svazovky a bivakování

zdravím chlapi
Prosím vás o rady a zkušenosti jak je to s bivakováním na svazovkách v poslední době...
Stále přemýšlím o tom zda svazovku pořídit nebo ne,protože v mém okolí moc svazových vod není a bez výprav na celý víkend to pro mě nemá smysl ani cenu a radši ty peníze "investuji" do lovu na soukromkách kterých mám v okolí hromadu a kde si člověk přeci jen může dopřát o něco víc volnosti snad ve všech ohledech...
Osobně nemám problém s dodržováním časů a pravidly lovu na svazovkách,ale kroutit se v noci někde na sedačce v autě mě už zrovna neláká,přeci jen bivak je pohodlnější a navíc i ve dne při dešti atd. hned u prutů kam se člověk s autem často nedostane.
Řeky jako takové jsou pro mě hrozné lákadlo,ale problém s přenocováním mi to zase rozmlouvá...
Autor diskuse: mařas23 - Profil , 27.2.2016 kaprařina - revíry, cestování

Radek Fox - Profil | So 27.2.2016 21:15:41

MrKos >> Nejproblematičtější skupina nejem mezi rybáři jsou debilové a zlob se na mne, nebo nezlob, dost mi díky tvým přípěvkům připadá, že patříš právě k ní.

bojliz - Profil | So 27.2.2016 15:14:24

Přejí pěkné odpoledne. Milí rybáři, myslím si, že postačí, když se každý rybář zamyslí sám nad sebou. Ano , sám nad sebou. Zároveň to chce, aby si jen povšiml rybář svého lovícího souseda, a pokud dělá binec, jen jej stačí alespoň upozornit. I když v některých případech s Vámi souhlasím, neboť to vypadá jako někde v likérce. On pan rybář v podroušeném stavu ani neví, že je na rybách, natož aby si všiml, že má záběr. Jezdím již několik let jak na krátké, tak na delší výpravy po celé republice, a vůbec mi nedělá problém, po nějakém hulvátovi, kolegovi rybáři udělat úklid na lovném místě a odpad odvézt. Je to jen a jen o lidech. Přejí krásný víkend všem, a pokud možno mnoho krásných zážitků od vody.

mařas23 - Profil | St 2.3.2016 16:35:18

tak velké většině děkuji za 18 stran diskuse v které sem se nic moc nedozvěděl,ale alespoň sem se nad pár názory zasmál,pobavil i podivil :)
a teď to ještě zabiju já...
Když jedu na víkend k vodě tak tam "na suchu" taky nesedím a nějaké to pivko v plechu,nebo petce padne-na tom nevidím vůbec nic špatného,podstatné je odjet od vody a zanechat místo čisté bez ohledu nad tím v jakém bylo stavu před začátkem rybačky-nebudu se s nikým hádat že tenhle papírek nebyl můj atd...
To že místo u bivaku nevypadá tak uspořádaně(i když je uspořádané) nikdy to nebude vypadat jako u člověka který si odskočí k vodě na pár hodin po práci s baťůžkem...
je celkem pochopitelné že člověk který jede na víkend,nebo delší výpravu sebou táhne mnohem víc věcí...
Co se potřeby týká tak si nebudeme namlouvat že jsou lidi nafukovací :D a při víkendovce se prostě vys*at musí a zahrabat se to dá taky...
Na jednu stranu souhlasím že dost "bivakářů" se nechová tak jak by mělo,na stranu druhou mě štve to házení všech do jednoho pytle... a co se špatného chování týká tak není problém být vyhozen i ze soukromáku kde se pravidla nejen lovu zpřísňují každým rokem...,další věc je že nejsem jen "kraťasovej" rybář který jde k vodě jen když je +30 se opalovat -mám rád rybaření v každém počasí a to se na odkryté židli kolikrát tráví špatně-takhle si užívám domácí vodu kterou mám 5min.pěšky...
Někdo se ptal na kolik vyjde ježdění po soukromkách a že ceny se šplhají k 1000Kč za 24h ,osobně tuhle zkušenost nemám, narazil sem na nejdražší 24h za cca 500Kč,jinak standartně kolem 500-750Kč celý víkend...
Jak sem psal,v okolí svazovek moc nemáme a dokud nebudu mít dodávku tak je pro mě bivak nezbytný a nevím jestli na to dohadování s někým mám nervy...
Počkám si na pár osobních zkušeností ze svazů rybářů tipu jako sem já u rozhodnu se,prozatím vítězí soukromky bez zbytečné "buzerace" a s určitým pohodlím co se bivakování týká,zase podmínky lovu od "blbostí" jako povinná dezinfekce na ránu po háčku,hluboké podložky,háčků bez protihrotů atd. je zas "buzerace" trošku jiná ale pro mě zřejmě akceptovatelnější a hlavně má jasně daná pravidla: přesně víš co musíš a nemůžeš dělat a používat,ne doufat a čekat jestli tě přijde zkontrolovat Pepa,nebo Petr a jak se který z nich zrovna vyspal...

Radek Fox - Profil | So 27.2.2016 17:28:28

Je v té dnešní době ukrutná sranda, tohle bivakování z obrázku i odkazu nikdo neřeší a v rybářích se stanem, tedy bivakem vidí bordeláře :-)))) Ano, určitě se mezi námi najdou dobytci a bude jich dost, ale já tohle plošné řešení nemám rád. Veškeré porušení zákonů, předpisů či běžných pravidel se dá vyřešit exemplárními postihy či tresty a zbytek se hold začlení, nebo bude jednoduše sankcionován, ale to je moc práce. Nejlepší a nejpohodlnější je naházet všechny do jednoho pytle a zakazovat a zakazovat.

https://www.google.cz/search?q=bezdomovci&biw=1025&​bih=471&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEw​j-4_PNrJjLAhVIEJoKHUmnBRYQsAQIKQ#imgrc=_

brach - Profil | So 27.2.2016 16:40:15

Alex dvaka >>
Mimochodem - stan nebo bivak s podlážkou je k přírodě šetrnější, než bez podlážky....

sven - Profil | Ne 28.2.2016 12:32:24

Mrknato >> tlak na zakazování stanů a přístřešků u vody ubyde v případě rozbití bivaku Twenty man Beduín XXXXL, s tkanými koberečky a podložkou pod velblouda... :-)

Tom - Tuk - Profil | Ne 28.2.2016 11:54:17

VAROVÁNÍ: pologramotné trubky líné číst přeskočte tento příspěvek, je to vole fak dlouhý...

tyjo...

