Boilie od Krmiva Hulín - zkušenosti, tipy...

cau kluci,kdo me zna,vi,ze chytam na svoje koule,takze rozhodne nejde o zadnou reklamu, koule si delam sam a chytam na ne s ruznymi uspechy,ale letos se chci venovat vice vodam v okoli a tam chci pravidelne a dost krmit, vzhledem k praci nemam sanci tolik kilo kouli navalet co planuji zkrmit, proto se poohlizim po levnejsi variante kouli,ktere nebudou pouze navonenou hotovkou rybe nic nedavajici, pri hledani a premysleni jsem narazil na koule z Hulina,bohuzel jsem nenasel zadne reakce na jejich hotove koule,proto jsem zalozil tuto otazku, popr. i tip na nejake jine levnejsi koule na dlouhodobe krmeni a chytani....diky za kazdou rozumnou reakci
Autor diskuse: carpson - Profil , 2.5.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

Fishky - Profil | Čt 3.5.2012 10:48:26

Sethy >> ušetřit na úkor kvality není dobrá úspora, to se ten lov nakonec prodraží. Stačí do toho procesu kolem koulí malinko vidět a už musí být jasné, kde vznikne "úspora". Když si necháš narolovat koule u někoho, dáš cca 25,- / kg jen za narolování, pokud to děláš sám, musíš investovat do mašin, růčo se to dělat nedá (ve velkém určitě ne). takže když koule stojí kolem 100,- / kg, tak samotné "suroviny" vyjdou na cca 75,- no a hned druhá věta v popisu koulí co jsem od nich náhodně otevřel: "Pojivem jsou čerstvá vejce!" ajajajáááj, víš co stojí čerstvá vejce? to ani od těch 75kč /kg nechci odpočítat těch 10 vajec na kilo. No ale i to by se dalo pochopit... ale co se nedá pochopit je, že na konci textíku píší, že koule vydrží 7 hodin... ??? takže to stát na vejcích nemůže, to by se to za 7 hodin nerozpadlo a za druháka boilies není peleta, boilies používám rád, protože mám tu jistotu, že když to tam hodím, tak to tam půl dne či den vydrží jak nic a nemusím to přehazovat či převážet a ne abych to hlídal, zda už se to teda rozpadlo či ne? žádné boilies se nerozpadá, natož boilies postavené na vejcích, boilies nasaje vodu, změkne a tím se malinko často zvětší a je takové jakoby "gumovité", ale aby se za 7 hodin rozpadlo, tak to je hloupost.

Lukynn - Profil | Ne 15.6.2014 19:55:51

5 dní, SVAZOVÁ VODA, spousta dřiny a obrovská radost! Kriil a oliheň je opravdu neskutečná zbraň!
P.S. Svatý Petře, díky!

don Ferrari - Profil | Út 30.4.2013 19:12:48

Včera válené 16 mm Calypso s přidáním 10 ml RPSS oil a opět nepraskají :-)

Staroch - Profil | So 5.5.2012 17:44:27

Počátkem 80 let minulého století jsme s kolegy mimo jiné, chytali na krmnou směs pro nejmenší selata označenou ČOS1 a vytlačovali jsme z ním přes 20ml stříkačku válečky a napichovali na háčky. Chytalo to výborně, ale řešili jsme jak to udělat abychom nemuseli tak často přehazovat.

Jelikož jsme se dočetli, že v UK se chytá na nějaké kuliky (tenkrát nám neznámý výraz BOILIE), které vydrží dlouho u háčku, a to pro nás nepochopitelných mnoho hodin, zkusili jsme do ČOS přidat vejce a uvařit kuličky ve vodě.
A ejhle naše první bobule, a jak fungovaly!!!
Cena minimální, funkčnost výborná.
Nevidím důvod proč by levné koule nemohly fungovat i dnes.

To tvrdím proto, že jsem prošel i obdobím koulení ze směsí od tzv. renomovaných firem, ale také koulením vlastních směsí a také chytáním na hotovky, když nebyl čas na výpravu uválet dostatečné množství.
Nikdy jsem nepozoroval výrazné rozdíly.(Holt někdy to nebere a jindy ano).

Myslím, že to co pod háčkem není rozhodující, (zcela rozhodující jsou jiné faktory, jako výběr místa, aktivita ryb, roční odobí a pod.), ale nachytat na vlastní směs, přece jen potěší mužské ego.

Pokud budu nakupovat komponenty po tunách, tak jako prvovýrobce boilí se dostanu na prodejní cenu do 150,-Kč i se svou marží. Pravda je že pokud to budu prodávat přes dealery do maloobchodu tak se cena automaticky vyhoupne o 30-40% marže delalera 20% doprava, 40-50% maloobchod.

roxtidy - Profil | So 5.5.2012 13:20:12

chlapi, nejak mi nejdou na rozum ty ceny 500kc za kilo kulicek apod. Nekdo to tu dokonce i obhajuje. Duvodem takto vysokych cen ma byt DPH, placeni dealera, testeru, reklama atd atd. Pokud by to tak bylo, tak jak je mozny ze stejna firma, ktera dela kulicky za 500kc dela i kulicky za 180kc? V tech levnejsich preci musi byt taky zapocitany ty same naklady jako u tech podstatne drazsich - preci je jedno jestli skladuju, dealuju, reklamuju kulicky za stovku nebo pet stovek. S energiemi, platy zamestnancu je to zrovna tak. Z toho mi vyhazi, ze cenovy rozdil by mel vznikat pouzitim jinych surovin pri vyrobe.
Nebo se pletu a prodej boilie za tech 180 je prodelecny???
Vezmu-li tedy v potaz ceny, za jake taky velkovyrobce suroviny porizuje, tak by musela byt v kazde takove kulicce z kila za 5 stovek ukryta mala hrudka zlata :-))))

don Ferrari - Profil | St 21.8.2013 13:57:19

Boilies připraveno z mixů Calypso a Karibik, do kterých bylo přidáno 6 vajec a 100 ml tekutého konzervantu Carp + AK. Boilies 20 mm děláno na páře 8 minut a sušeno 5 dní. Na krmení připravena krmítková směs Standart + drcená řepka + granule pro výkrm kaprů.

Označeno lovné místo a prohozeno několik krmných koulí. Na jeden prut Calypso v boosteru a obalené suchým dipem stejné příchutě, druhý prut to samé s Karibikem. Po prvních třech záběrech bylo rozhodnuto, Calypso 2:1. Další náhozy pouze Calypso. Bohužel však na revíru je v současné době hodně kaprů kolem 30 cm, záběr od velké ryby, nepřišel žádný. Večer jsem na jeden prut použil suchou, neboostrovanou nástrahu a hodil do nekrmeného místa, během 30-ti minut, přišel krásný kapřík 90 cm. Pak jsem tedy začal oba pruty posílat do nekrmených míst s použitím neboostrovaných nástrah a bez použití PVA, prostě pouze jedna 20 mm koule, které jsem ještě více dosušoval na sluníčku.
Od té doby, jsem tahal pouze větší ryby (65 – 90). Jeden den jsem ráno do míst, kde jsem chytal, naházel cca. 20 boilies a následně jsem měl co dělat, během chvíle jsem vytáhl cca. 12 ryb a jednou double. Nejtěžší ryba 15 kg. Všechno pochytáno na Calypso.

antony - Profil | Po 21.5.2012 8:08:27

Lee-Haney >> já to vidím uplně stejně. Nejsem žádný zastánce koulí z Hulína a zatím jsem je ani nezkoušel. Tuto provozovnu jsem ale měl možnost navštívit a každému, kdo tam byl musí být okamžitě jasné, proč je cena tam kde je. Odpadají tady uplně zbytečné náklady na zaměstnance, dealery, prodejce, rozvozce, dovozce a podobné příživníky. Provozovatel díky tomu, že vyrábí krmiva pro hodně druhů zvířat nemusí přes rybářskou sezonu tvořit ziskový polštář (předražovat) pro zimní (mimosezonní) období, kdy jiní výrobci pouze rybářského krmení mají utrum.
hola
antony

delfin1405 - Profil | Pá 18.5.2012 9:38:13

Zdravím rybáři, tuhle diskuzi sem tam čtu, ale ještě jsem nikdy nepřispěl, až teď mi to nedalo a chci se s vámi podělit o svou zkušenost. Každé jaro jezdíme do Itálie na Pád a letos jsme chtěli zkusit silně zakrmit a řešili jsme, jak to udělat za rozumný peníze. Na doporučení kamaráda jsme se podívali na krmiva Hulín, ceny pro nás byly příznivé, protože jsme si na týden chtěli vzít kolem 70kg boiliesu a od jiných značek bysme se dostali za 70kg boiliesu s penězma někam úplně jinam. Koupili jsme si 25kg smetanového boilies (hotovka) a 40kg masové směsi,kterou jsme si kouleli sami. K tomu jsme potřebovali 300 vajíček, ale ty nám sehnal kamarád po koruně. Udělali jsme to na kutru v hospodě, protože takové množství bychom dělali v rukách hodně dlouho. Při masivním krmení (zhruba 10kg boilies denně) jsme nachytali ve dvou lidech 30 kaprů přes 60cm, ryby do 60 nepočítáme. Největšího kapra jsme měli 101cm, 18kg. I přes masivní krmení jsme ryby nikdy neudrželi dlouho na místě, vždy přišly maximálně 2-3 záběry naráz. Zkoušeli jsme i boilies od jiných značek, záběry na to byly taky. Takže vaši diskuzi o tom, jestli to na levné koule jezdí nebo ne, považuji za vyřešenou, na levný koule to jezdí taky a není třeba vydávat hromadu peněz za drahý. Někdo z vás tam napsal, že kapr je vodní prase a sní všechno a já se s ním plně ztotožňuji, protože za nejdůležitější považuji předložit nástrahu rybě tam, kde jezdí. Když jsme to dali vedle, tak záběry nebyly, ať jsme tam dali, co jsme chtěli.Mějte se hezky a diskutujte dál, ať vám to jezdí.

