Arnoštovy plovky - tipy, triky a kouzla

Zdravím,kolegové a kolegyně! Čím dál více mám v oblibě lov na jednu malou, samostatnou, dráždivou kuličku co se houpe kousek nade dnem a láká k ochutnání každou rybu v okolí. Prostě lov na čistokrevnou popku.
Chtěl bych tedy založit otázku na vše, co s tímto lovem souvisí, montáže,barvy, velikosti,tipy i triky, zkušenosti, prostě takovou plovkovou encyklopedii od A po Zet...
Podělíte se o svoje postřehy, nápady a zkušenosti????
Autor diskuse: arnošt - Profil , 19.4.2015 kaprařina - techniky lovu
11 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NWamp - Profil | Čt 2.7.2015 15:38:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera, ačkoliv pařák jako prase a ryby na hladině (asi fakt všechny,) jsem jednoho po 20min. ukecal na 16mm pop-up pikantní švestka a zase 70cm... já se z tou popkou prostě výš nedostanu a nedostanu... černý CCmoore tentokrát bez záběru.

Nsindeji3 - Profil | Ne 5.11.2017 14:21:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak po roce chytání především na plovoucí boilies jsem chytal na montáže naked chod rig, hinged stiff rig a jeden ztužený.

1. Chod rig s kratším návazcem je prakticky nezamotatelná montáž, ideální pro extrémní nahazování. Lepší mi u této montáže přišly větší plovoučky 14–18mm a menší množství plastického olova na obratlík. Ideální i do hlubšího bahna.

2. Hinged stiff rig. Používal jsem „boom section“ z fluorocarbonu. Ideální montáž pro náhozy kolem těch 100m, při této vzdálenosti se málokdy se zamotá. Nejlepší mi přišel v kombinaci s olovem v závěsce (než inline). Při delších náhozech bych použil spíš klasický chod rig. Pro velké popky se dá přidat i PVA punčocha. Plovky opět 14–18mm, menší bych nedával, nebylo by o ono.

3. Výrobci pop-up. Chytal jsem na popky od:

a) LKbaits (ananas, chilli squid) 18mm. V pohodě, hodně záběrů i od větších ryb. Dlouho plavou, trošku tvrdší, po delší době ve vodě se neomílají, takže se časem vylouhují.

b) Jetfish signal jahoda 16mm. Plavou v pohodě, měkčí, po delší době ve vodě se neomílají, takže se taky časem vylouhují. Ale tahle příchuť mi moc neseděla. Ale pár záběrů na ně bylo.

c) Sticky baits The krill 12mm, tenhle průměr ideální na montáž, kterou používal Darell Peck ve filmu Big low stocked pits http://www.korda.co.uk/masterclass/volume-2/?id=4 (v čase 4:00), tzn. háček choddy č. 8, krátký ztužený návazec. Výborně plavou, lepší dipovat jen krátkodobě, jinak je nutné použít vrtáček aby nepraskly. Ale jsou výborné i bez dipu. Po delším čase ve vodě se začnou omílat, je stále cítit esence i pokud nejsou nadipované. Jejich struktura mi seděla asi nejvíc. Na chod bych použil větší průměr (16mm). Zdá se, že toto jsou ty správné. Na příští sezonu pořizuji vícero druhů a průměrů.

4. Poznatky z lovu.

a) Vždy se vyplatí si montáž zkusit vhodit u břehu do vody a podívat se jak pracuje, vyvážit plastickým olovem.
b) Při nahazování s plovoučkama jsem se naučil montáž před dopadnutím na hladinu vždy zastavit, nejen že to srovná oblouk vlasce, ale hlavně pokud chytám na mělčí vodě, tak ta plovka i s háčkem nenarazí do dna rychlostí, kterou letělo olovo při hodu. Stane se tak, že háček s nástrahou je zaražený ve dně a montáž tak vůbec nefunguje jak by si člověk myslel. Stačí to pouze zabrzdit pokud nechytám na klip.
c) Pokud vytáhnu montáž a plovka i háček je špinavý od dna, tak to celou dobu leželo na dně a neplavalo. Toto se stává na bahnitějším dně při nedodržení bodu 4b a záběr většinou nepřijde.
d) Pro „chod section“ Definitivně jsem se stal vyznavačem zavrtávacích držáků s kroužkem. Ideální ve tmě když nemůžu najít jehlu.
e) Použitý háček – rozhodně tvar chod s očkem vyhlým dozadu.
vel 6 pro popky 16–18
vel 8 pro popky 10–15mm