Dobré a věčné téma - nikoli bydlivaky alébrž bordel u vody. To je oč zde běží!

Nesmírně mě vadí zakazy stanování, bivakování, táboření. Už svou podstatou. Jsou oblemcány kecyprdybeďary o zamezení znečišťování všeho druhu a hlavně jako ta vochrana vole, ta teda na prvním místě, vo tom žádná...

Tyto idiotské zákazy pobývání u vody (v přírodě...) mají i jiné důvody, ale to sem nepatří. Dovolím si rozvést důsledek a dopad těchto na tisíce lidí mně podobných z hlediska přístupu k rybaření.

Zcela zde pomíjím šílence, kteří se snaží skloubit rodinu a intenzivní rybaření... Ale prej to de, povidali někeřý, tak nevím jistě.

Mnozí a mnozí makají odnevidím do tmy, na ryby jim zbývá část dovky a semtam prodloužený víkend. Dejme tomu, že mohou být u vody bajvočko 20 dnů v roce. Proč je nám upírána možnost být u vody pár dnů v kuse a odpočinout si a vypnout se? Platíme stejné příspěvky, stejnou povolenku... Proč? Co vám schvalovačům idiotského zákazu dává právo takto se k nám chovat? Pár odpovědí - a myslím, že se trefím do pár oken - bych měl.

Je to neochota jakkoli zasáhnout proti sviním u vody. Kde je problém zavolat fízláky??? Ano, často na to hodí lívanec, protože by museli skutečně dělat to od čeho jsou, ale občas se dostaví. Ano, často je to k hovnu, protože A)B)C), ale alespoň trochu šmejdům u vody pokazíte zabávu. A ano, budete muset vysmahnout, ale když tedy nic jiného, uděláte určitě dobrý skutek - aspoň PaCH nebudou mít tolik času na provozování (prý je nutí jejich nadřízení...) banditismu u silnic.

A je to lakomost a sobectví "moje voda, cizáci pryč!!!" To je tak hloupé hloupá hloupý postoj, že ani nebudu nic rozvádět. Kdo nechápe pitomost takového postoje, je tupey jako prdel a nemá smysl nic vysvětlovat.

A je to zvlášť odporná lidská slabost, až bych řekl těžká charakterová a osobnostní vada - totiž neschopnost ukrotit v sobě závist a přetavit ji ve společnou radost - co je lepší?

1) jé voni mají lodě a motory a bydlivaky a pruty a mašinky a mnohopody a jezdí všudemožně = ať táhnou/chcípnou...

anebo 2a) jé voni mají lodě a motory a bydlivaky a pruty a mašinky a mnohopody a jezdí všudemožně = ahoj lidi, máte to pěkný, jste vybavení, můžu mrknout? Dík, fakt pěkný, jednou bych taky chtěl, snad se to povede, pošetřím, zamakám, uskrovním a uvidíme.

anebo 2b) (((pro starší a pokročilé, případně jakýmkoli způsobem omezené))) jé voni mají lodě a motory a bydlivaky a pruty a mašinky a mnohopody a jezdí všudemožně = ahoj lidi, máte to pěkný, jste vybavení, můžu mrknout? Dík, fakt pěkný, jednou bych taky chtěl, ALE UŽ TO NEDÁM, JSEM STAREJ, NEMOCNEJ, CHUDEJ, MÁM ZLOU ŽENU, ZFETLÉ DĚTI...COKOLI... CHLAPI NEMO'H BY'CH SE K VÁM NĚKEREJ DEN PŘIDAT???)

NE a NE a NE! Jaktěživo žádný z těchto zákazů nijak neomezil, nezmenšil, nesnížil a natožpak zamezil znečišťování přírody odpadky.

Je to jen trapné zbavení se povinnosti stran povinných osob (neopovaž se optat kdožetoje) hlídat dávno již zavedené a všeobecně uznané normy chování vefpřírodě a také naše lemráctví. Zkrátka a dobře - děláme si to sami.

Kdo mne zná, ví že rulička černých 50l pytlů má své stálé místo pod sedadlem spolujezdce a že ubývají o tom nepochybujte.

Letos neberu v CZ povolenku, mj. právě kvůli opruzování kolem delších pobytů u vody. A jestli to takhle bude kráčet dál (zákazy vábničky, zákazy pobývání u vody delší dobu, rybaření pro libovolné trotly apod.) vystoupím ze svazu definitivně a bude.

Ale jako obvykle - mohu se mýlit =)

T.

