Nafukovací čluny Fox FX Inflatable Boat Air Deck

Vlastníte někdo nafukovací člun Fox FX290 Inflatable Boat Air Deck, který je již nějakou dobu na trhu? V případě, že ano, jakou s ním máte zkušenost? Nyní dala fa Fox na trh větší ve stejném provedení pod názvem Fox FX320 Inflatable Boat Air Deck, což mne nenechává klidným a uvažuji nad jeho nákupem. Děkuji za praktické zkušenosti a postřehy.
Autor diskuse: Radek Fox - Profil , 27.4.2015 všeobecné - náčiní, doplňky

Radek Fox - Profil | Ne 16.10.2016 12:01:07

Carpkiller >> Jsi drzý spratek a nehodlám se s tebou dohadovat, i proto ti zde dávám červenou kartu. Tvoje vystupování je ostudou všech firem, které tě jako reklamního šaška angažují. Měl bys trochu ubrat plyn a přestat lidi urážet, mnohdy ani nevíš, do koho se nasíráš. Testére, trochu pokory a slušnosti by ti neuškodilo, ale to bys musel mít něco v té malé šišce na krku. Je zřejmé, že neumíš ani číst a natož chápat, ten poškozený člun není můj a bylo to zde nejednou napsáno. Můj člun přežil bez újmy vzhledem ke kotvení dále od břehu. O tvém psaném projevu je absolutně zbytečné mluvit :-)) Navíc jsou tvoje fotky zcela neprůkazné, chce to detail, pokud tedy víš, co to je.

arnošt - Profil | Po 17.10.2016 17:40:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ten člun je stejný případ jako třeba oblečení.Pokud budu chtít být in a koupím k vodě mikinu s logem Fox,pak to budou nejspíš peníze hozené do kanálu,prostě hodně krátkodobý efekt.Za srovnatelné peníze si můžu koupit oblečení mojí oblíbené značky Uncle Sam a kvalita bude o dvě třídy někde jinde.Je to tím,že Uncle Sam se zaměřují jen a pouze na oblečení a ne na milion jiných věcí potřebných k rybařině.A stejné to bude i s těmi čluny...
Kdo chce za každou cenu na všem mít u vody logo FOX,musí se nutně v části sortimentu spálit.Tím Fox nijak nepomlouvám,mají spoustu věcí i hodně dobrých a vychytaných,ale část sortimentu jsou prostě shitky.Ale to není jen o Foxu...
Ovšem je dobře,že se tady o tom mluví,spoustě lidí to třeba otevře oči a zachrání investici,na jakou třeba šetří hodně,hodně dlouho...

astralis - Profil | Po 17.10.2016 23:07:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejsem znalec Foxu, takže netuším, jestli vyrábí některé své věci v Asijských továrnách či nikoliv, ale s jistotou mohu říct, že žiju v Británii a když se koukám na zboží od Foxe, co se tu prodává, vše je vyrobeno v UK a jede se tu na něj samá chvála.Možná nám angličáci posílají levnější a tím i nekvalitnější verze do naší odpadové části (střední a východní Evropy ) , who knows ?!

Radek Fox - Profil | Po 17.10.2016 18:20:57

arnošt >> Dobrý hit byly batikovaná trička od fa No Limits, těch jsme tenkrát prodali hafo. To jsem ještě nebyl tlusté prase :-))

Carpkiller - Profil | Ne 16.10.2016 10:57:57

Radek Ráliš >> Radek Fox - 10.10.2016 14:00:56 >> tak když sis to tolik přál, tady máš aktuální, včera nafocené fotky mého člunu FOX FX 290.
Člun mám třetí sezónu, nikdy jsem ho nemyl, nikdo jsem se o něj nijak extra nestaral. Člun balím, tun vyfukuju po každý rybačce a jiný jsem nepoužíval což znamená že byl několikrát ve Francii, na Balatonu v těch mega šutrech a vychřicích, na laby s ním jezdím se spalovákem a tahám s ním těžkou loď, přežil nejednou pálavu včetně bouřek jak na vodě tak na břehu, prostě dostal za dva roky tak naloženo, jako nedostane u tebe a tvého kamaráda do hromady za roky čtyři,možná více.
Světě div, nenese ani náznak poničení, poškrábání, nikdy nebyl lepenej a nikdy jsem ho v průběhu rybačky nemusel dofukovat, neuejde ani o bar.
Takzě nevím co tu plácáš za nesmysli a chytrosti, stejně tak nevím co s ním tvůj kolega dělal, ale takhle vypadá ten můj, Takzě chyba je jen a jen na vaší straně, na straně člunu Fox ani omylem.
I Rafan Koukal jak vyvoraná myš, v jakým stavu je při mým vytížení a zacházení ten člun ve třetí sezóně použití, to jeho QuickSilver je proti němu na kaši! Mám tam do konce origo havliny bez výměny, prostě za mě absolutně cajk.
Tvé argumenty jsou směšné, jako tvé vystupování na internetu. tohle je důkaz, to že si ho někdo svou blbosti projebal o šutry, neznamená že jsou ty čluny špatné, naopak.