Nčeman 29 - Profil | Čt 7.12.2017 20:13:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ghoost >> Neředím, přímo jen esence a moc jim to nevadí (4 měsíce dipovaná plovka v esenci+ bobek na dno dipovaný stejně dlouhou dobu, svazák 20 + )

NWamp - Profil | Po 1.5.2017 21:56:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak dnes těsně před obědem mě posedl ďábel a v rámci měsíční frustrace z neustálé zimy, větru a deště jsem se "BEZ TOHO OBĚDA" vydal na pár hodin na "extrémě zarostlý" udělat pokus... a sebral jsem zbytěčky z loňska:

-pár kuliček od toho, několik od toho, atd. a také další různé pop-up od jiných a k tomu z mrzáku cca 2kg zmrazku "řpeka, kuku a pšenice v poměru 3:1:3 - tak jak je to v pořadí napsané"...

Na břehu jsem tu směsku zmrzlého partiklu v dostatečné vzdálenosti od břehu roztloukl na prvočinitele a naházel jí pod keř, kde by ty mrchy ve svahu pod mělčinou měly být... a rozdal jim to.

1) jeden prut - návazec zig-rig, samostatná plovka 14mm - jasně žlutá - kořeněná masovka a k tomu úplně jiná masovka drceného boilie v PVA punčošce (prostě zbytky)

2) druhý prut, klasika panáček, sladká koule 18mm a 14mm plovka

Trvalo to od náhozu přesně 15 minut - rána do proutku, řetízkáč odletěl jako nadopovaná vlašťovka a prut se samostatnou plovkou pištěl jako myš přivřená do dveří, přišel nádherný (úžasný řádkáč s odstíny fialové) lysáček, přesně 69cm (nevážen)... a po polibku vrácen pod keř.

Na panáčka do 15:00 hod. ještě dva dorostenci, prostě odpoledne snů, bez přípravy, bez předkrmení - a zase má dušička na pár dnů pokoj.

- Poslední fokta je kvíz... když jsem měřil toho lysáčka, v roští za mnou, se ozvalo něco jako sjezd pískátek pro psy..., když jsem ho vrátil vodě, šel jsem to prozkoumat a našel jsem hnízdo sojky a tři uječené krky. Ta fotka je hodně nezřetelná, ale uporostřed to lze zahlédnout - jsou to tři nádhená uřvaná ptáčátka (pochopte nechtěl jsem jim léz domů...)

(já vím, zase jsem bez podložky --- - ale tráva, podběrák a okamžitý návrat vodě... :-))

NPikess - Profil | Ne 6.5.2018 22:02:14

Millhausse >> hinged stiff rig? :-)

Nsindeji3 - Profil | Po 6.11.2017 10:54:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dušan_hp >> Nejlíp se vykašlat na kupovaný systémy helikopotéry a na konec tlustýho monofilu přivázat ocelovej kroužek (nebo obratlík), nasadit gumovej korálek, chod návazec, další gumovej korálek a nakonec sinker např http://rybareni.com/eshop/1766,en_tungsten-hookling​-weights-ngt.html a konec rovnou přivázat na šokovku. Z druhý strany ke kroužku přivázat 20cm vlasce a teprv tam olovo Výhoda je, že háček se nikdy nestáhne až k olovu, ale bude vždy jen u toho kroužku. Ale teda na chod bych PVA nikdy nepoužil, na hinged stiff ano, tam občas punčochu dám i když je to lepší bez.