Piškothonza - Profil | So 27.2.2016 21:39:10

někteří rybáři trpí,že smí k vodě jen na pár hodin a ještě sebou musí vzít ženu,tchýni,prababičku a pjet dětí...o)))

Bacha - Profil | So 27.2.2016 20:12:17

Jak pravila yvana. Český zákon nezná pojem bivakovat...punktum. Proti tomu nikdo nic neudělá....zatím. Těch debat bylo milion a každý lidový právník si tu honil triko. Problém je mnohem hlubší, ale jednoduchý. Ti, co mají vymáhat právní stav u vody, RS počínaje a PČr konče, tomu z větší části nerozumí a ti, co to po nich chtějí se to snaží zjednodušit, aby to pro ně bylo k pochopení. A to je proti základní poučce, že komu není zhůry dáno, v apatyce nekoupí. Je to úsměvné, ale kolikrát mě při tom až mrazí, jak je nedemokraticky osekávána svoboda slušného občana na úkor lumpů proto, že se kontroloři a vymahači práva bojí ty lumpy tvrdě postihovat. A tak se dělají plošné zákazy a čím větší debil, tím hloupější zákaz.
Myslíte si, že povinný reflexní pásek má bránit chodce? Blbost!!! Má bránit neschopné řidiče před chodcem. Co je normální, resp. přirozené? Chodit pěšky, nebo jezdit autem?
Už se konečně probuďte, ti nahoře z nás dělají stádo ovcí a strašně se jim líbí, jak se mezi sebou hádáme a na ně nemáme čas.
Připomínám, že termín "debil" je medicínský výraz a nikoliv sprosté slovo.

sven - Profil | St 2.3.2016 17:13:06

mařas23 >> tady ses ani nic dozvědět nemohl. Povolenka k lovu ryb, není povolenka ke stanování. Povolení ke stanování, vydává majitel pozemku, To je vše.

ryba domácí - Profil | Ne 28.2.2016 21:10:32

Být po mým, tak bych vám ty stany u vody i povolil. Když vás to v nich baví...Podmínkou by bylo umístění min 20 m od břehu, kde se chytá. Tím by odpadlo vyhrazování lovných míst a nikdo by v nich při lovu nespal, protože by to k prutům bylo už daleko a při příchodu RS by to bylo o papíry. Na záchod by se chodilo dál do lesa a to už by bylo v hlubokém lese, takže taky bez problému, u vody by nebylo nas.ráno.
Zkrátka samá pozitiva a sociální jistoty.

Piškothonza - Profil | Ne 28.2.2016 13:41:44

Tavris29 >> pochop,že svaz dál funguje jak za minulýho režimu...nasypat,vychytat,sežrat....furt ty masny tenhle styl chtěj prostě zachovat...o)) víš jak je maso drahý..o))

Piškothonza - Profil | So 27.2.2016 18:06:36

Radek Ráliš >> Radek Fox - 27.2.2016 17:28:28 >> to si sem dal Radku velmi přesně...u pražský Vltavy jsou stovky hnízd bezdomáčů,fetek s agresivníma čoklama,všude metrový ohniště,pytlačící sebranka z ukrajiny atd,bordel kam se podíváš a mi budem řešit,jestli si někde postavit bivak...jenže na to nemá policie ani MP páky,tak se pustí do rybářů...vopravdu na posrání...

Grasel - Profil | So 27.2.2016 16:10:06

Alex dvaka >> Ty mě bavíš... Tohle se tady řešilo aspoň 100X a výsledek - je to blbost. Ale až na tebe vlítnou policajti, můžeš jim názor nějakýho strejce tlumočit, určitě je pobavíš stejně jako teď mě...

Jiří Šindelář - Profil | So 27.2.2016 14:49:49

mařas23 - >> S bivakováním mám zkušenosti asi takové, že skoro všude je to zakázané. Mě osobně to vůbec nevadí, jako kaprař si klidně pospím pod širákem pod pláštěnkou v křesle, nebo v autě. Tam kde se smí bivakovat se chytá nonstop (i přes zákaz - prostě to láká), jsou tam odpadky, hovna, chlastá se a dělá se rámus. To je prostě fakt a já nechci aby se tohle dělo na mých oblíbených revírech. Radši překousnu to nepohodlí.

Saddám - Profil | St 2.3.2016 19:06:39

mařas23 >> Na svazovkách máš právně správně jediné řešení. Najdi si v KN majitele pozemku, na němž chceš tábořit a požádej ho o povolení. Dokud jsem ještě poměrně často jezdil na mnohadenní výpravy na Labe, investoval jsem těch pár hodin a většinou flašku, no a na mém stanu pak v nepromokavých deskách viselo ono povolení majitele pozemku.

Piškothonza - Profil | Ne 28.2.2016 20:31:08

FRANK71 >> že takhle aktivně se svojí mordpartou nevlítnete na fetky a bezdomáče u Vltavy???? ty tam maj pěkný bivaky,ale hold nemaj prachy,místo k pobytu a serou na vás..o)) jo rybáři to je jiná...

Tom - Tuk - Profil | Ne 28.2.2016 13:06:10

nofish >> Jj, nejsme ve sporu. Jak jsem psal - letos noupovolenka a kdoví, příští rok se na vymýšleče píčovin vyseru úplně a budou i bez mých čl. přísp. Jak říkám - nejsme ve sporu a být nemůžeme, pravidla dodržuji a když se mě už nelíbí moc... jednoduché.

Ale vadí mě právě kurvy, které mě lhostejnojakými "zdůvodněními" a oháněním se neslušnými a nepořádnými znemožňují rybařit.

Zajdu ještě o chlup dál a napíšu to snad už srozumitelně - kdo/co zakazovačům dává právo znemožňovat rybaření při splnění daných povinností tisícům rybářů, které buďto absolutně nezajímá dojiždění k vodě na dvě hoďky na kole anebo - i kdyby je to zajímalo - na takový způsob N E M A J Í Č A S ? ? ? Kde se ve vás zakazovačích vůbec bere ta drzost osobovat si právo určovat druhému JAK MÁ DĚLAT SVŮJ KONÍČEK??? To je o čem píšu.

Prostě socanští šmejdi a dobro pro všechny bude i kdybychom vás měli zabít...

Je to srozumitelné?

retrívr - Profil | Ne 28.2.2016 12:31:43

mařas23 - >> Potýkám se se stejným problémem, vše daleko.S přespáváním je stále větší problém, protože skupiny buvakujících nejsou vždy ti praví rybáři a u mnoha je rybaření doplňkem, či zástěrkou . Bohužel , pak je názor na bivak jiný. Často se nelze divit.Pak to odnáší ti, co si uklidí, uklidí i po jiných a hledají klid u vody.

mlíčnák - Profil | So 27.2.2016 21:47:37

JaMi >> hovno je nejmenší problém pro přírodu ,teda pokud není přímo na místě kde chceš chytat :-)

Grasel - Profil | So 27.2.2016 21:43:24

MrKos >> Za to ale ty tvrdíš že většina ,,kaprařů" jsou prasata, lůza atd. Dle mé zkušenosti tomu tak není..