viliam1735 - Profil | Po 17.10.2016 15:37:55

Nechcel som sa moc vyjadrovat,ale srdco mi nedovoli.Precital som celu temu od zaciatku.V prvom rade nechcem nikoho obhajovat a tak isto som sa par krat sklamal vo veciach,ktore mali byt ako top a v skutocnosti to bolo inak.Chapem aj Radka a jeho rozhorcenie po vybaleni noveho clna Fox a chyby ktore na zaciatku popisoval,ako je lano,odtrhnuta snurka atd.Uplne mi je jasne aj Solov 12345 pripad,kde opisoval dvoch kamosov,ktorim cln po nafuknuti pustal v spojoch.Co ale nechapem, je tvrdit ze sa k veciam chovam ako v bavlnke a popritom necham cln trieskat o skaly,este k tomu cisto novy.Ja mam black boat, je to ten isty cln ako fox,len iny nazov a pri kotveni v stvor metrovej hlbke hned z kraja,ked isla voda dole mi ho tiez otrieskalo o skaly.A bolo to len mojou vinou a vobec by ma nenapadlo, ho ist reklamovat,Na kolko odpoved logicky poznam.Bolo to v noci ked som spal a ked som rano vstal a videl ako je na skalach tak som vedel ze je zle,este pred tym,nez som ho otocil.Dobre som si vynadal do ko... a dam ho do firmy nech mi prelepia celu podlahu este jednou vrstvou za 100€..Je ale pravda ze nepoznam Radove podmienky,ale podla foto poskodenia, to museli byt tak isto riadne sutre,konare a ostre skaly.Nikoho neobhajujem a ani nepoznam osobne pana Hubku ani Rada,len mam taku istu skusenost a bolo mi jasne ze na reklamaciu nemam sancu,pretoze je to len a len moja blbost.

Radek Fox - Profil | Čt 13.10.2016 22:36:32

alda2211 >> Mám proti němu pruty od fa Century, navijáky od fa Daiwa a člun od fa Mercury, a to je úplně jiná liga :-))

fofo - Profil | St 12.10.2016 9:10:39

Připadá to jenom mě nebo je tu i někdo další, kdo si myslí,že ten člun je normálně mechanicky prodřenej, místama až do dřeva? To se ti přece nemohlo stát při ježdění na vodě-což je účel, pro který byl člun vyroben.. To je mechanicky prodřený, patrně houpáním ukotvenýho člunu na vlnách a dřením o kameny.
Je to jako reklamovat nabouraný auto za to, že má promáčklý plechy.
Můžeš podle mě jen napadnout výrobce, že je člun vyroben z jinýho materiálu než uvádí, ale na to je potřeba rozbor materialu nebo soudní znalec. Zkus ČOIku, ale podle mě neuspěješ.
Chápu tvoje rozhořčení a nespokojenost a není to výpad na tvojí osobu. Je to můj názor.

Radek Fox - Profil | Po 10.10.2016 18:32:57

Erva >> Čau Radku, na zelenou barvu jsme se vyprdnuli /má to nespornou výhodu, nespálíš si nahou zadnici na rozehřátém od sluníčka/ a koupili opravdovou kvalitu s tradicí. Jak sám tvrdíš, nic se mu při stejném používání nestalo, prostě není nad renomovaného výrobce nafukovacích člunů ;-)

Poušťák - Profil | Po 10.6.2019 20:04:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tino1991 >> Už jsi s ním byl na výpravách ve skalách,nebo jen na soukromkách s trávníčkem?

t.casper - Profil | Ne 23.10.2016 19:45:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 20.10.2016 21:18:33 >> Ale abych se vrátil ke člunům, tak Fox je designově fakt pěknej, to se musí nechat. Jinak já mám pár let (tuším cca 6- 7) Skippera a opravdu můžu říct, že jsem ho nikdy moc nešetřil, většinou jezdím sám, takže ho tahám po písku apod. Slouží pořád stejně spolehlivě. A přesně to od člunu očekávám, že mi bude sloužit a né, že se budu bát, jestli s ním můžu to nebo ono.. Samozřejmě v nějakém rámci rozumného myšlení.. Jediné na čem si dávám záležet, je řádné vysušení po každé rybačce. Skladuju ho po celou dobu slozěný v přepravní tašce a nemá to na něj absolutně žádný negativní vliv. Třeba to někomu pomůže..