Nvundu - Profil | Po 9.10.2017 19:27:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

arnošt >> cus namestku...ja to delam takto-hacek pichu dole do pva a pak obracenou smyckou dam pres uzlik...ukazal jsem to i braskovi z cehunova a rika ze to je super vychytavka-a uz to dela stejne, prosivani je zbytecne zdlouhave...

NWamp - Profil | Po 9.10.2017 15:29:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

takže týden ve znamení plovek... bylo to úžasné a teď už s oběma syny, pro mě pohádka...

NWamp - Profil | Po 17.8.2015 20:23:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

arnošt >> Ahoj, tak dnes jsem na pop-up mimo jednoho šupíka cca 65cm (neměřen, nevážen) a dále- jednoho malinkého sumce velkého (také tak 50 - 60cm), konečně chytil skutečný unikát... konečně jsem se zařadil mezi rybáře, kteří chytili skutečnou raritu...
Po jakémsi polozáběru, kdy řetízkáč vyjel k prutu a pouze se tam chvěl - cívku neroztočil, jsem zkusmo zasekl. Následoval odpor, párkrát škubnutí a poté tupá váha, říkám si co tohle kurňa je a tohle yl výsledek. Ještě, že na něm nebyl ten pes....

NWamp - Profil | So 2.5.2015 21:55:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak dnešní odpol. pokus s pop-up po dvou letech... Pupíci nespolupracovali a to jsem jim to tak hezky servíroval. za odp. cca od 15:30 do 18:30 se na břeh podívala pouze jedna praštěná plotice cca 25cm., ale vzala to jako chlap, skoro jsem si ustříkl, jak ten swingr prásknul do prutu... :-))

NPikess - Profil | Po 7.5.2018 7:32:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Millhausse >> chytám na to a je to pecka.. Ale jen stojáky. Pro mě hlavní výhoda udělat pod chod navazec větší kroužek a používat hinged s PVA navlečeným na navazci.. PVA se zasekne o kroužek a háček zapichnu o síťku pva takže si natvarovany mouthratp drží tvar :-))

NHoumi.. - Profil | Po 30.4.2018 19:50:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

První dorostenec na chod rig.. urááá 😄

NPetr.J - Profil | Pá 20.4.2018 12:40:12

Pročetl jsem celou tuto diskuzi, hodně mi to dalo. Včera měly plovky u nás na rybníku premiéru. Byl jsem od 16 do 21 h a výsledek 3 kapři, 65,:91a 71. Bez nějakého predkrmovani, pouze pva. Montáž chod rig, plovky 15 mm a na druhém dipovana umělá 12 mm. Háčky z Číny a vlastně i vše ostatní, mimo toho tvrdého tvarovatelného vlasce. Perktně seděly a všechny ryby byly za spodní pysk.

Nsindeji3 - Profil | So 25.11.2017 14:07:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!


16mm plovka, háček velikost 6, montáž naked chod rig, na videu je vidět jak to vypadá v celku, včera na tuto montáž uloveno 6 ks kapra (voda 5°C) asi za 4 hodiny.

Nčeman 29 - Profil | Po 6.11.2017 9:49:58

sindeji3 >> Máš to napsané hezky, ale trochu špatně (nerýpu, nenavážím se )
1. - Chod rig je výborná montáž když se dobře používá, u mne je to montáž na extrémní odhoz za použití menších pop- up do 15 mm když tam dáš ty větší třeba 18 mm tak té extrémní vzdálenosti nedosáhneš, velmi dobrou pomůckou k této montáži je Heli Safe ( korda)

Hinged stiff rig- můžeš jej používat prakticky s jakýmkoliv materiálem, dá se sním házet bez problémů i extrémní vzdálenosti, vyzkoušej vyměnit fluoro za šnůrku Hybrid (korda) na helikoptéře, motá se to daleko méně než na závěsce, tuto montáž používám nejčastěji a to i s malými pop up o velikosti 10-12 mm

