Prut Delphin Etna Carp

Prut Etna carp 390 3lbs je maksi,alebo tvrdsi? Da sa snim hadzat na vatsie vzdialenosti? Dakujem
Autor diskuse: pavelgb1 - Profil , 2.3.2013 kaprařina - náčiní, doplňky

Delphin & FIN - Profil | Čt 2.6.2016 11:38:11

pavloš >> Prepáčte že sa vyjadrujeme až teraz. Mali sme na oddelení dovolenku. Ako už bolo zmienené, bez rečí vymeníme. Všetky produkty prechádzajú výstupnou kontrolou, ale zjavne došlo k pochybeniu, ktoré ale bude odstránené vymenením. Veríme že prinesú veľa pôžitku pri vode, aj napriek počiatočnej chybe :)

Delphin & FIN - Profil | St 20.1.2016 10:03:32

Radi by sme sa k tomu vyjadrili :) Včera vznikla táto dezinformácia a zakladajú sa ďalšie a ďalšie témy. Pravda je taká že sa jedná o prút s trnovou spojkou- je to typ spojky kde to NESMIE dosadať v zmysle diel na diel. Musí tam byť táto medzera- tá sa neupravuje farebne, je totiž vybrúsená na holý blank schválne. Je to z dôvodu že pri častom vyťahovaní dielov sa jednotlivé časti jemne obrusujú. Ak by tam nebol priestor na hlbšie zasunutie, prút by nemal správnu pevnosť v spoji a časom by klepal. Takže ešte raz- musí to tak byť a všetci čo máte trnové spoje (je jedno či od našej značky, alebo od konkurenčnej) to tak máte schválne. Niekto robí tie medzery širšie, niekto užšie, ale byť tam musia. Pre porovnanie prikladám aj fotku Impaly, kde je spojka riešená iným spôsobom a tým pádom tam nevzniká tento priestor. Je to ale len iný typ spoja a funkčné sú oba. Takže určite nič nebrúste :)

dosec - Profil | Čt 2.6.2016 19:42:59

Delphin & FIN >> sice nemám nic z vašeho nabízeného zboží,ale klobouk dolů jak komunikujete se zákazníky.

Delphin & FIN - Profil | Po 23.5.2016 7:54:36

backlead >> Dobrý deň. Odpísali sme Vám aj na facebooku, ale keď to riešite aj tu, tak nech to nevyzerá ako nezodpovedané. Dané poškodenie môže vzniknúť len mechanicky. Každopádne sme Vám napísali, že reklamáciu samozrejme vyriešime bezplatne a promptne :)

ontário - Profil | Út 24.5.2016 18:12:11

Mám 3-dílné pruty již asi 10 let(Esox) a za tu dobu jsem se je naučil skládat.Neodstřihávám silon ,ale háček zapíchnutý do korku,nebo umělé pěny zasunu spolu s olovem(krmítkem) do z látky ušitého pytlíku se stahovací šnůrkou(delší) .Po lovu vsunu háček +olovo do pytlíku, stáhnu šnurku a navijákem přitáhnu k špičce prutu.Potom při povolené brzdě uvolním postupně druhý díl,přložím k 1 dílu a 3 díl přiložím k ostatním dílům prutu.Pytlík s háčkem a olovem zůstane na silonu asi v úrovni navijáku,nebo níže.Upravím délku pomocí navijáku a pytlík přiložím v dolní části k dílům a šnůrkami stahnu okolo 3 dílů a tím je zafixuji v dolní části.V horní části jsem používal k fixaci zavařovací gumu,ale nyní mám jen širší textilní gumu s našitým suchým zipsem,omotám v horní části a tím zafixuji.Na ochranu špičky používám další ušitý pytlík,v poslední době jsem si vytvořil chráničky z pěnové trubky používané na izolaci potrubí.Skládání prutu je třeba si nacvičit,v noci je to horší. Etnu 3,6 m mám 2,5 roku-výborný ,odolný lehký prut a s vhodným navijákem lze dosáhnout daleké hody.Složení je o trochu horší než u druhých prutů, pro absencii očka na 1 dílu( je lepší odvíjení silonu z navijáku) ,ale skládám stejným způsobem ,jak jsem uvedl nahoře.

-bedna- - Profil | St 20.1.2016 11:08:20

Delphin & FIN >> No já ještě nikdy neměl pruty,který by měly takovou odchylku ve spoji a ani bych je nechtěl.Stejný pruty si kupuju,aby byly stejný,ne plus mínus stejný.
Ty Etny jsou za ty peníze dobrý pruty,sám jsem je chtěl loni koupit,ale tohle bych poslal zpátky.Nevydržel bych se na to dívat a i z vaší strany buch mu napsal ať to vrátí.Já to vidět u vody u někoho ve stojanu,tak si je nikdy neobjednám či nekoupím.Ten pohled na ten spoj,by mě jisto jistě odradil.Netvrdím,že je to nějaká zásadní vada,ale hnusný to je.
Nebo respektive já bych to asi obrousil,ale já mám jiný přístup k těmto věcem.:-):-)
Ale jak píše Slavíček,pruty je vždycky lepší kupovat,pokud je ta možnost, v kamenné prodejně přímo na místě,předejde se těmto kiksům.