Radek Fox - Profil | So 27.2.2016 20:56:29

supinna >> Na rybách nebo u vody serou jenom kapraři, protože tam jsou celé dny a noci. Pokud to přijde na ostatní, tak si raději naserou do kalhot, nebo si dají do zadnice špunt, aby to odnesli domů :-)))) Z mého pohledu má u vody lopatku právě ten zločinec, který chytá kapry a dělá všude bordel...

Luger46 - Profil | So 27.2.2016 20:54:19

Grasel >> je to něco jako kdyby si dostal odpověd Shimano Catana :))

Buffalo1969 - Profil | So 27.2.2016 20:43:23

MrKos >> zato, že ty seš sociálně a duševně zdatnej dost.

Luger46 - Profil | So 27.2.2016 20:23:16

MrKos >> sám seš lůza vole zapšklej, nejsou všichni stejní, minulý rok sem dal dohromady kluky na čištění okolo vody. Hádej čeho je více v pytlu? sáčků od boilisu nebo pixlí od bonduelek a sklinek s červy ty chytráku? bordel dělají všichni stejně, je to o člověku a ne o tom jak kdo chytá. Prober se.

fraja - Profil | Pá 8.7.2016 11:31:16

Nikdy jsem s bivakem problém neměl, a že objíždím téměř celou republiku kromě Moravy - jediný průsery byli v CHKO ale to nebylo na výběr, takže vždy 200 pokuta a dali pokoj taky. Jde o to jak to u tý vody vypadá a jak se chováš ty. Lidi jsou normální, když jsi i ty k nim. Je to jen můj postřeh a souhlasit nemusíte, ale u vody trávím přes 100 nocí ročně, a nikdy jsem se nesetkal s problémy :)

Halen - Profil | Ne 28.2.2016 13:48:34

To je ta demokracie. Postupná ztráta toho, co dřív bývalo běžné. Říká se tomu ztráta svobod. V pětaosmdesátým jsme přijeli na Nechranice, na louce postavili stan, na záchod chodili do rákosí a nikdo nás nebuzeroval.

retrívr - Profil | Ne 28.2.2016 13:45:57

Tavris29 >> Není moc horších věcí, než bivak bez podlážky. Bohužel, je to pro některé revíry rozkazem. Musel to vymyslet velký chytrák, zvláště s velkýma zkušenostma.

Tavris29 - Profil | Ne 28.2.2016 13:38:17

nofish >> Já vím, co dneska platí. Ty mluvíš,jako kdyby se nedalo nic změnit. Prostě zde neni žádná vůle a ne že by to nešlo. To že to nezměním já,nebo ty..... je věc druhá.

nofish - Profil | Ne 28.2.2016 13:10:27

Tom - Tuk >> ty to nechápeš? Nikdo ti nic nezakazuje. Pokud je v BP napsáno, že tam nesmíš stanovat a tábořit, je to stejně jen upozornění na jiné, platné, zákony. RS tě za to možná ani postihnout nemůže (to je na dohadování, co BP mohou upravovat a na to je tu Mrknato). Ale rozhodně ti nikdo nic nezakazuje. Pokud si třeba u revíru majitel pozemků nepřeje stany, dá se to do BP. POkud to ani tak rybáři nebudou dodržovat, vypoví nájemní smlouvu- nezachytá si tam už nikdo. To samé je s nonstopem. Nikdo nezakazuje lidem chytat v červenci po půlnoci. Nejde zakázat, co už zakázané je- legislativou.

Tavris29 - Profil | Ne 28.2.2016 12:35:07

Mrknato >> Ty seš blázen

Mrknato - Profil | Ne 28.2.2016 9:37:56

kakr >> Kárná opatření RS, dle lexikonu svazokouzel:
1) domluva,
2) vyhubování a kontrola členského průkazu,
3) zápis do povolenky a její upatlání od špeku a papriky, nebo způsobení kaňky plnícím perem,
4) zadržení povolenky nafurt za nesmyslné BP.

FRANK71 - Profil | So 27.2.2016 20:58:21

MrKos >> už jsi s tím byl u doktora?

Píňas - Profil | So 27.2.2016 20:57:44

drvoštěp >> Kdyby jsi ji žádné nenašel tak jich mám plný sklep,dokonce se některých budu asi zbavovat tak se ozvi a můžeš ji doplnit vercajk

Buffalo1969 - Profil | So 27.2.2016 20:56:09

MrKos >> dobrá, tak třeba jeden příklad.....:-)
.
MrKos - ® Poslat soukromou zprávu.Ne 22.3.2015 13:12:23
Líbí: 0 Nelíbí: 0Napsat si svou soukromou poznámku k tomuto záznamu.Buffalo1969 >> no byl jsem tam lete 2014 mozna vsehovsudy trikrat pokazde se stejnym vysledkem. Dokonce i moje manzelka bez zkusenosti i povolenky tam zdarne ulovila a zdolala dva pekne mirove lysce. Jinak nemohu souhlasit s pytlaky ani duchodci, protoze nejvetsi skudce je svazomasaj hlasajici, ze si obcas rybu vezme. Ono to pak v souctu udela neuveritelne cislo. Ovsem to je tema do jine diskuze.

Grasel - Profil | So 27.2.2016 20:51:12

MrKos >> Jdeš na to logicky? Nezlob se na mě, ale bez důkazů něco tvrdit je nesmysl.
Jaký argument si podal? Že jsi našel zapalovač a repelenty? To dokazuje jen to, že nějakého kuřáka se.rou komáři. To najdeš i na fotbalce po zápase, taky tam chodí dělat bordel kapraři?