Tavris29 - Profil | Po 17.10.2016 19:41:01

viceroy >> Tak to Ty se v nem prohanis, ty divocaku :)

MISO* - Profil | Po 17.10.2016 16:20:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

to je tak, ked si niekto mysli, ze znacka super kaprarskej firmy je garanciou kvality na akykolvek vyrobok...kupujte si clny od foxu, mivardi, nasha a cojaviem koho. hlavne ze na tom je pekne logo a na fotke to bude "znackove". a pasuje to k udiciam, bivaku a teplakom ;-)
heljej!!!
;-))

Radek Fox - Profil | Po 17.10.2016 11:25:28

Chlapi, nebudeme ho zde grilovat. Vše co zde je úplně stačí, aby se mnohým otevřely oči. Vrátíme se k samotnému člunu. Díky Radek

Radek Fox - Profil | Čt 13.10.2016 0:11:52

dolis >> Rádo se stalo ;-) Dovolil jsem si to zkopírovat, člověk nikdy neví, jak dlouho bude odkaz fungovat. Zdroj textu: http://www.motorboat.cz/

Materiály používané k výrobě nafukovacích člunů

Existuje mnoho typů materiálů, které jsou více či méně vhodné pro výrobu kvalitních nafukovacích člunů. Než si ve zkratce projdeme ty nejpoužívanější z nich, je třeba několik poznámek.

Nejprve k značení typu materiálu – když budete zkoumat, z čeho je vyrobený ten či onen člun, většina prodejců neopomene vyznačit "sílu" materiálu. Tato "síla" materiálu, ať už se tím myslí cokoli, se udává několika způsoby a je důležité si je neplést mezi sebou, neboť každý označuje zcela jinou hodnotu - popis jednotlivých jednotek najdete v oddílu Specifikace (viz horní lišta nad textem), které doporučuji k podrobnému přečtení.

Nyní k samotným materiálům, ze kterých se nejčastěji nafukovací čluny vyrábí – co mají společného, je to, že obvykle sestávají z více různých vrstev, přičemž má každá z nich svou specifickou funkci a dodává materiálu jeho specifické vlastnosti a umožňuje mu být použit k výrobě plavidel:

Materiál Hypalon od výrobce ORCA | Výroba nafukovacích člunů1/ Polyethylenová syntetická guma – známá též jako HYPALON (což je původně značka výrobku od francouzského výrobce DuPont, vynálezce neoprenu a nylonu) je vícevrstvý materiál, mezi jehož vrstvami je obvykle neopren a hlavně nosná tkanina z textilie, která dodává materiálu jeho pevnost v tahu. Je známý pro svou odolnost vůči chemikáliím, UV záření, teplotním extrémům a někteří výrobci se pyšní i ohnivzdorným hypalonem. Tento materiál má hodně výhod a obecně se považuje za velice kvalitní materiál, ostatně podle něj se zrodilo lidové označení "gumák". Nicméně je zde i několik nevýhod – jelikož je tento materiál tak odolný, je těžké jej zpracovávat a o to těžší je zhotovit ideální spoj; navíc se nedá mezi sebou spojovat jinak než lepením. Podmínky pro práci s ním jsou relativně náročné a kvůli specifickému postupu při výrobě ideálních spojů i drahé (velmi úzké rozpětí teplot, vlhkosti a doby aktivace lepidla), což dále zvyšuje cenu výrobků. Oproti PVC je ovšem mnohem odolnější a má delší životnost – tedy pokud máte Hypalon z Evropy a nikoli z Asie, což prodlužuje životnost celého člunu.

Nevýhody lepených spojů obecně však probereme v oddílu o různých technologiích výroby nafukovacích člunů. Hypalon byl po dlouhá desetiletí používán jako nejrozšířenější materiál na výrobu nafukovacích člunů a většina starších člunů, s nimiž se setkáte, bude vyrobena z tohoto materiálu. Kvůli jeho náročnosti na zpracování je však v posledních letech nahrazován stále častěji polyurethanovými materiály, o nichž se dozvíte více níže.

Materiál PVC od výrobce HeyTEX | Výroba nafukovacích člunů2/ Polyvinylchlorid, tj. PVC – v současnosti nejrozšířenější materiál na výrobu nafukovacích člunů, který je trochu mladšího data objevení (1935) než hypalon (1928). Obvykle je také vícevrstvý a základem je nosná tkanina (viz Specifikace). Jelikož je levnější a snadnější na výrobu, jsou i čluny z PVC obvykle výrazně levnější než čluny z hypalonu – nelze však jednoznačně říci, že člun z PVC je proto méně hodnotným. Oba materiály prodělaly za dobu své existence značný vývoj a jejich kvalita se liší v závislosti od konkrétního výrobce. PVC je oproti hypalonu snadnější zpracovávat a mizí mnoho překážek, které klade do cesty manufakturám hypalon, jelikož sebemenší chyba nebo odchylka od ideálního procesu výroby vede k nekvalitnímu spoji. Proto 99% asijských výrobců používá PVC – slepí jej téměř cokoli, nejsou tak přísně vymezena rozmezí teplot a vlhkosti ve výrobních halách, není nutné předchozí mechanické opracování materiálu atd.

