Naviják Van Staal

Uvažuji o koupi navijáku Van Stall na střední, těžší vláčku. Máte ho někdo a jaký přesně typ? Zkušenosti, postřehy, jakou velikost atd. Díky moc.
Autor diskuse: Big Mike - Profil , 28.12.2017 dravci - náčiní, doplňky

whitehunter - Profil | Pá 29.12.2017 16:15:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takže nějaké fotky...
Srovnávací fotka je s Daiwou 2500, Shimanem 3000 (tělo shodné s 2500, Shimanem 4000 a jako velký naviják tu mám jen tenhle Penn 9500ss.

Návin není perfektní, ale rozhodně není ani tak špatný. Chod je také dobrý. Není tak dobrý, jako má stella nebo saltiga, ale byl jsem z něj mile překvapený. Trollovací kousek, co jsem měl v ruce, už tak hladký chod neměl. Váha - necelých 500g i s návinem šňůry. Tady zmiňována saltiga 4000 a nebo stella 6000 (což by byly tak odpovídající velikosti) váží více.

Jestli je to na naše vody zbytečné? Pravděpodobně ano, ale já hodně chytám i v zahraničí, takže takovýhle naviják užiju.

Ad design... to je samozřejmě o vkusu a preferencích jednotlivce. Kdybych měl mít jen jeden naviják, tak bych takovouhle plechovku asi nechtěl... ale mám jich docela dost a jsem rád, že je jeden takový jiný.

Trochu mě mrzí, že je dělaný v Číně, protože je to jediný Číňan, co mám. Accurate je pro mě moc neznámá voda, takže ten jsem nechtěl

Hodinky ani Bentleye nemám.

otoš - Profil | Čt 28.12.2017 19:08:06

znáš Vladimíra Stehlíka?...bývalý majitel hutě Poldi Kladno...Van Stall ---V.S........Vladimír Stehlík V.S.....Náhoda? Ne, Láďovi zmizela ocel ze skladů za nějakých 230 mil.dolarů. Ten naviják je z tý ocele!
A je to supr kvalita! Doporučuji nákup!
:-))

Bacha - Profil | Pá 29.12.2017 21:59:26

doktor multiplikator >> j.sladkay - 29.12.2017 19:58:54 >> Správně:-) Servisují se třeba auta... Mně se dnes podařilo zdolat kapře 58cm, 3,5kg na light feeder značky Team Daiwa 12Q a kolovrátek Shimano Ultegra (nikdy neservisováno). Forpas Mimetix 0,104mm. Prohrál, a tak ho sežeru...jupíííí! Jediná ryba, kterou jsem si letos přivlastnil. Budiž jí můj žaludek lehký:-DDD

u x a - Profil | Ne 31.12.2017 12:31:40

.

statik - Profil | So 30.12.2017 15:07:41

bowman >> ale ty prachy co za to chtějí je přehnaná částka,já jsem si sehnal Daiwy Seabird SD2 čistokrevné Japonce,motá to tak jak je vidět na fotce,ve stavu nového zboží ,to je poctivý kovový silový naviják za čtvrtinovou cenu toho Van Staala nebo pětinovou ZeeBasse ,měl jsem rád i značku Silstar ,taky kovový reel ,v době kdy byly v módě se pro ně jezdilo do Maďarska,v Česku se moc neprodávaly, škoda že mi zbyl jen jeden,ze šejků byly hodně povedené celá řada Sigmy ,President byl pojem, toho jsem nikdy neměl,já ty plastové reely moc nemusím,i když taky nějaké vlastním,ony se mi zdají tak nějak náchylnější ke zlomení nebo nějakému defektu,já mám radši kovy.

carrrrp - Profil | Pá 29.12.2017 22:15:44

Bacha >> přesně tak,nikdy jsem naviják na servis kvůli promazání a vyčistění neposílal a neměl jsem problém.Já jsem naopak názoru,že jak se zapojí lidský faktor stojí to většinou za pikaču.

Colasrumem - Profil | Pá 29.12.2017 19:16:04

whitehunter >> Čínu bych vůbec neřešil, v Číně jsou technologie nejlepších firem světa a všechno je jen o tom kolik zákazník zaplatí. Takže pokud si zákazník nadiktuje nejlepší díly a zpracování, tak to taky dostane. U nás se dělají japonské klimatizace Daikin made in Czech republic, které montují Rumuni, Bulhaři a Vietnamci:o))) Neřeš kde je to vyrobeno, ale jak je to vyrobeno:o)))

ostomi - Profil | So 30.12.2017 15:08:56

Colasrumem >> malej brácha :)))

TEZAR - Profil | Pá 29.12.2017 22:44:53

mlíčnák >> Já zas tenhle-chytá pořád.-)

