Spomb-krmitko na boilie a partikel

Autor diskuse: visage - Profil , 16.8.2010 kaprařina - náčiní, doplňky

takže ???

A) a) spomb80%

B) b) bait bomb3%

C) c ) klasická raketa9%

D) d ) iné ...7%

Od 17.8.2010 hlasovalo 206 čtenářů.

charon79 - Profil | Čt 4.2.2016 22:48:06

Me vcerejsi zkusenosti s Fox impact spod medium:

Zkouseno s 14mm halibut peletama. Plne naplnena vaha rakety = 112g. Hazeno prutem Fox warrior S 2,75lb. Sokovej ujimanej vlasec Fox camo 0,33 - 0,57mm.
Vyhazeno 2,5 kg pelet. Nabirani jednou rukou bez problemu, pravou ruku s odhozovou rukavici jsem nemusel za celou dobu sundat z prutu.
Hody v lehkym vetru drzely zamysleny smer. Vzdalenost na metry nedokazu odhadnout. Do hodu jsem se opiral plnou silou, prut v pohode vydrzel. Mirnou rezervu jsem jeste citil.
Raketou jsem dohodil do vzdalenosti, kterou jsem mel problem atakovat hodama s holym 80g olovem., ktery mam vyzkouseny jako nejlepsi na odhoz se samotnou kulickou boilies.

Strategie na letosni sezonu je nahoz 70g olovo + pva sacek s nastranou. Montaz se zaveskou. Zaklipovat, hodit jednu az dve rakety, prohodit raketu za navazec s pva pytlikem a nahoz do zaklipovaneho mista. 70g olovo + pva pytlik se mi pri vcerejsim testu osvedcil jako nejlepsi pro nejdelsi nahoz a i tak jsem nemel sanci se priblizit vzdalenosti, kterou jsem bez problemu dosahoval s raketou.

Abych si vyzkousel techniku a vzdalenost nahazovani s raketou, tak jsem ji nejdriv naplnil peletama a naplasti natvrdo zalepil proti otevirani. Prekvapilo me, ze se ani tak nepotopila, prestoze se naplnila jeste vodou, pelety se nachlastaly a znatelne ztezkla. Pri stahovani vzdy ze zacatku zaplula pod hladinu a sla stahovat ztuha. Po chvili se vynorila na hladinu a uz to bylo, jako kdyz tahate odhadem 150g olovo.

Po te jsem odhazel klasicky onech 2,5kg pelet coz dava kolem 25ti hodu. Bez sebemensich problemu. Ani jedno otevreni za letu, vzdy otevreni po dopadu na hladinu. Nikdy se nepotopila. Stahovani je trochu divocina. Raketa obcas cestuje, obcas zapluje na moment pod hladinu. Pod hladinou klade solidni odpor. Asi nejvic se mi osvedcilo, nestahovat raketu plnou rychlosti, ale udrzovat ji v klidny stope, pak to slo snadno a stopa byla konstantni. Kdyz jsem stahoval plnou rychlosti, raketa se chovala nevypocitave. Stahovani pocitam casem vyladim. Precejenom jsem byl dost vysilenej a nehodlal jsem tam pohrbit x kg pelet.

Shrnuti:
Nemam zkusenosti se Spombem, pouze se zakrmovaci raketou. Oproti rakete (vypadavani za cesty, dlouhe vysypavani, odpor pri stahovani) o mnoho lepsi. Vzdalenost luxusni (na hranici meho umu a vybaveni). Presnost bez problemu. Spolehlivost otevirani 100%. Jediny s cim nejsem naprosto spokojen, je stahovani. Presto jsem bez vetsich obtizi da se rict v jednom tahu vyhazel cca 40 raket.

Za me mohu doporucit.

Koci66 - Profil | So 9.1.2016 19:38:39

Pro ty, co chtějí info o zakrmovací raketě Fox Impact Spod :

- Fox medium je menší jak medium od Spomb, neporovnával jsem množství / objemu krmení
- líta obstojně
- příliš citlivý zámek
- cca po pátem náhozu málem vypadlo víčko rakety. Vyjel ten kolík, co drží víko. Budu muset asi zatavit plast aby nevyjíždělo. Ten plast je příliš měkký a podle mne nevýdrži dlouho

Pro porovnání se Spombem - jednoznačně Spomb. Jedu s ním 4 rokem a no problem. Mám slabost pro Fox a tak jsem neodolal - bohužel není to, co jsem očekával.

Možná máte jiný názor, ale za sebe doporučují Spomb.

arnošt - Profil | Ne 27.3.2016 20:22:50

Piškothonza >> Takhle si je zbytečně ku.rví jméno.Přitom o kolik by je vyšel dráž šroubek,zašroubovaný po celé délce do o něco většího pouzdra,než obyčejná závlačka.
Poslední roky si začínají hrát na Mercedes,co prodává přebarvenou Kiu.

george-one - Profil | Čt 24.3.2016 17:47:50

drvoštěp >> No testovali asi jo...jen jsem ji koupil ze zvědavosti a plnění jednou rukou, ale bohužel.... za 4 kila budou mít aspoň děcka formičku na písek....

