Výkup trofejních ryb

Chtel bych se zeptat na vas nazor a pripadny zkusenosti....
me vcera chlap (rybar amater uz od pohledu)nabizel za kapra 78 cm 10,7 kg tisicovku ze si ho odnese dom na zahradu do rybnicku...
kapra sem sice neprodal a pustil ho po osetreni ,ale od te doby porad premyslim nad tim jak to asi chodi a proc ve svazovych vodach tak ubyva trofejnich ryb..
Autor diskuse: vesi - Profil , 17.10.2011 všeobecné - ostatní

Kok - Profil | Po 17.10.2011 7:58:10

Butchi >> ta K70 vyřeší hovno, leda tak odradí prostýho rybáře kterej by větší rybu třeba jinak sežral, pač takovou v životě nechytnul, .....odvezl domů manželce na pochlubení a pak z něj udělal kýbl podkov:), .....já bejt odvažeč, je mně fuk jestli je podepsaná nějaká petice a kapra bych stejně odvezl, ....stejně jako kaprař chytá v noci, odvažeč odváží přez zákaz, je to prosté, je to jednoduché:)

Jaroch - Profil | Po 17.10.2011 7:29:35

rybar amater uz od pohledu
Jak se pozná amatér od profesionála pohledem ?
A litr je málo , chtěl tě ojebat :-)

Kamy - Profil | Po 17.10.2011 11:13:35

Můj názor je takový, že je to každýho věc. Každý má právo s rybou naložit dle svého, pokud neporuší předpisy. Pokud si chce příště zaplatit za to že si tu rybu chytne, tak ať ji prodá. Já osobně bych to neudělal. To bych ho raději prohnal udírnou.

Mates PB - Profil | Po 17.10.2011 8:33:09

Kok >>Tady přece nejde o petici a podpisy, tady pokud vím, jde o BP revíru a tím tedy o porušování pravidel rybolovu. Jelikož u nás chytá velké procento vandráků, kteří si myslí, že jim všechno projde a vymáhání pravidel a zákonů vázne, vypadá to tak, jak to vypadá. Tahle země není pro slušný.....doby kdy všechno bylo všech a každý se choval jako žravá kobylka jsou v nás už geneticky zakodovaný..........žijeme každý za sebe stylem po mě potopa...........nevezmu já, vezme někdo jinej. Je to tak nějak k zblití.

Siven Polní - Profil | Út 18.10.2011 13:22:04

čeman 29 >> Dravci se taky šmelí, osobně vím, že chlapi je prodávají do hospod - a míra má do trofejí dost daleko, i do té "míry". Je to jeden z důvodů, proč nemám rád rybičkáře (poctiví mi odpusťte, ale člověk má sklony zevšeobecňovat). Možná si ale vláčkaře idealizuju, ale u nich jsem se s tímto chováním ZATÍM nesetkal.
No jestli porostou štikodromy á la Štičí rybník, tak je to hodně humusácká komerční výzva. Sluníčka mně žíly netrhají, ale je to tím, že mě nezajímají - kapři nechytám, leda plavaná na jaře. Ovšem je pravda, že čím víc spokojených kaprařů na svazovkách, tím spokojenější já vláčkař. Trofejní kaprař je sluníčko a kámoš, nesmí ale na podzim přeladit na rybku-trojhák-cigáro...

Btw, kapra nad 70 jsem nikdy nechytil, ale jako vše uměle počtem naddimenzované a jateční(duhák, kapr) by šel dom, žádná trága (samo že tam, kde nejni K70....).
Prodat ne - brání mi v tom zbytky morálky.
Ale až budu v důchodu (hahaha), tak se uvidí. Jestli bude ještě vůbec existovat tak bezva věc, jako je rybsvaz, bo ne-li, rovnou se nahodím a utopím.