Specialista - Profil | Pá 29.12.2017 18:27:14

Big Mike >> Apple věcičky jsou také z Číny a o kvalitě se hádat není s kým.. Ten návin mi přijde otřesnej.. Na druhou stranu spíše v porovnání s moderními navijáky. Chytám na staré Cardinaly a o něco novější Suverany a vypadá to podobně na cívce. Navíc u jmenovaných modelů, např. 45 let starých, již kvalita dostatečně prokázána jistě byla. A je dostupná za 20% ceny VS. A nápis je Sweden.. :)

MISO* - Profil | Pá 29.12.2017 18:13:06

VS je pre mna nieco ako Luis Vuitton. Nieco extremne drahe, co ma dokazat, ze vlastnik na to ma, ale cena vobec nezodpoveda uzitkovej hodnote, dizajnu ba ani kvalite. Luxus pre snobov a fetisistov. Nic viac. Taky navijak by som si ja nikdy nekupil, lebo za mensiu cenu dostanem top kvalitu preverenu x profesionalnymi rybarmi v praxi. Prosim, ak sa to niekomu paci a ma na to, preco nie. Ale nebavil by som sa o porovnatelnej kvalite a pod. Proste je to "zberatelsky" kus. Na rybara s takym koleckom by som uprimne povedane pozeral ja trochu podozrievavo, ale mozno su to len predsudky ;-)))

Jarda Š. - Profil | Pá 29.12.2017 18:05:11

mlíčnák >> TAP ještě celkem ušel, pokud jsi nenatrefil na nepovedený kus. Stabil byl použitelný, ale musel se dodělat doplněním těsnění proti zapadání vlasce pod cívku a přidáním podložek brzdy. Roen byl i proti nim opravdu dost hrůza. Šejky, ABU nebo Mitchely, které se po známosti občas daly sehnat, byly ale opravdu kvalitativně výš (tomu ovšem odpovídaly i ceny).

abcdddd - Profil | Pá 29.12.2017 9:48:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MB >> mfg, je to marny je to marny je to marny....

skusim este raz a polopate, Daiwa = hrozny servis, ak mas navi s MS tak si na ten hrozny servis odkazany lebo daiwa ma MS iba v ich autorizovanych servisoch, tympadom ti ludia, co rozoberu a zlozia navi lepsie ako ofiko servisaci si mozu ist piskat pretoze ten navi z titulu absencie MS proste oservisovat nedokazu. Trend je jasny Daiwa uz drbe MS aj do mid range navi. O chvilu uz nebude Daiwa bez MS. Podobne ajked ine to mam ja s JDM/SW Shimanami, ofiko servis shimano ta posle doprdele s tym lebo to proste nie je navi z nasej geografie/ resp SW JDM modely ani nemaju suciastky v pripade vymeny alebo sa servisak boji do toho sahat, uz aj take som zazil, ale nastastie mam 30km od BA velmi sikovneho chalana, ktory je ochotny a hlavne schopny tie navi oservisovat na jednicku, ak by boli MS tak mi neostane nic ine ako ich posielat na servis do sveta boh vie kam, v lepsom pripade DE v tom horsom mimo EU kde ti pri navrate hrozi clo/dan za navi akoby si ho opat kupoval (ano aj take sa stalo)

MS nie je carovne, aj napriek tomu, ze si myslis, ze servis nepotrebuju tak vedz, ze ano. Ale asi s nimi nenatocis to co natocim ja, lebo moje navi idu po kazdej sezone na komplet servis.

Ale chapem, si jeden z tych co nedokazu prispustit, ze to co maju doma je sice dobre co vonkoncom nepopieram, ale nie bezchybne. nic nie je bezchybne.

Bacha - Profil | Pá 29.12.2017 9:29:04

abcdddd >> Na to, že chytáš sedm let a nemáš papíry ti to docela jde:-))) MB o Mag Sealu neřekl ani slovo a jenom se chytáš svojí inteligence.
A co se hodinek týče, seš hodinář?
Já jsem si s tím VS taky zatočil a není to nic hrozného. Navíc se mi taky líbí. G-Shocky se mi taky líbí, i když je nenosím. Krása věcí je o vkusu a ne o egu:-DDD

abcdddd - Profil | Čt 28.12.2017 18:09:28

Preco? Za mna zbytocny hype okolo navi, ktory u nas neuzivis, neoservisujes, celokov hnusny do ruky, chodi ako mlyncek na maso, priserne lozi snuru. Vyhodene prachy. Ak si kajnsmetke tak si kup high end Shimano/Daiwu (ajked MagSeal), ak chces posetrit tak Spheros SW, Catalinu, Saragosu, Cabo... moznosti su neobmedzene