Frahav - Profil | St 11.6.2014 16:21:01

Víkendová domací výroba ze směsí od Hulína, šlo to jako po másle.Nakouleno cca 60 kg

don Ferrari - Profil | Pá 19.4.2013 13:53:56

Včera válená směs Karibik, naprosto famózní prácička s touto směsí.

cheguevara - Profil | St 19.2.2014 21:32:30

Ještě před začátkem letošní sezóny bych se rád pochlubil svými úspěchy v minulém roce a zároveň pochválil suroviny na výrobu boilie od firmy Krmiva hulín. Nemá cenu vypisovat všechny ryby, ale jako hlavní zářezy na pažbě vidím ulovení 40ti kaprů za 3 dny na svazové vodě, loňského roku na jaře. Většina ryb měla přes 75cm a poměrná část dokonce přes 80cm. Oproti kamarádovi, lovící na komerční boilie o hodnotě 450/kg, který chytnul ryby 4, bylo mých 40 opravdu famózní úspěch. No a velice důležitý okamžik nastal až na závěr mého loňského lovení. Těsně před nastoupením na vysokou školu se mi povedl osobní rekord šupináče 97 a 17kg, taktéž na svazové vodě. Všechny rybku byli chycené na domácí boilie složené s již zmiňovaných komponentů. Veliké díky Krmivům za jejich ceny a kvalitu,.

juraambi - Profil | Ne 29.12.2013 11:10:03

Podzimní monstra
Je poslední víkend v říjnu, týden utekl jako voda a už jsem zase na rybách.Tentokrát budeme bojovat jen já a Mára.Protože byly volby a já jsem byl ve volební komisi, tak se k vodě dostávám až v sobotu večer.Ještě, že jsem domluvenej s Márou kterej vzal bivak a já nemusím všechno po tmě stavět.Zbývá nastěhovat všechny věci z auta a nahodit montáže do vody.Kaprům se s náma zatím moc spolupracovat nechce.ale když něco přijde,tak je to krásnej úlovek.Je neděle.První a poslední nedělní úlovek je krásnej šupík 85cm, 12,1kg dumbels calypso.Večer objednáváme pizzu a říkáme si, že k naší spokojenosti už zbývá jen abychom víc nachytali.V pondělní sváteční den už je to o něco lepší.Mám na kontě čtyři krásný kapry-76cm, 10,7kg dumbels smetana, 81cm, 11,2kg dumbels calypso, 88cm, 12,1kg boilies karibik, 81cm, 11,1kg boilies calypso.Márovi se taky nakonec zadařilo měl dvě krásný ryby - 84cm, 9,5kg dumbels calypso a 81cm, 11,5kg boilies mefisto, 72cm, 8,8kg boilies sýr.Super zážitek.Uvidíme co ukáže poslední noc.Do našeho odjezdu mi přicházejí ještě dvě pěkný ryby 81cm, 12,5kg boilies mefisto a 77cm, 9,2kg dumbels smetana .Tyto dvě ryby uzavřely tuto velmi podařenou výpravu.Protože ve středu už musím bohužel do práce, tak začínáme bylit.Má začít pršet, tak začínáme balit už kolem deváté hodiny.Mám všechno sbaleno a odvážím věci domů.Mára taky balí, ale pruty nechává ještě ve vodě kdyby náhodou.Během půl hodinky příjíždím odstěhovat i Máru.Žádnej rozlučkovej kapřík už se bohužel nekonal, ale i tak jsem s touto výpravou velmi spokojenej, protože si mi podařilo dostat před foťák zase pár místních monster. :)


Kapruk - Profil | St 17.4.2013 16:59:41

Krásný lysec zařídil 6.místo pro Krmiva Hulín tým Kapruk v Bugyi Carp Season Cupu 2013. Váha 11,450kg, 87cm. Nástraha kulička Karibic v obalovačce Smetana. Na tak chladné vodě (4-6*C) považujeme za úspěch v mezinárodní konkurenci takovou pozici. Vyzdvihuji boilie Karibic a Smetanu, fakt paráda na to chytat. Rovněž musím pochválit CSL pelety zalité do boosteru Česnek-Játra-Citrus. Těším se na další možnost testování takového krmení.

motocobra - Profil | Ne 31.3.2013 15:49:49

Petr.J >> Jen bych uvedl tvrzejí Petra.J. v jeho příspěvcích na pravou míru. Boilies Calypso na foto jsou, jak sám píšeš z loňska, tudíž musí být opravdu velmi vysušené a se změnou barvy po takové době. Ty tmavé fleky na kuličkách není plíseň, ta by byla na větší ploše, ale jsou to otlaky od varných plechů, když jsou již orezivělé, proto jsou jen na jednom místě - mám je doma taky a dělá mi to totéž. Letos mají ale Calypso již v měkčené ( gumové ) konzistenci a bez otlaků, vývoj výroby jde holt kupředu. A když jsi s kvalitou nebyl tehdy spokojen, měl jsi tam zavolat a věřím, že by jsi se s nimi domluvil bez problémů na výměně, nebo jiné formě řešení!
Dále píšeš, že mají drahé boilies mixy. Jenže srovnáváš např. jejich směs Extra Ryba v základní ceně za 1 kg ( 85,-), s cenami výrobku Suprafishe od Jet Fish, ale už v balení 20 kg, kde je cena 71,50/kg !! Když se však podíváš na jejich 25 kg balení Extra Ryby, tak vychází na 63,-/kg , což je o dost méně, že jo? Navíc je tam více živočišných mouček jak píšou a někdo tu před tebou psal, že se roluje bez problémů a je z ní rybina znát.
Tak mi to od tebe trochu celé připomíná úsloví " Kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde ! :-)

don Ferrari - Profil | Ne 20.1.2013 17:10:24

bibop >> tak testovací koulení je hotovo, šlo to velmi dobře

bart.bm - Profil | So 26.5.2012 12:32:57

JSOB >>
:)))))))))

bart.bm - Profil | Po 21.5.2012 8:03:38

no nevím ale kapr není zas tak inteligentní aby rozeznal složení kde jaké koule či esence a řek si....áááá Hulín to je shitka to nežeruu.......óóóó lala tady je Nikl nebo Krása tak to si dám to je echt bo to je drahé jak cip a ti blbci to kupujou.......kapr je jak prase co má fotr na dvorku,sežere na co přijde to jen lidi co se mu klaní a maj ho za boha vševědoucího mu dávají magické schopnosti.Rybí moučka bude vždy jen rybí moučka a to platí i u ostatních surovinách pro výrobu bobulí atd.Kdysi sem si taky myslel že echt znamená úspěch teď už vím že jsem jen vyhazoval prachy.... ale tím si musí projít každý sám.....

