BVV Rybaření 2013

Diskuse k mezinárodní výstavě rybářských potřeb
Termín konání: 7.-10.3. 2013
Místo konání: Brno - Výstaviště
Autor diskuse: Martin M. - Profil , 7.3.2012 všeobecné - ostatní
14 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nfotojakes - Profil | Pá 8.3.2013 16:16:27

pár fotek ze včerejšího proběhnutí výstaviště, jen škoda, že bylo tak málo času. Stánků sice méně, ale zas to bylo přehlednější a bez tlačenic.

NKanalK1 - Profil | Ne 11.3.2012 23:05:44

Tak jsem ve čtvrtek opět po roce navštívil BVV. Víceméně dojem stejný jako v mém loňském příspěvku :

"KanalK1 - ® Čt 10.3.2011 22:41:06 S výstavou (od slova vystavovat) to nemá nic společného. Může se to s klidem přejmenovat na Ho-Chi-Minovo město. Pět dědků kořenářů, nožíři, ponožky Bobr, nezařaditelné hadry, které by se hodily do výstrojního skladu Vietkongu, staré zboží v rádoby výhodných výprodejích, a banda hejlů, co nechtějí tu slevu zadarmo... Ale mohou si tam alespoň nechat vyčistit boty u Viktora čističe..chybí už jen matrjošky..
I přesto, že cena za výstavní plochu je 3x vyšší, než v Evropě, nezbylo ani na koberce, takže uličky připomínají lokomotivní depo. Jsou mi zcela volné třenice Prágl vs.Šalingrad, ale For Fishing má jasnou koncepci a slušnou úroveň. Oproti tomu Rybaření je šmelc nejhoršího zrna. Fuj."

Letos jsem navštívil všechny tři výstavy. For Fishing byl pěkný, i když až moc o kaprařině. Moderní Rybář byl na první ročník povedený, a více diverzifikovaný do jednotlivých odvětví rybařiny. Obě tyto akce měly úroveň, i když se nedají označit za výstavy. Na FF vystavovalo novinky snad jen Spro a Normark měl servisní expozici. Na MR bylo vystavovatelů více, Daiwa, Albastar/DAM, aj. Ani na jedné z pražských akcí jsem nezaznamenal takový šmelc, jako v Brně, což je oběma organizátorům ke cti.

Proč šmelc? Stánků s nerybářskou tématikou snad ještě přibylo. Levá strana haly byla obsazena prodejci klobás, masa z mangalice, korbáčiků a dalších sýrů, LED svítilen a dalších kravin. Pravou lemoval stánek s vlajkami (Union Jack, pirátská, atp.), rovněž klobásy a sýry, konopné pivo, nože. Renomované světové značky se vůbec neúčastnily, jejich produkty samozřejmě byly u trhovců. Z českých měl tradičně pěkný stánek velkotrhovec Mivardi, pěkné to bylo i u K.Nikla či M.Kučery. Dost dobře jsem nepochopil Nissana Navaru na stánku Max Carpu, nejprve jsem se domníval, že jde o soutěž, pak jsem po obchůzce pochopil,že asi jen chtěl někdo od nich ukázat, že má na offroada, a na nejdražší krátkodobé parkovací místo v ČR:-) No, každý soudruh dle svého přesvědčení..

NMartin M. - Profil | Čt 8.3.2012 10:42:57

.

Nelhierro - Profil | So 9.3.2013 7:44:13

Martin M. >> dovolím si poznamenat, že jako jedni ze zástupců médií byste na veletrhu měli být. Obzvlášť, jedná-li se ve vašem případě o akci, kterou máte "doma". Už jen z důvodu patriotismu by tomu tak mělo být. Píšete, že byste si dokázali zařídit u organizátora expozici zdarma, což Vám potvrdím, máte pravdu. Proto je pro mne nepochopitelné, že když máte akci "doma", tedy nebudete mít mnoho vedlejších nákladů s logistikou akce, pak vaši účast nechápu. Chápu ji pouze v tom případě, že chcete být objektivní a ke všem výstavám máte stejný metr, tedy všechny výstavy ignorujete. Ale v tom případě ignorujete zájmy vašich inzerentů, vašich čtenářů. Přitom si pamatuji, jak se především vaši čtenáři těšili na vaší expozici, jak jim ke štěstí stačilo, že se vyfotili s vaší maličkostí či s nějakou fešnou hosteskou, kterou jste měli na expozici. I o tom ty výstavy jsou. Jak už jsem tu psal. Velmi mne udivuje postoj většiny médií, kdy se o rybářských akcích zmiňují jen okrajově a akce ničím nepodpoří. Tedy vyjma toho, pokud si inzerent reklamu zaplatí. Docela by mne zajímalo, co by se stalo, kdyby většina inzerentů (výrobců, dovozců a prodejců rybářských potřeb) přehodnotila doposud svůj marketingový postoj a přestala inzerovat. Jak asi pak média budou žít? Ono platí klasické pořekadlo, když chci brát, musím také dávat. Pro mne je i nepochopitelné, že se v Brně neprezentuje MRS. Proč asi nechce být viděn především u své členské základny? Příklad by si mohl vzít v ČRS, který letos a vloni realizoval krásné expozice na pražských výstavách a byl svým členům k dispozici. Čest letos v Brně patří v podstatě dvěma titulům, časopisu KAJMAN a konkurenčnímu CHYTEJ, kteří zachraňují účast médií na veletrhu Rybaření 2013.

Jinak výstavy smysl mají a mít budou. Přijdou nové impulsy a vše může být zase veselejší, barevnější. Nicméně i letošní ročník v Brně je na slušné úrovni, návštěva stojí za to. Ať si každý udělá vlastní obrázek. Tolik rybařiny, co je v tuto chvíli v jedné hale v Brně, to se v žádné rybářské prodejně v ČR a SR neuvidí.

NMartin-H - Profil | Ne 11.3.2012 17:36:52

Taky jsem si udělal pár fotek :)

NKocháč - Profil | Ne 11.3.2012 12:22:08

Tento rok jsem na BVV ani nešel a mám to jako Brňák přes kopec kousek. V době E-shopů už to pomalu postrádá smysl. Navíc nejde o výstavu, ale tržiště. Pořád si ještě myslím, že výstava by měla být o novinkách a jejich představení, ne o tržišti a igelitkách. Jenže doba je taková jaká je, takže je to spíš o tom, že si firmy jakoby nemohou dovolit tam nebýt, protože by byly vnímány jako krachující společnosti. A aby firmy byly schopny pokrýt náklady na cenu plochy, musí prostě prodávat jen se z nich kouří. A tak prodávají. Je to prostě tržiště, kde je na jednm prostoru vše podstatné na našem trhu a co tam není, to paběrkuje. BVV je víceméně o prestiži a stejnou pozici si získal For fishing v Praze, kde to asi funguje velice podobně.