Tvé poznatky z lovu

Zavrtávací kolíčky jsou fajn a velmi rychle nastraženy ale při extrémním chytání (bavíme se o vzdálenosti přesahující 130 m ) ti to ulítne, pokud chceš mít jistotu tak vyvázání přes Bait Floos je prostě jistota

Velikost háčku : Velikost háčku č. 6 na tak velké pop up je prostě málo (16-18), vyzkoušej háčky č. 4, nástraha se chová daleko přirozeněji a hlavně prakticky většina záběrů bude sedět ( hlavně u větších ryb)
Velikost č 6 - 14-15 mm
Velikost č 8- 10-12 mm

Prosím tě neber to jako rýpání ale jen jako technickou radu, chytám na tyhle zázraky už celkem dlouho :-)

Nvundu - Profil | Út 10.10.2017 20:58:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Wamp >> +vsechny co to zajima....

udelas obyc smycku, s tim ze navazec od hacku c1 je "vrchem" a c2 (prerusovana cara) bude spodem pod uzlikem c3 .tim padem kdyz to dotahnes, bude to nasponovane a tudiz ti to nespadne z uzliku, protoze to bude jakoby spodem provlecene....

sorrac ale nevim jak lip to popsat-jsem hotentot .-)))))

Nčeman 29 - Profil | St 14.6.2017 17:29:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Plovky jsou pekelná nástraha která častokrát chytá daleko lépe jak nástrahy jiné, chytám na plovky 6 tou sezonu a max spokojenost

Narnošt - Profil | St 20.5.2015 19:35:43

Dušan_hp >> Ahoj,na Kladně ne,ale objevil jsem je na e-shopu Mikbaitsu.
Teď jsem tejden na rybách,tak testuju,ale můžu s klidem říct,že nic lepšího a rychlejšího není.
Drtivou většinu kaprů i amurů chytám opravdu na samotný 16 mm plovky s PVA...
Pro zpestření,tenhle 80 cm koiák přišel dneska.Takovýho jsem ještě nikdy nechytnul... :))
Samozřejmě,čistá 16 mm popka...

NWamp - Profil | So 2.5.2015 21:57:15

... bylo krásně, dnes dostaly milost, ale zítra ráno se tam vrátím a poteče krvavá voda!!!

NOndřej Macků-Maca - Profil | Čt 23.4.2015 20:54:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na plovku za mě toto - klasiku na plovku už moc nepoužívám, multi rig je jednoduchá a perfektní montáž...

Nčeman 29 - Profil | Po 6.11.2017 12:03:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sindeji3 >> Zkus jiného výrobce plovek jako je Mainline, Solar a Nash ty plavou splolehlivě i bez korku v průměru 12 mm, jak mile však používáš takovéto průměry pak je můj komentář zbytečný :-) Většinou používám velikost do 15 mm

Hybrid je v tomto jiný , je hodně tuhý, řekl bych více jak cokoliv jiného, při opravdu extrémních hodech pak využívám ještě Moutrap (místo Hybridu do délky max 10-15 cm ) to už se ti nezamotá

Zkoušel jsem ty zavrtávací srandy jednu dobu docela často a stávalo se mi (koukali jsme na to dalekohledem) že při chytání na vzdálenosti přes 150 m se to často ,,vyrazilo" což mě rychle vrátilo zpět ke klasice ( na kratké vzdálenosti do 100 m naprosto ok )

Co se týká háčků, velké háky mají své výhody, jednou je daleko větší schopnost záseku a to oceníš hlavně u velkých ryb , co se týká poměru velikosti k nástraze , ryba ti ten velký háček přes plovku neuvidí.... mrkni na spoustu podvodních záběrů při braní velkých kaprů ( nesrovnávej s menšími rybami, ty mají jiný druh braní , ale to už odbočuji ) Chytávám občas i na velikost plovky 22 mm a nebojím se tam dat 2 ku háček, i pohyblivost montáže je důležitá. Časem si to stejně vychytáš dle vlastní potřeby :-)

