Montáž na štiky

Ahoj, prosím poradí někdo, jak při montáži na štiku docílit toho, aby živá rybka byla na místě, ve vodním sloupci (tzn. ne na dně) a zároveň se nezamotávala? To jest aby se to dalo použít i na pomalu tekoucích vodách? Díky za Vaše tipy.
Autor diskuse: zdenusoun - Profil , 15.8.2009 dravci - techniky lovu

voda12 - Profil | Čt 9.5.2013 19:13:25

Já chytám štiky na klasickou montáž a ještě se mi nestalo aby se to zamotalo.

Stavba - Profil | St 10.8.2011 17:33:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

esmajlik >> nakres sem nedelal ja ale Wasabi. na vic oluvek jak je v nakresu se vykasli ale dej tam jedno, olovo tam neni na vyvazeni splavku - nechytas liny, ale na udrzeni nastrazky v pozadovany hloubce. zarazku dej nad oluvka (ventilgumka, soudkovej uzlik nebo jak se to menoje,u sumcaru sem videl kus gumy co sel ztuha posouvat po kmeni,....), kus silikonovy hadicky z chemickyho svetla davam pod olovo kvuli uzliku. olovo je fixovany kvuli tomu ze nastrazka je pak nucena tahat celou hmotnost olova kdyz se cpe k hladine - omezeni motani a udrzi ji to na miste aby se dravec trefil - dela to problem sumcovi. co se tyce tvaru splavku tak stice je to podle me jedno, u candata a okouna davam prubeznej co nejvic stihlej splavek s antenkou pro zasunuti chemickyho svetla.
takze sestava: splavek - kmen - zarazka - olovo - silik. hadicka - pevnostni obratlik (ne ten dratenej) - ocelovy lanko (ne kevlar, ne pletenka !, wolfram se dost krouti a praska), dylka min 40 cm radsi vic - karabina nebo krouzek - jednohacek

a obcas ty "jedly" taky poustej, pic

kamos - Profil | So 29.8.2009 17:37:12

zdenusoun - tak to ti poradím vem si velký kámen který přivaž na špagát a spusť v požadovaném míste na dnoaž bude kámen na dně tak si vem polystirénovou kostku kterou prošiješ tím pagátem a uvážeš. Do té polystirénové kostky zapíchneš tenký klacek asi 70 cm dlouhý a na konec připevníš drátěné očko. Na to drátěné očko navážeš vlasec 0,10 mm asi 30 - 50 cm dlouhý a přivážeš ho normal úzlem na kmenovýb vlasec ale aby mohl proklouznout dáš tam káču lanko trojhák a nástražku + bročky nebo malé olůvko na vyvážení. Při záseku vlas 0,10 mm praskne a můžeš kliďáro zdolávat.

Přeji hodně úspěchů a Lovu zdar!

PS: té škrkanice si nevšímej.