Nakupování prutů v Polských e-shopech

Ahoj, máte někdo zkušenosti s nakupováním prutů apod. věcí v Polských e-shopech? jde mi o to, zda se k nim dodává stejná kvalita, jako k nám, nebo zda je pro jejich trh standardem nižší kvalita než u nás. Prut, o který mám zájem je u nich o 400kč levnější než nejlevnější u nás, což je 800 na 2 prutech. To je dost.
Díky za odpovědi/zkušenosti...
Autor diskuse: NEED4BEER - Profil , 16.3.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

lectra - Profil | Po 18.3.2013 11:47:23

ctvrtmile >> Důležitý je nesedět doma a vyrazit do přírody a jestli mám Made in Lídl, nebo Poland - dyť je to jedno. Každé má jiny nároky.
A vo vo vo vo vo tom to jeé...

Kreja - Profil | Ne 17.3.2013 8:37:48

Polsku se nevyvedl ani Polák natož nějaký výrobek to je druhá Čína i když je pár vyjímek

Rastacarp - Profil | Ne 17.3.2013 17:57:30

Já si myslím ze to co se dováží do zemi bývalého východního bloku jako jsme i my ČR,tak je hodne pod normou kvality.At je to rybarina nebo boty,oblečeni a potraviny.Dokonce i tabák a troufne si říct ze i lihoviny.Hodne jsem cestoval po světe a vidím ten obrovskéj rozdíl ve kvalitě i cene .Anglicani si svou kvalitu hlídají stejně i nemci .Vetsina originálních výrobku těchto zemi nepřekročí svoje hranice za účelem dalšího prodeje napr u nás.Proc?Nase hospodářství neuspokoji jejich nároky a tak další lacinější variantu nechají vyrobit třeba v Číně a s tím pak putují k nám .Je to jednoduché a efektivni.Pro nas bežné spotřebitele dostupné ale ne už tak kvalitni.

Sven - Profil | Ne 17.3.2013 16:40:49

Kreja >> no. když už se tak na foru ptáš, tak "nelíbí" jsem ti dal ze dvou důvodů.
Jednak je na rozhodnutí a fundovanosti každého, co si koupí.
Pokud tomu prd rozumí, nedokáže rozlišit kvalitu od šuntu, nakupuje ve stánku a řídí se jen cenou, nemůže si pak stěžovat...
Vůbec nerozhoduje v kterém státě.
Mimo toho, rozsahem sortimentu a cenami např. ve vláčce a nejen, jim nesaháme ani po kotníky.
Ovšem je třeba zajet do vnitrozemí do solidního obchodu a ne usuzovat z nabídky příhraniční tržnice.
Hlavně nesnáším podobné náckovské kecy.
To by mě zajímalo čím se cítíš tak vyjímečný, že se pokládáš za nadřazeného nadčlověka ?
Jste tam šlonzáci po obou stranách hranice stejní a chlubit se také nemáte dvakrát čím: http://www.infoportaly.cz/karvinsko/havirov/rubrika​/krimi

Poláky znám dobře, o tom nemusíš pochybovat. Ne ty z existence z ulice, podle kterých je házíš všechny do jednoho pytle ale ty normální, z rodin. Ty o kterých se nemluví.
Strávil jsem tam dostatek času a mám tam i kamarády. I mezi rybáři.

valcha186 - Profil | Po 18.3.2013 10:01:08

Mám více prutů z Polska a nemohu si střežovat. Žádný poškozený, chytají děti a běžně K 15, 18, 20 a že jim dávají zabrat. Mám je průběžně od roku 1993. Je to ale za jiné peníze než tady. Kupuji tam více věcí. Já bych se toho nebál.

