Pevnou nebo vysokotlakou podlahu?

Ahoj chystám si kopit nafukovací člun a pořád se nemohu rozhodnout mezi pevnou hliníkovou nebo vysokotlakou podlahou prosím o vaše zkušenosti a postřehy
Autor diskuse: flodur - Profil , 7.10.2014 kaprařina - náčiní, doplňky

Radek Fox - Profil | St 8.10.2014 15:31:09

Pánové, nezlobte se, ale to jsou zase pindy :-((

Kde začít ??? Tak třeba takhle, můj parťák už měl za svůj život tři čluny. První s hliníkovou podlahou, druhý s pevnou dřevěnou a nyní má třetí s nafukovací. Na rybách jsme to řešili nespočetněkrát, jednoznačně chválí a z jeho pohledu vyčnívá ten poslední s podlahou nafukovací. Nutné podotknout, že měl vždy čluny od fa Quicksilver, což je kvalita za nemalé peníze.

Já měl nejříve člun s lamelovou a kolem roku 2008 jsem si koupil člun zn. Plastimo s podlahou nafukovací. K tomu tu "zbytečnou" a předraženou pumpu, jak zde někteří "odborníci" píší a jsem maximálně spokojený. Nikdy, opakuji nikdy se mi nestalo, že by byla na člunu podlaha měkká jako houba či popupka, to jsou opět jenom řeči ve stylu JPP - jedna paní povídala. Ono je totiž důležité nafouknout podlahu na výrobcem předepsaný tlak ;-)

Je důležité si uvědomit k jakému používání člun kupujeme. Pokud na něm nechceme s parťákem nacvičovat na taneční, nebo střílet střílet z hladiny trap, je k obyčejnému chytání kaprů nafukovací podlaha naprosto dostačující. Kdo z rybářů lovící kapry potřebuje na člunu stát ??? Však ho především používáme ke zdolávání ryb, zavážení nástrah či krmení, stěhování věcí na lovné místo či z něj a ani u jedné této činnosti nepotřebujeme stát a salutovat. Pokud by to však někteří k životu pořebovali, tak to není při správném nafouknutí podlážky problém a dokonce ani rozdílný tlak vzduchu, jenž během dne či noci kolísá toto nevylučuje, opět to jsou jen řeči JPP. Upozorňuji, že zde mluvím z dlouholetých osobních zkušeností ;-)

No, na závěr bych rozsekl asi takto. Někdo používá člun takový, někdo makový, a pokud mu vyhovuje, což je jen dobře. neznamená to, že rozdílný člun jiného rybáře stojí za howno. Spíše mi přijde, že si zde někteří "odborníci" přeměřují ocásky.

VL.K. - Profil | Út 7.10.2014 21:03:33

flodur - >> Od r. 2009 mám člun s pevnou hliníkovou podlahou, ano je těžký ! Nedávno jsem byl s kolegou na rybách a ten má člun s vysokotlakou, ano je lehký ! Za sebe mohu napsat,že se radši budu tahat s člunem,který je o 20kg těžší,ale mohu v něm stabilně stát i ve větru a né se bát,že vypadnu ze člunu ven. Přes den bylo horko, do rána zima a podlaha tak nějak, smrštěním vzduchu po jeho roztažení v odpoledním žáru slunce, změkla,že jsem se fakt bál v něm postavit,aby jsem nevypadnul ven. To se ti u pevné podlahy nestane. Takže jednoznačně pevná hliníková podlaha u mě vítězí na plné čáře. Toť můj názor,jak se rozhodneš kolego je na tobě.

Erva - Profil | Út 7.10.2014 22:30:57

Dida - Tlak ve vysokotlaké podlaze kolísá při změnách teplot oproti válcům minimáně , jsem zastáncem toho , že pokud jezdí min. 2 rybáři tak ano pevnou podlahu ať už dřevěnou nebo hliníkovou , pokud jezdí člověk sám tak dnes už vysokotlaká podlaha spolehlivě nahradí podlahu pevnou a vypadnout z člunu může člověk kdykoliv a z jakéhokoliv nezávisle na podlaze , od toho jsou vesty , nehledě na to že mnohdy utratíte i desítky tisíc za člun a nemáte 500 Kč na vestu , další věcí je alkohol , ale tohle už je každého věc pak se tady dělají sbírky pro pozůstalé po utonulých rybářích svou vlastní blbostí .