Btw2: To si totiž musíme neustále opakovat - za tak mizerně nízký obolus tolik možností a výhod, které nejsou ve světě pravidlem (v západních přelidněných oblastech samozřejmě)... Neuvěřitelné, a ještě prodávat? Ano, kdo nadává, že je povolenka drahá, má plný mrazák a prodává. A neprodává-li, mění kapři za králíci. Jak ale borci psali, pokud by to mělo mít výsledek ten, že revíry budou klidnější a soukromáky nacpané, nemám nic proti. Ale dle zákonú akce a reakce, psychologie a ekonomiky a jiných hrůzností tato případná idyla není zrovna reálná. Odliv svazovčíků killne svaz (hrubý příklad).
Uff, sry děcka za dlouhý výblitek, ale jinak to nešlo.
Howgh...

MrKos - Profil | Út 18.10.2011 11:18:24

Kozič origin >> a na takové říčce po tlakem srkačkářů pak vypadá ulovená svazoparma takto... můj háček už na snímku není nebo´t jsem jí ho vytáhl jako první

potom je lepší nacpat do řeky vagón kaprů aby parma přežila

před pěti, deseti lety jsem taky tvrdil že tam kapr nemá co dělat... když se podívám na tu fotku tak názor měním

fotojakes - Profil | Po 17.10.2011 13:28:31

Bobertik >> podle starého zákona o rybářství směl rybář ulovenou rybu pouze darovat, nesměl jí směnit a ani prodat, ale tato klauzule už v novém zákoně není. Pokud není v BP uvedena horní míra, tak si s rybou lovec může dělat co chce. Na druhou stranu je prodávání jakýchkoliv úlovků úplně v rozporu s tím, o čem rybařina je. Je to především koníček, zábava, relax, případně zpestření jídelníčku, ale cílený lov ryb za účelem jejich dalšího prodeje je prasečina bez ohledu na to o jaké ryby se jedná.

Horní míry a podobná omezení nic neřeší, alespoň dokud nebude vymahatelnost a kontrola dodržování pravidel. RS se dnes v drtivé většině zaměřuje pouze na sbírání povolenek za lov mimo stanovenou dobu a ostatní dle mého závažnější problémy (bordel, poškozování přírody, odnášení ryb nad limity, hájení a míry) neřeší.


nofish - Profil | Po 17.10.2011 9:17:49

vesi - >> Víš pro ve svazovkách ubývá trofejních ryb? Protože patřičný cajk si může koupit každý, patřičné informace se veřejně píšou všude, místo aby si je zkušenní lovci nechali pro sebve a protože kaprolov je těžká komerce. POhádky o tom, že většina kaprů byla odvezena........... no jako nauč lidi legálně krást a pak si stěžuj že ti vybílili barák.........

Patricksi - Profil | Po 17.10.2011 9:17:31

to je marna diskuse,,,,normalni člověk si jde zachytat...chytne 60..veme dom a je klid..ale ne..chytne 75 a řekne si ..za 1000..ji pustim do soukr...jen debi.. rybař děla tohodle konička pro prachy.......to je vše..at si každy sam sobě řekne proč rybaři...........

aleš vavřina - Profil | Po 17.10.2011 9:16:47

Butchi >> Prvotní příčinou tohoto stavu je dle mého špatná práce se členy svazu za posledních 20 let v kombinaci s nepochopením principu demokracie a kapitalizmu. Bohužel naše národní hrdost je velmi špatná a nikoho nezajímá, jak se v zahraničí budou dívat na značku auta s CZ. Nejsmutnější na tom je to, že drtivá většina našich rybářů je vcelku slušná, ale pár idiotů udělá lepší práci než cílená politická propaganda za 40 let. Osobně se utěšuju tím, že špatný první pohled na mou osobu mohu vylepšit svým následným chováním. Jsem tam přece za sebe a svou dovolenou, takže proč se zatěžovat předsudky - když nic neporuším a při kontrole budu mít vše ok, tak nikdo rozumný prudit nebude, byť budu mít CZ - a permanentní ostražitost je zátěží toho, kdo se ma mě dívá - ho bolí hlava a ne mě.