NPoušťák - Profil | Ne 10.3.2013 14:39:29

Už jste se z vás věčně nespokojených někdy někdo zajímal,kolik stojí pronájem plochy na BVV?Až to zjistíte tak se budete divit proč nejsou slevy.

NSharpeR1 - Profil | So 9.3.2013 22:48:55

Příjde člověk ke stánku lukaše krásy a zeptá se na jednu věc jestli ji nemají jejich naučená odpověď to nemáme, ale máme něco lepšího jsme totiž o krok dopředu ukáže mi něco co má 200g za 200kč a já sháním výrobek v ceně půl kila za 100kč :) a takové řeči jsme o krok dopředu to jsem se přesvědčil jak jeden vychytal celý balíček boilie od lukáše a nemohl na to nic chytit :)

Takže jak uvidíte takový ten stánek růžovo černý rychle zavřít oči otočít se o 180 stupňů a rychle přič.

Ntomm - Profil | Ne 11.3.2012 12:42:50

Kocháč >> Když žiješ v Brně, tak to pro tebe asi nemá význam, to chápu, ale pro mě to má třeba tu výhodu, že si můžu věci prohlédnout a to v eshopech nemůžu. Měl jsem ve středu v ruce možná 30 různých prutů a novinky o kterých mluvíš jsem si taky docela prohlédl. Jinou takovou možnost nemám. Rybaření je můj koníček a prostě mě tyhle věci zajímají i když si je třeba nekoupím. Nakoupil jsem věci, které bych si přes eshop nikdy neobjednal, protože se mi prostě zalíbily až tam a těžko bych na ně narazil jinde. Nikomu to nevnucuju, ale pro mě to i po těch letech pořád kouzlo má.

NPedro1 - Profil | Út 5.3.2013 16:15:59

Anýzový dědek >> Byl jsi někdy na výstavě něčeho jiného?

Výstava je o tom,že tam vystavovatelé - buďto přímo výrobci,nebo jejich distributoři vystavují zboží.Ať staré,nebo nové modely.
Zákazník (Ty,já,kdokoliv) tam příjde,zboží si prohlédne,porovná,vyzkouší a pokud si ho chce koupit,tak si ho po výstavě koupí.A je jedno jestli na internetu,nebo v kameném obchodě.
Pak na takovouhle výstavu dorazí také obchodníci,kteří se na stáncích výrobců,nebo dovozců zajímají o jejich produkty a řeší spolu možnou spoluprácí,velkoobchodní podmínky atd.
Tohle je výstava - od slova vystavovat.
A takhle by také měla fungovat spolupráce mezi velkoobchody a maloobchody.Velkoobchod,nebo výrobce zboží vystaví,ukáže lidem a lidé si ho pak koupí u maloobchodních prodejců - maloobchodní prodejci ho nakoupí od těch co vystavovali a všichni jsou spokojeni.

Třeba přístup Mivardi,jakožto výrobce, je neuvěřitelný.Na výstavě prodává vesele se slevama jako kráva.Já být maloobchodní prodejce téhle značky,tak je zvesela pošlu v řiť.Protože když mám krám,platím nájem,zaměstance a mám s tím XY dalších nákladů,místo toho aby mě můj dodavatel podpořil a nechal mě prodat jeho výrobky,tak je prodává napřímo koncovým zákazníkům.Tohle je levá jako kráva.

To co tady,ať v Praze,nebo Brně probíhá,je z 90% výprodejová akce českých obchodníků s možností si sem tam osahat novinky.
Loni byl dle názorů spousty návštěvníků nejlepší stánek Daiwa v Holešovicích.A to si tam nikdo nemohl koupit nic.Takhle má vypadat výstavní stánek.
Ne hromady zboží v krabicích s nápisem "Vše za 19 Kč".To je normální výprodejová burza a bleší trh.

Nlovec3 - Profil | Ne 11.3.2012 20:43:10

Očakával som o niečo viac priestoru a firiem, ale aj tak sa mi páčilo. Jediná vec, ktorá ma nemilo prekvapila, bola, že na internete poďla sprievodného programu bolo naplánované na 15. hodinu (sobota) lámanie prútov, ale až do 16 aj niečo tam bola prednáška o Aljaške, lososoch apod. Neviete niekto, kedy sa program venoval aj tým prútom?
Chýbal mi aj stánok, kde by mali oblečenie od Shimana; už pol roka zháňam šiltovku tribal...
Páčil sa mi dobrý prístup k zákazníkom a rôzne ,,očuchávačky", niekde sa dala dohodnúť aj zľava a ani nátresk nebol nijako veľký :) Väčšinu z toho, čo som chcel, som nakúpil; len potom bola zábava s prepravou k autu :) Mal by som mať na väčšiu časť sezóny pokoj... Pridám narýchlo urobenú fotku /len z mobilu/, ako sme to včera večer narýchlo vykladali...ešte na nej pár vecí chýba..

NMitchell - Profil | Ne 11.3.2012 7:54:32

Všechny srdečně zveme na stánek č.8

NKruty - Profil | Čt 8.3.2012 19:49:52

MifakM >> Právě proto, že ty prachy dám radši třeba za to krmení... navíc to žádný ojeb není. Dostal jsem s kamarádem pozvánku na motosalon i s tímto kódem, stejně jako X dalších lidí... Navíc tě nikdo nenutí to využít. Pokud nechceš, tak se zdrž takových hloupých komentářů. Každej není tak bohatej, aby dával ročně tisíce do rybaření a já osobně i těch pár korun uvítám...

NStanda76 - Profil | St 7.3.2012 13:11:22

007krivanek >> Jasny ze 80Kc je k preziti :) ja vec beru tak ze za tu dobu co tato akce je tak at jsem hledal jak chtel u veci o ktere jsem stal zadnou slevu jesem nenasel tedy vse bylo za ceny jako jsou ceny v Brne na kramech.Pak si to na vystave kup za stejnou cenu a jeste jim dej nejakou kacku za vstup ze si muzes neco koupit.Proste je to prodejni vystava uplne stejna jako v obchode a jeste jim platis ze nakupujes :)) tento fakt je to co me drazdi.Ac jsem loni rekl ze uz nepujdu tak na bundu kouknout zajdu pac to co dam za vstup bych stejne nechal na postovnem a kdyz mi sedne vezmu si ji.Jinak tam jako vzdy zadny zazrak nenastane.Tuto akci nepovazuji za vystavu ale za supermarket.