Patrik - Profil | Čt 13.4.2017 13:35:58

na krill a oliheň se mi podařil tento pěknej lysec 20,4 kg

kurell - Profil | St 1.4.2015 22:36:25

MaraM >> pro příště doporučuji toto!Jinak gratulace k rybám

MaraM - Profil | Ne 23.3.2014 20:50:54

Dodávám fotky k článku První víkendovka 2014

juraambi - Profil | Ne 29.12.2013 10:49:37

Podzimní monstra
Je poslední víkend v říjnu, týden utekl jako voda a už jsem zase na rybách.Tentokrát budeme bojovat jen já a Mára.Protože byly volby a já jsem byl ve volební komisi, tak se k vodě dostávám až v sobotu večer.Ještě, že jsem domluvenej s Márou kterej vzal bivak a já nemusím všechno po tmě stavět.Zbývá nastěhovat všechny věci z auta a nahodit montáže do vody.Kaprům se s náma zatím moc spolupracovat nechce.ale když něco přijde,tak je to krásnej úlovek.Je neděle.První a poslední nedělní úlovek je krásnej šupík 85cm, 12,1kg dumbels calypso.Večer objednáváme pizzu a říkáme si, že k naší spokojenosti už zbývá jen abychom víc nachytali.V pondělní sváteční den už je to o něco lepší.Mám na kontě čtyři krásný kapry-76cm, 10,7kg dumbels smetana, 81cm, 11,2kg dumbels calypso, 88cm, 12,1kg boilies karibik, 81cm, 11,1kg boilies calypso.Márovi se taky nakonec zadařilo měl dvě krásný ryby - 84cm, 9,5kg dumbels calypso a 81cm, 11,5kg boilies mefisto, 72cm, 8,8kg boilies sýr.Super zážitek.Uvidíme co ukáže poslední noc.Do našeho odjezdu mi přicházejí ještě dvě pěkný ryby 81cm, 12,5kg boilies mefisto a 77cm, 9,2kg dumbels smetana .Tyto dvě ryby uzavřely tuto velmi podařenou výpravu.Protože ve středu už musím bohužel do práce, tak začínáme bylit.Má začít pršet, tak začínáme balit už kolem deváté hodiny.Mám všechno sbaleno a odvážím věci domů.Mára taky balí, ale pruty nechává ještě ve vodě kdyby náhodou.Během půl hodinky příjíždím odstěhovat i Máru.Žádnej rozlučkovej kapřík už se bohužel nekonal, ale i tak jsem s touto výpravou velmi spokojenej, protože si mi podařilo dostat před foťák zase pár místních monster. :)


don Ferrari - Profil | Čt 19.12.2013 20:00:12

Mefisto

MaraM - Profil | Ne 20.10.2013 18:48:31

Poslední várka fotek.

Frahav - Profil | Ne 25.8.2013 20:04:58

Tak opět týden u vody a spoustu kaprů a krásných amurů.
Nej kapři 2 x 93 cm a 95cm 15kg.Docela dost amurů od 82 do 94cm
Krmeno výrobeným boiliesem s mixu Artemis a Smetana.Obě směsi fungovaly perfektně.

MaraM - Profil | Čt 22.8.2013 9:41:34

Zdarec testovali jsme různé výrobky : boilies (ornela, sýr, Extra na sumce, amur a sladká kukuřice). Testovali jsme také novinku a to dumbels (karibik, calypso, MEFISTO losos s meruňkou). Zkoušeli jsme jak tekuté tak práškové dipy z tekutých dipů sem mile překvapen jak dobře pracují a doporučuji Oliheň s ananasem nebo amur a sladká kukuřice, z práškový dipů jsme zkoušeli karibik, artemis, amur. Prášek na boilies doopravdy zůstane a nesmyje se když to vztáhnete hned z vody a chceteto přehodit.
Krmili jsme: Boiliesem karibik, calypso, amur a sladká kukuřice, ornela, sýr. Partiklem cca. 35kg. A cca. 4kg pelet. Granulemi maso a melasa a amur a skladká kukuřice dohromady 20kg. Granule mají perfektní vnadící účinek a postupně se rozpadají a uvolňují aroma.
Celý týden byla 40C vedra. Ale když jsme nakrmili tak to začalo jezdit.
Kapři reagovali na naše již dříve testované boilies calypso a karibik. Na nové dumbels bylo mnoho pěkných ryb a začali jsme to kombinovat s boiliesem a to rybám doopravdy chutná. Večer jsem zkusil na jeden prut boilies na sumce a toto boilies je u mně TOP! Jak na kapry tak na sumce. Kapři reagovali na toto bolies velmi dobře a v dipu Oliheň s ananasem je bezkonkurenční. Na nové sýrové boilies v dipu jahoda s broskví jsme měli dost záběrů. Boilies ornela je dobré boilies a chytáme na něj už dlouho a nemohu si stěžovat.
Dohromady jsme za 7dní udělali cca. 50 záběrů od ryb do 65cm a 10 záběrů od ryb nad 70cm.
A PAMATUJTE : LEVNÉ NEZNAMENÁ ŠPATNÉ !!!

sanov - Profil | Po 8.7.2013 16:18:36

prihodim tady ulovek od kolegy z naseho tydenniho lovu na svazovce 87cm-15.60kg na jatru z hulina

Bukay - Profil | Ne 19.5.2013 19:46:35

Tak jsem rozdělal balíček koulí příchuti Barbarosa a musím uznat, že je o ně nebývalý zájem. Ono na každém revíru ty ryby jdou po něčem jiném. Takže když si koupíte to samé, nebude to fungovat třebas na vašem oblíbeném rybníčku a bude třeba sáhnout i po něčem jiném. Ale s touto příchutí jsem vytáhl od "pětatřicátníka" po nádhernou 70tku, která je také na fotce. Takže za mě jednoznačně SPOKOJENOST. Co dojedu balíček, hned zase prubnu další příchutě.

don Ferrari - Profil | St 1.5.2013 22:06:26

Čerstvá várka na závody, před napařením, krmné 20 mm Calypso + RPSS oil

Zindys - Profil | Čt 28.2.2013 19:20:15

No v sobotu přes závěje jsme do Hulína pro objednávku taky dorazili... Výsledek... :o)) PS: je to pro víc lidí - já jen, aby jsme nevypadali jak magoři :o)))

Bobajz - Profil | Ne 6.1.2013 17:45:40

molca >> Dle tvé rady jsem dodatečně ke své objednávce zaslal do Hulína prosbu na ono čerstvé boilie.K mému údivu mi o víkendu,mimo pracovní dobu došel tento mail,cituji:

Dobrý den,



nemáme na skladě boilies déle než 3 měsíce, pak jej vyřazujeme do kategorie "Směs krmné boilies" a prodáváme za výrazně nižší cenu! Což nikdo z výrobců ani obchodníků nedělá a prodává se boilies i rok staré.

Vám ale asi jde spíš o měkkost boilies, aby nebylo příliš tvrdé, že? Vzhledem k tomu že jako jedni z mála používáme na každý druh boilies úplně jinou směs surovin, chová se pak také každý druh boilies jinak. Některé suroviny drží déle vodu a boilies jsou pak i déle měkčí, např. Calypso, Ornela, a jiné vysychají velmi rychle, např. boilies Amur, Játrové, Cherry, aj.

Protože nepoužíváme totální konzervanty, které ovlivňují atraktivitu pro ryby, ale přírodní stabilizační látky, snažíme se obsah vody spíš snížit, aby nebyl problém s plísní! Naše mokré boilies pak doporučuji uchovávat v chladu, max. do 8 °C ( chladnička).

Pokud vaše zboží nebylo v pátek odesláno, a máme skladem druhy, které žádáte nyní čerstvě udělané, pošlu vám je, ale skladujte v chladu!

--
S pozdravem Petrův Zdar

ing.Roman Küršner
Krmiva Hulín, Kostelní 988., areál Fy. Unitex
okr. Kroměříž
www.krmivahulin.cz
Tato reakce je pro mne jasnou známkou zájmu o svého zákazníka,byť se nejedná o tisícovou zakázku.Takový přístup musím prostě ocenit a dát jasně za 1*.

sanov - Profil | Út 23.10.2012 18:35:22

s kolegou jsme se vydali na nekolik dni na reku na kapry,behem 4 noci jsme dostali na breh 11kapru v delkach 75,78,80,81,82,86,86,87,90,91,92 + nejake parmy a cejny,pak nas zradila voda,prevazne se chytalo na masovou smes "striklou tekutou jatrou,kolega z kraje nasadil i boilies od solaru,bohuzel ne,ze by byl spatny,ale neslo to na neho,tak byl pouzit aspon na zakrm,s hulinem zatim velika spokojenost,letos byl pozit nekolik krat,ne vzdy to byly velke ryby,ale zabery jsou pravidelne jak od malych tak od vetsich kapru, "nesite do me ohledne te krve,zvetsiny byla to moje krev,holt nekdy to nevyjde jak z magazinu"

don Ferrari - Profil | Ne 30.9.2012 19:51:05

double, řádkáč a spousta dalších kaprů na Extra ryba máčená v kořeněném lososu.