Kok - Profil | Po 17.10.2011 8:52:18

Mates PB >> já nevím jak to s náma je, moc jsem toho nezažil a žiju ve svým světě, možná někdy trochu odříznutý od reality, ....jen jsem se zamyslel sám nad sebou že ikdyž nějaký rybářský řád je, pro mě je neznámou, ...stejně tak to může být pro člověka kterej se lovem ryb živí, ...odvoz je až moc výdělečný byznys aby toho někdo nechal jen z důvodu že je to napsaný v nějaký knížečce, ....jen jsem si tak propočítával na kolik bych si přišel odvozem kaprů 10kg+ a říkám si, že jsem asi debil že pouštím:), jen bych rybařil a ještě měl peníze, co víc si přát

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 17.10.2011 8:50:41

Patricksi >> No a o to tady jde. Rozprodat kapry na soukromáky, tedy všechny kaprařský ovce se natáhnou za nima na soukromáky a na svazovkách bude klid a pohoda.

Patricksi - Profil | Po 17.10.2011 8:47:22

Nic my do toho neni ,ale když to pujde takovim tempem tak za chvili budete všychni platit nehorazne prachy za soukromny revir..a proč???....protože ty svoje si rozprodate a budete mit..hovn...posekat ruce.....naco ti je kapr nad65 cm......na hovno...a pak tu budete psat kde to bere protože u vas nebude mit co brat...prostě česky narod ...hamty hamty at mam vic než tamti.....mě kdyby to nabydl tak je i stim kaprem ve vodě co by šup...nato prachy maji...no akurat jsem se vytočil...lidi uvažujte ..........................

kakr - Profil | St 19.10.2011 13:37:28

Kozič origin >>
V minulých dobách,až téměř do konce 19. století byl stav ryb v tekoucích vodách a přirozených vodních nádržích dostatečně doplňován a udržován přirozeným zarybňováním. V tomto období byl "sportovní rybolov" (chytání ryb na udici) poměrně málo rozšířen a provozován méně dokonalým nářadím, takže na tekoucí neznečišťované toky, neupravované regulacemi a různými úpravami byly kladeny menší požadavky než nyní. Proto nebyl nutný umělý chov ryb a zarybňování toků i jiných vodních nádrží hospodářsky i sportovně méně důležitými druhy ryb.

Kontrolní otázka - z které doby pochází uvedený text ?????

A ještě jeden údaj, podle úřední statistiky bylo v roce 1904 v Čechách 45 závodů pro umělý chov ryb, na Moravě 9 a ve Slezsku 7. Krom jiného se v líhních líhlo 18 489 000 jiker pstruha obecného a 9 612 000 jiker pstruha duhového.
Že by osvícený panovník císař František Josef podporoval nepřirozenou existenci ryb??
Co myslíš??

hraji - Profil | St 19.10.2011 12:37:58

Kozič origin >> proč by se neměl vysazovat kapr? Proč by se neměl vysazovat pstruh duhový? Jsou v našich vodách víc než sto let a jen protože tobě se nelíbí je nebudeme vysazovat?
Jaký je jediný skutečný argument proti vysazování kapra do revírů?
Že jsi hulvát, to mohu potvrdit, jsi. Debatovat o tom je jednoznačně zbytečné.
Píšeš o vysazování druhů ryb do míst, kde nemají přoirozené podmínky pro samovolnou existenci. Co to je samovolná existence? Je samovolná existence tím kouzelným argumentem, který opodstatňuje nárok na existenci životní formy na planetě zemi? Řadu míst, která byla vhodná jako přirozené prostředí výskytu mnoha živočichů lidé během let zlikvidovali. A nyní máme tedy říct, zničili jsme ti přirozené prostředí, ve kterém jsi žila po miliony let, narušili jsme přírodu natolik, že jsme ti milá rybo znemožnili přirozené rozmnožování, tak teď už nemáš nárok, chcípni. Hloupý přístup. Co víc k tomu dodat.
Nikdo nemůže předem rozhodnout, zda nějaká ryba v uričtém prostředí bude či nebude prosperovat. To se musí vyzkoušet. A příliš mnoho vlivů, faktorů a důvodů, proč se to či ono ve vodě děje prostě neznáme. Absolutistický přístup který prosazuješ, je nesmyslný a vedl by k ještě větší devastaci biodiverzity.