Nicméně i u PVC existují rozdíly třídy. Největší rozdíl spočívá v tom, že některá PVC jsou a některá nejsou vhodná ke svařování. Ta, která nejsou, mají příliš nízkou přilnavost nosné tkaniny na další vrstvy a vlivem vysokých teplot dochází k narušení vnitřní struktury natolik, že se materiál prakticky rozpadne, resp. jednotlivé vrstvy PVC "odpadnou" od nosné tkaniny (hypalonová nosná tkanina oproti tomu hoří). Jinak je PVC považován za nehořlavý polymer.

Výše jsem mluvil o mnohovrstevnosti PVC i hypalonu – jejich počet a účel je taktéž rozhodující pro odlišení kvalitního a nekvalitního materiálu. Účelem těchto vrstev je totiž nést barvu, mechanická odolnost na oděr, chemická stálost a ochrana proti agresivním chemikáliím, ochrana proti UV záření a samozřejmě vodo- a vzduchotěsnost. Výrobci jako Mehler Texnologies přidávají i ochranu proti plísním a dalším organismům, kteří by se rádi usadili na vašem člunu, dále složku vysušující vodu apod.

Jelikož však PVC čelilo dlouhodobě kritice ze strany klasických výrobců hypalonu, že jejich materiál, a tudíž i čluny, nejsou tak kvalitní pro náročné uživatele, musela přijít odpověď v podobě nové generace materiálů:

Materiál PU na výrobu nafukovacích člunů3/ Polyuretan, tj. PU – poprvé spatřil světlo světa nejpozději z naší trojice (1937) a jeho vlastnosti se jistým způsobem vymykají hypalonu i PVC, konkrétně se používá spíše než jako samostatný materiál jako přídavná vrstva na materiálech PVC, která vylepšuje právě ty kritizované vlastnosti (slabší ochrana proti UV a chemikáliím, životnost aj.). Jelikož je ale výroba PU-materiálů na stejném základu jako PVC, zachovává si všechny vlastnosti, pro které je PVC vyhledáváno – tudíž je jej možná svařovat a snadno lepit, přičemž ve všech ohledech je snadnější dosáhnout lepšího výsledku než s hypalonem nebo PVC. Kvůli jeho vyšší ceně se však používá spíše pro profesionální čluny, ale i mnoho výrobců luxusních člunů přešlo na PU – pokud tedy měli technologii svařování k dispozici.
> Síla materiálu

Když budete zkoumat, z čeho je vyrobený ten či onen člun, většina prodejců neopomene vyznačit "sílu" materiálu. Tato "síla" materiálu, ať už se tím myslí cokoli, se udává několika způsoby a je důležité si je neplést mezi sebou, neboť každý označuje zcela jinou hodnotu:

DTEX (definice jednotky na Wikipedii - odkaz) ... označení, které najdete jako charakteristiku materiálu, ale ve skutečnosti charakterizuje jen jednu z jeho částí. Pokud má materiál použitý k výrobě nafukovacího válce nosnou tkaninu, číslo typu "1000 dtex" označuje délkovou hustotu tkaniny tétozákladní výztuže. Ne všechny typy materiálu jsou vyztužené, ale rozdíl mezi vyztuženým a nevyztuženým materiálem poznáte na první dotek, jelikož nevyztužená tkanina (nebo vyztužená jen slabě) je mnohem poddajnější a působí jako dětské nafukovací hračky na pláž (např. čluny Sevylor). Odlišit hmatem dva materiály s výztuhou je však již na hotovém výrobku velice těžké, ne-li v některých případech nemožné a musíme se spolehnout, že hodnota udaná prodejcem není smyšlená (i to se stává!), ale odpovídá skutečnosti. Většina nafukovacích člunů se vyrábí z materiálů s hodnotou 800 – 1100 dtex, bohužel ani ty nejvyšší hodnoty nezaručují, že je daný materiál opravdu odolný na náraz nebo propíchnutí, jelikož tato jednotka neříká, jakou zátěž tento materiál snese. Často to bývá tak, že technologicky pokročilejší materiál s menším číslem dtex snese stejné nebo i vyšší zatížení při proražení než primitivnější, starší materiály s vysokým číslem dtex.