pavloš - Profil | Út 31.5.2016 16:30:10

Rockwell >> S tou kontrolou máš pravdu, nicméně dnes jsem byl na prodejně a prut byl bez řečí vymněnen

Delphin & FIN - Profil | Čt 21.1.2016 14:46:33

Franc49 >> Ten pán čo tu zakladal otázku pôvodne, neriešil či je rozdiel menší, alebo väčší, on chcel reklamovať to, že to nedosadá, čo mu bolo ozrejmené- jednalo sa o trnovú spojku, kde to tak proste musí byť. Kontaktoval sa potom s nami aj na FB, kde sme mu to vysvetlili, on poďakoval a porozumel. Čo sa týka reklamácie, alebo prípadnej výmeny, vždy sa k reklamáciam staviame priamo, v prípade že si to želá zameniť, musí najprv kontaktovať obchod kde to zakúpil a s nimi to vyriešime my. Bohužiaľ napriamo (keď sa vyslovene nejedná o zlomený diel) sa tieto veci neriešia, pretože je medzi tým práve ten článok- obchod.

ontário - Profil | So 28.5.2016 19:18:36

Foto pre Molca

ontário - Profil | Pá 27.5.2016 10:24:46

Pro Rybar.Honza- ve svém popisu manipulace se složením Etny jsem ve svém prvním pťíspěvku uvedl,že háček se před vložením do pytlíku zapíchne do kousku korku,nebo pěnové gumy.Já osobně používám nařezané kolečka korku ze zátky od vína- silné cca 1 cm.
Pro Molca: Vyfotil jsem montáž podle vašeho přání,mám to v mobilu,ale nedaří se mi to přenést na tuto stránku -čekám na syna a fota dodám později.

Halen - Profil | Čt 26.5.2016 8:51:59

Rybar.Honza >> Chlapi, NGT dělá neoprenové stahovací pásky na pruty s kapsičkou na olovo. Stáhnete prut, olůvko vložíte do kapsičky a na háček napíchnete třeba kuličku polystyrenu, aby se nezachytával v pouzdře nebo o tu stahovací pásku. Sada na jeden prut vyjde na stovku a já jsem si to k Etnám 300cm/2,75 pořídil.
http://pasky-a-koncovky-na-pruty.heureka.cz/ngt-neo​prenove-pasky-s-kapsou-na-olovo-2ks/

ontário - Profil | St 25.5.2016 11:47:43

Pro Molca -mám 75 let ale ikdyž tyto vymoženosti(foto)mám problém nainstalovat do počítače a poslat- tak se pokusím. Uznávám,že můj popis skládaní je obšírnější ,ale představ si že háček s olovem vložíš do pytlíku s našitými šnůrkami a ,stáhneš -,rozložíš prut na díly,které přiložíš k sobě a pytlík přiložíš dole pod navijákem k složeným dílům, omotáš šnůrkami a spodek máš zafixovaný a potom zafixuješ vršek. Je třeba si to nacvičit.Výhoda tohoto postupu je ,že po příchodu k vodě nemusíme provlékat silon očkami a navazovat,ale díly rozložíme, nasuneme na trny ,vyjmeme olovo a háček z pytlíku a hned chytáme.Používám pytlík(který jsem si ušil) ,jako ochranu háčku,aby nebyl při transportu zaklesnutý za očko

xDanielS - Profil | Út 24.5.2016 18:26:25

Rybar.Honza >> Nemusíš, jen druhý díl otoč. Super jsou k tomu návleky od NGT, těmi pruty svážeš a montáž skřípneš do suchého zipu.

Rockwell - Profil | Út 24.5.2016 16:49:09

Rybar.Honza >> Toto byl i můj problém...šíleně se to všechno motalo, takže jsem prostě začal stříhat, silon zaklipuji na navi a mám pokoj. Pruty svážu páskou a jdou do obalu. U vody pak navázání cca 2 minuty.

molca - Profil | Út 24.5.2016 13:29:02

Rockwell >> rychlo obratlik je si myslím lepší na rychlost, než to vázat zpět :-))

drvoštěp - Profil | Út 24.5.2016 13:11:04

molca >> Hlavně aby vychcánkové nevyužili situaci a vstřícnost firmy...Jinak firma palec hore ;)

Rockwell - Profil | Po 23.5.2016 15:02:11

ETNY 3lb, 3,6m mám doma 2x....nemůžu si je vynachválit...super akce při zdolávání, odhoz bez problémů s olovem 90g..plánuji ještě jít do navi Odyssey, ty vypadají moc pěkně. Jinak od Delphin kupuji běžně vlasce FIN Strong Carp...super pevnost a vlastnosti. Zatím se značka jeví jako velice slučná a konkurence schopná...jen tak dál !!!!!

Delphin & FIN - Profil | Po 23.5.2016 8:29:20

clarence >> Ďakujeme :)

Delphin & FIN - Profil | Pá 22.1.2016 7:36:31

Bambi.SpP >> Ďakujeme za záujem:) Prototypov sa ale nezbavujeme. Takto máme rozpracovaných pomerne dosť typov prútov a niekedy sa spätne vieme vrátiť k riešeniam čo sme na nich použili.

Delphin & FIN - Profil | Čt 21.1.2016 14:48:09

Ewa Farna >> Etnu 3m v korku momentálne neplánujeme. Na For fishingu ukážeme všetko- vrátane pripravovaných produktov čo ešte nie sú v predaji :)