LukasHejc - Profil | Čt 12.7.2012 11:02:25

O víkendu jsem se s kolegou z H-Teamu vydali na 24.hodinovou výpravičku vyzkoušet boilies Calypso. Je to k neuvěření, ale i za tak krátkou dobu se nám podařilo úspěšně zdolat 23 kapříků o průměrné váze 6 kg. Ten nějvětší co Calypsu podlehl měřil 85 cm a 9 kg. Všechny ryby uloveny na boilies Calypso obalované v obalovacím dipu stejné příchuti. Ryby vráceny vodě :-)

007vojtisek - Profil | Ne 27.5.2012 8:23:35

Ahoj rád bych přišel s pár řádky do diskuze o boilies kluků Krmiva Hulín.Vzhledem k tomu,že na boilies a pelety chytám již pěknou řádku let a nejsem zastánce předražených koulí,chytal a krmil jsem pár let na pelety Dana Feed,a kombinoval jsem je s menším množstvím boilies.Dana Feedky asi většina z Vás dobře znala,píšu znala,protože bohužel už neexistujouObjevila se sice velká řada více či méně úspěšných napodobenin za poměrně stejnou cenu ale už to nebylo ono,nemluvím o dražších peletách,které nebyly pro moji kapsu přijatelné.Takže jsem pátral po boilies které by bylo za dobrou cenu a nebylo by jen směsí šrotu a voňavých esencí,jak levnější šunty bývají,ale to je téma jiné diskuze.
Takže k věci,V pátek 18.5.2012 jsem se vydal do Hulína,přijel jsem na domluvenou schůzku s panem ing Kušnerem a jeho vedoucím vývoje a výroby Zdenkem,mrkl jsem se do výrobny,do skladu a musím říct,byl jsem velice mile překvapen vstřícností a přístupem obou pánů.Nakoupil jsem 20 kg krmných halibut pelet bez dírky,40kg boilies,20 kg Calypso s kořením a 20 kg Rybí boilies extra,k tomu kjsem dostal asi 5 -8kg vzorků na testování boilies Barbarosa,Smetanové,Amur,Halibut Cherry které mě taky docela zaujalo a takto vybaven jsem odjel domů.Hned v pátek jsem začal krmit na předem vybraném místě.Krmil jsem tři dny dvakrát denně dávkou 3kg boilies,3 kg krmných halibut pelet a 10 kily partiklu,složeného s vařené kukuřice a pšenice.Po třech dnech jsem vyrazil v úterý na ně.K vodě jsem dorazil asi v 11 h.Bylo polojasno a foukal silný severovýchodní vítr,kterého jsme se nezbavili,ani následující dny.K mému překvapení přišel první záběr docela brzo asi o půl jedné a dostal jsem kapříka 56 cm,dálší záběry přicházely celkem pravidelně a do 17 h jsem chytil 8 kaprů od 55-62cm v bojovné kondici a spokojen jsem odešel od vody a těšil se na dálší den.Ve středu jsme k vodě jeli i s kamarádem Jožkou,opět jsme bodovali a chytli 12 pěkných ryb,ve čtvrtek se to opakovalo,jen jsem měl problémy s montáží a vyřízly se mi dvě slušné ryby,na které jsem čekal ....,v pátek jsem jel jen na dvě hodinky se synem Vojtou,který je také zapálený rybář,už od 6ti let a mě se vůbec nedařilo,pár záběrů jsem nesekl vůbec i přes to že byl swingr přibitý k prutu a rolnička se točila jak o závod,Vojtík dostak 4 kapry,samozřejmě šli všichni zpět do vody.Ryby braly i na Calypso i na rybu a zkoušeli jsme i boilies amur kukuřici.Nastala sobota a tentokrát jsme jeli ve dvě a byli rozhodlí,že vydržíme až do večera.Já jsem hned ve 14zh vyřízl na boilies sladká kukuřice většího amura,Vojta na ně dostal amura 70 cm,kterého jsme vzali,protože ženuška měla chuť na rybu.Dálší záběr jsem měl zase na sladkou kouli a ryby šla po chvíli na hladinu,táhla přímo do stromů,vázek,které se tady po povodni hojně vyskytujou,prut byl ohlý jak luk ,tak jsem kousek před stromem zabral a ryba byla zas v prd....,když se daří,tak se daří,že:-).o půl páté jsem měl záběr na Calypso a konečně tam byl.po 15 minutovém boji jsem zdolal nádherného lysáka 83 cm,odhaduju kolem 15kg,hned v pondělí letím do rybařiny koupit váhu.Ryba po nafocení byla vrácena sv.Petrov.Dál se velice nic nedělo,jen dva 54 a 55cm šupináči.Dál už budu krmit jen halibutkama a boiliesem abych selektoval větší ryby,fotky tu budu pravidelně přidávat.
Závěrem bych chtěl říct,že se mi boilies velice osvědčil a všem vřele doporučuju Krmiva Hulín vyzkoušet,protože za ty prachy v této kvalitě asi nic pořádného nekoupíte.

Petr.J - Profil | Čt 3.5.2012 22:45:18

Koukám, že mnozí nemohou rozdýchat to, že koule z hulína fungují a stojí zlomek ceny. Já neměl koule, ale suroviny a tekuté potravy, něco jsem z toho upatlal a chytalo to velice dobře, dokonce lépe, než koule od známých výrobců. Jinak zabývají se i výrobou krmení pro intenzivní odchovy ryb a tak asi ví co dělají. Pro někoho prostě když to není napsáno anglicky a nepíše se o nějakých záhadných přísadách, tak to ztrácí atraktivitu, naštěstí ryby na to koukají jinak. Musíme se smířit s tím, že kdo nemá krásné katalogy a ceny nad 300 Kč/kg tak není ten správný.

Fishky - Profil | Čt 3.5.2012 17:36:09

Vím, že levné věci tu budou mít vždy své zastánce, hlavně v dnešní době, kdy má vskutku každý druhý hluboko do kapsy, nejsem na tom jinak, ale když chci chytat, tak to prostě za tu cenu nejde udělat - důležité je to slovo "nejde". Nehledě na to, že to není firma specializující se na výrobu krmení pro ryby, ale vedle krmení pro prasata či andulky asi někoho napadlo umíchat na koleni i něco pro kapry. OK, proti gustu žádný dišputát, otázka byla na kvalitu a na to jsem reagoval. Pokud by bylo možné vyrábět kvalitní koule za malej peníz, tak by ceny vyhlášených výrobců nebyly kde jsou - ale tlačila by je mizerná poptávka dolů, no a to netlačí. Jsou koule za 500,- no a pak jsou ty levný. Nikdo nezaručí, že koule za pětičento nachytají vždy a všude, ale jsou to vesměs koule od vyhlášených firem, za kterými je i výsledek - a o důvěru, o tu jde u nástrahy primárně. Já bych to pod háček nedal, ale věřím, že kupce si to najde, tak jako třeba akce 1+1 zdarma, jeden tábor bude do krve obhajovat, že jde o kvalitní zboží, kdežto jiní si uvědomí, kde je ta "úspora"... nic víc v tom není.

valtris23 - Profil | Po 16.10.2017 20:47:47

První šoulení v životě Boilies Mefisto

antony - Profil | Ne 5.2.2017 8:15:31

meďo1 >> rybí maso (plus mínus 3/4 kila je ze 3 karasů) zbavíš kůže a větších kostí (páteř a žebra), to pomeleš na mlýnku s kouskem uzeného špeku a jednou cibulkou a trochou česneku (odhadem...) přidáš sůl, pepř, majoránku a vajíčko. Obalíš v trojobalu, nebo jenom v hladké mouce - je to rychlejší - a k tomu si nachystáš chleba, okurek, nebo bramborovou kaši a studené pivo. Pokud nemáš karasy, chleba, nebo brambory, vystačíš si i s tím pivem.

Skacel2 - Profil | So 10.1.2015 10:37:22

taky už mi došla zásilka

mina - Profil | Pá 9.1.2015 14:52:22

Zdar dneska dosel balik jeste jeden je na ceste. Za ty penize parada.

Lukynn - Profil | St 3.9.2014 18:58:01

Ani ne na půl dne jsem vyrazil za klukama provětrat hůlky na malej rybníček. Nakrmil jsem 3kg Mefista, k tomu jsem hodil 20mm kuličku samé příchutě, položil do vydliček a do záběru nevytahoval. Po 4 hodinách čekání razantní záběr a na konci montáže vysel tenhle nádhernej 11kg řádkáč :-)

Lukynn - Profil | So 30.8.2014 20:59:05

Tak se mi podařilo opět za velmi krátkou dobu chytit další 2 krasavce :-) Krmeno granulemi, peletami a koulema. Vítěznou se stala 18mm kulička Calypsa s malinkou plovkou Banán. U vody jsme seděli necelé 2 dny. Díky rozbitému příposlechu jsem byl nucen spát u udic a můžu říct, že v noci už je kosa slušná :-)

Lukynn - Profil | Ne 3.8.2014 11:48:33

Návštěva rybníčku skončila úspěšně. Opět se mi předvedla kolosální síla Calypsa :-)
Krmeno 2kg Method mixu Calypso + 1kg boilies Calypso :-) A stačilo to...někdy méně je více :-)

don Ferrari - Profil | So 24.5.2014 21:10:39

Směs Krill&Squid opět famózní práce s touto směsí.

Lukynn - Profil | Čt 8.5.2014 12:04:37

Další zářez Krilla :-)
Parťákovi se povedl další pěkný kousek :-) Omlouvám se za kvalitu fotky, foceno mobilem...
Vnazeno pouze partiklovýma peletama. Úspěšný se stal 18mm Krill a Oliheň s plovoucí kukuřicí :-)

Lukynn - Profil | Po 14.4.2014 14:36:13

...