DEN – starší označení pro hustotu příze, viz odkaz výše – Dřívější systémy.

g/m2 (např. 1050 g/m2) – jednotka hmotnosti materiálu; označení, které nám napoví, kolik je na 1 m2gramů materiálu, tudíž se tím lépe odliší mezi sebou materiály, které sice mají stejné číslo dtex, ale jeden je tlustší a druhý tenčí – např. německý PVC materiál VALMEX 7321 Heavy PLUS má dtex 1100 stejně jako jeho lehčí kolega VALMEX 7307 Mainstream PLUS, ale zatím co "Heavy" má hmotnost 1450 g/m2, "Mainstream" se svými 1050 g/m2 zůstává lehčí a tenčí, tudíž je vhodný spíše pro rekreační čluny, než profesionální jako Heavy. Pokud se setkáte se člunem, který je vyrobený z materiálu silnějším než je 1450 g/m2, mějte se na pozoru, jelikož se takové materiály k výrobě nafukovacích člunů obvykle nepoužívají, alespoň ne jako základní materiál nafukovacího válce. Namáhané přídavné prvky, jako jsou základny ok na tahání apod., se u lepších značek připravují z materiálů o hmotnosti i přes 1600 g/m2, ale čluny se z nich nevyrábí (problém s tvarováním příliš tlustého materiálu, nemožnost skládání člunu, cena materiálu aj.).

N/5cm2 (např. 6000 N/5cm2) – jde o jednotku odpovídající pevnosti v tahu u praktického testu materiálu na jeho odolnost, kdy se na materiál vyvíjí tlak a měří se, při kolika pascalech dojde k protržení. Bohužel se moc často s touto charakteristikou materiálu nesetkáte, jelikož by někteří výrobci odkryli všechny své karty a bylo by až příliš snadné zjistit, jaký materiál kterého výrobce je odolnější než jiný. Každopádně že by toto byla ta záhadná síla materiálu?

MichalM(štikař) - Profil | St 12.10.2016 13:11:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 12.10.2016 13:07:59 >> Taky dobrý:o))), přejmenujeme to tu na "brečírnu u Foxe" :D. Každopádně abych nebyl za hnidopicha, tak za sebe můžu říct že s prutama od foxe nemám problém a dělají mi luxusní službu. I ten stojan, který dneska už nepoužívám sloužil tak jak měl a ještě dneska je u kolegy jako nový. Chce si to vybrat od každé značky "to nejlepší" a nedrtit jen styl jednoho výrobce, ale to je tak asi u všeho.

Radek Fox - Profil | St 12.10.2016 12:24:29

Iváno >> Přesně tak, je to jenom guma, i když zpevněná tkaninou a zde je ten problém. Renomované firmy totiž prodávají za stejnou cenu čluny z PVC, která je na tom v porovnání s odolností gumového jako z jiného světa. My měli před tím právě a pouze čluny z PVC, a proto by nás nikdy nenapadlo, že u člunu za 30.000,- Kč použijí takový materiál. Fa Fox international je firma vyrábějící rybářské potřeby a musí jim být jasné, že mnoho rybářů naloží své čluny výbavou, kolikrát až po okraj a vyrazí na nich k lovným místům. Je absolutně nemožné, aby se uživatel vyvaroval najíždění na břeh či do mělčin, jak uvádějí v manuálu. Člun by se měl dle jejich návodu pouze přenášet, což opravdu nikdo nedokáže, však váží naložený několik set kilogramů.

Všechny připomínky zde napsané chápu, ale ještě jednou se budu opakovat. Nejpodstatnějí je chyba je v použitém materiálu, který je proti spoustě ostatních firem poddimenzovaný a hlavně úplně odlišný. Jednoduše řečeno není to odolný člun a jeho použití se hodí na vody s moly, kde je jako v bazénku a vody s měkkými břehy. Je však otázkou, jestli i zde tento člun použít, protože se pod vodou může skrývat kámen, kmen stomu či jiná překážka, která ho opět poškodí.

PS: Je to jak psali kluci, chce to člun od renomovaného výrobce člunů, některé značky už zde byly níže zmíněny ;-)

NeBeroun alias Qwert - Profil | Po 10.10.2016 17:05:06

Radek Ráliš >> Radek Fox - 10.10.2016 14:00:56 >> řekl bych, že tvrzení, že o vodu se člun neodřel je logické..
tudíž se nedivím, že to u Foxe smetli :-)

Radek Fox - Profil | Po 10.10.2016 14:00:56

Carpkiller >> Je zajímavé, že když jsem tě při založení otázky pozval, tak jsi na ni hodil bobek. Nyní při problému jako zainteresovaná osoba přispíváš, dobrá. Pošli tedy snímky tvého člunu ze spodní části, samozřejmě až budeš mít čas.

Tohle mi totiž tvrdilo více lidí, že mají člun od této firmy v pohodě a nepoškozený, ale pouze do chvíle, než se na něj detailně podívali. Ono totiž spousta rybářů člun uklidí neumytý a vůbec se na něj nekouká. Následně byli vykulení a někteří ho raději bez veřejných komentářů obratem prodali.