kakr - Profil | St 19.10.2011 10:17:12

Kozič origin >>
Pokud bychom se řídili Tvým krédem tak by se sexující podoustve na "naší" řece nevyskytovaly.
Hejno ve tření pochází z těch , tvá slova -
...................................................​...................................................​.......................................
Sazení je prostě a jednoduše jen mortor, kterým si svaz drží své hladové neschopné ovečky, aby mohl existovat. Nasrat na sazení, nasrat na svaz.
...................................................​...................................................​...........................................
Tak co platí, nasrat, nebo sadit???

fotka je kolegyně, snad mně odpustí, že jsem ji bez jejího souhlasu hodil na web.

pepa-č - Profil | St 19.10.2011 9:33:02

a kde a kdo vykupuje? hoďte nějaký seznam, ať se ví komu volat a ceník a tak.

pořád řečí o výkupu a nikdo neporadí, tss...tss...

honzin2236 - Profil | Út 18.10.2011 20:58:14

Kdyby měl někdo zájem, vím o celkem slušné rybě v okolí Brna. Kdyžtak kontakt po SZ.

hraji - Profil | Út 18.10.2011 20:56:33

Kozič origin >> nechápu o co ti jde. Ryješ do kakra, ale na Svitavě se ostroretky, podoustve, parmy i jelci vytírají přirozeně. Co je špatného na tom podpořit přirozený výtěr dosazením ročka, jehož přežití je řádově vyšší než u výtěru v řece? Důležité je obsádku stabilizovat a vytvořit hejno matečných ryb, které se bude třít.

MrKos - Profil | Út 18.10.2011 20:12:26

Kozič origin >> dotaz zněl jinak a to jestli je těch ostroretek málo? blafuješ, blábolíš, čekáš argumet a když ho dostaneš tak obrátíš jinam

typický představitel hojného členstva... bohužel

jak jsem říkal níže: ze 70 tis. udělat 10 přičemž vybrat opravdu jen lidi co k tomu mají vztah... nepatříš mezi ně

kakr - Profil | Út 18.10.2011 12:43:47

Kozič origin >>
Bubláš z mrákot.(copyr. M.D.).
Pokud datum Tvého narození v kartě je reálné, tak víš naprosté houno co se kdy a jak lovilo a přisvojovalo. Když napíši, že bylo naprosto běžné lovit ostroretky po stovkách na uzení, tak asi věřit nebudeš. Ale byly a nevysazovaly se v ročku jako dnes. O parmách raději nepíši, bývalo jich jako ...
A nikdo se nad tím nepozastavoval, k vodě se šlo pro maso a bylo to naprosto normální. Také se nikdo nechlubil, že "sportovně" popíchal hafo ryb a jak si při tom zasportoval.

Kapr a duhák je ryba tržní, vysazovaná v tržní velikosti a jdou primárně určeni ke konzumaci. Ještě jsem neviděl a neznám revír, kde by bylo překaprováno a předuhákováno. Možná tak den, dva po vysazení. Českomoravští rybolovci se vyznačují umem udržet rovnováhu mezi násadou a úživností revíru a budiž jim za to dík.
Buďme rádi, že se vysazuje ryba reofilní a že díky dostatku kaprů a duháků tolik neláká.
Jo a těmi hrouzky je to místy už také na pováženou a nikdo je na "maso" neloví....