Nsindeji3 - Profil | Po 6.11.2017 10:41:17

čeman 29 >> Neberu to jako rýpání, ale napsal jsem to na co jsem přišel zkoušením tuto sezonu. :-)
1. chod - Jasně že s velkou popkou to letí míň s větší koulí, ale zkoušel jsem to např s 12mm plovkou a musel bych k ní přidat korek aby to fungovalo jak má. Jinak to prostě málo plavalo i s háčkem č 8 a bez plastického olova. A to jsem tam měl jen mini kroužek a přidělal zubní nití okolo popky, nepropichoval jsem jí, žádné železo navíc. A stejně jsem s tím nebyl moc spokojen. Se 14mm to fungovalo, ale já celej rok chytal na 16-18mm a z hlediska záběrů mi to prostě bralo, tak jsem nad tím dále nepřemýšlel, i tak to letělo daleko.
2. hinged stiff - zkoušel jsem helikoptéru a ztuženku podobnou Hybridu, ale moc mi to nesedělo. Trošku víc se mi to motalo. Né žádná tragédie ale občas se to stalo, hlavně u malých plovek 12-14mm. Radši mám "boom" z fluoroše průměru 0.43mm a na něm oko v kterém se pohybuje chodovej mini obratlík s kroužkem, pěkně si to vyrovnám nad parou a se závěskou se to zamotá úplně minimálně.

Mě teda vůbec nepřijde, že by to s tím zavrtávacím kolíčkem někdy mohlo upadnout, házím se 100g olovem na maximum a nikdy se mi to ani nepohlo.

Háčky, no na ty 16-18mm (teda z 90% ty 18mm) mi přišly ty vel 6 úplně v pohodě, snad za celou sezonu mi z nich nespadla jediná ryba. A nevzpomínám si, že by to někdy měla ryba jinak než ve spodním pysku. A když se na tu montáž podívám, tak se mi ten háček zdá adekvátní. Je fakt, že jsem nelovil ryby přes 80cm, tady takové nemáme. A nebyly to choddy od Kordy, ale King of the Pond, mají trošku jiný tvar (delší hrot). Pro tu 14mm už mi šestky přišli moc velký, objektivně ten hák byl oproti nástraze velkej, tam jsem dával osmičku.

Pokud mám něco měnit, tak z toho musím mít dobrý pocit. Ale každá rada dobrá, alespoň budu vědět co změnit až mi to přestane fungovat :-)

NWamp - Profil | Út 10.10.2017 22:00:18

vundu >> díky, snad jsem to pochopil dobře v pátek to budu zkoušet v reálu...

Jinak hotentot určitě nejsi, protože jsi pochopil co po tobě chci i podle toho blábolu, co jsem sem do diskuze dopoledne hodil.... bylo psáno z telefonu a tohle mi z toho vyrobila automatická oprava textu a já si nevšiml. Někdy je ten chytrej telefon úplnej debil....

Nvundu - Profil | Út 10.10.2017 21:58:31

a uz jsem to dojebal...
c1 prehodit v popisku s cislem 2 ...na obrazku to je spravne

edit: nemas zac synku ;-)

NWamp - Profil | St 21.6.2017 7:33:29

Stillovy >> neříkám, že je to dokonale, ale funguje to skvěle.