NMiras - Profil | Út 12.3.2013 14:27:51

kojhle >> tady je to vidět.

NPoušťák - Profil | Ne 10.3.2013 15:12:23

Erva >> V mnohém máš pravdu,ale na druhou stranu si kupující může zboží,očichat,ohmatat a pořádně prohlédnout kvalitu,což z fotky na e-shopu nikdy nezjistí.Já osobně bych udělal raději několik menších výstav podle ryb.zaměření v nějakých menších prostorech(třeba sport.hale),byl by klid a každý by si vybral kterou chce navštívit dle svého zaměření a technik.

NRS - Profil | Ne 10.3.2013 10:08:12

SharpeR1 >> Ja rozhodne neee!!! Ale p.Krasa to na CSM v Breclavi radil..... a prej tak rozjizdi fleky pred chytanim....... To je taky duvod proc jsem prestal tyto koule kupovat a zacal si delat svoje...trochu jsem po teto prednasce byl zklamany...libil se me do te doby jeho pristup k rybarine,ale bohuzel ksef je kseft....:-((

NKocháč - Profil | So 9.3.2013 17:56:55

elhierro >> Pořád se nemohu zbavit dojmu, že MRKu nemůžeš odpustit, že si dovolil nezůčastnit se těch taškařic. Můžeš si blekotat co chceš, pravdou je, že ze všech rybářských medií má MRK největší sílu. A svědčí o tom trvale obsazené reklamní plochy :-)

NRST - Profil | So 9.3.2013 15:20:04

Kocháč >> Tak sem se právě vrátil z Brnkongu, musím uznat že co se týká vystavovatelů jejich počet výrazně poklesl, důvod je jasný napsal si to přesně ty ceny za pronájem to je mazec jako prase........ Jinak co se týká novinek, snad všichni výrobci a dovozci na svých stáncích něco nového měli, a žádný net mi nový naviják nedá osahat takže výstavy jistý smysl mají. Na druhou stranu těch dovozců a výrobců nemáme tolik aby naplnili akci typu BVV a proto jsou tam i obchodníci kteří se snaží za každou cenu vydělat, což celou akci jaksi degraduje.

Celkově jsem byl velmi spokojen, snad proto že jsem nejel pro nic konkrétního ale spíš natáhnout informace a těch se mi dostalo měrou vrchovatou. Potkal sem spoustu kamarádů a známých, ještě teď mě bolí ruka od zdravení, parádně jsme pokecali ...............

NMilda - Profil | So 9.3.2013 14:59:09

Kocháč >> A já si to nemyslím,Petře.Toto je aktuální číslo regnutých lidí na MRKu,který je beze sporu největším internetovým médiem ohledně rybaření- 62272.No a pokud má členská základna něco kolem 300 000.členů,tak je to cca.pětina,co na netu jsou.Takže mi vychází,že podstatná většina na netu není(jakože určitě pár tisíc s netem o nějakém MRKu neví).
Tak o době internetu bych zatím nepsal.Ještě tomu tak není,i když časem zřejmě bude.Ale to ještě možná pár let potrvá.
Byl jsem tam ve čtvrtek a za sebe musím říct,že jsem byl spokojený.Jo, jdu tam hlavně kvůli kamarádům,které vidím už vesměs jen na takových akcích,ale to k tomu patří.
Uličky široké,lidé se netlačili,prostě pohoda.Vše jsem si v klidu prohlédl.Ať je to jak chce, tak v žádném obchodě není tolik značek pohromadě.Je jasné,že bude dominovat kaprařina.Nejméně muškařiny-muškaři opravdu hořekovat můžou,že tam skoro nic pro ně není.Ale prostě se této technice věnuje asi nejméně lidí,tak nelze očekávat spousty firem zaměřených na tuto techniku.
Ohledně novinek-myslím,že jich tam pár bylo u různých vystavovatelů.Že se bude chrlit pořád xy nových věcí, jako tomu bylo třeba v 90.letech,kdy se otevřel náš trh a mnozí byli paf z toho,co všechno vlastně na ryby je,to už asi nikdy nebude.To je víceméně nemyslitelné.
Ale to přece vůbec nevadí.Jen o tom výstava není.
A pořád si myslím,že je důležitá i pro výrobce a obchodníky,protože je to velká součást PR.Nikdo mi nevymluví,že nejlepší je osobní kontakt a spousty lidí chce vidět face to face ty výrobce a mediálně známé rybáře a povykládat si s nimi a nechat si od nich něco prodat.To internet nikdy nenahradí.
E-shopy máme dnes dle mě na solidní úrovni,ale když jsem předloni počítal,co jsem vyhodil za poštovné,tak by za to byl solidní naviják.Ano,od určité částky bývá často doprava zdarma,ale já chci někde jen háčky, jinde jen vlasce a tam pár dobností a jiné drobnosti zase tamhle.Na výstavě to mám více pohromadě.
Takže za mě jsem rád,že taková akce je a míním tam jezdit nadále ;-)

NPřichy - Profil | Pá 8.3.2013 22:12:29

fpetula >> "ani jedna krom par tam nebylo" - zajímavé spojení

Prosím Tě, co jsi sháněl. Novinky máme po celý rok, nikdo se nás na stánku na nic takového neptá a když nabídneme, tak narazíme většinou na konzervativního českého rybáře. Občas se někde objeví fotka ( i připěvatelů MRKu i u sousedů) z naší produkce ( je pravda také se stalo, že foto byla smazána adminem...ale to je pak těžké).
Možná, že jsi sháněl něco z jiného oboru rybařiny, ale přesto, máš myslím zbytečně kritický tón.

Navíc sám sobě ( i nám vystavovatelům, i organizátorům, i konečně rybářským portálům) děláš medvědí službu. Pro spoustu lidí je výstava zajímavá a ať se nám to líbí nebo ne, novinky ( podotýkám i u Daiwy) se musí prodávat, pokud se netočí peníze firmy nemohou mít ani žádný peníz na vývoj novinek.
Zde si většina z Vás myslí, že je to o 100 za stánek, ale ono to je o milionech na vývoji těch novinek.