Kozič origin - Profil | Út 18.10.2011 12:08:37

MrKos >> No, tak budem chytat plotičky se cejnkama. Ti, co chtějí lovi vždy něco najdou. I přístup takových lovců je jiný. Nechť je tedy ve vodě prosím nasráno.
Bez svazu a jeho kaprovysazování či duhákovysazování se můj lov i příroda obejde. Neřeší to nic již teď. Jen, že se uspokojí zástupy lemplů, co u vody stejně nemají co pohledávat.
Vzpomínáš si, jak si začal chytat? Bylo to určitě bez myšlenek na svaz.
Je to o tom, že mnozí jakože rybáři chcou valit kapři, sumci, duháči a je jim úplně jedno, že jsou ryby přichystány. Hlavně, že se dají jakože potahat.
Co je tohle ale za lov? Budu radši chytat to, co bude. I když budu chytat ty hrouzky(protože se tedy jakože vše vychytá, nevytře a sežerou kormoráni a svaz nenasadí kapři), budu je chytat radši, než sazenou lúzu.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 18.10.2011 11:52:03

Rytíř >> Náhodou je to krásná možnost pro rybářský lemply. Dostanou trofej a tou se můžou chlubit. Připomíná mi to kakrovu půjčovnu kaprů

Kozič origin - Profil | Út 18.10.2011 11:41:35

MrKos >> Pokud ses odprostil tedy podle toho "podle sebe soudím tebe", proč nemáš dostatečné pochopení pro zmíněné srkačkáře?
A o co tedy při lovu jde? O to, aby se někdo jakože nakrmil, nebo by někdo, kdo chodí na stejné místo občas chytil ten bonus? Co je bonus? Je to kapr?
Co se stane, když se přestane sadit kapr a spol.? Svaz půjde třeba do řiti a já si budu moc svobodně chytat, co bude a co dokážu. Chci lovit. Nechci čekat jak balík na to, co mi svaz přichystá.
Kdo tak chytá, třeba jako ti inkriminovaní jakože srkačkáři, buď začnou taky opravdu lovit, nebo se na to vyserou a kapr si koupí v Rybeně.

MrKos - Profil | Út 18.10.2011 11:23:19

Kozič origin >> srkačkáře neláká ryba, ale láká je zastávka MHD, dostupnost revíru, možnost vyžrat půlčák vodky a možnost píchnout cokoliv včetně kolemjdoucí studéntky bez doprovodu... ulovený kapr je bonus navíc

Kozič origin - Profil | Út 18.10.2011 11:11:37

MrKos >> Na takové říčce především kapr nemá co dělat.

MrKos - Profil | Út 18.10.2011 10:09:26

Tomson_ >> důchodci jsou ti poslední co tahají velké ryby domů, do hospod a do kapřích nevěstinců (soukromáků) ... tady se bavíme o rybářích ve věku 30-50let - mají potřebné informace tedy znalosti, peníze na výbavu a značkový nafukovací člun na značkovou vyvážku

kakr - Profil | Út 18.10.2011 9:55:36

Netipa - poslední hrdina MRKu >>
Soukromé revíry jsou po vytvoření sítě půjčoven odsouzeny k zániku, majitelé tam mohou chovat vodní drůbež (kachny).
Který blázen by platil nekřesťanský peníz za vysedávání u vody s výsledkem nejistým??
V půjčovně je vše transparentní ,za svůj peníz dostaneš co si objednáš....