Heršvec - Profil | Po 10.10.2016 11:25:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 10.10.2016 11:12:41 >> Chlapci od lišky se nám opily slávou. Vypadá to, že si myslí, že když na to fouknou lišku tak to zaručí kvalitu...a ono prdlajz. No jo, hold kvalita za rozumnou cenu, to se pozná. Docela je mi líto těch co se myslí, že když to má lišku tak je to nadevše top všech topů.

koukol - Profil | Ne 8.5.2016 19:07:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar přidávám pár foteček FX320

Tino1991 - Profil | Út 11.6.2019 0:41:42

Poušťák >> na vodu som ho ani nedaval, len na travicku :D :D :D

nikdy nenechavam cln narazat o kamene, ktorykolvek cln ak nechas plieskat o skaly tak ho znicis, co by si cakal?

thoms791 - Profil | So 24.12.2016 16:02:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Precital som si to vsetko od zaciatku,no mam fox fx 290 cln na ziactku som ho kupil od a fucal v spoji tiez ako novy nebol ani na vode len som skusal a fucal,predajca sa mi ani neospravedlnil a do telefonu mi povedal ze mam k tomu lepidlo :D a vracal som stym ze je to vadny kus ktory chcem vymenit hned alebo vratit peniaze NIE NA REKLAMACIU to je rozdiel predajca povedal ze sa to neda tak az na koniec pod vyhrazanym sa sudom a cez manazara pre fox vratil peniaze,bolo to o dusu a takto by sa predajcovia pre FOX nemali spravat ked si clovek predsa za take peniaze kupi cln.ani ti nepovie sorry a este chce stebou vyjebavat..k clnu ten som nakoniec zobral od ineho predajcu za dobru cenu tak inak by som najskor nekupil co sa tyka kvality ako nehovorim ze je zly ale uz by som do nho po 2x krat nesiel asi by som vybral znacku ktora sa specialne tomu venuje...a co sa tyka tohto tu viem ze kvalita je ina od ostatnych ale tiez asi by som do reklamacie nesiel lebo na tych fotkach to vyzeralo jak keby ho som snim chodil po skalach je pravda ze mozno to ine clny vydrzia ale tak stym uz nic nespravime clovek pride na tie chyby sam ,,,a preto su dobre tieto fora aby sme vedeli do coho ideme :) ...

Radek Fox - Profil | St 19.10.2016 12:47:23

Casio >> Možná to je tím, že bylo zafixované na lehátku Flatlinner - na každé straně a v prostřední části popruhem. Ono se totiž tohle lehátko chová jako houpací síť, kdy i po dotažení obvodových gum dochází k jeho prověšení. Nikde není žádná maximální nosnost uvedena, tak tedy doufám, že to mých 110 kg musí unést.

Žádný hon to není, vše jsou moje vlastní zkušenosti a poznatky. Věř, že si ty věci za nemalé peníze záměrně neničím a stejně tak můj parťák.

Casio - Profil | St 19.10.2016 12:40:30

Kurňa mě se zdá jestli to není nějaký hon na lišku. Ten VenTec mám rok , za mě musím říct ,že nikdy bych nikomu nedoporučil něco co sám nemám vyzkoušený nebo nad čím bych měl pochybnosti. Pokud se zamyslím proč by se měl šev u čehokoliv "roztáhnout" bylo by to napnutím nebo napínáním materiálu. Ta látková strana je volná tudíž ke zmíněné námaze nedochází. Je mi to divný. Jen dodám ,že bych ho koupil znova a jelikož jsem s ním nadmíru spokojen v klidu bych i připlatil, jestli je mi rozumnět.

Radek Fox - Profil | St 19.10.2016 12:28:00

arnošt >> Petře, před dvěma týdny jsme kecali s Němci na rybách ve Francii a oni moc dobře vědí, co se dnes prodává za aušus. Měli mnoho vybavení letitého, a proto kvalitního. Nebyli to žádní reklamní klauni, tudíž jim věřím a též jsme se v názorech shodovali. Dnes nakupují od fa Anaconda, JRC a dalších nepředražených firem, protože jsou podle jejich zkušeností kvalitnější než nám známé top firmy a navíc jejich výrobky více vydrží. O naší debatě zaměřené na testéry se raději ani zmiňovat nebudu :-))))

Radek Fox - Profil | St 19.10.2016 11:37:34

viliam1735 >> V pohodě ;-) Máš pravdu, mnoho lidí si dnes právě tuto značku kupuje, aby byli in. Samotná fa na tom profituje, jenže tímhle způsobem to do budoucna určitě nepůjde. Je třeba o tom psát a veřejně se bavit, aby z nás neměli a nedělali pitomečky.

