Dešná - zákaz označení lovného místa

Chystám se na Dešnou a zjistil jsem,že zakázali používat jakékoliv označení lovného místa. Beru s sebou člun na zakrmování a nevím,jak odhadnout lovné místo při zakrmování. Díky všem za radu.
Autor diskuse: Jervys - Profil , 24.6.2012 kaprařina - techniky lovu

RST - Profil | Pá 12.7.2013 21:37:36

Dan.J >> Nechápu co TY s tím chceš pořád dělat?????? Se mi zdá že všechno víš a všude jsi byl a jen tvůj názor je správný. To že chlast na ryby nepatří ví všichni normální, ale jiná písnička je uhlídat to, věř že vím o čem mluvím. Rosťa ti na bojky odpověděl a potom co jsi s rýpáním nepřestal začal tuto diskusi ignorovat. Myslíš jak je všechno jednoduché a prosté ale ono je to tak jen ze tvého pohledu. Víš vážený kolego mám na starosti jeden větší revír než je Dešná, k jeho ostraze mám k dispozici více lidí a u vody jsou přes sezonu vždy minimálně alespoň tři a bohužel nikdy nejde uhlídat všechno. Uvědom si prosím jednu věc. voda o které se bavíš je v úplně jiném vedení než ve tvém, pořiď si svoji a pak tu rozhazuj rozumy jak by se co mělo dělat a koho tam pustit a koho ne a v případě tvých odborných hodnocení nebudeš ubližovat lidem kteří se snaží něco dělat. Není to tak prosté jak to vidíš. Tak už těch zbytečných keců nechej, a pokud se ti na Dešné něco nelíbí nejezdi tam, budeš mít klid.

rices - Profil | St 10.7.2013 9:33:50

No neni to nádhera moja bojka je tá červená :-))))

RS - Profil | Út 9.7.2013 22:13:46

Jak to tak čtu ,tak musím říct...ČESKÁ KLASIKA !!! Věčně nespokojení a na zákazy hledající finty , jak je obejít !!! Proč ?!?!? Prostě jednou je to rozhodnutí majitele ,tak to respektuji a tečka !!! Je to jako se zákonama ještě nevstoupili v platnost ,ale český človíček na ně remcá a má X fint jak je obejít !!! Kdy už se naučíme respektovat jeden druhého ??? :-(( Promiňte mi můj názor ,ale prostě jsem se neudržel :-(((

Kocháč - Profil | So 28.12.2013 18:00:00

To málo co vím, je, že proběhla na Povodí soutěž o nového nájemce, ale byla snad zrušena. Na jaro už je zabukováno několik závodů ( Hulín, Pescado, Lastia, Grauvel, Carp club ) a minimálně do konce dubna nebo května Dešná bude. Víc by asi museli říct jiní.

Aleš10 - Profil | So 28.12.2013 17:59:27

Kocháč >> to netuším jezdím tam za rybama ne kvůli elektrice :-)

RST - Profil | So 13.7.2013 6:27:14

Dan.J >> Hele klidně k "nám" syna neber :-)), je to tvá volba. A co si myslí ostatní ti v této diskusi několikrát napsali, tak nechápu proč pořád rýpeš. Seš jak kolovrátek, meleš to tu stále dokola.
Se situací na Dešné já osobně opravdu nechci nic dělat, mám totiž s touto vodou společného asi tak tolik jako třeba s Mušovem, představ si byl sem tam jednou na rybách a jednou sem byl předávat ceny při CDB cupu:-) To co jsem ti napsal je můj pohled na věc podložený zkušenostmi z úplně jiného revíru a tvá odpověď mě utvrdila v tom, že ti nejde o nic jiného než o rýpání......
Tím bych to celé uzavřel já:-))))

rices - Profil | Pá 12.7.2013 22:18:35

RST >> pekne napísane :-)

RS - Profil | Út 9.7.2013 22:24:27

Dan.J >> Ale joooo nemám nic proti názoru..... konec konců diskuse je proto,aby se našlo na danou vec řešení.... Ale proč diskutovat o něčem co nám nepřísluší...oni jsou majitelé a mají právo rozhodnout !!! Myslím , že nikdo z nás si do svého soukromí taky nenechá kecat a rozhoduje se podle sebe......

Kocháč - Profil | Út 9.7.2013 21:48:47

Dan.J >> v noci neumí nahodit do stejného místa jen jelito. Loď není potřeba a ani tyčovka. O víkendu děláme zrovna na Dešný tábor pro dětský kroužky. Stav se děcka tě to naučí :-)

rices - Profil | Út 9.7.2013 21:32:02

Kocháč >> vraj nevidia na fúkačky :-)

Kocháč - Profil | Út 9.7.2013 21:27:51

Fullnek >> A v noci spí i ryby, mají rozum.