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 18.10.2011 8:59:28

Rytíř >> moderní kaprařina je celá ujetá a plná ujetých lidí. Žijí si ve svém vlastním světě. Je to roztomilé a legrační

aleš vavřina - Profil | Po 17.10.2011 19:59:41

hraji >> máš částečně pravdu, více viz. odpověď MrKosovi

Kozič origin - Profil | Po 17.10.2011 14:51:30

Nebel1 >> Já bych byl rád, kdyby zmizel xindl duhák, xindl siven, xindl kapr.

b.gun - Profil | Po 17.10.2011 13:53:07

nofish >> Příměr kapra s borůvkami a houbami není příliš vhodný, neboť prodávat houby a borůvky jest v rozporu se zákonem, který dovoluje sběr lesních plodů pouze pro vlastní potřebu. To, že v zákoně není stanovena sankce za toto protizákonné jednání (a toto omezení je tak v praxi de facto nevymahatelné) a běžně se tak děje je věc druhá...

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 17.10.2011 13:43:05

Bobertik >> Tady nejde o trofejní rybu, nýbrž o většího kapra. Tedy - většího kapra bez okolků prodat (samozřejmě, že za odpovídající cenu)

nofish - Profil | Po 17.10.2011 13:19:18

Bobertik >> prodat-neprodat. Je to každého věc, stejně jako sežrat-nesežrat. Protizákonného na tom nic není. Neetického? Jak pro koho. Lidi prodávají borůvky, houby, kapři....... Nelze jednoznačně odpovědět na otázku, na níž má každý svůj vlasní, subjektivní názor.

nofish - Profil | Po 17.10.2011 12:41:58

vesi >> používáš na ryby přípravek který může obsahovat zakázané, rakovinotvorné látky.......... Jen info........ (btw dopouštíš se v dobré víře, protizákonného jednání, pokud to v tom kliniku je).
Ber to jenom jako informaci, já vím že kšeft je kšeft a lidi si myslí, že to dělají pro dobro ryb.

aleš vavřina - Profil | Po 17.10.2011 11:01:40

nofish >> je to tak, že není-li žalobce, tak není ani soudce - a v aktuálním současném borde.. se na nějaké nepůvodní ryby z vysoka s... - je to smutné, ale je to tak

flekos - Profil | Po 17.10.2011 10:16:48

rover >> No nazdar , jetli jeden neprodany kaprik 10+ je zivotni chyba , tak uz se chlapec nemusi starat o budoucnost ,PS- takovych zivotnich chyb udelam min. 30 za sezonu.

Butchi - Profil | Po 17.10.2011 9:28:13

Kozič origin >>
To je od tebe moc hezké..
Ale měl by ses také polévat Clinicem a bičovat se kobrou. To vše v bivaku.

A doufám nemusím připomínat, že boilies musí být Půlnoční pomeranč dipovaný v Odkopané selce.

Edit Pro mě je důležité, jaký jsem. Nicméně jsem rovněž nerad souzen předem.

kakr - Profil | Po 17.10.2011 9:28:09

nofish >>
By ses divil, veterinární osvědčení (bumažka) je dnes už naprostým standardem. Tedy soukromí dodavatelé je naprosto běžně a normálně s násadami dodávají. Tedy bumažka jest......

nofish - Profil | Po 17.10.2011 9:24:25

aleš vavřina >> v době, kdy se revíry zarybňují čímkoli odkudkoli je myslím nepodstatné řešit veterinu na jednoho kapra :-) Firma má papír že jsou ryby po veterinární stránce ok a když je svaz koupí tak nic nechce. Svaz podle mě ani veterinu neřeší. Ty tu mluvíš čistě teoreticky o to jde :-) Prakticky nevím jak bude MO nebo kraj, nemající ani dostatečnou kapacitu sádek, provádět karanténu a odběry vzorků.
Praktiicky nic moc nového do povodí zavléct nemůžeš. NIc co by tam nemohla zavléct kachna, nebo tam nemohlo být i tak. Ne? Chápu jak to teoreticky myslíš, ale to co říkáš ty tvrdí učebnice, praxe je trošku jiná :-)
edit: Abys to pochopil. Vím jak si to myslel z hlediska té veteriny, ale všichni na to víš co.......(se*ou).