Nsindeji3 - Profil | So 17.6.2017 17:40:14

ten vrchní obratlík tam nedávám, to je jen prototyp :-) mám to na vlasci 0.50mm, což mám jako šokovku a ty gumový korálky jsou tam přidělaný pouze tak, že na té padesátce udělám normální uzel a do toho korálku narvu bužírku, nasunu a udělám na té padesátce uzel, kterej mi to drží, ale při větším tlaku se bužírka vysune a korálek už má větší díru a protáhne se přes uzle, takže když mi to ryba urve, tak se horní korálek stáhne a s ním i návazec, takže ryba má v hubě jen 5cm návazec

Nsindeji3 - Profil | So 17.6.2017 17:32:19

Stillovy >> Bez pva, chod rig určitě bez... jen plovka v dipu/esenci nic víc a zkoušet kde jsou ryby. Kdybys jó strašně chtěl tak asi to nějak připnout k olovu. V tom návodu je to dělaný přes kroužek(tak to dělám já), takže se to nemůže stáhnout k olovu

Nsindeji3 - Profil | Čt 15.6.2017 21:47:51

Stillovy >> zkus to udělat přesně podle tohodle návodu (mimo toho pva, to je zbytečný), mě to hodně pomohlo http://www.carpfishing.cz/clanky/naked-chod-rig/ a zkouknout videa od kordy, tam je to vysvětlený... tady to není jak u koule na dno, prostě tam dát cokoliv, jakéhokoliv průměru a děj se vůle boží... ono to většinou vůbec nefunguje tak jak chceš a musíš si to upravit podle potřeby (průměru popky atd)

Nsindeji3 - Profil | Čt 15.6.2017 21:45:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stillovy >> Chce to si to vyzkoušet u břehu jak to funguje, tady to je sakra důležitý, podle potřeby vyvážit plastickým olovem... a třeba zkusit to hodit do vody, třeba z 30cm jak to dopadne, protože neznamená že když si to jemně položíš u břehu, že se to nebude chovat jinak když to plácne do dna při náhozu... mě třeba 12mm plovka zvedne v klidu 8velikost háček chod rig klasicky navázaný přímo uzlem na mini obratlík s kroužkem a krásně se to hýbe do všech stran jak má, ale když to hodím do vody tak se to zarazí o dno a vlastně chytám u dna, což je teda pěkně blbý, takže při tomto malém průměru popky nedávám vůbec žádný plastický olovo a navíc obratlík mám ve smyčce (ne přímo uzlem na něj), protože díky přímému navázání je ta montáž méně pohyblivá a ta plovka není tak vzplývavá aby to vytáhla pokud to je trošku zabodnuté do bahna. Při 16mm plovce naopak musím na obratlík dát plastický olovo, protože je tak vzplývavá, že to zvedá i s obratlíkem a šňůrou a tady už to vážu rovnou na obratlík. Zkrátka to musíš vyzkoušet, dávat to různě daleko ode dna. Někdy to je dobrý nízko, někdy to chce třeba 5cm. Chod je základní montáž, s tím je dobrý začít, můžeš ho nahodit vpodstatě kamkoliv i do bahna a bude to mnohem lepší než koule na dno. Ale chce to mít hlavně dobrej návazec, tady můžeš chytat úplně bez krmení a záběr uděláš spíš než na kouli na dno, ale chce to mít dobře udělaný.

NStillovy - Profil | Čt 15.6.2017 12:44:15

Ahoj chlapi, tahle diskuse mě dost zaujala. Snažím se " kaprařit" co druhým rokem a pořád těm plovkám nemůžu tak nějak přijít na chuť. Tedy já jo, ale ryby na moje plovky vubec nereagují. Pokud chytám na panáčka, rybu chytnu ale pokud chytám čistě pop, tak nikdy nic. Zkoušel jsem chod rig,360, kombinované návazce a z krtka nejsem schopný na ně udělat záběr. Ačkoliv způsob lovu na pop se mi líbí. Doplníte mi nějaké základní postupy směřující k úspěšnému lovu?

NWamp - Profil | Po 1.5.2017 22:01:18

Sem to snad můžu napsat...

ta plovka byl "DevilKrill" od Nikla a ta PVA síťka k tomu byl drzcený zbyteček 3Xl...

a dorostenci dorazili na panáčka 3XL - 18mm klasická potápka v kombinaci s plovkou 14mm 3XL, oranžová... zdarec.