Takže jinak, je to hala nacpaná rybařinou k prasknutí. Jestliže by člověk nenakoupil zde, tak pak kde už???

NMiras - Profil | Pá 8.3.2013 10:29:31

Neměl jsem přehnaná očekávání, proto se mi výstava líbila, byť jsem měl pocit, že to bylo o dost slabší než před pár lety, kdy jsem byl na BVV naposledy. Možná se pletu. Kamarády jsem potkal a dobře s nimi pokecal. Sice jsem si nekoupil ani rezavý háček, zato jsem utratil pár stovek za holandské sýry a cizokrajné koření. U mě dobrý.

NJack6 - Profil | Pá 8.3.2013 7:29:05

Když zadáte kod RYBA13 máte vstup za polovinu, ale když zadáte kod DPPENIZE ,tak máte vstup uplně zdarma :)

Nelhierro - Profil | Čt 7.3.2013 20:48:12

Na výstavě jsem byl celý den. Myslím si, že je letošní ročník srovnatelný s tím loňským. Daiwa má určitě co ukázat, výborný je nápad s improvizovaným servisem, kdy jsou návštěvníkům vysvětleny "pokrokové" technologie" jako např. MAG SEALED. Velmi mne oslovil kaprařský program od firmy TASKA, kterou zastupuje Michal Kučera, tedy Mikbaits. Opravdu krása, zamiloval jsem se tam do hangerů, které si v podstatě můžu sestavit jako stavebnici z různých komponentů. VK Trade zřejmě získal zastoupení pro zn. NASH, takže také novinka. Karel Nikl představuje sortiment zn. TRAKKER a CYGNET. Dále tam jsou stálice výstav, takže na mne výstava působí v pohodě, své si najdou kapraři, vláčkaři, feedraři, milovníci mořského rybolovu a běžní rybáři preferující "obecnou bobkařinu". Návštěvu výstavy doporučuji, je lepší se přesvědčit na vlastní oči, než dát na subjektivní a podle mne až moc kritické příspěvky.

No a přidám jen osobní názor. Trochu nechápu přístup všech odborných médií. Všichni od výrobců, dovozců, koncových prodejců a i organizátorů rybářských akcí požadují inzerci, tedy finance. Ale nějak postrádám zpětnou vazbu, tedy že by se o podobných akcích více psalo formou redakčních článků atd. Prostě návštěvníky motivovat a vyburcovat. Vzájemný support mi chybí. To že je blbá doba a média nás denně zásobují jen černou budoucností, je jedna věc, ale nenechme si otrávit náš milovaný koníček - rybolov. Možná někdo bude souhlasit, možná ne.

NFishky - Profil | Út 5.3.2013 11:56:19

Mezinárodní výstava? Mi to spíš přijde jak velký tržiště kde se každý snaží stůj co stůj prodat co nejvíc toho svýho zboží co doveze. Nechci být skeptik, ale nejlepší výstava je MRK - a to beze srandy. Nikam se nemusim pachtit, o všech novinkách se dovím i o jejich recenzích, no a objednat si je od stolu z eshopu uz zvladne kazdy. Jako setkani pratel po zime a pokec OK, ale jako vystava a ocekavat od toho něco vic... tak to už jsem z minulých ročníků vyškolen.

NMitchell - Profil | Út 13.3.2012 6:36:39

Forest 1 >> tak s epriznavam byl jsem porad u stanku s klobasama a zral jsem jednu za druhou :-D

NStanda76 - Profil | Ne 11.3.2012 12:15:59

tomm >> Zajimave to neni vubec jen smutne ze si dnes uz kazdy za ceny pronajmu ploch nemuze dovolit tolik kolik by sam chtel.Kazdy muze pouze ocenit to ze firma na vystavu vubec jde protoze to pro ni neni vubec levna zalezitost.Tedy kdyz uz tu jsou a treba i cloveka zrovna nepotesi musi se ji nechat snaha o priblizeni se k zakaznikum pac tuto aktivitu si dotuje sama.Myslim si jen ze treba zde je skoda toho prostoru ktere zabralo to auti na jeho plose se klidne dalo hodit par stolecku a baruvek pro nas co si nekdy chceme i pokecat.

Nsnipe - Profil | So 10.3.2012 16:51:25

xfrancekx >> Nechápu, proč jsi si to po takovém jednání koupil...?! Opět prodejce vyhrál nad zákazníkem a přitom by to mělo být naopak. Pokud si jako zákazníci necháme "s..t na hlavu", tak tady pořád bude plná republika přebalovačů se šíleným ziskem. Pak si nestěžujte, že je u nás vše dražší než na západě, když prodejcům procházejí takovéto fígle.

Nxfrancekx - Profil | So 10.3.2012 16:07:41

Tak já jsem byl zklamaný a to ne zrovna málo.Čekal jsem výrobce D.A.M, Shimano Sema a další výrobce s novinkama pro novou sezonu nebo větší zastoupení značek, ale já jsem se jen dočkal dá se nadnešeně říct pouličních prodejců.
Navíc jsem se taky docela zklamal s vystavovatelem Ladislavem Králem z Nového Jičína a jeho prodejcem který začal ze mě dělat pitomce
Dnes jsem si na Brněnském výstavišti chtěl zakoupit hlásiče Sema Minimag TD a tudíž jsem oslovil prodejce,že bych měl zájem o 2ks (dobrá cene 800kč oba). Prodejce ochotně ukázal,předvedl, ale tady nastal docela zásadní problém.Při předvádění jsem si vzal kožený obal a podíval se dovnitř a tam byly dvě batirie které jsou součástí balení.Obal jsem položil zpět.Vzal jsem si papírový obal a tam byl záruční list se zárukou udanou výrobcem na 4roky. Když prodejce chtěl zabalit zboží na zpět, tak si toho všeho všiml (nechápu že o tom nevěděl) sklonil se pod pult a beterie vysypal někde do šuplíku na spod regálu (myslel si že o tom nevím asi) a chtěl vložit hlásič v pouzdru do papírové krabičky, kde si opět všiml že je tam papír se zárukou na 4roky tak se opět sehnul (nenápadně abych ho neviděl) a záruku z krabičky vyhodil.Přišel druhý obchodník a začal vypisovat paragon na 2 ks pípák +2x baterie (1ks = 39kč Energizer) první mezi tím čachroval z druhou krabičkou, to už jsem nevydržel a začal jsem se vyptávat proč mě účtuje baterie které jsou součástí balení a on na to ale to je Energizer a já na to ale já jej nechci vrať mi tam nazpět ty dvě baterie které jsi vyhodil a které jsou součástí balení.Pak jsem se zeptal co to jako mají z tou zárukou že když výrobce dává na zboží 4roky tak proč to vyhazuje a on na to že to neplatí že standart je 2roky a hotovo. Pochopitelně pokud by se jednalo o seriozního prodejce tohle by se asi nestalo.Nakonec jsem si teda u něj ty hlásiče koupil (jeden se zárukou na paragon 2roky a ten druhý mě dal všechno tak jak mělo být-asi zapoměl všechno vyházet) ale i tak Vás chci upozornit na minimálně divné chování nebo zkrat prodejce z Rybářské potřeby Ladislav Král v Novém Jičíně

