na protilátky a žádné jsem neměl.
Co se PES týče, byl na hovno od samého začátku. Slovy Andreje Gromyka "měli jsme jen ty nejlepší úmysly a dopadlo to jako vždycky". Studoval jsem na VŠ jak viry, tak statistiku a od začátku pandemie tvrdím většinou to samé. Názor si upravuji podle nových poznatků.

Petr64 - Profil | Ne 4.4.2021 11:47:16

rájovec >> Sputnik v ampuli od zenecy a s nálepkou biontech.😎

Bacha San - Profil | Ne 4.4.2021 11:22:07

jirisyky >> Že nekecam :-DDD

sven - Profil | Út 6.4.2021 11:12:29

Bacha San >> No, že bychom si stáli nějak extra ... .-)
A pokud dojde ke kulturnímu obohacení ..... .-)

Zbytek tabulky jmenovitě :
https://cs.wikipedia.org/wiki/IQ_and_Global_Inequality

Willow - Profil | Út 6.4.2021 9:45:02

sven >> A za to určitě může AB.....
😀😀😀😀

Bacha San - Profil | Út 6.4.2021 5:35:20

Co se inteligence a vlády týče, je vypovídající tento obrázek. Od "neměřené" do 105.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rasa_a_inteligence#/media/Soubor:World-iq-map-lynn-2006.svg

P!F - Profil | Po 5.4.2021 23:52:32

Bacha San >> smutná pravda, naštastie to neplatí iba pre nás/vás, je to celosvetový problém. Namiesto toho, aby sa o seba postarali, budú voliť podobných hajzlov.

Nebyť tejto smutnej väčšiny, tak raz za 4 roky nie sú voľby, ale obhajoba aby dotyčný parlament nebol defenestrovaný. Bohužiaľ je oveľa ľahšie plakať, ako je zle..

Kovis - Profil | Po 5.4.2021 13:54:36

rybomil >> Jasne, ze je to individualni. Proto jsem psal, ze ja nemel vunec nic a zenu to na dva dny vyradilo. Moje babicka (82) mela taky Pfizer a taky nic vedlejsiho nemela. Hlavne je to stejne jedina cesta jak z toho ven, takze 2 dny s teplotou a bolesti kloubu jsou dobra cena za to, ze bude lip.

Kovis - Profil | Po 5.4.2021 11:02:42

Bacha San >> to je bohuel smutna pravda. Ono staci videt, ze kdyz se neco povede, tak tiskovku vede Babis s tim, ze vse je diky nemu a v momente, kdy je neco spatne, tak se tam ani neukaze a jeste vyhlasi do medii, ze za to muze ministr, namestek nebo kdokoliv jiny. Nam bohuzel chybi instituce typu nemeckeho Institutu Roberta Kocha, ktera by odborne rozhodovala a politici by se jejim rozhodnutím prizpusobovali.

Bacha San - Profil | Ne 4.4.2021 23:43:38

Pro ty, kteří chtějí naslouchat. Nemějte obavy z žádné vakcíny. Všechny, které jsou v současné době propírané, jsou bezpečné, a to včetně Sputniku V. Ten bude zřejmě stejný vektor, jako Astra Zeneca. Vektory jsou staré osvědčené vakcíny, jejichž nositelem je nějaký adenovir. Ty nové mRNA mají tu výhodu, že se během týdne dají přeprogramovat na jinou mutaci. Česko bylo vakcinovou velmocí a záviděl nám celý svět. I ti rusáci se od nás učili. Rád bych viděl zdravotníka, který by vakcinoval pochybným preparátem.
Vláda s tím má problém, protože potřebuje vyhrát před volbami a ne teď.

Bacha San - Profil | Ne 4.4.2021 23:21:54

retrívr - >> Vidíš? Stačí pár hlupáků a už se to hádá. Corona nacorona. Vědí o tom kulové, ale pohádat se musejí :-D

Bacha San - Profil | Ne 4.4.2021 23:18:00

tomvec >> Nech ho být, je to jenom kapří anonym :-D

show must go on - Profil | Ne 4.4.2021 23:10:23

tomvec >> V opileckém jádru je taky jeden takový, který všechno odmítá, roznáší fámy o škodlivosti vakcíny, keců čtyři řitě, netáhlo, dělá ze sebe nemocného ale chlast mu jde....:-) :-) Babiš a všichni kradou.....že si nenechá to svinstvo píchnout a najednou se těší na termín píchnutí vakcíny. Všichni tito odpírači potřebují navštívit JIPku a nebo týdny ležet na ventilátoru a potom se učit mluvit a změní názor! Už takových bylo dost!

show must go on - Profil | Ne 4.4.2021 22:54:32

tomvec >> A kdyby jsi ty laboratoře měl a bohatnul ty nebo tvoji kámoši z ODS, to by bylo v pořádku? Tyto tvoje a dalších kecy jen rozdělují národ!

Specialista - Profil | Ne 4.4.2021 22:48:42

MrKos >> tak viróza je infekce virem. Pokud ovšem budeme mít za to, že v běžné mluvě viróza = nachlazení, řekl jsi, že covid je nejhorší nachlazení. Tedy s mnoha mnohem nebezpečnějšími viry stále nesrovnatelné..

Dulf - Profil | Ne 4.4.2021 22:44:36

Specialista >> souhlas.Muj praktik je shodou okolnosti kamos a rekl mi o tom sve.Rozhodne to zadna virozka neni.Jenom jsme meli zatim stesti.Sice znam hodne lidi s tim stestim,ale i dost co ho az tak nemeli.Tot muj pohled na vec.

jarda85 - Profil | Ne 4.4.2021 22:21:15

Pvl >> Líp bych to nenapsal. A nejhorší je to, že ti kteří by měli bejt nejvíc opatrní, tak nejvíc hučí a vše porušují. Včera byla v Prostějově demonstrace, jestli bylo u Kauflandu 30 lidí, tak to bylo moc. Trapáci, nic víc.

jirisyky - Profil | Ne 4.4.2021 12:07:39

Bacha San >> Mamina 73 i strýc 71 od 1.3. čekají na druhou SMS, aby mohli jít taktéž se nechat očkovat. Druhý strýc 70 už má též očkování za sebou a bez problémů.
Je to asi jako s Covidem, každý to snáší jinak.

jirisyky - Profil | Ne 4.4.2021 11:19:23

Bacha San >> Zřejmě to odkoukal od svého páníčka. 😂

Před léty jsem potkával paní co venčí jezevčíka. Když paní šla o berlích, tak šel hezky pomalu s ní a když šla bez berlí, tak z vesela skotačil okolo ní.

jirisyky - Profil | Ne 4.4.2021 9:44:06

Bacha San >> Možná onen PES, který leží lenivě za plotem a nic nedělá... 😁