Kocháč - Profil | Út 9.7.2013 21:19:00

Dan.J >> v noci to prostě bez baterky, lodě a tyčovky nejde.

Švec - Profil | Út 9.7.2013 20:25:18

slavina >> Tam za chvílu zakáží aji zavážení.

slavina - Profil | Út 9.7.2013 20:21:49

Švec >> Jestli se tam nesmí používat bojka tak to už tam nikdy nejedu!!

Švec - Profil | Út 9.7.2013 19:02:59

Oni to fakt zakázali?? Tak to je tragedie.

nofish - Profil | Ne 7.7.2013 7:48:41

Dan.J >> Ahoj.
Ryby ti můžou padnout po krmením čímkoli. Stačí "být vůl". Většinou pak padnou na kyslíkový deficit. Je běžné, že teba "nadšenci starající se o rybníky" měří kyslík (obsah kyslíku ve vodě), ovšem ve tři odpoledne a podobné psí kusy a pak ani netuší, že už dávno neměli krmit, aby rybám neublížili. - čistě teoreticky, ale není to nic nového. A jsou i jiné způsoby jak zabít velkou část obsádky. Stačí dva týdny sucha, teplá voda, nažrané ryby a jedna blbá bouřka, nebo přívalový déšť co někde propláhne kanál. Člověk prostě musí v tu chvíli u té vody být, aby mohl říct, o ryby zabilo.
Kukučice nenabobtná jen tak, to mi nenamluvíš. Kukuřice defakto skoro nebobtná, maximálně pak praská, ale to ji musíš vařit. Pokud ryba uhyne, zastaví se zpracování potravy v jejich střevech a je možné, že krmení začne zahnívat a zaplňovat trávicí trakt ještě více, protože nějaké ty hnilobné procesy jsou i součástí trávení. Kapr se umí nacpat tak, že na nějj jen sáhneš a už z něj teče obsah střev. To, že když kucháš nažranou rybu v létě a jen do ní trošku píchneš kudlu a už se to všechno valí ven, je zcela běžné- mám to vyzkoušené na velkém množství kaprů.
V paneláku se to vaří blbě, to věřím, příjemnou zábavu :-)))

bart.bm - Profil | Ne 7.7.2013 7:35:51

tak to tu sleduju po očku a koukám a koukám až mi to nedalo...

Čau Dane...nejde mi do hlavy proč nerespektuješ daná pravidla konkrétního revíru?což je tyčkovka nezbytná?jde to i jinak a jednoduše.Uděláš si na silonu značku a směr určíš podle určitých bodů na horizontu.Jednoduché..efektivní.Krmení Spomb je paráda navíc krmíš taky podle značky na silonu nebo si ho zaklipuješ.Rozmezí si určíš sám.

Co se týče krmením nevařeným partiklem má Nofish pravdu.Zajeď někdy na rybníky kde se chová tržní kapr a zeptej se zda jim zrniny vaří.Se ti vysmějí a zavolají Chocholouška :))

Co se týče bordelu kolem vody...bohužel lidi jsou hovada a s tím nic neuděláme.na Soukromých revírech je to o tom že i tento dobytek je platící zákazník tudíž peníze do kasičky :( tohle je byznys a dokud to cinká......

nofish - Profil | So 6.7.2013 23:23:21

Dan.J >> Diskutuju v poklidu, to se neboj. Bohužel ale nechápeš, že sice máš právo na dvůj názor, ale pokud je desítkami let neco vyzkoušené a praví to něco jiého, než je tvůj názor, je třeba tě na to upozornit. Je třeba podotknout, že v některých případech je správný názor jen jeden. Vlastní názor je potřebná věc, to zajisté. Ovšem, je-li mylný asi by to chtělo se nad ním zamyslet :-)))

Vše co jsem tu napsal, jsem napsal, protože mám za to, že by názory typu "tvrdá kukuřice zabíjí kapry" mohly uvést v omyl spoustu lidí a zbytečně jim "nadělat v hlavě bordel". NIc víc v tom nehledej. Protože osobně je mi úplně jedno kdo čím krmí, dokud tam nezačně ve velkém prát tvrdý hrách.