NMicrob - Profil | Pá 9.3.2012 20:01:56

Cosik jsem koupil

NMifakM - Profil | Čt 8.3.2012 19:35:07

To opravdu chlapy nemáte blbých 80 Kč na vstupné? :-O
Do návnad, nástrah, oblečení a vybavení cpete ročně tisíce a je vám líto dát usmolených 8 pětek?

No jo, typická česká povaha... Kde se dá cokoliv ojeb... tak to ojeb..

NMartin M. - Profil | Čt 8.3.2012 10:18:17

aktualni situace

NRoh1!ck - Profil | Út 12.3.2013 14:16:01

Nkojhle - Profil | Út 12.3.2013 14:09:40

Zdarec,nemá někdo odkaz na kluky co vystavovali tyhle gumcle. Dík za odpověď.

NKocháč - Profil | Po 11.3.2013 10:42:46

Pítrs >> Máš pravdu, že reálná výstava má úplně jinou hodnotu než nějaké fotky na e-shopech a e-maily. Jenže jde o to co je pro zákazníka to podstatné pro nákup. V dnešní době e-shopů a velké konkurence jde asi hlavně o cenu. Je pravda, že osahat si mohou spoustu zboží zákazníci na výstavě, ale nakonec si stejně koupí na e-shopech. Vyjde to levněji. Potom je otázkou proč by měly firmy na BVV za každou cenu být. Aby byly vnímány jako silné společnosti a partneři? E-shopy už mají x letou tradici a fungují. Nedivím se, že jdou firmy do rizika zmizet z výstav, když jim to asi zásadně neuškodí. Doby kdy firma nevystavující na BVV nic neznamenala už je asi pryč. Navíc těch zdrojů nákupu zboží z venku je hodně a ofiko zastoupení už asi pomalu padá na hubu. Biwaky a pruty a krmení už z venku dotáhne skoro kde jaká fyzická osoba :o))
Už to možná není ani o té prestiži. Firmy stojí výstava spoustu peněz a určitě si pohrávají s myšlenkou jaký to má smysl.

NHagin10 - Profil | Ne 10.3.2013 21:04:46

Toe moc,kdo došel na stánek tak chtěl slevu,první co bylo tak...kolik bude sleva,sada převleků s obratlíkama za 50kč a hned kolik bude sleva,nevim co si všichni myslíte furt

Nescorrt - Profil | Ne 10.3.2013 18:07:36

Byl to nějaký slabý veletrh,nějak málo stánků,můj názor

NPvl - Profil | Ne 10.3.2013 17:44:06

Navštívil jsem výstavu spíše z důvodu pokecat s kamarády a známými . Okouknout co se vystavuje . Nějakou kačku jsem tam nechal -spíše "symbolickou " Jinak docela dobrý . Nejspíš proto ,že jsem od výstavy neočekval převratné věci

NOld Wolf - Profil | Ne 10.3.2013 17:04:34

Tohle může být ze své podstaty ,,nekonečná diskuze,,Mám pocit,že každý má ten svůj kousek pravdy ,i elhierro ho měl,akorát se mi zdálo,že tak trochu pozapoměl na samotné BVV ,které jsou také podnikatelský subjekt a jako takový by se měli chovat.Zapomět na to ,že už nepíšeme rok 2006 kdy se výše uvedené rachtaly v totálně bezkonkurenčním prostředí a užívaly si enormních zisků je přinejmenším (jak vidět) nezodpovědné.Pláč některých firem nad tím,že nájmy jsou drahé mi příjde taky trochu strojený.Pokud na účast na BVV nemají ,ať tam nejezdí ,pokud ano ,smíření s určitou strátou mi přijde jako zákonitý.Je to stejné ,jako by Hanácká kyselka plakala nad strátou mnoha milionů v televizní reklamě.Vím o několika prodejcích,kteří se na BVV vysloveně celý rok těší,rozprodají letité ležáky a odjíždějí se ziskem.A potom je tu rybář ,cíl všech podnikatelských šípů.Kde ten má plakat když příjde do krámu a vidí některé ceny o 100% maržích.Tak jako správný čech pošpekuluje.Neinternetový rybář koupí 2 krmítka a deset háčků,ten internetový si ceny pohlídá a většinou nekoupí tady ,ale venku.A eště mi to přijde tak,že bude hůř.

NJack6 - Profil | Ne 10.3.2013 15:38:29

Byla to moje první návštěva na veletrhu ,ceny jsem opravdu čekal daleko nižší. Ale ty prodejci to stím nájmem taky nemají jednoduché. To co jsem potřeboval sem nakoupil ,ale v mém oblíbeném obchodě bych určitě nakoupil levněji.

NErva - Profil | Ne 10.3.2013 15:31:19

Poušťák - Taky jedna z možností kde si v klidu zboží prohlédnout , jednu výhodu ovšem taková výstava má a to že si můžeš prohlídnout a osahat zboží od několika výrobců naráz a tudíž se snáze rozhodnout při případném nákupu .

Ndosec - Profil | Ne 10.3.2013 15:26:16

Petr.L >> většina těch chudáku v kameným provozuje,na své prodejně ten shop co je ničí :-))))

NRS - Profil | So 9.3.2013 22:14:08

elhierro >> Tak jste si přece jen naběhnul.....!!!!!!!!!!! Ja to říkal....!!!!!!:-)))))

NMichal-R - Profil | So 9.3.2013 20:35:33

Martin M. - >> Pro mě příjemně strávený den,takové malé zahájení sezony,pozdravení s kamarády.Co se týče vystavovatelů tak slabší,ale jak psal Kocháč za ty prachy co za to platí tak mám obavy o další ročníky veletrhu,protože je úroven rok od roku horší.Možná veletrh nahradí pouze přednášky po restauracích,ale to bych nerad.

