Lámání feedrových špiček

Zdravíčko rybáři! Letos jsem začal s feedrem a hned na první výpravě jsem svou blbostí zlomil špičku. Udělala se mi smyčka kolem očka, které jsem si nevšiml a když jsem si chtěl před náhozem přimotat neštěstí bylo na světě. Zajímalo by mě kolik feedrových špiček zlomíte za sezónu.
Autor diskuse: Ohosou - Profil , 24.3.2009 feeder - náčiní, doplňky

Kolik zlomíte feedrových špiček za sezónu?

A) žádnou60%

B) 121%

C) 2 až 315%

D) 4 a více2%

E) Lámu furt, jsem strašný nemehlo :o)2%

Od 24.3.2009 hlasovalo 347 čtenářů.

Jumbo - Profil | Pá 10.2.2012 18:34:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Při samotném lovu jsem za celou dobu zlomil pouze jednu špičku,pár jsem jich zlomil hlavně při přepravě.Nejhorší byla nehoda kdy jsem zapoměl prut i ze špičkami na střeše auta a cca po 4 km.jsem se ve zpětném zrcátku díval jak spadli na silnici a za mnou jedoucí Tatra dokonala dílo zkázy.Z prutu a špiček 8ks. nezbylo vůbec nic poze klička od navijáku tu mám na památku.

Anýzový dědek - Profil | Čt 16.2.2012 17:32:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mě špici dvakrát slomil "batman"- netopýr- když mi do ní narazil v plné rychlosti.
Možná, že vám to připadně hloupé a směšné, ale ty "kuvy" se navečer honí za hmyzem a tu špici asi nezaregistrují nebo co.

mates202 - Profil | Pá 10.2.2012 16:24:36

Ohosou - >>
Ahoj,

já Feederem začnu teprve letos(neodolal jsem nátlakům kolegy) = doufám, že se zlomení špičky se tedy vyhnu co nejdéle, ale kamarádi a prodejce asi věděli co mi doporučují a proto mi do začátku vybrali prut od Mivardi = právě proto, že má levné špičky = že by zkušenosti jak píše?.

Mivardi Executiver Feeder 3,3 m 20 - 70 g

Mojo - Profil | Pá 10.2.2012 14:33:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem dřív lámal, ale vždycky jen svou vlastní nešikovností a kvůli tomu, že jsem byl línej. Taky jsem si těch prutů tolik nevážil. Když jsem si koupil Greysíky, došlo mi, že je potřeba nebýt línej a poctivě od té doby pruty ukládám, a klidně je rozeberu úplně a dám pěkně do tubusu. Ostatní pruty, na které nemám tubus, mám v polstrovaném obalu. Od té doby, co jsem to začal dělat takhle, to zdá se prutům svědčí a špičky nelámu:-)
A i u matchek, když už špičku zlomím, tak je to jen mojí nešikovností, že mi padne na kámen nebo jí skřípnu do dveří od auta:(. Při zdolávání ryby jsem špičku zlomil jen jednou, byl to vláčák Dragon Destiny loni na podzim a docela mě to rozladilo.

vodouš - Profil | Pá 10.2.2012 18:20:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Velmi zajímavá diskuse, já začal s feederem loni, koupil mi ho kamarád a jsem v tom až po uši, dnes mám 3 feedery a jen u jednoho jsem zlomil dvě špičky, samozřejmě tím že jsem si nevšiml zamotaného vlasce kolem špičky u těch druhých se mi to taky stane, ale ty vydržely ! Tak nevím jestli kvalita ? Velkou otázkou je ale vlasec! najít takový, který se opravdu! nekroutí! a přitom drží, ne vždy co se píše na cívce je pravda. Pokud se najde takový tak i špičky drží.

Minnow67 - Profil | St 25.3.2009 8:17:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Není podstatné kolik za sezónu, ale spíše kolik pruto-hodin potřebujete ke zlomení špičky. Pro někoho je feeder stěžejní technika, pro někoho jen doplněk k jiné technice a někdo udělá v roce 150 vycházek, někdo jen 20. Určitou roli v tom bude určitě hrát zručnost, kvalita materiálu, ale v prvé řadě štěstí. Já používám feeder jako doplněk ke kaprařině a zatím jsem to štěstí měl a nezničil za několik sezón ani jednu. Tak vám přeji, ať jste na tom stejně :-)

Neo - Profil | Út 24.3.2009 10:49:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nezlomil jsem žádnou, ale jednu jsem stratil, když jsem po lovu chtěl oklepnout z prutu vodu tak mi odletěla do vody.Tak kdyby někdo na D7 vytáhnul schimano 2 oz, tak do SZ.