Grasel - Profil | So 27.2.2016 20:43:15

MrKos >> A kde pořád bereš tu jistotu že to je po někom kdo tam byl na delší dobu, viděl jsi někoho?

A mimochodem, po mě nenajdeš ani vajgl...

ladan1303 - Profil | So 27.2.2016 19:32:43

s vama je sranda.za par mesicu nam cmoudi zaplavi republiku a vy resite bivakovani.chtel bych mit vas optimismus

supinna - Profil | So 27.2.2016 19:24:32

Radek Ráliš >> Radek Fox - 27.2.2016 17:28:28 >> Něco zakázat je tak jednoduchý, když k tomu máš moc.. To je stejný, jako když nás všechny policajti chrání s radarem , sto metrů před cedulí zobrazující konec obce. Zkrátka snadný body do skóre...

agig - Profil | So 27.2.2016 18:20:09

mařas23 - >> Chytání na svazovce je přeci jenom výzva je tam daleko méně ryb a těch větších je tam opravdu po málu jenže ten pocit že takového kapra co tam chytíš je opravdu vydřenej a nechytí ho tam jen tak někdo pokud o ten pocit stojíš tak si papíry kup a musíš počítat se všemi možnými problémi pokud o to nestojíš soukromák je jasná volba ostatní je na tobě ;-)

Aimtop - Profil | So 27.2.2016 17:43:38

Na Orlíku neřekne na bivakování RS ani slovo a P ČR už vůbec ne! A Správa přehrady Orlík......ty toho řeknou ještě méně než PČR a RS dohromady! Kolega, člen RS byl nedávno na školení a podle jeho slov, jak mi to tlumočil, jim tam zdůrazňovali, že nemají žádné oprávnění kontrolovat bivakování. Já jsem se před časem dotazoval na ČRS proč do bližších podmínek uvádí zákaz bivakování, když podmínkami lovu se může upravit pouze vlastní lov, např. počet háčků, návazců, používání háčku bez protihrotu apod. a oni mi řekli, že mám pravdu, ale že ty jednotlivé MO na ně "tlačí", protože místňáci to mají jako ochranu před cizáky aby jim nikdo na delší dobu neobsazoval místa.

xDanielS - Profil | So 27.2.2016 16:18:07

Alex dvaka >> A ještě nám řekni, co má společného porybný s bivakováním/stanováním, to by mě do cela zajímalo...

drvoštěp - Profil | Po 4.7.2016 16:18:32

medák >> Tak už jsem se ubytoval ;)))

Bacha - Profil | Ne 3.7.2016 22:05:56

Dělám to takto. Nečtu žádné vyhlášky. Rozhodnu se, že pojedu na týden na kapry a vyrazím. Kamkoliv na svazovku. Kde je cesta, dojedu k vodě (google mapy) a ze všeho nejdříve začnu krmit. A to hoooodně, a aby to všichni viděli. Rozbalím cajk a nahodím, popř. zavezu, dopnu vlasce a zapnu pípáky. Postavím stolek, sedačku či křesílko a koukám, co se bude dít. Neděje-li se nic, v klídku postavím deštník a čekám. K večeru, pokud se nic neděje, připnu bočnice a nafouknu matraci a rozložím spacák. Počkám na policejní hodinu a stáhnu klacky. Též ještě dokrmím a jdu spát. Ráno vyvezu a pozoruji, co se kolem děje a normálně lovím. Chytnu pár 10+, pustím je a po očku koukám, jak se budou chovat ostatní. Pokud neprudí, odpoledne složím deštník a pomalu rozložím brolíčko a večer opět stáhnu montáže , abych nikomu nazavdal příčinu mě buzerovat za lov přes čáru. No, a když se do třetího dne nic neděje, k večeru vyndám a postavím svůj veliký dvouplášťový bivak a normálně jedu dál.....ještě mě nikdo nevyhnal:-)))

venca1 - Profil | Ne 3.7.2016 21:29:39

RST >> To je odpověď která sedí pro tu průměrně cvičenou opici.

Mischak - Profil | Ne 3.7.2016 18:54:42

Hodně zajímavej článek o bivakování :) http://ioutdoor.cz/zajimavosti/bivakovani-povoleno/​

supinna - Profil | St 2.3.2016 17:04:52

mařas23 >> Ne že by to bylo nějak extra záslužný, ale hned na první stránce jsem Tě varoval, že se tay nic nedozvíš... :)

roce - Profil | Po 29.2.2016 9:44:24

Bivakuji všude kde se mi to libi.Kdyz jedu v okoli tak stačí i deštník. Zatim sem neměl vazny problem.Jednou sem platil na Orliku avšak ne mou vinou ale vina byla kolektivni.Spatne sem vybral misto.Jinak bivaky bych povolil od 45 let :-D.Na zemi u vody sem se valel dost dlouho.

Piškothonza - Profil | Ne 28.2.2016 20:40:25

FRANK71 >> ještě aby jo....ten tvůj kolega čumí do papírů mě a když tam jede parta nalitejch ukrajinců nonstop,tak dělá,že je nevidí a radši se v otočce vrátí směr Hilton...o)))

FRANK71 - Profil | Ne 28.2.2016 20:39:41

MrKos >> to bude na stejno, jen kaprař tam bude déle.

FRANK71 - Profil | Ne 28.2.2016 20:26:09

Já nic proti bivakování nemám, ale člověk se na to musí dívat pragmatický a je jasné, že se to nemůže povolit.
1. I když se člověk bude chovat slušně stejně místo pokud ho bude navštevovat časteji dostane zabrat
2. Někteří lovci si chytání ryb pletou s kempováním.
3. Jsou lovci, kteří jsou schopni okupovat jedno místo celý rok. Střídají se tam dvě, tři partičky.
4. Povolil bych jen deštník a lehátko, přeci je to jen lov a lovec má trochu trpět při čekání na trofejní rybu a ne sedět ve vyhřátém bivaku.
Určitě se mnou mnozí souhlasit nebudou, ale člověk se musí na věc dívat v širších souvislostech.