MaraM - Profil | Ne 13.4.2014 20:14:26

JARNÍ KAPŘI

Konečně je před náma další výprava.Tentokrát budeme bojovat ve třech-já, Mára a jeho táta Jirka.Domlouváme se, že zkusíme po delší době jiné místo než na hrázi, tak půjdeme na druhou stranu do rohu.V pátek jsem pracovně v Jihlavě, tak k vodě přijíždím až po šesté hodině.Kluci mi jdou pomoct nosit věci a sdělují mi, že už měli dokonce nějaké menší kapry na uvítanou.Jako obvykle nejdříve musím mít pruty ve vodě, nakrmeno a pak je na řadě až stavění bivaku.Přechodné bydlení je postaveno, tak se můžeme konečně pořádně přivítat, probíhá večerní carp talk, grilujeme a jsme šťastní, že jsme zase spolu u vody.První velká ryba přichází na Markovy pruty těstě po setmění.Mára svádí s kaprem krásnej souboj, ale nakonec vyhrává kapr.Moc nás to mrzí, protože to byla opravdu krásná ryba, ale co se dá dělat.Já dostávám záběry asi o hodinu později.Kapři předvádí neskutečné souboje, to už jsem dlouho nezažil v takto poměrně ještě chladné vodě.První kapr přišel na karibik 24mm, ke břehu šel poměrně lehce, ale u břehu to byl souboj na víc jak 30min.Během mého zdolávání má Mára taky záběr, ještě než jsem vytáhl svou rybu z vody, tak Mára už má toho svého na břehu.Jeho kapr zabral na příchuť Calypso.Aby to nebylo tak jednoduché, tak mezitím co máme dvě ryby přichází na můj prut třetí.Mezi tím co zdolávám další pěknou rybu, tak Jirka fotí Máru s jeho rybou.Já vytahuji na břeh dalšího kapra, tentokrát na Calypso.Krásnej šupík 80cm, 10kg.Jelikož jsem si myslel, že první lysec byl větší, tak ho bez váhání po vyfocení pouštím a jdeme fotit první double letošní sezony.Trošku jsem se zmýlil ve velikosti, ale i tak je lysec 77cm, 9,8kg krásnej.Márův šupík měl 82cm, 10,4kg a tvoří s mým lyscem krásnej double.Asi za hodinu má dva záběry po sobě opět Mára, ale o oba dva kapry bohužel přichází.Dělá nové návazce z jiné šňůrky a dává i jiný typ a velikost háčku, ale ráno opět přichází už od čtvrtou velkou rybu.Pořád přemýšlíme čím to může být, ale na nic nepřicházíme, protože já mám stejnou šňůrku i s háčkem a ryby mi nepadají.Brzy ráno mám další záběr a před foťákem nám pózuje další pěknej kapr 75cm, 9,4kg který zabral opět na Calypso.Jirka má taky pěknou rybu 78cm, 9,4kg na Calypso. Dokrmujeme každý asi půl kg boilie karibik, mefisto Krill oliheň a calypso.Házíme také pár raket řepky.Celé dopoledne se nic podstatného neděje.Odjíždím v poledne k babičce na narozeniny a říkám Márovi aby mi hlásil výsledky na telefon.Asi za dvě hodiny mám telefon, že Mára má dalšího krásného lysce 82cm, 10,6kg který zabral na novinku Krill oliheň.Do mého příjezdu vytahují ještě s tátou Jirkou pár menších ryb a Jirka se fotí s kaprem 67cm, 6,5kg kterému zachutnalo dumbles v dipu s příchutí Játra.Ještě stíhám doma udělat pár pracovních povinností a vracím se k vodě.Na parkovišti za mnou běží Mára a říká mi, že má kapra ve vázce, tak jedeme ještě rychle pro člun.Mezitím má záběr také Jirka který o kapra bohužel přichází.Dostáváme se na člunu až úplně nad kapra který je zamotaný ve větvích stromů.Už ho máme na dosah, ale nedaří se nám ho vyprostit, protože se přeřízl návazec.Nedá se nic dělat, alespoň si můžeme být jistí, že ryba je živá a zdravá.Do večera jsme už bez záběru, tak čekáme jestli přijde nějakej poklad po tmě.Začínají chodit záběry.Já mám během chvíle 4 záběry, na břehu fotíme kapry 79cm, 8,7kg, 72cm, 8kg, 74cm, 7,3kg, 82cm, 9,7kg.Všechny ryby zabraly na boilies Calypso 24mm.Mára má během mých zdolávání také tři záběry, na prutě měl další krásné ryby,ale když se prostě nedaří, tak se nedaří.Je neděle, po probuzení nás vítá krásné slunečné počasí a my víme, že v tomto počasí tady už nezabodujeme.Čekáme než oschnou bivaky a ukončujeme naší druhou víkendovou výpravu.Záběrů jsme udělali poměrně spoustu, bohužel kluci měli tentokrát velkou smůlu a o podstatnou většinu ryb přišli.Ale i tak jsme si tuto výpravu nesmírně užili.Po příjezdu domů a prohlížení fotek jsem zjistil, že jsem jednoho kapra chytil během víkendu dvakrát-sice jsme mu naměřil o 2cm více a 30dkg méně, ale to zase není tak podstatné-nejedeme přece na nějaké rekordy.Kaprům prostě krmiva z Hulína chutnají.

ZA CT KRMIVA HULÍN JIŘÍ AMBROZ, MAREK MELŠA, JIŘÍ MELŠA

bezrybka jiři1962 - Profil | Ne 16.2.2014 15:43:17

Dva roky hotovky,letos budu koulet.Hulín nemá chybu

tucny - Profil | Út 22.10.2013 18:28:24

kapr 18.80kg uloven na calypso 16pruměr obaleno v pastě calypso

MaraM - Profil | Ne 20.10.2013 18:10:13

Zasílám další fotky.

wena - Profil | Pá 20.9.2013 18:47:52

Tak jsem na začátku sezóny prubnul a koupil od každého kilo koulísů a kilo pelet plus těsta a tekutý jatýrka .Jezdím převážně na Labe a tam vůbec nic jen občas nějaký cejník a to jen na Calypso. Před týdnem jsme byli na soukromce celý týden a musím říct že calypso přechytalo věhlasné světové značky. Je pravda že jsem měl jen už pár zapomenutých kuliček nejvíce jezdily játra a calypso dokonce přineslo největší rybu výpravy lysce 89cm 16 kg .

Pitris - Profil | Út 11.6.2013 19:28:34

Jak jsem psal o tom rolování Calypsa, tak tady je výsledek :-) Nic nepopraskalo, nic se nerozvařilo, i v tomhle hnusnym počasí se to relativně v pohodě sušilo, druhé koule co jsme dělali chytaly plíseň, Calypso v pohodě. Jeden snímek je s koulí rozřízlou, jeden s koulí rozlomenou.

don Ferrari - Profil | Ne 28.4.2013 20:39:49

v pátek rolované 20 mm Karibik a nic nepraská :-)

johnype - Profil | Ne 10.3.2013 19:02:57

Válel jsem 30kg tk jsem si těsto připravil vecěr a ráno zacal koulet. Dal jsem 6vajec na kilo víc nemá smysl jelikož těsto hodne lepí, 60 ml tekuté složky a 50ml oleje dorědil vodou na požadovanou konzistenci + další atraktory jako rr atd.Měkčí byly a vyplavou hodně rychle ale po usušení jsou ok.
foto po uvaření

bibop - Profil | St 27.2.2013 23:36:55

Nákup hotov jdeme na to !!!!!

pi3kot - Profil | Ne 27.1.2013 17:30:05

Ptačí zob s lososem, přidal jsem CSL, melasu,robin red a aroma

don Ferrari - Profil | Pá 18.1.2013 18:06:26

Tak dnes dorazila zásilka z Hulína, letos to bude o testování směsí, Calypso mix naprostá spokojenost, hrubost dokonalá a vůně famózní, k tomu tekutá složka s aroma mixu koření. O víkendu něco nakoulím :-)

TIF - Profil | Út 20.11.2012 18:41:05

Pár hodin u vody,a povedlo se. 89cm 14kg, chycen na peletku 16mm,příchuť smetana vanilka,krmeno boilím stejné příchutě.Velmi dobře fungují ve studené vodě.Hulín chytá!!!