Kozič origin - Profil | Po 17.10.2011 9:17:19

Butchi >> Klečím na bojlízu. Tlačí mě a navíc trýzní i zápachem. Ke všemu se preventivně modlím vkuse zdrávasbaits.
Znamená to tedy, že hrášek by byl pro mě vykoupením a to by mnozí nechtěli. Právě proto to připomínám, poněvadž já mám lidi rád.

kakr - Profil | Po 17.10.2011 8:51:51

aleš vavřina >>
Doživotní ne, podle mně už rok v extrémních případech 3 je dost.
Vždy je možnost hříšníka napravit, ale možná by bylo účinné 3x a dost...........

aleš vavřina - Profil | Po 17.10.2011 8:49:36

kakr >> v podmínkách svazu by to mohlo být reálné, ale jsou tu ještě soukromé vody, za opravdu hrubé porušení pravidel doživotní distanc ve svazu - ale řeší to jen svazové vody.

Kozič origin - Profil | Po 17.10.2011 8:47:05

vundu >> Odvolám, když mi řekneš, kde je ten výkup kamarádů- sluníček a mazlíčků.

aleš vavřina - Profil | Po 17.10.2011 8:46:39

Kozič origin >> plácáš z hladu, nasnídej se a dej si kafe. Všude se zavádí nesmyslně K70, i na kalužích kolem 1-2 ha a bere se tak možnost klukům se pochlubit a užít si tak svých 5 minut slávy, stejně jako tuto možnost bereš dědouškům co chytí takového kapra 1x za deset let. Proč se tedy něco zavádí, když vymahatelnost v praxi je téměř nulová a postiky směšné vůči možnému profitu.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 17.10.2011 8:42:27

Kozič origin >> já myslím, že u nás máme děvky levnější, tak k čemu je sem dovážet ze Španělska? Když jde už do tuhýho, tak si přivezem naopak nějakou z východu. Ta dá i za polívku

kakr - Profil | Po 17.10.2011 8:41:44

vundu >>
Kámoši se přece nepíchají háčkem do pysku a nevláčí z vody vod.........

vundu - Profil | Po 17.10.2011 8:39:42

tak pokud máte hlavu na krku jen aby vám do něj nepršelo,tak si je klidně prodávejte dál-to stejně nikdy neovlivníme,pokud se "rybáři" chovají jak prasata,tak to je jen k pláči
já se snažím chytat ryby s láskou a s úctou k nim a rybu bych neproda,miluji rybolov a neumím si představit že bych něco prodal,ano je to samozrějmě každého věc,ale pak se nedivme že ryb ubívá,a nemyslím to jen tím že se ryby odnáší domů,a trofejní na jiné"samozřejmě pro ně lepší" revíry
kolegové,je třeba si uvědomit že ryba je kámoš,né žrádlo,nebo finanční podpora.......

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 17.10.2011 8:33:14

Kokš >> Na tom není co rozvádět. Chytnu kapra, na rameno mi poklepe týpek, že mi za něj dá na místě litra, tak mu kapra dám a litra si vezmu. Žádný výčitky, žádný pláč, jenom b yznys.

malamut - Profil | Po 17.10.2011 8:31:27

MAXXSKATER >> jak víš, že jim je tam líp? Říkali to?

MAXXSKATER - Profil | Po 17.10.2011 8:20:11

Záleží taky na tom, kde ho chytil, ne ? Všude K-70 přece neplatí. Kdybych věděl, že se o něj dobře postará a horní míra tam nebyla, tak bych o tom uvažoval. V práci máme v rybníčku 2 kapry k 80 cm a určitě se tu mají lépe ... :-)

Butchi - Profil | Po 17.10.2011 8:11:46

Kok >>
Jsem rád, že to někdo řekl na plné koule :-)
Takže klasicky, omezení normálních rybářů a zloději vesele profitují dál..

Přesně, jak jsem čekal.