Kdy začít s muškařením ?

Jaký podle vás je dobrý čas na začátek muškaření ? Případně dá se s úspěchem chytat i přes zimní měsíce ?
Autor diskuse: Uldred - Profil , 23.1.2020 muškaření - ostatní

Chicken - Profil | St 29.1.2020 12:45:42

Kdy začít s muškařením?
Kdykoliv máte dojem, že to jak chytáte je stále na jedno brdo. Naházet do vody krmení , vychytat a nebo nevychytat ne bahno. Tahat k vodě neuvěřitelné množství věcí, bez kterých nelze žít. Kupovat stále nové a tutové věci a pak je prodávat. nebo chytat velmi úzké specialisty v jinak vcelku pestré rybí osádce. S muškařením přijdete o spoustu krámů,neb tam by se to mělo bohatě vše vměstnat do vesty. Nelze si koupit tutovou mouchu, na kterou budou skákat úplně všichni. V muškařině potřebujete to co si koupit nelze. Biologické cítění umět si dávat věci do souvislosti a umět pozorovat. Tohle je nad všechny mouchy .To co právě ryby žerou tím se také krmí. Kýble jsou doma a jen vy jim to musíte věrně nabídnout tak, jak to chtějí vidět. To poznávání je nekonečné a mnohokrát si budete myslet , že víte jak na ně .Vzápětí zjistili, že nevíte nic a učit se musíte stále. To jen někteří propadnou euforii z prvních úspěchů a třeba mění své profily, neb ty původní jim připadaly vzhledem momentálnímu úspěchu nedůstojné. To i oni časem pochopí, že je všechno trochu jinak. Ti skuteční velikáni tohle nepotřebují, neb o nich se to prostě ví. A to jejich profil může být i zdrobnělina. Muškařina vás donutí k pokoře k tomu co tu funguje konkrétně u ryb cca 500 mil let. To jen pro představu. Pokud ba jeden rok byl jeden centimetr , tak náš život je dlouhý tři čtvrtě metru. Krista ukřižovali 20 m od nás a první ryby tu byly někde na severním polárním pólu , nikoliv kruhu.Za tu pro nás nepředstavitelně dlouhou dobu musely ryby něco přežit a také se přizpůsobit a s touto jejich vlastností budete bojovat doživotně. V muškařině také zažijete nejvíce omezení, neb ona přemýšlivost irituje ty nepřemýšlivé a i když nenosíme domů moc masa přesto ona snadnost se kterou se nám momentálně daří nesmírně vadí nesmírně a to tak , že některá stupidní omezení jen svědčí o úrovni těch co je vymýšlí. Oni se totiž neumí učit. Oni znají jen jednoduchá řešení a to je zakázat. Tak i tady se musíme přizpůsobit a přenést se přes omezení s lehkostí nám vlastní . Učit s budeme stále a umřeme stejně hloupí. A tak vážení " Čím dříve tím lépe"

hraji - Profil | St 29.1.2020 13:55:50

BigFlies >> navážíš se od medvěda? Ty? Podívej se dva tři měsíce zpátky, co jsi tu vymýšlel. Já bych si dovolil tvrdit, že zrovna medvěd je tu jeden z nejkonzistnějších muškařů, který vůbec nemá potřebu někomu něco dokazovat. Ale to se o tobě říct nedá. Trpaslík okopávající kotníky těch rozumných a soudných.

Mates PB - Profil | Čt 23.1.2020 12:13:25

Ten čas už dávno minul...

FockeWulf - Profil | Čt 30.1.2020 13:12:53

u x a >> method feeder! method feeder tomu říkají:):)

u x a - Profil | Čt 30.1.2020 12:21:55

muškaření je krásné v tom, teda alespoň já to tak mám, že člověk ji prožívá i když není zrovna na rybách, např může se jen projít kolem vody,číst knihy,sledovat různé dokumenty o přírodě (o vodě, hmyzu) vázat mušky atd atd...muškaření je životní styl,není to o tom jenom chytat a pouštět, chytat a pouštět..