Dida - Profil | Út 7.10.2014 21:46:25

Jsem zastánce pevné hliníkové podlahy, stabilitu hliníku, který má navíc protiskluz oceníš zejména na přehradě ve vlnách, riskovat pád do vody opravdu nehodlám. Jak píše VLK rozdíly teplot den-noc ted na podzim jsou opravdu veliké a v noci může být nafukovací podlaha poloprázdná...za mě určo hliník.

okúň - Profil | St 8.10.2014 19:24:32

Jednoznačne vysokotlaká, nafukovacia. Hovorím z vlastnej , dlhoročnej skúsenosti. Než som si kúpil Yamahu s air podlahou, tak som používal Zodiak s pevnou podlahou. Bol jedným slovom super , ale nikdy za tie roky sa to neobišlo bez 10 minút nervov, hrešenia a frvlania pri každom jednom jeho rozkladaní . Určite mi dajú za pravdu viacerí s odretými prstami a doškriabanými hankami , zvlášť v chladnejších obdobiach roka, keď je material člnu tvrdý. To už nikdy nechcem zažiť. Tiež patrím medzi tých, ktorí pri zdolávaní, alebo závažaní radi na člne stoja a môžem vám povedať, že na air podlahe sa cítim istejší ako na pevnej. Toľko moje skúsenosti.

VL.K. - Profil | Út 7.10.2014 22:47:13

Erva >> jasně, asi má vliv průměr válců, to také dělá hodně,ale prostě mi přijde,že oproti Yam 310S co mám,je ten IB,tuším,že má 300ku, taková nedomrd.lá hračka a přitom je tuším i dražší než ta Yam. Je fakt,že Yam má pořádný válce :-) ale to nic nemění,že pevná podlaha je pevná a ne nafukovačka :-)

Walmont....S_Warrior - Profil | Út 7.10.2014 21:23:07

syrus >> Souhlas. Boat007 290cm s pevnou podlahou jsem pořídil min. rok a musím říct že jsem velice spokojenej. Zatím se neobjevil jedinej problém a člun odolává i hrubšímu zacházení, čemuž se člověk na labi prostě neubrání. Podlaha pecka, stabilita i jízdní vlastnosti jsou perfektní.Perfektní na kaprařinu, zavážku, zdolávání, vláčku i převoz věcí. Užíváme si ho celá rodina..

Dida - Profil | Po 20.10.2014 21:18:22

Zvolil si správně.

-bedna- - Profil | Út 7.10.2014 21:17:18

flodur >> Pevná ,a vůbec nemusí být z hliníku.
Ale jestli se rozhoduješ dle člunů M boat tak to ti neporadím.U nich mě nestálo ani za to se dívat jak je dělaná podlaha,abych věděl,že za ty peníze ty čluny nestojí.
Zavolej do firmy boat 007 a tam se poptej naco a na jaký vody budeš člun nejčastěji používat a oni ti poradí.
Tam najdeš lidi co o člunech opravdu něco ví a né jen ty co umí něco jen krásně opatřit popisem.
Všeobecně platí,pokud budeš člun pokaždé skládat a balit vem nafukovací,pokud budeš převážet a skladovat nafouklý(na voziku,či na střeše) vem pevnou.
Podívej se do diskuze čluny boat a pochopíš sám.http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=657612&kw=cluny%20​boat

syrus - Profil | Út 7.10.2014 21:07:49

Erva >> On se Boat007 290cm s pevnou dá pořídit od 13500kč pokud je v akci.Kvalitní člun za suprový peníze.

pslany - Profil | Út 7.10.2014 20:58:16

Ahoj,

ja mam podlahu rovnou vysokotlakou a nafukovci samostatny kýl a normalne v nem stojim, zalezi spis na konstrukci. Sem spokojeny.

Pavel

Aleš10 - Profil | Út 7.10.2014 20:46:13

ahoj za mě určitě pevnou

Erva - Profil | Út 7.10.2014 20:36:11

Já přešel z pevné na vysokotlakou , bo převážně jezdím sám , nebo z ženou , kolikrát lapu na místech kde jsou i 2 m srázy do vody , tak lehký mobilní člun je opravdu velkou výhodou , navipc na velké vodní plochy nejezdím tak jsem i zkrátil velikost z 300 cm na 240 cm .