Dan.J - Profil | Čt 4.7.2013 13:53:42

Rosta >> No snad poznáte bojku kupovanou a doma dělanou ne?Pokud jí utopím tak jí nemám problém najít,tedy pokud mi jde alespoń trochu plavání.Ano pokud se nepoužívá bojka dá se nachytat ale dle mého názoru s bojkou dáleko víc a krmím na jednom místě a né celoplošně,přeci jenom to krmení není zadarmo.Neodpověděl jste mi na druhý dotaz,chlast a neskutečnej bordel od rádoby rybářů.Jak sem psal níže,voda je to krásná.Ryby zdravé a kapitální,jen si nedokážu představit, že bych tam vzal syna na týden a on by se mně zeptal proč mi jsme potichu a chováme se tak jak se má a oni tam jsou ožralý rybáři, kteří ostatním značně znepříjemňují rybolov a relax.Co jsem tu napsal,neberte to prosím ve zlém.Tuto diskuzi jsem obnovil z jednoho prostého důvodu a ten je, že nejsem sám co jim zákaz používání tyčovek vadí a tak sem si myslel že by nebylo naškodu znát názory rybářů kteří k vám jezdí.

P1SK0T - Profil | Čt 4.7.2013 13:15:43

De to i bez bojek!!!

Shawt - Profil | St 3.7.2013 20:33:53

Jervys - >> ahoj,nevim jestli se tam zavazi,ale pokud jde jen o odhoz, jednoduse,jestli umis diky olovu poznat dno,tak to prohazes,pak na protejsim brehu urcis bod,jakym smerem nahazovat..a pak podle toho zaklipovaneho vlasce odmeris pruty na chytani,kde si na silon udelas znacku,at vis,jak daleko to mas...takhle to delam ja :)

Dan.J - Profil | St 3.7.2013 1:44:47

Popis otazky: Zajimalo by mně jaké máte na Dešné letošní úlovky a jak jste spokojeni s chováním jak okolních rybářů tak i správců.Byl jsem si tam zachytal vloni,úlovky parádní ale na protějším břehu chytal rádoby rybář v hasičské kombinéze a světe div se krmil nevařenou kukuřicí,po mém upozornění na tohoto rybáře správci mi bylo řečeno že se na to podívá,druhý den se to opakovalo.Letos a to před nedávnem jsem tam strávil parádních šest dní,jakoby bych té pohody asi mněl přiliš,před koncem se na špici takvané Sahaře usadila partička řvounů.Dalo se to přetrpět ale to co následovalo byl děs,zajeli tři do zátoky na loďce a chytali a popíjeli z ní.Doprovázeni hlasitým hlaholem vše vyplašili a jakoby toho bylo málo,jeden z nich řádně zmožen se odpichoval ode dna prutem.Chtěl bych tímto apelovat na členy svazu Dešné kteří mají tuto vodu v pronájmu aby více dohlíželi na dodržování vámi daného řádu.Mně osobně dost vadí, že zde není povolená bojka,jak mi bylo řečeno že toto opatření je z důvodu že ostatní je tam nechávají a to hlavně dělané a podobně.Je mi jasné že je to pak pro rybu nebezpečné, ale proč nepovolí třeba bojky komerční,pochybuju že jí tam někdo nechá.Chtělo by to celkově dohlížet na dodržování nařízení a pokud bude někdo porušovat řád nebo dělat bordel,sebrat zálohu a okamžitě ho vypoklonkovat z této vody.Ano je pravda že se sem pravděpodobně nevrátí ale budou tam jezdit ostatní (slušní) kteří se umějí chovat.Mně se tam osobně mooc líbilo,jen škoda té bojky a hlavně těch ožralů na loďce!Jak sem psal,voda je to krásná a parádně jsem si zachytal.Loděk dostatek a správci příjemní a ochotní,jen by to vážně chtělo zapracovat na dodržování řádu.

Anfi - Profil | Po 25.6.2012 13:07:49

Jervys - >> vyřešil jsem tento problém a to sice na jiném revíru takto. Na konec vlasce jsem navlékl nejdříve průběžně 100g olůvko, které pak spustíš na požadované např. krmné místo a potom uvázal splávek ( kačenu ), kerá pak slouží jako bójka. Po zavezení nebo nahození jsem odměřil o odstříhl požadovanou délku ke břehu při plovoucí " bójce ". Následně zatáhneš za vlas ke břehu a tím se bójka potopí pod vodu a sjede k olovu na dno, přidáš zadní olovo aby vlas byl položen celý na dně a uvážeš např. ke kamenu. Pak už jenom když potřebuješ povolíš vlas a bójka je zas na světě. Po zakrmení nebo zavezení prutu to zas stáhneš a uklidíš z očí ostatních. Na úplném konci to celé stáhneš ke břehu, uklidíš na příště a jedeš domů. Ať se ti daří.