Vzorec na boilies

Existuje nejaký vzorec na výrobu domácich boilies? Koľko % základu, koľko múčok, tekuté potravy atď... Podla akého vzorcu musím voliť komponenty?
Autor diskuse: Havo82 - Profil , 31.10.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

twister - Profil | So 5.11.2011 13:40:06

Havo82 - >> toto na ně platí

zaplosak - Profil | So 5.11.2011 13:15:29

Je to seřazené od těch co chytají občas až po zaručené... DDDDDDDDDDDDD

Lauri - Profil | Út 1.11.2011 9:46:15


tady je přesné složení

SlavnýLovecPampalini - Profil | Čt 23.7.2015 14:55:54

Martin N. >> 400g sójové mouky, 200g lososová rybí moučka, 200g syrovátka, 100g vaječný ptačí zob, 100g krupice, 10 vajec, lososový olej 50ml, tekutý játra 20ml... nebo jakákoliv jiná směs.. prostě tam přidáš lososovej olej a je to... nebo stačí jakékoliv boilies přelejt tím olejem, tu chuť to získá taky

Pvl - Profil | Út 8.11.2011 19:35:02

Knedlhans >> CSL dělá jen Nutra ?

don Ferrari - Profil | Út 8.11.2011 18:55:20

CSL - FERMENTOVANÝ KUKUŘIČNÝ SIRUP

! Neupravovaný v originální formě !



Obsahuje: Sušina 28 – 30 %, bílkoviny 4,6 %, tuk 1,2 %, vláknina 2,6 %, škrob 1,2 %, cukr 0,5 %, aminokyseliny – Lysin 0,19 %, Methionin 0,07 %, Cystin 0,08 %. Kyselost - pH 4,28.

Charakteristika: CSL – je anglická zkratka (Corn Steep Liquor ) pro produkt vznikající při výrobě lihu z kukuřice, česky se dá tato surovina nazvat jako kukuřičný výluh. Jde o velmi hustou hmotu, světle žluté, hořčicové barvy i konzistence, za tepla tekutou, ale po vychlazení kašovitou. Pro možnosti prodeje, manipulace a balení do lahví je CSL jen mírně přiředěn vodou ( 3% ), aby byl tekutý i za studena.

Mnozí prodejci mylně uvádí, že tento produkt je bohatý na aminokyseliny a cukry, což není vůbec pravda, jak je vidět z obsahu. Je to vykvašená surovina, kterou bakterie lihového kvašení zbavily veškerých cukrů a škrobů. Jejím hlavním přínosem pro sportovní rybolov a také atraktorem, je vysoký obsah přirozených organických kyselin a specifické silné kukuřičné, kvasné aroma. Nikoliv obsah živin, kterých je zde pomálu.

Možnosti použití: Tato surovina je lehce ředitelná vodou. Je vynikajícím doplňkem při výrobě těst, kmítkových směsí, ale především boilies. Je možno použít i na macerování. Po přidání vody může rozpouštět PVA sáčky, proto zasypte macerát sypkou směsí, nebo dipem. CSL přidávejte dle charakteru výrobku. Je silně kyselé, takže se hodí ve vyšší míře do sladkých směsí ( do cca 8 – 10 % ). V masových a rybích pak s citem ( do cca 5 % ). Lze použít i vyšší dávkování, dle vlastních zkušeností.

1kg 180,- Kč

Knedlhans - Profil | Út 8.11.2011 18:24:38

Carpeater >> Ahoj,kdyz je podivas na nazev a prectes si zadani otazky,doctes se,ze v teto diskuzi se diskutuje o slozeni boilie a alternativnich prisadach,nikoli o vyhledavani kapru,coz je bezesporu dulezitejsi nez samotna nastraha,ovsem sem to myslim nepatri.
A ohledne toho ze na to jdeme moc vedecky,ver mi ze to nedelame aby jsme stuj co stuj zvysili pocet zaberu,ale(alespon tedy me) proto ze nas to proste bavi a chceme usetrit nejakou tu kacku :-)
At ti berou...

Ziltoid - Profil | So 5.11.2011 13:05:08

Něco bych měl........

Y@rin - Profil | Čt 3.11.2011 16:17:23

Dobře - Ty váhu kapra zkrať 16ti a já tu lucernu zhasnu.
(Kdo ten starej vtip nezná tak je to o tom, že jeden rybář tvrdil, že vytáhl z vody lampu a ta ještě svítila.....)

Sven - Profil | Po 31.10.2011 21:57:29