Lukynn - Profil | Ne 7.10.2012 18:44:08

Smetana jede...hlavně teď na podzim ;-)

JSOB - Profil | Po 21.5.2012 19:32:19

Tak taky teda prispeju. :-) Delam si koule sam a letos v zime jsem nakoupil dve smesi z Hulina jelikoz cene se nedalo odolat. Pouzil jsem cca 50-65% procent pro kazdou smes a trochu to dotunil. Zachytali jsme si na to moc dobre a jen skoda ze se nam posledni dva dny ochladilo. Zacli jsme v patek a prvni zaber od vetsi ryby na tohle boilie by v sobotu vecer. V nedeli a v pondeli uz skoro nechtely ty ryby nic jineho. Jak jsem psal pak se ochladilo a bylo to spatne . Nejvetsi ryba na brehu mela 10.3kg. Jednu jsme bohuzel pred vyriznutim ani neotocili a tri velke skoncily ve vazce.
Co z toho plyne? Nic. :-) Jen jsem jim zacal verit a dam jim sanci kdykoliv.
Mimochodem cena 1kg vysla komplet cca 60-70kc. Pro rypaly... vajicka jsme sehnali za 1.50kc.

Petr.J - Profil | Po 21.5.2012 8:12:52

Já byl loni na Labi, bralo to tak průměrně. Na jednom prutu jsem měl stále kouli top restart od LK podlehl jsem reklamě a 250 g jsem koupil za hroznou cenu, a na druhém jsem střídal koule od mainline a koulema co jsem si udělal ze surovin z Hulína. Výsledek byl takový, že na ten zázrak od Krási ani ťuk na mainline pouze tloušti a na silážovku z Hulína kapr 15 Kg + všichni ostatní. 1 kg z Hulína mě vyšel asi na 55 kč komplet, mainline stál pytlík 450 a ten zázrak od Krási 250 g okolo 300. Tak nějak nevím co je lepší, machrovat s tím, že mám to nejlepší co se dá koupit a čumět a nebo stydlivě chytat na levnou značku bez honosných fotek a těžké reklamy.

Lee-Haney - Profil | Ne 20.5.2012 23:08:58

Petr.J >> Někteří lidé prostě nedokáží unést že levné boilie může chytat.Řekl bych že spousta lidí ví že to hlavní je místo, čas a štěstí ,jenomže to nabourává ego lidem co kupují koule od známých značek a kilo třeba za pětibábu.To je ten zásadní problém.Pak přijde firma co má název který těmto mistrům přijde směšný a už je třeba kritizovat něco co ani nevyzkoušeli.Je to levné tak je to zákonitě špatné.
Tito lidé musí mít však hodně smutný život že musí řešit tenhle konkurenční boj a nedá jim to.:)

c.13 - Profil | Pá 18.5.2012 14:36:25

delfin1405 >> Tak ten bude mít 94 cm a 16,40 kg tak za pět let :-)))

Mates PB - Profil | Pá 18.5.2012 9:45:04

delfin1405 >> Ty jo, ty máš ruce jak Glum. Myslím takový veliký.

-David- - Profil | Čt 3.5.2012 20:24:48

Víte ony ty ceny jsou opravdu jinde, když to berete ve velkém ( vlastní zkušenost ) a tvrdit , že levnější boilie je šmejd je opravdu hloupost . Jen někdo se spokojí s výdělkem 50% jiný zase se 100% no a pak jsou tady lidi a firmy , které si naráží 300 i více % . Já beru zboží z Dánska ,Anglie,Holandska a Německa ,takže vím kolik co stojí a když vidím 500g např. rybí moučky za 90kč přijde mi to tak trochu vtipné :-) .Druhou otázkou je zdali tomu kluci z Hulína opravdu rozumí nebo jen plácájí páté přes deváté, ale to ví jen oni. Ať vám to jezdí pánové .

PYTLAKS - Profil | Čt 3.5.2012 19:05:40

Fishky >> čau,neber v potaz to,že vejce jde sehnat 1kus za 1kč ve slepičárně a když je to křapka tak za polovinu,neznám bojlí od krmiva hulín,ale bojlí začli vyrábět jako doplněk sortimentu,možná se pletu,ale možná vyráběli dřív jiné krmiva pro jiná zvířata-jen spekulace,ale při jejich odběrech se dá vyrobit kvalitní bojlí za 100kč nebo za kolik to prodávají,nevím ani jsem se na to nedíval,myslím si že jde vyrobit u firmy zabývající se výrobou krmiv kvalitní levné bojlí,protože nevyrábějí jen bojlí,ale i krmiva pro různé druhy zvířat kde je asi daleko větší odbyt než jen v rybářství,tak náklady na provoz budou daleko menší nebo zanedbatelné a spousta renomovaných firem už dávno nemá žádné testéry,je to jen ta reklama o které se tady pořád dohadujete,ono totiž nikdy není jisté na co ten testér tu rybu chytil,jen se stačí zmínit na co a od jaké firmy,nepostřehl jsem nějaké masírovací články od firmy hulín v médiích jako od firem sp.jt.lk.nk.ku.a já nevím kolik jich je pokud je tomu jinak mile rád se nechám zasvětit-jinak nikdy jsem z krmiv nic nekoupil a ani nic nedostal,ale asi nějaké jejic komponenty na zkoušku koupím a nemyslím si to,že co je levné musí být šmejd,ikdyž to nemá nálepku made in u.k.nejsem na mrku dlouho a o krmivech hulín jsem se dozvěděl až tady

Roman Kapor - Profil | Út 26.5.2020 22:48:36

Zdravým všetkých zo Slovenska. Ja som skúsil tieto boilies kúpiť prvý krát a aj prvky krát som na ne chytal. Poradil mi ich kolega ktorí si od nich kúpil produkty a vyrobil si vlastné boilies. Ja som si zakúpil hotové boilies na výstave v Trenčíne. Cez internet som si dokúpil ešte ďalšie boilies a a dáke drobnosti. Tak som ich teda vyskúšal a hádajte. Bol som na rybách 3 dní a predkrmil som si 2 dni, u nás na zväzovej vode. Aktivita rýb nebola najlepšia ale podaril sa mi krásny 15,1 kg kapor.

valtris23 - Profil | Po 29.1.2018 13:31:02

opět z mixu Mefisto 20mm+pop up 12mm švestka česnek 75cm-8kg na konec ledna super

valtris23 - Profil | Po 4.12.2017 19:45:31

Mefisto minulý víkend

Patrik - Profil | St 4.10.2017 15:04:39

Poslední dobou mi dobře funguje boilie Halibut cherry, můžu doporučit

Patrik - Profil | Čt 27.4.2017 13:18:43

Novinka ledová oliheň šlape taky pěkně, 19,7 kg

Kapruk - Profil | Po 28.9.2015 17:58:04

Kuličky došly,tak na živou rybku :-) 122cm, 14,20kg

Macros - Profil | So 14.3.2015 15:53:36

Nevím chytal jsem na calypso koupené letos v té lednové akci a i když koule je vizuelně měkčí tak v pohodě víc jak 6 hodin a ještě ořezaná na 14 -15 z 18 .Takže za mě dobrý a ta cena .Zatím jdou nasádáci uvidím až se oteplí voda

F0XL - Profil | St 11.3.2015 9:10:48

Lukynn >> Už to opravdu nemůžu vydržet, to co tady předvádíš jsou nejen bláboly, ale čisté lži. Výdrž a kvalita tědlech koulí je jedna z nejhorších co jsem kdy měl v ruce. Loňské jaro na Labi jsem tím úplně zabil. Například calypso se mi nepodařilo do léta vysušit tak aby vydrželo byť jen pár hodin. Koule byly stále pružné narvané sojou nebo kdoví čím. Játra sice ztvrdlá na kámen, ale výdrž 2-4hodiny! Takže sorry nekrm tady pořád mlaďasy těma svejma pohádkama. Jestli pro hulín děláš tak o to je to trapnější.

levhan - Profil | So 31.1.2015 17:41:34

Lukynn >> tak to bys nas tu mel nalezite poucit jak pracovak s boili z hulina asi vyzaduje lepsi zachazeni z hulina beru 5 druhu vysusim na kamen a i pres to me nevydrzi pod hackem delsi dobu nez 8 hodin a nesusene tam nevydrzi ani hodku dve pokud tobe ano tak na danem reviru asi moc ryb neni

mina - Profil | So 24.1.2015 10:07:32

bart.bm >> Jsou tady kluci kteří rádi odpoví i na otázku která tady párkrát padla aspon to tady trochu žije. :)

Petr.J - Profil | Po 24.11.2014 17:13:04

Už úplně živě vidím ty zdejší diskuze, je lepší písek od firmy xy a nebo od fi. yx. Zasvěcené rady kolik je ho nejlépe dávat na 1 kg. Běda kdyby někdo použil nějakej písek z pískovíště, bude hned uznán za blbce a všichni budou tvrdit, že ten z UK se s tím jeho nedá srovnávat :-)

Kapruk - Profil | St 8.10.2014 9:31:24

Tenhle opravdu bojoval, nechal se zlákat na Hulínkoule extra rybu a to dvě koule vel.20mm!! 92 cm lysec, v Čechách jsem většího lysce nechytil. Sorry za foto z mobilu..