Davep - Profil | Út 29.3.2016 22:52:38

Zdravím, tak včera jsem konečně odzkoušel toho spomba od foxe,A musím konstatovat , že tady někteří vznáší zbytečnou paniku. Za mne OK , žádný problém při stahovaní jak tady někteří zmiňují z čehož jsem měl trochu strach protože ta výhoda nabíraní by mohla být tímto tvrdě vykoupena , což se nepotvrdilo . Zkoušel jsem tu menší velikost , pletenka , 3,5 lb prut .
Cca 30hodů zatím žádné známky poškození , raketa se vždy otevřela jak měla. je pravda , že nejsem možná rozmlsaný krásným stahováním spombu , ale pokud jsem stahoval rychle po hladině tak to sice nebyla přímá linka, ale taky žádné zdolávání jak tu někdo popisoval a pokud to sem tam skočí 3o cm mimo směr je za mne v poho.

arnošt - Profil | Po 28.3.2016 11:15:57

drvoštěp >> Možná se to opravdu nesmí brát na tvrdší vodu a je to napáno malými písmenky vlevo dole v návodu... ;)))

zaxxx - Profil | Po 28.3.2016 10:08:01

millihaus >> jsme s kolegou tak premysleli, fox uz je jednou vypustil a pak to zase stahli z prodeje a dal ladili ... kampak asi sla ta prvni "vadna" varka? neposlali ti nahodou kluci na vychodni evropu?

Piškothonza - Profil | Ne 27.3.2016 20:15:51

millihaus >> no nejde,na konci je rozšířená a neproleze zpět tou dírkou...kdyby to stálo stovku ani neceknu a vyhodim to....asi dali málo rejže čínskejm dětem,co to vyráběj..

charon79 - Profil | Ne 27.3.2016 9:37:16

Piškothonza >> Osobne jsem o tomhle problemu cetl drive nez jsem Impact Spod poridil a vyresil jsem to zakapnutim vterinovym lepidlem. Hazeni Impact Spodem jsem se zabejval zatim jenom jedno treninkovy dopoledne, takze je velmi brzy hodnotit trvanlivost Impact Spodu. Ale behem toho dopoledne jsem vyhazel kolem 40ti raket, rakete se nic nestalo a otevrela se vzdy.
Sam jsem zvedav, jak to bude pokracovat v sezone. Kazdopadne se nedam a pokud se radnym uzivanim poskodi, pujde na reklamaci. 423 Kc za plastovej vyrobek jednoznacne urcenej k nahazovani, mi prijde prilis na to, abych to presel.

george-one - Profil | Čt 24.3.2016 17:40:05

Dnes zkouška rakety od Foxe, závěr, zlatý spomb....na řece fox z 30 nahozů 8 krát otevřel (vše očištěno) a podle mě špatné stahování v řece v proudy, jak kdyby se přetáčel a šel pod hladinu...spomb určitě lepší. Koupil jsem ho z důvodů plnění jednou rukou, to funguje, ale pak musím položit prut a očistit zámky rakety, tudíž k ničemu...

kareldj - Profil | Pá 19.2.2016 23:02:33

Spomb je naprosto famózní zařízení - při dopadu do vody musí být ve vodě slyšet aspoň kilometr daleko a velmi rychle se blíží doba kdy se ryba naučí zvuk dopadajícího do vody a přijede se nažrat a to už bude jenom o tom ji naplnit čímkoliv jen aby dělala kravál a hlavně dokud to dotyčný vydrží bude ji mít na místě,nepochybně krásná představa, možná jiný styl rybařiny - nový způsob moderního rybolovu a hlavně stále hladová ryba..... Taky jsem ho jednou cca 14 dnů používal na jednom místě, po 10ti dnech stačilo naplnit štěrkem a ryby braly jak šílené. Krásná představa moderního kapraře.....

charon79 - Profil | Pá 5.2.2016 9:05:55

NAVI73 >> Diky, hodne jsem pred sezonou premyslel, tak jsem rad, ze jsem byl napomocen.

Velmi dobrej doplnujici dotaz.
Je velmi pravdepodobny, ze pri plneni drobnym partiklem plneni nebude uplne hladky. Po odstraneni naplasti jsem kontroloval, v jakem stavu jsou pelety. Pri tom mi z nich odpadly drobny castice (ani ne 1mm velky) do oblasti kolem zamku. Je to oblast cca 7mm X 7mm po stranach zamku a raketa uz nesla zavrit. Vycistil jsem to bleskove. Proste jsem prstem prejel na jedny strane, na druhy a bylo hotovo. Jemny necistoty tam jeste zustaly a uz raketa sla zavrit a za letu se neotevrela.

Obtize jsem videl i na videich. V Anglii jeden borec krmil mix partikl + cervi a resil to vse jednou rukou tak, ze nabral a prebytek v oblasti zamku cistil smykanim odklapeci cervene casti rakety ze strany na stranu az sla raketa dovrit. Mne se tenhle zpusobom moc nepozdava s ohledem na zivotnost rakety.

Zaver: Malou oblast po obou stranach zamku je treba udrzovat dosti cistou.

Koci66 - Profil | So 9.1.2016 19:54:19

Vodní kurka >> Nemáš vůbec za co :-)
Od toho snad tento WEB navštěvujeme, že ?! Něco si přečíst, nechat si poradit, prokonzultovat atd...
I když kolikrát nestačím zírat jak se kolegove uráží.

milošs - Profil | Čt 10.1.2013 6:16:32

PeterSK >> kámoš používá starý 3 díl surfák Silstar Challenger, 200 gramů, kmen 0,25 a šokovku 0,40 Colmic Fendreel. Změřeno poctivě 145 metrů, do spombu jen bojlí. Jenže to je figura řeznického typu. Já mám roli smotávače...

cuplex - Profil | St 9.1.2013 22:01:20

ja pouzivam na hody raketou TFG Banshee SPOD 12´ 4,75lb

Tomajo - Profil | St 9.1.2013 19:55:33

rybarada >> to si klidně vystač. Já ti tu raketu nevnucuju.