NWamp - Profil | Ne 27.9.2015 11:33:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak zítra se vracím na "Zarostlou"... po velmi dlouhé době, ale hodlám jí nic nedarovat, tentokrát na celý den, viz. příprava v příloze - pojedu půl na půl plovky a klasiku - mor a řasy klesly ze sloupce na dno do vrstvy cca 30cm.

NCalex - Profil | So 11.7.2015 16:05:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

arnošt - >> Když se Ti to tak líbí Arnošte, tak Ti ještě posílám fotku jak jede Arnošt do Pardubic....kdyby ty lidi aspoň tak blbě nečuměli......

NWamp - Profil | So 11.7.2015 13:32:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Houmi.. >> Je řeka a řeka, já jsem z Děčína a Labe nám tu protéká ve své vrcholné šíři, takže v korytu (si myslím) je to asi ptákovina, protože je tam proud jako prase a 2,8m hloubka, chytám tam na klasické montáže se 150 - 180gr. olovem.

Ale zase vzhledem k velikosi (šíři Labe), je tu spousta meandrů a různých předělů, kde vznikají točáky až téměř stojatá voda, takže v těchto místech to na plovky jde. Většinou chytáme na hranách těch meandrů nebo v těch točácích. Někde je ta hrana třeba 30m odbřehu a někde pět. Myslím si (dokázat to nemůžu), že zde je ten proud tak slabý, že tu plovku na dno nepoloží - snad to tak je, každopádně to funguje.

Problemqtické je krmení, hafo tlouštů a jesenů + průjezdy lodí, většinou skrmím za den pětinásobek toho co na stojáku, ale jde to...

NWamp - Profil | Út 7.7.2015 21:19:55

Dr. Greenthumb >> tak chybu s tím asi neuděláš, ale pokud to chceš na kapry, tak ta partiklová směs nemá chybu, je to drobné, hodně mastné a když to hodíš do vody, tak to z té řepky do sloupce uvolňuje takový žlutý, olejnatý šlem. Tedy:

- láká to na dálku vůní
- je to drobné, takže ten kapr hledá déle než třeba u KUKU
- déle mu také trvá než se tím nakrmí
- a vzhledem ke složení, jím to rychle projde a hledá znovu :-))

NDr. Greenthumb - Profil | Čt 2.7.2015 20:37:34

Wamp >> Jsem pěknej vůůůůůůl :-))))))))

Narnošt - Profil | Po 18.5.2015 17:14:29

Wamp >> Shodou okolností jsem taky od včerejška na rybách,takže možností jak testovat samotné plovky a různé montáže je plno.Dnes se mi opravdu zatím dařilo,přišlo pár menších kaprů plus amur,ale ti dva největší neomylně našli samotnou popku.Dopoledne 15,7 kg na 16mm broskev-černý pepř od CC Moore(černá) a asi před hoďkou krasavec na fotce 17,7 kg a 97 cm na 16mm Půlnoční pomeranč od Mikbaits.Sice soukromák,ale a i tady se takové nechytají každý den... :-)

NWamp - Profil | Po 18.5.2015 14:48:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

arnošt - >> Takže, proběhl víkend ve znamení pop-up. Ryby už se asi total. zcvokli, neboť za dvě dopolední vycházky (vždy od 07:00 do 13:00) nepřišel záběr na nic jiného než na plovku pikantní švestka 16mm s PVA s drceným KrillBerry od Nikla.

3XL 14 a 16mm (jasně ornžová) pop - NIC
3XL 14mm pop/kork - NIC
JetFish 16mm - NIC

Dohromady osm záběrů, pouze pět ryb se podívalo na břeh (tři to vzdaly cestou, asi přehodnotím vel. Centurionů z č. 10 na 8 nebo 6).

Dva kapři stáli za metr... 1x 70cm a 1x 71cm, zas to byli bohužel takový ti tloušti, ve vodě sice frmol jako prase, ale mám radši vypasené čuníky.
3x sluníčka kolem 55cm

Tak asi tak.