NFidisak - Profil | So 9.3.2013 20:13:30

Michal-R >> Nemluvím jen o krmítkách, nechytej mě za slovo...celkově tak krom kaprařiny bylo velký prd....

Nmedvidek 1 - Profil | So 9.3.2013 20:12:08

Ted jsem se vrátil a v pohodě-pokecal jsem se známýma,koupil ovčí sýr,korbáčky,pojedl klobásu a pivko a nekoupil nic bohůžel,chtěl jsem prut na raketu spomb 390cm a měl jsem pár typů co uvydím a ošahám a bohužel-Daiwa ho nevzala na výstavu!!!! Jiný stánky to neměli a jedinej stánek-Milo ho měl!!!Tak jsem ho nekoupil-chtěl jsem ho trošku sněčím porovnat-ale bohužel!,pak mě tam chyběl Sportcarp a naše mega modla Jakub Vágner.

NFidisak - Profil | So 9.3.2013 19:42:44

Dneska jsem tam byl...vydržel jsem tam 20 minut a šel jsem pryč. Nemít vstupenku zadarmo, tak jsem neštvanej. Samá kulička a sehnat feederový krmítko je něco nemožnýho. To nemluvím o motýlkách na feeder do vidličky za 130,- kč :D.

Rok od roku horší. Už tam radši nepudu.

NMartin M. - Profil | So 9.3.2013 17:57:10

elhierro >> vyzyvam vas, abyste se jako nas konkurent v oblasti propagace rybarskych firem prestal na nasich strankach otirat o MRK.cz. Pokud chcete sve publikum takto oslovovat, vyuzijte k tomu sve informacni kanaly. Zde vam tento styl konkurecniho boje s nami nedovolime a vyrazuji vas z teto diskuse.

NKocháč - Profil | So 9.3.2013 14:52:24

elhierro >> :-) je to jak napsat, že bílá koule je černá krychle, prostě blbst, ale chápu, že jako člověk spojenej s výstavou si nebudete podřezávat větev pod prdelí :-) Aby jsme si rozuměli, u nás žádné výstavy nejsou, jen ty tržnice :-)

NKocháč - Profil | So 9.3.2013 14:26:10

dosec >> jediná cesta jak by mohli bvv výstavu udržet je razantní sleva nájmu pro firmy. To jsou hlavní taháky pro lidi. Musím se smát rúzným kupónům zadarmo, lidi se tam dostanou bez placení vstupného, ale proč by to bvv trápilo, když si pěkně podojí až do krve vystavovatele :-)

NZajda - Profil | Pá 8.3.2013 21:55:43

kaňka >> Až u nás bude nějaký trh, tak věřím, že i výstavy budou. Ale dokud budou z těch 300000 členů z 90% srkačkáři, tak se vám firmy na nějaké vystavování můžou víš co...

Nkaňka - Profil | Pá 8.3.2013 21:18:28

Zajda >> A co tím chtěl básník říci ?
V tomto s fpetulou souhlasím , od výstavy čekám zastoupení konkrétních firem s celým jejich sortimentem , kde jinde by ses chtěl podívat a osahat nové modely atd . ,od toho si myslím výstavy jsou .

Nfpetula - Profil | Pá 8.3.2013 21:16:47

Zajda >> prave proto tam mely byt zvucne jmena firem ale ani jedna krom par tam nebylo jen oco clovek nema zajem. a koule od cesjych vyrobcu me nezajimaji sou to sracky na nasadaky :)))) asi ten cesky trch v rybarine stoji za hovno tak i prodejci na ni dlabou. samo kdyz zaplati pochu ubytovani prodavace tak 100litru vriti. A co jako!!!! vystava je od toho aby si to clovek mohl osahat a pak obednat a ne vlist na burzu kde cekaji prodejci vratku nakladu!!!! to je ubozarna od nich!!!! kdyz setri nebo nato nemaji tak tam ani nevlazu nez se tam strapnovat staryma srackama !!!! :)))))

Nfpetula - Profil | Pá 8.3.2013 21:08:48

vystava no nevim traparna jako prase :))) Od vystavy clovek ceka novinky ale i vyrobky z nej rad danych firem kerymi se maji chlubit , ale tam to bylo jako by se zbavovali starych modelu :))))
Krome daiwy a tasky

Ndosec - Profil | Pá 8.3.2013 20:43:07

Microb-Carp team DK >> je lepší hledat,na netu a pokud tam jedu za konkrétní věcí tak je lepší se předem zeptat vystavovatele jestli se s tím tam vůbec potáhnou.

N(bedna) - Profil | Pá 8.3.2013 19:54:01

Odvec21 >> Ne nemusíš,jdeš rovnou k turniketu a přiložíš ten čárovej kód a jdeš.

Npenny.123 - Profil | Pá 8.3.2013 19:53:43

Tak jsem jsem byla dneska v Brně. A nejsem moc nadšená. Očekávala jsem větší účast vystavovatelů nebo prodejců. Zastoupení od FOXe,NORMARKu,CENTURY,..... no prostě nic moc. Byla jsem tam s přítelem a za dvě hoďky nebylo co dělat. Myslela jsem ,že to bude větší a lepší. Skoro žádná nabídka deštníků....,to jsem chtěla měla v úmyslu koupit. To samé FREESPIRIT.. No nadšená nejsem.......Už nepůjdu.. Vůbec se mi to nelíbilo

NŠvec - Profil | Pá 8.3.2013 12:09:38

kobe >> zadej tedy kod DPPENIZE a budeš to mít zadarmo. Dnes jsem to odzkoušel :-)

Nobrisek - Profil | Pá 8.3.2013 10:31:01

Já jsem tam byl včera celý den a spíš sem tam obcházel známé a kamarády a celou výstavu proplkal...Třeba Daiwa stánek stojí za čučku...