Kapruk - Profil | St 1.10.2014 15:21:24

Ahoj, konečně na rybách a hned taková radost. Z Hulína máme extra rybu, k tomu peletka Robin red a uloveno bylo několik takových krasavců. Na snímku 83 a 86 cm.

juraambi - Profil | Po 25.8.2014 13:16:36

PO DVOU MĚSÍCÍCH U VODY

Nemohu tomu uvěřit, ale po dvou měsících bez ryb plánuju s klukama z našeho týmu společnou výpravu. Protože má být u rybníka benátská noc, tak se domlouváme, že půjdeme chytat na druhou stranu na hlubokou vodu. Mára s Jurou se plánují nastěhovat už ve čtvrtek večer a já za nima přijedu v pátek večer. Kluci chodí každý večer pravidelně krmit a ve čtvrtek jdou na věc. Po příjezdu dokrmují method mixem karibik, maso krev a calypso, kukuřicí a přihazují pár kulí mefista, krill oliheň, karibik a halibut cherry. Kapři poměrně rychle začínají spolupracovat a dostavují se první záběry a hned od tak krásných ryb. Kluci ještě během čtvrtka vytahují kapry 80cm, 11,8kg na mefisto, 82cm, 10,3kg na calypso, 84cm, 10,6kg opět na mefisto. V pátek ráno ještě dokrmují stejným druhem krmení jako předešlý den. Do mého příjezdu vytahují další krásné kapry - 75cm, 8,3kg na mefisto, 80cm, 8,4kg na krill oliheň. Já přijíždím až po půl osmé večer. Začíná se stmívat, ale to bych nebyl já kdybych neměl napřed svoje montáže ve vodě. Takže jako první stavím stojan, vybaluji pruty a protože jsem na poslední výpravě chytal ryby ze sloupce, tak musím udělat nové návazce se kterýma budu chytat klasicky ze dna. Pro začátek volím boilie příchutí mefisto a krill oliheň. Před osmou hodinou mám konečně montáže ve vodě a může to vypuknout. Říkám klukům, že bych si po tak dlouhém rybářském půstu zasloužil nějakou pěknou rybu. Kluci mi pomáhají stavět bivak abych se stihl do setmění nastěhovat. Po necelé hodině a půl mám první krásnej ukázkovej záběr. Už je tma a vůbec netuším kam si to kapr míří. Bohužel po chvíli říkám Márovi, že je to špatný, protože drhnu za pravým odpočívadlem a nemůžu s ním vůbec hnout. Říkám, že to je konec a pomalu se chystám že tam budu muset zaplavat kapra osvobodit. Dávám prut do ruky Márovi a jdu se chystat na večerní koupel. Naštěstí na mě Mára volá, že kapr vyjel a můžu jít opět zdolávat. Mám obrovskou radost, že nemusím do té studené vody. Po chvilce navádíme kapra do podběráku. Vytahuju ho na podložku a odhaduju, že má kolem 12kg. Váha se zastavuje na 11,7kg, ale i tak je to super při 81cm. Zabral na boilie krill oliheň. Posloucháme jak nám pěkně na druhé straně hraje hudba a sledujeme přicházející bouřku. Bouře přichází kolem půl jedné ráno a prší až asi do půl šesté. Dost se ochladilo a má to bohužel vliv i na aktivitu kaprů. Dopoledne vytahuje Mára jen dva kapry do 60cm,já jednoho kolem 50cm a Jura zůstává bez záběru. Odjíždím večer na pět hodin za příbuzenstvem na pouť. Když jsem pryč, tak pořád zjištuji od kluků info jak to jde. Bohužel se nic nezměnilo. Asi hodinu po mém příjezdu má velmi opatrný záběr Jura. Má na drátě neskutečně bojovnýho dlouhýho šupináče. Navádí ho do podběráku a máme vyhráno. 85cm, 9,4kg. Krásná ryba. Mároš má taky na prutě krásnýho kapra, ale u břehu o něj bohužel přichází. Toto byl poslední záběr výpravy. Začíná opět pršet a ještě víc se ochlazuje. V neděli brzo ráno začínáme balit a odjíždíme domů. Od čtvrtka od večera do neděle do rána jsme celkem nachytali 7 opravdu krásných ryb a asi o 5 velkých ještě Mára bohužel přišel. Počasí si s náma a hlavně s rybama tentokrát pěkně pohrálo, ale i tak jsme nachytali krásný kapry. Další výpravu plánuji s Márou hned na příští víkend, tak uvidíme jak dopadne naše příští výprava.

ZA CT KRMIVA HULÍN JIŘÍ AMBROZ, MAREK MELŠA A JIŘÍ MELŠA

Lukynn - Profil | Čt 24.7.2014 19:31:37

12 hodin na soukromé vodě

Ač nerad objíždím soukromé vody, přemluvil mě můj táta, abych s ním aspoň na jeden den vyjel. Jelikož mám ryby i tátu rád, tak jsem souhlasil. Revír nebudu zmiňovat, ale za 12 hodin byla chytačka až na naše očekávání. Vytáhlo se celkem 25 kaprů a váhou okolo 7-8kg :-) I pár 12ctek se na břehu ukázalo. Ke konci za námi přišlo pár lidí se zeptat jak to děláme, že tu sedí pár dní a ani záběr. Vše dělala obalovací pasta Krill a Oliheň. Je to naprostá špička :-) Vše co se obalilo udělalo záběr :-) A bylo vnazeno jen 2kg method mixu :-)

MaraM - Profil | Po 21.7.2014 10:52:49

Víkend na písáku
Další letošní výpravu jsem podnikl s parťákem Jirkou a Radkem. Bohužel nám moc nevyšlo počasí celý víkend tu bude přes 30C. Hned po příjezdu k vodě nahazuji montáže do vody a začínáme krmit partiklem, boiliesem. Na jeden prut zkouším nové boilie, které jste nám zaslal na test. Na druhý prut dávám boilie krill oliheň. Po hodině mi přichází první záběr, po pěkném souboji vytahuji kapra 73cm 7kg, zabral na nové boilie. Po záběru dokrmuji pár kuliček boilie. Do večera mi přichází asi 5 kapříků do 60cm. Přes noc mám neustále záběry, ale bohužel od ryb do 60cm.
Hned ráno mám razantní záběr. Po kratším souboji navádim do podběráku kapra 66cm 5kg, zabral na boilie kriil oliheň. Jde vidět že ryby jsou u hladiny. Zkouším tedy nový systém tzv. chytání ve sloupci, dávám návazce z fluocarbonu. Na jeden prut dávám pěti metrový návazec a na druhý čtyřmetrový. Volím pop up ananas, které zároveň otestuji. Po nahození montáží do vody mám asi po půl hodině první záběr, jsou to ale ryby do 60cm, kterých je tu mnoho. Do večera takto vytahuji přes 20 kaprů, ale bohužel všechny jsou do 60cm. Ale pop up boilie ananas kapříkům hodně chutnalo. Na noc dávám klasické montáže na "dno". Na jeden prut dávám boilie krill oliheň. Na druhý prut dávám nové boilie. V jednu hodinu ráno mám brutální jízdu, hned od začátku cítím že je to pěkná ryba. Po krásném souboji navádim do podběráku největší rybu výpravy s mírami 77cm 10,5kg, zabral na nové boilie. Do rána vytahuji ještě spoustu menších kapříků.

MaraM - Profil | St 18.6.2014 18:45:58

Další pěkné ryby na krill oliheň :) Je to opravdu povedené boilies.