NWamp - Profil | Ne 3.5.2015 21:34:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takže dnes "Veny vidi vici"... Od 14:00 do 17:50, na tři pruty a na nich:

1) JetFish -pop/up ořech, bílá barva - 16mm (první záběr po dvou hodinách, krásný šupík 66cm.)
2) MikBaits - pop/up pikantní švestka, jasně červená barva (fluo) - 16mm (druhý záběr kolem 17:00 hod. nízký šupík 58cm.)
3) K. Nikl - pop/up KrillBery, temně fialová barva - 2x 12mm (bez záběru)

NKlose - Profil | Ne 3.5.2015 13:18:02

Včera děti dotáhli domů několik balení kulatých žvýkaček. Jak mi na ně padlo oko, tak jsem si řekl, že by to mohl bejt pěknej popík a hned jsem vyzkoušel malej testík. Po vhození do vody se po 1min. začalo uvolňovat barvivo, po 2min. už se z toho stala bílá kulička a po 10min začala plavat (což mně docela překvapilo). Ještě jsem to tam nechal 2 hod. a pak to zkusil zmáčknout. Střed byl tvrdý a okolo něj 2mm vrstva měkký žvejkajdy. Až půjdu k vodě, tak na to zkusím chytat. Voní to krásně, tak třeba na to bude záběr. Nezkoušel jste to třeba už někdo?

NWamp - Profil | St 22.4.2015 21:48:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak mi to také nedalo a po dvou letech jsem si zase pohrál...
- háčky: CarpUs Centurion vel. 10
- Fluorcarbon: Korda IQ 25lbs
- bužírka Fox
- gumové zarážkové korálky
a spousta improvizace..... :-))

Npagin77 - Profil | St 22.4.2015 14:23:44

Jeste to chce pouzivat backlead a nenapinat vlasec, at si to pekne lehne na dno. Slibene fotky

Npagin77 - Profil | St 22.4.2015 14:09:22

visage >> Tak to taky jde, ale u nekterych hacku neprostrcis ten vlasec 3x ockem. Korda ma na youtube video, jak to navazat jinym zpusobem, kde provlikas jen 2x. A dalsi vec kterou jsem resil je, pokud to uvazes na obratlik, pri vymene montaze musis strihat olovenku a vazat znova. Ja to vazu bez obratliku, ulelam dole rapala uzel(smycku) a ten s malickym prevlekem dam na klasicky rychlovymenny obratlik. Usnadni to praci pri vymene navazcu, nebo vecer sundam chod rig a zmenim na klasiku. Jak budu prehazovat, zkusim vyfotit.

Npagin77 - Profil | St 22.4.2015 12:40:31

visage >> super. Zkousel jsem i od Kordy hacky a tu strunu a vlasec od Foxe me vyhovuje vic. Hacky od At me pripadaji taky lepsi. A to tvarovatko je taky v pohode. Udelas navazec, pripnes a das nad paru. Pekne to potom drzi tvar. Z mojich pokusu a omylu je toto sestava veci co funguje a co me vyhovuje.

NMiras - Profil | Po 20.4.2015 10:00:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Plovky mám vcelku rád, především v malých, až titěrných velikostech. Mým favoritem je bílá a žlutá, občas, zejména když ve velkém krmím řepkou, vše ostatní válcuje černá plovka. Na letošek mám připravených i pár 30mm plovek - moc jim sice nevěřím, ale prostě mám chuť je vyzkoušet, tak dostanou svou šanci (na fotce uprostřed dole).

NSlavnýLovecPampalini - Profil | Ne 19.4.2015 13:28:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já s holejma popkama dá se říci začínám, ale hodně se mi líbí tato montáž, kde se plovka chová spíš neutrálně vyváženě, letos jí dám prostor, osvědčila se mi 18mm ananas a do pva nadrtit boilie ananas, jinak bych chtěl letos zkusit i zig-rig, na vyloženě samotnou bez pva jsem záběr nikdy neudělal