Nnatas - Profil | Pá 8.3.2013 7:53:28

Millhouse23 >> u KIngfisherů měli za 60,-

NlUke.Z - Profil | Pá 8.3.2013 1:26:38

...jo a přes registraci návštěvníků na netu a zadání kodu RYBA13 se dá na BVV dostat za 80 Kč, což už stojí minimálně za zvážnění ,)

NHonza. - Profil | Čt 7.3.2013 21:11:52

Jdeme mrknout na BVV zítra, chodíme ze zvyku každoročně, ale kdybychom to něměli u nosu a s volňáskama, tak bych věděl, jak strávit půl dne jinak a líp, nakoupíme nějaký drobnosti(stejně to dělá dost peněz), zkrátka je to pořád stejný a úroveň nic moc, když bych potřeboval něco dražšího, koupím skoro v každým Brněnským obchodě(např.jsem tak koupil slušnější muškovej komplet) v době konání ryb. trhu vše se slevou 20% z normální ceny, což na BVV není, ale chápu i cestovatele z dáli, že si udělaj vejlet...:-)

Nalfonz42 - Profil | Čt 7.3.2013 20:59:53

Hoši, má to lepší úroveň než loni, kdy jsem si řekl ŽE UŽ NIKDY. Bylo to vzdušné, kdo chtěl našel co chtěl, a kuličky? ignorujte je! Uzená cigára byla podprůměrná, pivo jsem dostal nadmíru, asi nějakej dokap, kafe slabý... V sobotu možná znovu, dokoupit nad čím jsem váhal. Slevy nečekejte, přes net laciněji, snad u WFT proutky..

Nbombardák - Profil | Čt 7.3.2013 19:54:26

- Klidné odpoledne, pár zevlujících lidí a hlavně tedy - klid a prostor mezi stánky.. Prodávající mají čas v klidu pokecat o vystavovaném zboží, takže pohoda..Jinak, doba těch narvaných rybářských veletrhů je nenávratně v prduli...Možná se BVV zítřkem trochu rozjede, ale moc v tohle vzkříšení nevěřím. Stánků je polovic a většinu vystaveného zboží koupíte u svých prodejců a jet do Brna pokecat s kamarádama, je možná to nejlepší co se od tohohle stánkového prodeje, dá čekat...Obdivuji prodejce za úsměv na tváři a zbytky optimismu se kterým se věnují nekupujícím návštěvníkům..

Nnatas - Profil | Čt 7.3.2013 7:19:22

Včera jsem se dostal služebně na výstavu. Mám z ní tyto dojmy. Podstatně méně vystavovatelů než loni. Přetrvaly velké firmy. Nabídce dominují výrobci boili. Sortiment mi připadá spíše výprodejový, ležákový. Výrazné slevy žádné a když tak, tak drahé i po slevě. Na své si přijdou i vláčkaři a mořští rybáři s gumama. Když se na to podívám i s dalšími podmínkami kolem, tak mě napadá mnoho otazníků.

NLuděk Černý(Lc1) - Profil | St 6.3.2013 20:11:07

007krivanek >> a když vydržíš až do konce, těsně před balením nechají ti i 50% aby to nemuseli uklízet a někdy i 70%....
Je to výstava, né tržnice což si asi pod tímto pojmem dost lidí plete

NAnýzový dědek - Profil | St 6.3.2013 8:27:16

Pedro1 >> Máš pravdu. Této obchodní strategii nerozumím, proč a z jakého důvodu se tak děje.
Holt si asi prodejci myslí totéž, co tvůrci reklam. Že koncový zákazník je naprostý dement a koupí cokoliv, když bude dostatečně dlouho masírován stupidní reklamou na kdejaký shit....-((((

Nelhierro - Profil | Út 5.3.2013 16:16:05

Anýzový dědek >> Svým způsobem máš pravdu, ale standardně se to dělá tak, že pro obchodníky je např. vyhražen první den výstavy, poté se brány otevřou i pro širokou veřejnost. Tento model funguje po celém světě, je již jen pár veletrhů, které jsou pouze pro obchodníky a předem registrované návštěvníky.

Nluke46 - Profil | Út 5.3.2013 15:11:13

Pokud se to někomu nelíbí tak na BVV chodit nemusí. Ostatně žijeme ve světě reklam a svobodných rozhodnutí za účelem prodávat, prodávat a zase jen prodávat. Mít tam stánek taky něco stojí + personál atd... Takže neprodejní výstava je krapet nereálná.

Nesetkal jsem se tam nikdy s vnucováním zboží od prodejců což je nejdůležitější. S cenama to tam zas takovej boom není abych se tam hnal jen skrz levnější nákup, opak je asi pravdou. Ze zkušeností z minulosti jsem se cenově dostal slevou na BVV někam na nejlevnější internetovou cenu. Navíc řada obchodů v okolí dává během konání výstavy slevy na svých kamenných prodejnách.

Má praxe je stručně: vyzkoušet, očuchat, dozvědět se, něco málo koupit, inspirovat se a hlavně strávit dopoledne v duchu začátku sezóny což je asi největší +!

NFishky - Profil | Út 5.3.2013 15:00:31

Petr Havlíček >> souhlas, současně ať se klidně prodává, ať jsou spokojení ti na straně nabídky i poptávky, ale božínku aby se někdo hnal XY km na výstavu a tam zjistil, že je to či ono už vyprodané, nebo že něco vůbec není - tak to je takový faux pas, že bych se v tu chvíli styděl stát za kasou. Prostě tohle by mělo být samozřejmostí, mít plný sortiment a poslední kus neprodat...

N(bedna) - Profil | Út 5.3.2013 13:15:09

Fishky - 5.3.2013 11:56:19 >No,já ještě nezažil na Mrku snad věc,kterou by všichni pochválili.-)-)
Mět v ruce a nebo číst si kohokoliv příspěvky ,bude a je vždycky rozdíl.Kde jinde si můžeš porovnat třeba 10 druhů navijáků od různých značek přibližně stejných parametrů.
A to že je z toho tržnice,je prostě lidma,chtěj kupovat, kupuj,chcou se dívat a zkoušet,tak se dívaj a zkoušej.Já v Brně loni utratil 340,-Kč včetně vleznýho a oběda.-)-)
Ale prohlídl a vyzkoušel věcí,že se mi o tom zdálo ještě v noci.
A nejvíc se mi tam loni líbil přístup lidí okolo firmy Awa-shima.Nějak jsem tuto značku po celou dobu předtím přehlížel a až v Brně jsem poprvé jejich výrobky vzal do ruky a nakonec tam strávil pomalu polovinu celýho času,co jsem na té výstavě byl.
Ale je fakt, mám dojem,že ti tam zrovna opravdu jen vystavovali,stejně tak jako loni daiwa v Praze a taky zrovna ti dva mě zvostali v paměti nejvíc.
V každým případě ať si každej co chce říká a píše,já si tam své každej rok najdu.Ale je jasný,že pokud už tam znuděnej jdeš a nebo čekáš nějakou neuvěřitelnou bombastickou o tebe starající se atrakci,tak tu tam prostě nenajdeš,a znuděnej vylezeš i ven,to je jasný.