Scorpio-75 - Profil | Čt 30.1.2020 12:11:15

MAX 1 >> studená voda je studená voda, to ti vysvětlí urolog, až ti strčí prst do řiti a vyšetří prostatu :-D

u x a - Profil | Čt 30.1.2020 12:01:01

FockeWulf >> teď jsou u vody pouštěčí, líbačí a jiná sebranka..zlaté celoplošné hájení..

FockeWulf - Profil | Čt 30.1.2020 11:44:36

MAX 1 >> Každé roční období má své poslání, v zimě mají mít ryby klid. To je za mě. Hlad nemám, nevím proč bych měl mrznout u vody.

Sharry - Profil | St 29.1.2020 14:44:00

BigFlies >> tak to si fakt zabil parde...!
Jebat do medveda je hloupost.., navic, kdyz pises uplnou cipovinu. Z vlastni zkusenosti ti rikam, ze jsi vedle, jak ta jedle. Staci se chovat normalne a trochu s pokorou.
Medved je jeden z mala, co prave zacatecnikovi poradi a klidne nazorne ukaze a vysvetli.. A toze ti napise stroze, ze je to na hovno, ber proste tak, jak to je.
Mozna i trochu ovlivnuje okoli to, jak se chovas a prezentujes.
Jak uz bylo mockrat napsane,jeden tyden se ptat, zda mas pouzit potapivou snuru, pokud chces chytat v hloubce a druhy tyden radit, jak se chyta v hloubce s potapivkou jinym,nebo podobne veci a rady a ze jich nebylo zrovna malo ve tvojem starem nicku, je fakt k pousmani... To je duvod, proc si te hodne lidi bralo do huby a delali si z tebe prdel.
Preber si to jak chces, toto neni narazka na tebe, ale prosty fakt.
A jeste jednou napisu, ze ohledne medveda si vedle.

BigFlies - Profil | St 29.1.2020 13:36:11

Chicken >> škoda, že niektorí velikáni na tomto webe majú skôr talent odradiť ako rozumne pomôcť, asi majú pocit, že s velikánstvom prichádza možnosť vystúpiť k métam polobožstva a keď niekto chce robiť inak ako ich štandard, tak proste má smolu. Jeden taký "velikán" je tu o dva príspevky nižšie pod tvojim.

BigFlies - Profil | Pá 24.1.2020 15:28:58

u x a >> čo ti na to napísať, mal by si zamyslieť nad sebou.

boticar - Profil | Pá 24.1.2020 15:23:18

Tady všichni radí, jak nahazovat a pak půlka lidí přijde k vodě, přiváže wolframovou hlavičku a plácne to pod nohy. Nedělal bych z toho kovbojku. Nejhorší je, že teď v zimě nesmíš chytat okouny a dravce a taky nesmíš chytat na větší mušky, takže ti v podstatě nezbyde nic jiného, než vyrazit na tlouště na řeku. V tuhle dobu bývají účinné mokré mušky nebo mokré mušky s malou mosaznou hlavičkou, klidně černé s barevnou prdelkou. Případně i ty nymfy jak jsem psal výše. A je to hodně chození a většinou málo ryb. Ale dá se něco seknout, když ty ryby najdeš. Moc si tedy neumím představit takhle začínat. Já začínal jako kluk tak, že mi taťka v létě na pískárně hodil rohlík do vody, do něj ďobaly čudly a já musel hodit mušku co nejblíž k tomu rohlíku :D

Mžík - Profil | Pá 24.1.2020 15:23:07

BigFlies >> zas o tolik ne, svym detem a vnoucatum dokazu dat skolu podobnou...v cem se doba hodne zmenila je v lidech...dnes chodik vode i lide, co k ni nepatri ani z rychliku, dneska je i rybarina trendem...a to v kombinaci se zakony nasich republik a nasimi svazy vede ke zvysenemu vyskytu idiotu a jejich dotazu :-)

Mžík - Profil | Pá 24.1.2020 15:21:00

u x a >> sivole, klid...bratia su bratia, na to nezapominej...

u x a - Profil | Pá 24.1.2020 15:19:51

BigFlies >> aha,a proč vlastně lezeš sem pupavo?proč nejsi zaregistrovanej tady www.Mrk.sk