Solo12345 - Profil | St 19.10.2016 11:24:38

Radek Ráliš >> Radek Fox - 19.10.2016 10:33:45 >> Tak to je dost smutne, ja ho mam tiez do prdelky. Zatial som v nom spal 7 noci, takze este 7 by mohol vydrzat. Budem ho musiet detailne pozriet ako je na tom. Postel fox royal sa mi po 10 nociach dokrivila, rozparala sa zo spodu aj z vrchu. Tak to su dost velke prusery za tie prachy.

MichalM(štikař) - Profil | St 19.10.2016 10:50:05

Vojc29 >> nevidíš jak se látka rozjíždí u švů?

Radek Fox - Profil | St 19.10.2016 10:33:45

Spacák Ven-Tec All Season vypadá po čtrnácti dnech polehávání takto - viz. foto. Asi se v něm válím v rozporu s návodem :-)))) Koupený z UK eshopu: http://www.anglingdirect.co.uk/

Radek Fox - Profil | Po 17.10.2016 22:46:12

t.casper >> Jednou jsem měl od dalšího kamaráda půjčený YAM 310 STi s nafukovací podlahou a také si ho jen vychvaloval. Odkaz na super cenu: http://www.avaryacht.cz/nafukovaci-clun-yam-310-sti​.p.aspx

PS: Důkaz, že nekecám ;-)

007krivanek - Profil | Po 17.10.2016 22:05:59

Měl jsem Yam 320 asi 8 let. Bez problémů. Prodal jsem ho pouze proto, že jsem postavil chatu a k ní koupil plechovou loď 6,5 m a malou 2.9 m si posvaroval. Kdybych kupoval někdy nafukovací znovu, koupil bych loď od toho, kdo je vyrábí. Ne od pekaře. Toť můj názor.

drvoštěp - Profil | Po 17.10.2016 21:18:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jak jsme si Fox vychovali, tak se k nám Fox chová.Jak jednoduché ;)))

CT Timata - Profil | Po 17.10.2016 20:27:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mifí5429 >> lebo to je tiez Fox - seaFOX :-).

viceroy - Profil | Po 17.10.2016 19:08:06

Za mne tenhle .....vydrzi mozna vice jako Fox ? :-):-)

arnošt - Profil | Po 17.10.2016 18:10:28

bery25 >> Jsou to věci,které nosím třeba i několim let,to mluví samo za sebe...
Ale tak názor můžeme mít rozdílný,pokud není řeč o ponožkách... :-)

jetam - Profil | Po 17.10.2016 16:43:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 17.10.2016 16:09:43 >> Samozrejme že existují! Nikda neprodrou.

Solo12345 - Profil | Po 17.10.2016 16:30:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Su firmy, ktore sa zaoberaju vyrobou clnov dlhe desatrocia, treba sa tam popozerat po kvalite a nie vo firmach, ktore ich maju v sortimente dlhe 3roky. Potom to tak vyzera.

Radek Fox - Profil | Po 17.10.2016 16:09:43

viliam1735 >> Věř, že existují čluny, které i tohle vydrží a jsou dokonce levnější proti těm, které zde zmiňujeme.

Radek Fox - Profil | Po 17.10.2016 13:05:15

Fishky >> Vše máme zdokumentované, bohužel to je pravda. Nikdy nezapomenu na pohled Martina, když jsme jeho člun otočili. Tvářil se jako, když by mu vymřela celá rodina. Vše je to dle skutečnosti níže popsané, nemám potřebu si něco vymýšlet. Navíc jsme na tomto místě používali naše předchozí čluny a vždy obstály bez újmy, tudíž bych to na špatné zacházení vůbec nesměřoval. Lidé, kteří mne znají, dobře vědí, jak se ke svým věcem chovám a stejně tak se chová i Martin /jeho bývalý člun je zde na snímcích/. Je škoda, že se neozvou další lidí, kteří člun z tohoto důvodu prodali, ale jmenovat je nebudu.

PS: Dnes už to máme vyřešené a vlastníme čluny jiné značky

Solo12345 - Profil | St 12.10.2016 15:45:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

K clnom Fox, kupili si ich dvaja kamosi, myslim 320cm, obom fucali cez spoje, nekvalitne lepene, reklamacie trvali cca pol roka. Jeden z nich najdete na bazos.sk, samozrejme uz novy, po reklamacke. Ked cln, urcite nie Fox, a za tie peniaze sa da kupit adventure, co je uplne niekde inde kvalitou ako cinsky predrazeny fox.