NMartin M. - Profil | Po 4.3.2013 16:19:52

Ano je sleva 50% na vstupne http://www.mrk.cz/bleskovky.php?id=30187

Jeste o tom budeme vice informovat v samostatnem miniclanku pred vystavou.

NMartin M. - Profil | Po 4.3.2013 12:52:16

tlusta cara za rocnikem 2012, nasleduje rocnik 2013
===================================================​=================

NZajda - Profil | Čt 15.3.2012 20:59:37

Kikis >> Tak mladej a tolik známejch..:-)))

NM-Carp Mivardi - Profil | Út 13.3.2012 21:43:55

Mitchell >> ani bych neřekl:.o))

NKocháč - Profil | Ne 11.3.2012 13:41:55

elhierro >> Je to o trhu a prodeji, naši rybáři chytají z 80ti procent rybu domácí na těžko a tomu se asi logicky přizpůsobuje i spektrum trhovců. Mít tam celé spektrum rovnoměrně rozložené je jen zbožné přání, ale ne realita. Podle mě je BVV o rybě domácí a hlavně koulís firmách a vybavení na kaprařinu. Okrajově feeder a plavka a moucha a nějaký ty umělý okovaný rebe.

Nsnipe - Profil | Ne 11.3.2012 13:40:27

Kocháč >> Když už nic, tak kde koupit pípáky už víš! Posledně jsem Ti poradil solidní kaprový teleskop... Bobule bych taky věděl. ;-) Za chvilku bude solidní kaprařská výbava komplet... Nesekneš teď se pstruhařinou? :-0))

Nelhierro - Profil | Ne 11.3.2012 13:39:33

dosec >> ano, je to tedy o té prestiži. Kocháž psal o prestižní výstavě. Kdyby byla prestižní, jsou tam všichni. Ale třeba zase jednou prestižní bude, řekl bych, že se organizátor vydal tím správnějším směrem. A už jsem říkal, internet nikdy nenahradí výstavu, kdy se v jeden okamžik a na jednom místě sejde elita oboru a ty si jako návštěvník můžeš osahat exponáty v reálu a ne jen na ně tupě civět na monitor. FACE TO FACE business je stále tím nejefektivnějším marketingovým nástrojem.

NKocháč - Profil | Ne 11.3.2012 13:33:32

elhierro >> Mivardi a Maxcarp a ti tam jsou

Njudas.d - Profil | Ne 11.3.2012 10:08:38

Pvl >> to byl taky blbej dotaz,podle mého sudku už toho bylo dost o photo napsáno.

NShu-lin - Profil | Ne 11.3.2012 8:43:44

Mitchell >> Práci s Photoshopem taky předvádíte?

NMartin M. - Profil | So 10.3.2012 18:46:09

Bohuzel nam dnes stavkoval pocitac, tak fotky davam az ted.

NKocháč - Profil | So 10.3.2012 17:16:05

xfrancekx >> náročný nejsi, jsi zoufalec.

NVojtěch - Profil | Pá 9.3.2012 19:42:39

bohužel,letošní výstava v Brně je špatná_doslova a do písmene jde jen o prodej produktů. Na Brno
jezdím každý rok a včera je to naposled. Žádný zahraniční účastník, stánků a prezentací o 50
procent méně než před 10 lety. Bohužel prodejci boilies to berou jako obchodní řetězce a to
všichni víme o co jde.
Je třeba se zamyslet_ve světě je to o něčem jiném, o ošahání produktů a prakticém vyzkoušení,
takže je třeba se zamyslet zda je ůčast na těchto prodejních trzích nutná, protože vše koupíš v
kameném obchodě doma?

NMartin M. - Profil | Pá 9.3.2012 14:52:01

LeoSNB >>

Nelhierro - Profil | Pá 9.3.2012 9:31:12

JN >> Já bych to tak černě neviděl. Poslední dobou mají návštěvníci pocit, že výstava=sleva. Všichni hovoří o novinkách, zároveň o slevách. Je potřeba si uvědomit, že za novinku si musím připlatit, ne požadovat slevu. Tak to funguje ve všech komoditách. Malý příklad z jiného oboru. Budu-li chtít novinku - mobilní telefon, musím sáhnout hlouběji do kapsy, když ho chci jako novinku. Ale pokud si počkám půl roku, pak ho koupím o cca 30% levněji. Výstava je však zároveň společenskou událostí, svátkem daného oboru. Kolegové od vody, nebo co se znají pouze virtuálně, se mohou na výstavě potkat, pokecat a hlavně mohou pokecat přímo s výrobci, velkobchody a přímými prodejci. A to je také benefit výstavy. Dalším benefitem může být doprovodný program, soutěže atd. A na závěr. Ani v té :NEJ" prodejně rybářských potřeb nemá návštěvník možnost vidět ani desetinu toho, co může vidět na výstavě.

NMitchell - Profil | Pá 9.3.2012 6:59:27

Všechny příznivce Max carpu zveme na náš stánek. Přijďte si prohlédnout a očuchat novinky pro letošní rok. Všichni jste srdečně zváni.

Nmscarp - Profil | Čt 8.3.2012 21:54:37

gello >> myslím,že tam byl nějaký stan,ale jen jsem to proběhl a ani se nerozhlížel.tak to nevím jistě,zastavil jsem se jen u známých a pryč z tama !!! teda na rozkaz ženy :D

NFullnek - Profil | Čt 8.3.2012 18:06:52

Chtělo by to nějaký FOTA!!!

NTomajo - Profil | Čt 8.3.2012 15:19:26

tak jsem se vrátil práve z BVV a dovezl jsem si 6 kousků baterer do pípáku :-))) Kde jsou ty časy, když jsem uměl bezhlavě utrácet :-)

NMitchell - Profil | St 7.3.2012 21:31:01

Z tohoto zápisu administrátor odstranil 1 obrázek.
Několik foteček z BVV z dneška

N007krivanek - Profil | St 7.3.2012 13:03:14

Standa76 >> Ono, když tam jdeš každý den a vždy s někým, komu to platíš a v neděli s rodinou, Tak 80,- je zlatejch. To je 700 ušetřenejch.
A kluci co jedou z Prahy v 5-ti , tak mají doma 350,-. To je 10l benzinu na cestu domů.

Njarabeast - Profil | St 7.3.2012 12:13:46

Červené karty: elhierro