Zdenal77 - Profil | Ne 17.3.2013 18:01:01

Vždy raděj podpořím naše obchodníky než bandu která s klidem otráví půl evropy a ještě se tváří že o nic nejde, ještě jsem nic kvalitního z polska neviděl ani vlastně nechci...můj názor.

groovy - Profil | Ne 17.3.2013 16:43:34

Já nakupuji v Polsku úplně normálně. Je prvda, že je tam mnohem levněji a kvalita minimálně stejná.
Jak jsem tady už četl, jestli máš trefit zmetek tak ho trefíš i tady a je to jedno jestli to koupíš v Polsku nebo v Čechách. Zrovna v pátek tam jedu dělat velké nákupy na ryby

deni 79 - Profil | Ne 17.3.2013 7:46:12

prdec >> ano,a nejsme na to hrdi.......

bowman - Profil | Po 18.3.2013 9:49:53

Kupoval jsem v polsku nějaký oblečení a max spokojenost.U nás bych za podobné zaplatil 2x-3x tolik.

NEED4BEER - Profil | Po 18.3.2013 6:26:21

Bin Ládin >> proč by nemělo smysl kupovat prut za pár šupů? Na ten se chytat nedá? Nebo raději žádnej než "páršupák"?

MrCement - Profil | Ne 17.3.2013 21:40:20

rover >> klasické sdělení našich prodejců (oni to jsou určitě napodobeniny) - promiň, ale nevěřím jim. V mém oboru se jedná o dodávky chemie z konkrétního závodu v Anglii. V Polsku to seženeš jako maloodběratel po netu (anonymní odběr pár desítek kilo) za cenu na kterou se nedostane odběratel v ČR ani po tom co odebírá desítky tun (v mnoha dalších produktech to stejné). A tak mi stačí díly z PL, s japonskými krabicemi - protože mi fungují stejně jako ty co jsem měl za násobek v ČR a věř tomu, že blbé desky, kotouče bych po pár desítkách tisíc km poznal :-) EDIT: a zde mi je některých místních prodejců skoro líto, protože jim je prodáváno dráž než stejným prodejcům v jiném státě.

Pstruh27 - Profil | Ne 17.3.2013 21:05:31

Sven >> No - ja na Poliakov nemôžem povedať pol zlého slova. Keď sme s manželkou kupovali veci do domu, tak sme chodili do Bialsko Bialej do Leroi Merlinu a Castorami - výber vecí sa nedá ani porovnať - ten je tam minimálne 10 násobný a ceny naozaj hoooodne nižšie a s kvalitou sme boli maximálne spokojní, prístup zamestnancov bol oveľa lepší ako v našich obchodoch. A čo sa týka rýb -kedysi som kúpil v Poľsku za pár šupov krmivá, nejaká regionálna značka a brutálne to voňalopo konopí - asi tak 10 kg a fungovalo mi super, ale to je jediná skúsenosť s rybárskymi vecami v Poľsku :-)

Miki - Profil | Ne 17.3.2013 19:31:59

lectra >> Já osobně mám menší firmu a kupujem, prodáváme a vyrábíme lecos, ale pokud chceme uspět a být trošku výše, než ostatní, nemůžeme si dovolit kupovat a prodávat šunty. To šlo před 20 - 15 lety, kdy u nás nebylo nic a cokoliv co mělo cizí značku, se prodávalo bez ohledu na kvalitu. Dneska si ale lidi umějí vybrat a pokud chceš podnikat na solidní ůrovni, musíš prodávat solidní sortiment.
Je jedno pravidlo. Spokojenj zákazník řekne 2 lidem z 10, že je spokojenej a doporučí tě. Ale nespokojenej zákazník, ten řekne 8 lidem z 10, že stojíš za prd a prodáváš šmejdy. Proto si myslím, že se dneska každá lepší firma snaží prodávat kvalitu a rozumnej člověk to ocení. Ti "druzí" si koupí prut na tržnici v Polsku a nebo v Lidlu a tam už není o čem diskutovat.

MrCement - Profil | Ne 17.3.2013 18:07:42

Zdenal77 >> tím si myslel asi ten metanol ...... ? a těmi obchodníky - myslíš ty nadnárodní obchodníky, kteří ví, že v ČR vytěží víc než v sousední zemi ?