Radek Fox - Profil | St 12.10.2016 14:02:01

predator314 >> Můj názor je po těchto zkušenostech takový: Zodiac, Mercury, Yamaha, Honda, Bombard. Žádné čluny od rybářských firem už nechci ani vidět, i když můžou mít i kvalitní zboží, já už věřím jen renomovaným a tradičním výrobcům. Vzhledem k přemrštěným cenám nenakupovat v ČR !!! Mrkni sem: http://www.schlauchboot-markt.de/

predator314 - Profil | St 12.10.2016 13:53:32

Radek Ráliš >> Radek Fox - 12.10.2016 13:38:57 >> ja si myslím že fox odflákol trochu tú kvalitu toho člnu,je to iný materiál ked som ho pozeral,ako majú ostatní renomovaní výrobcovia,je to ako s impact raketou od foxa,mal som ich 4 všetky išli do smetí,stále sa mi vysúval ten pánt a na každej,a to som s nimi nehodil ani 10x,zlatý spomb,ten sa mi nepokazil ešte ani raz,a to ich používam už 3 roky.

Radek Fox - Profil | St 12.10.2016 12:52:47

bridil >> To je pořádná kvalita ;-) Parťák měl několik jeho předchůdců, poslední tento a kvůli touze po zeleném člunu ho prodal. Dnes toho šíleně lituje.

Radek Fox - Profil | Po 10.10.2016 21:28:48

JKh >> S nákupy na Alze jsem též spokojený a pořádný člun už jsem si koupil, naštěstí jsi ho zmínil :-))

Radek Fox - Profil | Po 10.10.2016 20:53:54

JKh >> Honzo, produkty od fa Fox používám od roku cca 1993. Tehdy jsem je kupoval v JSA a zbytek si nechal vozit přímo z UK, protože nebyly vzhledem k jejich ceně v ČR prodejné. Bylo to kvalitní zboží a troufám si tvrdit, že jako jeden z mála posedlých touto značkou jsem se snažil a měl skoro celý jejich sortiment. Postupem času to došlo do této fáze a nejedná se jen o člun.

O změně nicku jsem též nejednou uvažoval, ale nakonec si ho měnit nebudu. Stejně by to bylo jen dětinské gesto a jsem zde mnohým jako Radek Fox známý ;-)

Nechtěl jsem nikomu uškodit, ani těm arogantům z jejich zastoupení, je však třeba ukázat světu pravdu, aby si lidé nekupovali doslova předražené ... a nezbyly jim jen oči pro pláč. Ono totiž třicet táců za člun nejsou malé peníze a mnozí na něj šetří i několik let.

arnošt - Profil | Po 10.10.2016 19:39:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 10.10.2016 18:32:57 >> Je to Radku prostě drahé poučení pro příště.Ovšem za ty peníze co ten člun stojí by kolegovi měl od firmy Fox na otočku dorazit člun nový s omluvným dopisem a plnou krabicí bižuterie...
Prodejce s tím těžko něco udělá s vyjímkou toho,že od nich už nevezme ani bojlíz jehlu.Tady je přesně vidět,jak si váží českého zákazníka.Jakpak by asi řešili stejnou reklamaci s Němcem,který by jim stejně dojebaný člun přišel hodit na hlavu v Norimberku???

harvej - Profil | Po 10.10.2016 15:55:47

No ač jsme si s Carpkillerem vyměnili pár názoru.nyní ale s ním naprosto souhlasím,mam 290tku sice prvním rokem ale zatím naprostá spokojenost. Byl jsem s člunem na 3 velkých výpravách a pár křečích.Člun pokaždé vystříkam vafkou utřu do sucha a sklasuji ho napůl nafouklí.Zatim bych v žádném připadě neměnil, ,,,,,

Carpkiller - Profil | Po 10.10.2016 13:51:49

Já ho mám třetí sezónu, řekl bych že rybařím poměrně hodně a naprosto bez problému, já bych FX290 neměnil.

Radek Fox - Profil | Po 10.10.2016 11:08:17

Takto vypadá člun po jedné výpravě - děs všech děsů. Jediné štěstí bylo, že jsme nebyli na nějaké štěrkovně či přehradě s kamenným dnem, to bysme ho tam mohli rovnou nechat.

Radek Fox - Profil | Út 9.6.2015 0:30:39

arnošt >> Ahoj Petře, tak to má být, líbí se ti pěkné věci. Mám člun Plastimo s nafukovací podlahou od roku 2008 a žádný problém jsem s ní nikdy neměl, proto budu mít další nafukovák opět s ní. PS: Nejvíce ji haní ti, co ji nikdy neměli :-))

Radek Fox - Profil | Po 8.6.2015 23:37:04

Milan1978 >> Super !!!! Většina výrobců i prodejců by si mohla vzít z tvých snímků příklad, protože toho nemají zdokumentováno ani desetinu. Díky Radek

Milan1978 - Profil | Po 8.6.2015 18:00:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FX 290 a pár detail fotiek k jeho spracovaniu