Marczech - Profil | Ne 28.2.2016 20:08:21

ae asik to záleží na jednotlivcích které je možné potkat v kterékoli sféře společnosti (buď potkám člvěka kterej v klidku pokecá a jde bo max upozorní na některé věci a odejde BO potkám VOLA co si chce nahonit triko a může být problém ( pak už záleží jakej je člověk diplomat a s poilicajtama to nějak sfoukne )

kakr - Profil | Ne 28.2.2016 14:02:43

Grasel >>
V KK jsem nikdy nebyl a ani být nemohu - střet zájmů.
Pokuty dává příslušný úřad, to není věc Svazu.
Trest na 3 roky bez papírů (svazový) jsem na vlastní bulvy viděl, pár našich členů tak bylo potrestáno.

nofish - Profil | Ne 28.2.2016 14:01:26

Grasel >> v tom případě ale příště dojdi za daným členem RS, opiš si číslo odznaku a jednej. Obrátit se musíš na úřad, ne na někoho v kanclíku MO. Pravděpodobně budou chtít nějaké svědectví apod a potom možná něco změníš.

Grasel - Profil | Ne 28.2.2016 13:58:36

nofish >> Dobře, ale to pořád nic nemění na tom, že pokud nedělá to co má, nemá mít odznak.

Grasel - Profil | Ne 28.2.2016 13:57:52

kakr >> Karle, už ji někdo někdy dostal? Byl jsi v KK tak by jsi to mohl vědět, ne?

Grasel - Profil | Ne 28.2.2016 13:48:13

Tavris29 >> Takový zevly je potřeba od RS dostat, ti tam nemají co dělat, v dnešní době není problém si to natočit na mobil a jít s tím na organizaci...
Problém je, že pantátové na svazu na nějaký zpřísnění asi nechtějí slyšet, začínám mít dojem, že jim ten bordel u vody spíš vyhovuje...

kakr - Profil | Ne 28.2.2016 13:46:27

Tavris29 >>
Máte tam nějakou divnou RS,když kontroluje podlážku ve stanu. Myslíš, že je k tomu oprávněna?

nofish - Profil | Ne 28.2.2016 13:45:58

Tavris29 >> ale pokud se bude něco měnit, tak snad zase pro všechny, ne? Nebo pak můžeme udělat deset povolenek a ta nejdražší bude povolovat střílení ryb harpunou na měsíc pronajatém hektaru přehrady, kam nikdo jiný nebude smět - třeba.
Vůle ke změnám je. Jenže jsou tu dvě skupiny lidí. Jedna chce změny, aby se jim ulehčil lov, dostali něco navíc atd. Pak druhá, která je spíš pro přísnější pravidla, pro omezování rybářů, ve prospěch ryb.
Tohle je teď subjektivní dojem, ale ta první skupina je ta, co by furt zakládala petice a pořád něco chtěla, ta druhá je ta, co běhá okolo té vody, když sedí ti první na rybách.

Mrknato - Profil | Ne 28.2.2016 13:44:25

Tom - Tuk >> Lov samosekem s kuličkou, lov na 3 udice, lov furtumfurt z biwi two mann, lov 24, míra kapř 40 a 70cm jsou věci, které zvyšují tlak na většinu revírů přímo i nepřímo...... Čím by jsi to chtěl kompenzovat? Počtem lovících, cenou povolenky, cenou členských, nebo brigád, vyjímkou ze zákona o nepodpoře původních druhů, nebo některými "zákazy", které zákazy nejsou, jen se nerespektují?

To, jak se chovají socani a spřátelení lidovci na Mze, je něco nenormálního, dělají skutečně psí kusy, ale každý se na ně díváme z jiné pozice.

Tavris29 - Profil | Ne 28.2.2016 13:42:43

Grasel >> něco mi říká, že ne :-) Být tvrdé postihy, dost lidí by si hodně věcí rozmyslelo...... Bohužel, konkrétně u nás (Pelhřimov), někteří chlapci z RS přehlížejí úplně všechno. Kecaj u vody s kamarádem rybářem, který vytáhne malého kapra a kopne ho do vody. Oba se tomu zasmějou a kecaj dál. To je pak těžký. Pak na mě přijdou v noci(což je v pořádku) a lezou mi do bivaku, jestli tam náhodou nemám podlážku.......

nofish - Profil | Ne 28.2.2016 13:34:20

Tavris29 >> jaké dva druhy povolenek? Ta dnešní platí v plném rozsahu platné legislativy. Ta druhá by za peníze umožňovala porušovat platné zákony, nebo jak? To přece nejde.
Mě zase přijde, že s rybařinou je docela sranda. Každý přesně ví, jak by to mělo být, i když o tom neví skoro nic. Je to jako s fotbalem v hospodě :-)

Tavris29 - Profil | Ne 28.2.2016 13:23:31

nofish >> Zase, kdyby se chtělo, myslím že by nebyl problém udělat 2 druhy povolenek. A jsem přesvědčenej,že by si připlatilo dost lidí. Druhá věc, přijde kontrola, mám tam borel, seberou papíry na rok, tučná pokuta. Mě přijde, že tady prostě neni vůle k ničemu(svazy)

Tavris29 - Profil | Ne 28.2.2016 12:53:38

nofish >> Všechno jde, když se chce. Můžeme mít nonstop, ale bez RS, která to bude mít jako hlavní povolání to asi nepůjde. Takto svazy přicházejí o dost vysoké prachy,protože se dost lidí pomalu,ale jistě stěhují na soukromáky,kde mají klid a svazo povolenky nekupují.

nofish - Profil | Ne 28.2.2016 12:44:42

Tom - Tuk >> Člověče, to je pořád ten samý argument. "Nemám moc času na ryby a tak mi změňte pravidla tak, aby mi vyhovovala. Musím se jim podřizovat a to se mi nelíbí." Ale tudy cesta nevede.
Pravidla pro rybolov, výše členských, další poplatky, jsou všem známy před tím, než se rozhodnou povolenku zakoupit. Zakoupí si možnost, jít na ryby za předem známých pravidel. Nechápu, jak si někdo může zaplatit za službu, která mu nevyhovuje a je na prd. Hledal bych jinou variantu.
Je to blbé, ale je to fakt.