Lukynn - Profil | Ne 1.6.2014 11:08:24

tondach3 >> Včerejší játrovačka :-) 5kg pryč, ale chodilo to :P

MaraM - Profil | Ne 23.3.2014 20:41:17

První víkendovka 2014

Březen se nám přehoupl do druhé poloviny a teploty se drží poměrně vysoko, proto neváháme a domlouvám se s kamarádem a mým týmovým kolegou Markem na první víkendovou výpravu.Je pátek, v práci si beru půl dne dovolené abych byl u vody co nejdřív.Přijíždím domů, balím všechny věci a vyrážím po 14hod. k vodě.Dopředu se s Márou domlouváme, že budeme testovat pouze dva druhy boilie a to Calypso a Mefisto.Domlouváme se taky, že už zkusíme jít na hlubokou vodu na naše nejoblíbenější místo na hrázi.Mára byl ještě den dopředu trošku nakrmit, tak doufáme, že to pošlape.Voda má stále pod deset stupňů, tak nepředpokládáme, že to bude nějaká extra hitparáda, ale doufáme že nějaká rybka přijde a udělá nám radost.Posílám do vody svoje montáže, na jedné visí pod háčkem calypso a na druhé mefisto.Stavím bivak a stěhuju zbytek věcí do našeho obydlí.Mára přijíždí hodinu po mně, posílá do vody taky svoje montáže se stejnýma přichutěma.Dokrmujeme kobrou ještě pár kulí a už můžeme jen čekat co se bude dít.První záběr mám asi po pěti hodinách.Probíhal neskutečnej souboj kterej trval skoro třicet minut.Bohužel při prvním letošním souboji vyhrává kapr a uřízl návazec pár metrů od kraje a byl pryč.I když jsme ho vůbec neviděli, tak ze svých zkušeností vím, že měl tutově přes 12kg a to mě hrozně moc mrzí, že to nedopadlo.Nedá se nic dělat a bojujeme dál, pořád se nemůže jen dařit, to by nás ani ta rybařina nemohla bavit kdyby bylo vše dopředu rozhodnuté.Co můžu o této rybě říct je jen to, že jí zachutnalo bolie 24mm příchutě calypso. Za nedlouho odpovídá na můj záběr taky Mára.Tentokrát s dobrým koncem se na podložce předvádí 75cm, 8kg kterému zachutnala pro změnu příchuť mefisto.V sobotu hned z rána jde Mára do trháku a má na kontě druhou větší rybu.68cm, 6,5kg.Večer se dostávám do kontaktu a na břeh se podíval kapřík 75cm, 8,7kg, který zabral opět na calypso.Za nedlouho má Mára opět další záběr.V průběhu zdolávání mám současně záběr taky já.Mára v poklidu zdolává a já opět o rybu přicházím-nějak mi tuto výpravu není přáno, ale co se dá dělat.U Máry dopadlo všechno na jedničku a před fotoaparátem se předvádí neskutečně krásně zbarvenej lysec 79cm, 10,7kg-prostě nádhera.Na neděli ráno hlásí ochlazení a déšť.Bohužel jim poslední dobou ty předpovědi vychází a není tomu jinak ani tentokrát, takže celou neděli prší a prší.Hned brzy z rána mi přichází na rozlučku krásnej šupík 79cm, 10,3kg který ukončil naši výpravu.Na to, že má voda stále pod deset stupňů, tak se nám poměrně dařilo, takže hodnotíme výpravu jako úspěšnou.

ZA CT KRMIVA HULÍN JIŘÍ AMBROZ A MAREK MELŠA

mike1977 - Profil | Po 10.3.2014 21:24:51

Ahoj, no v této, sic ledové vodě, bych doporučil krmítkovku Arktica. Na boilie zatím ne e, i když se voda pomalu ohřívá. Tenhle došel před 2 týdny (jak bylo hned tepleji) asi za 3 hodky, na svazovce, neznámý flek, sic na feeder 0,16 kmen, 0,14 návazec a 12 owner. Ten dokud nebyl na břehu ani nevěděl co se děje....až jednou budu potomkům vyprávět, že 57 cm kapra jsem na feeder chytil v únoru....mi snad neuvěří :-)

don Ferrari - Profil | Pá 20.12.2013 21:21:10

DOCarp >> ahoj, je k tomu i AK, práce s touto směsí, je stejně parádní, jako ostatní směsi, které jsem od KH měl.

Dělal jsem z 0,5 kg směsi a přidal jsem pouze 2 vejce + to ostatní, co se běžně dává :-).

DOCarp - Profil | Ne 15.12.2013 20:12:01

tak dnes jsem zkušebně naroloval 0,5 kg ze směsi Ornela.K mixu jsem přidal AK dle doporučené dávky a 4 ks vajec.S mixem se pracovalo dobře,žádné lepení,rozpadání atd jak zde někdo uváděl.Teď koule prosuším a uvidím zda praskají jak říkalo pár borců…pár foto z výrobny......

MaraM - Profil | Ne 20.10.2013 17:58:57

Zdarec,
testovali jsme produkty : Dumbels calypso, mefisto, karibik.
Z účinku dumbels ve vodě jsem byl doslova šokován ! Co nához to ryba.
Na dumbels calypso jsme na svazovce natahali spoustu ryb od 50 do 88 cm.
Dokonce se nám podařili 2 raritní úlovky na této vodě a to kapři KOI.
První měl 77cm 7,68kg a druhý měřil 56cm a vážil 3,4kg.
Nachytali jsme i krásné úlovky a to kapry téměř 13kg!
Doporučuji dumbels doplnit o Pop up fluoro. Na naší lokalitě
se nám tato kombinace velmi osvědčila.
Ale kapry jsme také chytali na boilie calypso, karibik, ornela.
Za 7 dní jsme ulovili 15 ryb 70cm+ . A do 70cm cca. 10ryb.
Krmili jsme peletami Chilli 2kg, granulemi Maso melasa a amur sladká kukuřice 10kg, boilie různé druhy cca 4kg a partiklem cca 5kg.
Tuto výpravu hodnotíme velmi jako velmi vydařenou.
Chtěl bych poděkovat firmě Krmiva hulín za umožnění testování nových výrobků.
Věřím že i vy máte také krásné úlovky na tyto produkty.
Mrkněte na fotky.
! NEHLEDEJTE KVALITU JEN VE VYSOKÝCH CENÁCH !

JOP - Profil | Pá 2.8.2013 17:54:25

Rád bych se podělil o svoji zkušenost s firmou Krmiva Hulín.

Ve středu 31.7. kolem 8,00 jsem odeslal objednávku na boilie a dipy. V 11,30 mne napadlo zavolat tam a optat se, jestli mohu počítat s dodávkou do pátku s tím, že bych boilie rád využil již o víkendu.
To s čím sem se tam setkal mne velice mile překvapilo - absolutní vstřícnost, ochota zajímat se o moji nevelkou objednávku a zpětné info, že mi zásilku stihli ještě do 12,000 vyexpedovat.
Díky tomu jsem měl boilie již ve čtvrtek odpoledne doma a večer již leželo na zkoušku nadipované v jedné svazové vodě. Ehm ... kapři 53 a 62 :D

Tímto moc děkuji zaměstnancům firmy
Míra Pešek

btw - nebojte, není to reklama. Jen když už se na MRKu většinou haní, mělo by se i chválit ...

Kapruk - Profil | Pá 26.7.2013 12:36:38

Jeden šupík co sbalil kuličku Calypsa

Frahav - Profil | Ne 21.7.2013 21:10:03

Tak kdo pořád nevěří v kvalitu směsí od Hulíňáků, tak je buď vůbec nevyzkoušel nebo jim nedal patřičnou důvěru.Právě ze skončené dovolené se mi povedlo z vlastních koulí od Hulíňáků nachytat mraky kaprů z nich ty nej byli 90 a 94 cm.Tyto koule nejsou žádné rychlokvašky neboť jsem s nimi pravidelně krmil více jak 10 dní a za tu dobu ty kapři pořád brali a nestalo se, že by krmné místo jak se říká "vyhořelo"

majkl07 - Profil | Ne 14.7.2013 21:45:05

Lysec 13,80 kg - MEFISTO 24 mm

majkl07 - Profil | Ne 14.7.2013 21:43:25

Lysec 9 kg

majkl07 - Profil | Ne 14.7.2013 21:41:54

Lysec 13,30 kg

majkl07 - Profil | Ne 14.7.2013 21:37:03

Uplynulý víkend jsem byl s kolegou z carp týmu a přítelkyní na rybách. Zkoušeli jsme MEFISTO - losos, meruňka. Chytali jsme zhruba 70 hodin a chytli kolem 60-ti kaprů. Toto boilie patřilo mezi nejlepší. Váhový průměr kolem 9 kg. Na ukázku pár fotek.

don Ferrari - Profil | So 25.5.2013 16:29:29

sahelicek >>
Směs Karibik:
4 ks vajec, 100 ml konzervant (Hulín) 20 mm boilies na páře 8 min. vydrželo cca. 10 hodin.

Směs Vanilka Smetana:
4 ks vajec 100 ml konzervant (Tandembaits) 16 mm boilies na páře 5 min. vydrželo cca. 3 hodiny.

Směs Calypso:
4 ks vajec 50 ml konzervant (Hulín) 16 mm boilies na páře 8 min. vydrželo cca. 3 hodiny.

Vše chytáno v prvním týdnu května, do směsí jsem nic na vytvrzení nepřidával, nevidím v tom žádný užitek, stačí přidat více vajec a delší napařování a boilies vydrží déle. Myslím tím pouze stoják, na řeku nejezdím.

Na fotce je 16 mm boilies ze směsi Vanilka Smetana po 3 hodinách.

Lukynn - Profil | Út 21.5.2013 21:26:29

HULÍN JEDE!
Za pouhé 2 dny se nám podařilo na zapomenuté vodě chytit 11 kaprů se slušným váhovým průměrem! Nejtěžší kapr 9,1 kg :-) Myslím si, že slušný start sezony. :)
Opět úspěšná příchuť Calypso! :)

pi3kot - Profil | Ne 5.5.2013 8:30:30

vylepšený ptačák nachystaný na týdení výpravu, tak snad to bude šlapat, pak napíšu

Kapruk - Profil | Ne 5.5.2013 7:55:05

Na koule Calypso, řádně dipované ve stejném láku:-) Tato 14tka pomohla k celkovému 2.místu na závodech. Zatím hulínské koule chytají :-)