MrCement - Profil | Ne 17.3.2013 16:50:19

Sven >> plně souhlasím. Jsou tam šmejdy i kvalitní věci, jen si člověk musí umět vybrat. V mnoha segmentech tam mají ceny stlačené dolů (např. jeden speciální stavební výrobek, který se vyrábí pro Evropu pouze v Anglii, tak v ČR mají cenu nastavenu o 40% vyšší než v Polsku).

Carabus - Profil | Ne 17.3.2013 15:08:58

predator 444 >> a co je od Mivardi špatnýho? co jsem od nich koupil, to funguje.

Sven - Profil | Ne 17.3.2013 13:35:51

Starc55 >> "Taky bych do toho nešel. Kamenný obchod u nás je určitá záruka v případě problému. Jako druhá varianta je náš e-shop. Nejsi určitě tak bohatej, abys kupoval levné věci. Pak se ti to stejně prodraží.s tím nesouhlasím."....

Kamenný obchod není zárukou ničeho a v případě problému tuplem ne. Po nedobrých osobních zkušenostech už nakupuji pouze ve vybraných e-shopech. V případě nespokojenosti můžeš zboží do 14 dnů vrátit i bez udání důvodu. Zatím jsem to využil jen jednou, když mi zaslali omylem jiné zboží.
Oproti tomu se mi např. stalo, že mi prodavač ve VadiumLov v České Lípě, odmítl vyměnit nebo vzít zpět feedrovou podpěru, u které jsem po zaplacení zjistil její špatnou funkčnost....

Kamenné obchody nemohou e-shopům většinou konkurovat ani cenou ani nabídkou.
Jako příklad mohu uvést Tropic Liberec.
Zatímco e-shop má slušnou nabídku, kamenný obchod zeje až na pár krámů a neschopný personál prázdnotou.
Že je věc dražší, nemusí nutně signalizovat, že je kvalitnější. Důvodem může být i to, že je překupník (rozuměj obchodník) jen nenažranější...

Palusko - Profil | Ne 17.3.2013 13:32:45

Ja som kupoval z jedneho myslim ze seriozneho polskeho eshopu 10 privlacakov, komunikacia seriozna, dorucene rychlo a bez problemov. Pruty boli v 100% stave, kontrolovane pred dodavkou (bolo vidno ze ich rozbalovali). Cely vtip je v tom ze treba kupovat vecsi pocet, co poprve vykompenzuje postovcne (cca 10 eur) a podruhe na prutoch ak to nie su uplne smejdy sa v podstate nema co pokazit aj ked netvrdim ze sa nestane. No pri tej cene z polska aj keby som 3 rovno zahodil to mam stale lacnejsie o stvrtinu ako u nas, pretoze za celu dodavku som dal nieco cez 300 eur, u nas by to bolo 600. Navijaky by som ale neriskoval, tam sa uz ma co pokazit.

runaway - Profil | Ne 17.3.2013 12:45:55

Ahoj. Letos jsem si koupil pruty Daiwa Theory z polska, komunikace naprosto vpohode. Bydlim blizko hranic tak jsem zaplatit objednavku do polska na postu a mel jsem lepsi kurz zloty.Pravda , cekal jsem na ne asi 3 tydny z duvodu ze je nemeli v obchode tak je objednavali ze Skotska. Kdyz mi napsali ze je odesilaji z polska tak jsem je mel doma behem dvou dnu, zabaleny do instal. roury :-) A ted se podrz :-) Cena jednoho prutu u nas je cca 5700kc ja mel dva za 6900kc.

deni 79 - Profil | Ne 17.3.2013 7:21:41

Carpper >> tak jako byvaly kramsky ti to reknu jinak. U nekterych vyrobku se lze dostat na cenu podobnou polskemu eshopu,ale u jinych to bohuzel nelze,protoze ten prut se k tobe dostane prez dalsi 2-3pary nenazranych rukou dealeru. Take zalezi,zda si prodavac tyto vyrobky obstarava sam od hlavniho zdroje,ci od ceskych dodavatelu. Je otazka co zs prut zadavatel mysli.