Radek Fox - Profil | Ne 28.2.2016 12:39:03

sven >> Stejně jako bezbouďáky, smažky, ukáčka, tudíž nic nového, už v tom mají kluci praxi.

retrívr - Profil | Ne 28.2.2016 12:34:11

sven >> Možná i to brzy bude. A to bude mazec, koukat bude i RS.

Radek Fox - Profil | Ne 28.2.2016 12:30:35

Tavris29 >> Tím dotazem jsi celou otázku pohřbil :-))))

Pvl - Profil | Ne 28.2.2016 12:29:38

Tavris29 >> To si popovídáte ......:o§))

Pvl - Profil | Ne 28.2.2016 9:13:03

MrKos >> Vem si kulicha a nevymlouvej se

Toufi - Profil | So 27.2.2016 21:43:33

MrKos >> Už zase hledáme jak něco obejít?

Radek Fox - Profil | So 27.2.2016 21:36:23

mlíčnák >> Však buď v klidu, nikdo kromě jednoho pomatence zde nic do extrémů nežene ;-)

Edit: Já na rybách sbírám kromě různého harampádí i vaťany, zašlapané zátky od piva či limonád, zkrátka vše, co do přírody nepatří. Říkám si při tom, že se mi za to Svatý Petr odvděčí krásným úlovkem a mnohdy to tak je ;-)

Radek Fox - Profil | So 27.2.2016 21:32:20

h2jezďí >> Co se ti na tom nezdá? Prázdný zapalovač u vody = bordel po rybáři, který chytá kapry a chrápe u vody v bivaku. To je přeci jasné a logické :-))))

h2jezďí - Profil | So 27.2.2016 21:28:22

MrKos >> ty si vazne tele di hledat. Zapalovace kterej nekomu vypadl z kapsy toma taky logiku

mlíčnák - Profil | So 27.2.2016 21:18:10

Toufi >> V jednom máš pravdu , lidi sou prasata .. Jak má uklízet "pohyblivý" rybář jedno či muškař nebo vláčkař neb lovící na brčko několik kilometrů řeky ? Povětšinou se jedná o nepřístupný terén tak ani kamarád s traktorem a vlečků se nechytá ?Ha a jak s teho ven ?

Toufi - Profil | So 27.2.2016 21:11:41

MrKos >> Myslím na stanovy MRS § 7 Práva a povinnosti členů - odstavec (3) Řádní členové a nezletilí členové mají především povinnost - f) dbát o zvýšenou ochranu životního prostředí
a na § 8
Kárná opatření
(1) Za porušení povinností stanovených v § 7 odst. 3 Stanov může být členům a funkcionářům uloženo některé z těchto kárných
opatření
a) napomenutí,
b) nevydání nebo dočasné odnětí povolenky k rybolovu (zákaz rybolovu na revírech přenechaných do užívání Svazu nebo
pobočných spolků) až na 3 roky,
c) odvolání z funkce,
d) vyloučení.

Radek Fox - Profil | So 27.2.2016 21:11:11

MrKos >> Kam oči dohlédnou a v tvém případě i za roh. Dle tvých příspěvků jsi mezi svatými ten nejsvatější, tak ať ti to uklízí ty kluku šílenej :-))))

Grasel - Profil | So 27.2.2016 21:05:03

MrKos >> To dělá spousta lidí, mě nevyjímaje... Co tam máš dál?

Grasel - Profil | So 27.2.2016 21:00:10

MrKos >> Tak znova... Nikoho jsi neviděl? Ne. A mimochodem, lovci kapra jsou i ti, co chytají na plavanou, fídr.
A teď jinak - co Ty děláš konkrétně proti těm tupým prasatům? Mimo teda plamenné příspěvky s nulovým obsahem zde na MRKu?

MrKos - Profil | So 27.2.2016 20:57:18

Grasel >> to už je podobné, jako ta pohádka o bivaku apod., neboli snaha o kličkování nebo ojebání něčeho (nikdo nikoho neviděl, za ruku nechytil, klasika). Tedy se spokojíme s variantou, že kolemjdoucí kuřák (houbař) na sebe vystříkal 3 repelenty, zahodil prázdný zapalovač a zapil to pivem... Zrovna náhodou šel okolo svazovky, na kterou jezdí kapraři že široka daleka.
Vůbec mi nejde o ty tři repelenty, to byl jen náhodný příklad zrovna z minulé neděle. Globálně vnímám problém v tom, že lovci kapra jsou většinou tupá prasata, která odhodí co se dá a prostě to tam nechají. Slůvko "většinou" tam dává prostor pro malou skupinku slušných.

drvoštěp - Profil | So 27.2.2016 20:55:47

Grasel >> Ty vago,moje stará je kaprař ! Ve skříňce jsem našel repelent.Ještě kde má schovaný schimána ;)))

supinna - Profil | So 27.2.2016 20:50:35

MrKos >> Některý Tvý zápisy jsou fakt srandovní :)

Luger46 - Profil | So 27.2.2016 20:50:14

Radek Ráliš >> Radek Fox - 27.2.2016 20:48:22 >> stačí náhled do karty :))

Buffalo1969 - Profil | So 27.2.2016 20:48:30

MrKos >> no rozhodně nekritizuj nikoho, když sám nejseš svatej. RŘ porušuješ taky.

