Moc kaprů v revírech

V našich vodách nikdy nebylo více a větších kaprů, než nyní. Souhlasíte se mnou? Ne, nezblaznil jsem se, jen se nad tím bez emocí zamyslete. Děláme si z revírů kapří speciálky, kde jiné dryhu ryb nejen že nemají prostor, ale ani na ně kvůli kaprům nejsou peníze. S kapry přijede tatrovka několikrát ročně, ale násadu štik přinese hospodář v jednom kyblíku, a když se nepodaří sehnat násada ostroretek, tak se nic neděje. Někde je to lepší, někde horší, ale obecně je kaprů moc a jde do nich moc peněz, které by se daly použít na podporu těch druhů ryb, kterých je málo. Chtěl bych vás vyzvat k zamyšlení a diskusi, která třeba povede ke zmenšení tlaku veřejnosti na rybářské svazy, aby se vysazovali hlavně kapři. Protože věřím, že většina hospodářů (i jiných funkcionářů) jsou rozumní odborníci, kteří vědí, že to takto není správně, ale v té naší svazové demokracii je většina dotlačí tam kam chce. Pojďme jim ukázat, že tu je rostoucí masa rybářů, kteří to vidí jinak, a kdyby se rozhodli pro změnu, tak je podpoříme.
Více myšlenek jistě zazní v diskusi - prosím o věcné připomínky. Jestli souhlasíte nebo ne psát do diskuse nemusíte - hlasujte v anketě.
Tuto myšlenku nastartoval a táhne Petr Jakubka, založil k ní FB stránku, natočil rozhovor pro Rybománii, vytvořil petici a oslovil mnoho rybářů, kteří vše společně vypustí do světa. Určitě doporučuji přečíst a poslechnout si jeho názory.

https://www.instagram.com/zachranme.nase.vody
https://www.facebook.com/zachranme.nase.vody
https://www.petice.com/zachrame_nase_vody
Autor diskuse: Martin M. - Profil , 19.11.2023 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Souhlasíte, že je v našich MP revírech příliš mnoho kaprů?

A) ano, zakázal bych vysazováni kaprů nad úrověň zarybňovacích plánů9%

B) ano, navrhuji snížit zarybňovací plány pro kapra (změna dekretů) a nepřekračovat je72%

C) ne, teď je to OK4%

D) ne, kaprů může být ještě více15%

Od 19.11.2023 hlasovalo 306 čtenářů.

Žádné zápisy.