Radek Fox - Profil | So 27.2.2016 20:48:22

Piškothonza >> Skutečný šílenec :-))))

Píňas - Profil | So 27.2.2016 20:33:20

MrKos >> tak to by jsi se divil,ráno u vody nikdo není a když tam přijedu večer tak tam najdu sáčky od pukaček,od krmítkovky,plechovky od piva a rozbité láhve od kořalky a navrch uřezané hlavy a vnitřnosti a to většinou naházené v lodi a pak se dozvíš že tam sedělo pět uranových důchodců

supinna - Profil | So 27.2.2016 20:28:25

MrKos >> Já už Tě pozoruju delší dobu. Že Ty máš něco proti bivakům a rybářům v nich ? :))))

MrKos - Profil | So 27.2.2016 20:10:59

Zdá se, že tu probíhá pořád stejná písnička a slovíčkaření spojené s hledáním cesty, jak něco obechcat. Taková ta česká klasika. Přitom se stačí rozhlédnout po březích a každému jedinci s průměrným IQ je na první pohled jasné, co stanování na březích přináší. Počínaje petkami, láhvemi, plechovkami či sáčky od koulísu a konče výkaly všude okolo. A nazývat stan bivakem je jen další pokus o odrbání zákonů nebo vyhlášek.

Už aby někdo zakročil a tuto lůzu od vody vyhnal. Asi je v globále celkem jedno, jakou formu zvolí, ale už aby to bylo.

Když beru v posledních letech na ryby moje syny, tak je mi z toho bordelu, který všude zůstává po lovcích vzácného kapra vyloženě na blití.

xDanielS - Profil | So 27.2.2016 20:04:04

Ewa Farna >> Bivakování je jen synonymum pro stanování. Jak jsem psal, je jedno jak to nazveš, pořád to je táboření.

Použiju to, co sem vložil JaMi.

http://www.mocrsfrydlant.cz/Stanovisko%20CIZP%20k%2​0taboreni%20a%20stanovani.doc

Alex dvaka - Profil | So 27.2.2016 19:41:01

klidně bivakovat, stanovat, grilovat, rybařit,.....ale jak jedu domů tak tam nic nenechat to je to takovej problém vzít igelitovej pitel a ten bordel vodvízt?! (a nehodit ho vo půl kiláku dál do příkopu)

xDanielS - Profil | So 27.2.2016 19:28:07

Ewa Farna >> To je jedno. Majitel je vždy, ať soukromník, nebo obec, stát. Pokud je soukromý, je třeba povolení, pokud státu, řídíme se zákonem.

Kde se nesmí stanovat či tábořit

Jednoduše řečeno, stanovat se nesmí tam, kde je to zakázáno. To jsou národní parky, chráněné krajinné oblasti, národní přírodní rezervace.

Zákon o ochraně přírody a krajiny (ustanovení §16, odst. 1, písm. c) uvádí, že na celém území národních parků je zakázáno tábořit a rozdělávat ohně mimo místa vyhrazená orgánem ochrany přírody, a totéž zákon stanovuje i pro území národních přírodních rezervací. Obdobně pro území chráněných krajinných oblastí zákon říká (§ 25, odst. 2, písm. b), že na celém území CHKO je zakázáno tábořit a rozdělávat ohně mimo místa vyhrazená se souhlasem orgánu ochrany přírody. Zákon o lesích pak zakazuje tábořit a rozdělávat ohně ve všech lesích, opět mimo vyhrazená místa.

Podle zákona si dnes stan na soukromém pozemku můžeme postavit jen se souhlasem majitele pozemku. A není žádnou povinností majitele nás o zákazu táboření informovat pomocí nějaké informační značky. Bohužel je jen a jen povinností každého táborníka zjistit si, komu pozemek patří a zdali nám dovolí na jeho pozemku stanovat.

Piškothonza - Profil | So 27.2.2016 19:01:40

Radek Ráliš >> Radek Fox - 27.2.2016 18:55:42 >> njn,tak to všechno svedem na kapraře..vo co gou...o)))) nejvíc tu řvou hodinový masařky,co je stará nepustí na noc k vodě a pak místní okupanti....

tuzemak - Profil | So 27.2.2016 18:30:10

běžte si vyznat lásku za roh,tu se řeší vážný téma.o))))

mondry - Profil | So 27.2.2016 18:23:52

yvana >> protože ani črs neumí rozlišit co je bivakování a co je táboření. A přitom jak jednoduché si přečíst právní pojem jednoho či druhého :-))))

Aimtop - Profil | So 27.2.2016 18:08:39

yvana >> Paní Yvano, vy jste starší dáma a já jsem mladý kluk, mně je teprve přes 50, tak vám budu vykat !! Čtěte ještě jednou !!!! Já jsem řekl, a na ČRS mi dali za pravdu, (takže to není moje tvrzení) že bližší podmínky mohou upravit pouze způsob vlastního lovu (tedy ty háčky apod.) a ne nějaké bivakování! ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Alex dvaka - Profil | So 27.2.2016 16:53:26

Mrknato >> eště že nenám lehátko to bych byl v řiti :-)

cermi - Profil | So 27.2.2016 16:44:40


A co skusit tohle....a myslím že je po problému...

Ewa Farna - Profil | So 27.2.2016 16:26:34

Bivakovat muzes v podstate kde chces!

Alex dvaka - Profil | So 27.2.2016 16:05:14

teda že by někde v řádu byl zákaz bivakování sem nečet jinak co vim tak někde platí zákaz STANOVÁNÍ pokud tam někde v rekreační vyhlášce není psáno ZAKAZ STANOVÁNÍ A ROZDĚLÁVÁNÍ PŘÍSTŘEŠKŮ tak bivak klibně postav ale BEZ PODLÁŽKY pak se to nepočítá jako stan ale jen jako přístřešek info od souseda porybnýho a potvrzeno od jinýho porybnnýho...... jinak pokud de vo bordel kolem vody je na svědomí každýho z nás jak se s tim popasuje