Strana mírného pokroku v mezích zákona - J.Hašek ležící a spící | MRK.cz

Strana mírného pokroku v mezích zákona - J.Hašek ležící a spící

cokoliv z české historie, zajímavosti, drby, rybníky, hrady, zámky, města
Autor diskuse: jeden3 - Profil , 12.5.2022 všeobecné - ostatní
Dále moderují: mlaďoch Profil + Dědek Profil

lovec 01 - Profil | Pá 7.6.2024 16:56:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

O vylodení spojencov v Normandii a ich víťazstve nad Hitlerom.

Celkový počet spojeneckých vojsk (USA, UK, Kanada) predstavoval približne 3 milióny ľudí. Zároveň bola sila Červenej armády 11 miliónov ľudí. Počet nemeckých vojakov na západnom fronte je 1,4 milióna ľudí. Na Východnom - 6,8 milióna.

Dĺžka druhého frontu bola 640 km. Dĺžka sovietsko-nemeckého frontu je 2700 km. Straty Wehrmachtu na východnom fronte boli 16-krát vyššie ako na západnom fronte.

Vzdialenosť do Berlína pre sovietske jednotky a spojenecké jednotky v čase otvorenia druhého frontu bola plus-mínus rovnaká. Ale Rusi obsadili Berlín. Aj keď je známe, že spojenci skutočne chceli vziať hlavné mesto Nemecka pred sovietskymi jednotkami a stanovili si taký cieľ, aby posilnili svoje právo byť považovaní za víťazov.

Toto je skutočný príspevok Veľkej Británie, SŠA a Kanady ku konečnej porážke nemeckého nacizmu. Ak ide o percento, potom je to maximálne 25 %. Oslavujte samozrejme, ale stále nezabudnite, že skutočný Deň víťazstva je v Moskve 9. mája.

@Miro_Del

sven - Profil | Po 3.6.2024 20:29:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

"Další prosím."

"Dobré ráno, rádi bychom se vzali."

/"Vaše jména prosím."

"Petr a Pavel Novákovi."

"Vy jste příbuzní? Vidím, že jste si podobní."

"Ano, my jsme bratři."

"Bratři? Tak to se nemůžete vzít."

"Pročpak? Vy neoddáváte páry stejného pohlaví?"

"Ale oddáváme, tisíce, ale ne sourozence, to by byl incest."

Incest? My nejsme homosexuálové!"

"Ne? Tak proč se chcete brát?"

"Samozřejmě pro finanční výhody. A máme se rádi. A žádné jiné vyhlídky kromě
toho nemáme."

"Ale my oddáváme jen homosexuály a lesbičky, kterým byla odepřena práva
zaručená ostatním občanům. Když nejste homosexuálové, můžete si vzít ženu."

"Ale počkejte, to přece mohou homosexuálové také. To, že nejsem homosexuál
ještě neznamená, že si chci vzít nějakou ženskou. Já se chci oženit tady s
Pavlem." "A já zase s Petrem." "Tak vy nás budete diskriminovat jenom proto,
že nejsme homosexuálové?"

"Dobře, dobře, nechme toho. Tady máte ty papíry.

Další!"

Ahoj, chceme se brát!"

"Jména?"

"Jan Hrubý, Jana Čížková, Robert Zelenka a Julie Hrušková."

"Kdo si bere koho?"

"My všichni se chceme navzájem oženit a provdat."

"Ale vždyť jste čtyři!"

"Správně. Čtyři normální bisexuálové a máme se navzájem rádi. Já miluji Janu
a Roberta, Julie miluje Roberta a Jana a Robert zase miluje Julii a mne.
Takže se chceme všichni vzít. Zdůraznit své sexuální preference v manželském
svazku je ta jedině správná cesta."

"Ale my oddáváme jen homosexuální a lesbické páry."

"Takže vy diskriminujete bisexuály?"

"Ne, ne, to jen, že tradiční představa manželského svazku se týká párů."

"Ale, a odkdy se zastáváte tradic?"

"Ne, to ne, chtěl jsem jen říci, že někde prostě musí být stanoven nějaký
limit."

"A to říká kdo? Neexistuje žádné logické zdůvodnění limitovat sňatek jen pro
dvojice. Větší skupiny jsou mnohem lepší. Kromě toho, chceme svá práva.
Starosta města prohlásil, že ústava zaručuje rovná práva všem. Naval ten
oddávací list."
"Tak dobře.



Další prosím."

"Dobrý den. Chci se oženit."

"Jména?"

"David Procházka."

"A jméno partnera?"

"Žádné není. Já si chci vzít sám sebe."

"Sám sebe? Co tím sakra myslíte?"

"To je tak. Můj psychiatr tvrdí, že mám rozpolcenou osobnost. Takže já bych
ty dvě poloviny chtěl spojit sňatkem. Abych mohl podávat daňové přiznání
jako rodina."

"V pořádku. Tady máte ten papír."



"Další! Ta paní s tím kokršpanělem, prosím......"

lovec 01 - Profil | St 29.5.2024 19:36:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mlaďoch >> jo, až nějaký chlap vleze na záchod za moji dcerou, identifikuji se jako zoubková víla.

sven - Profil | Út 28.5.2024 19:41:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

lovec 01 >> "Džamila je eso".....
Džamila je především ruská emigrantka, která se sice narodila v Kazachstánu ale ten byl součástí SSSR (dnes je opět součástí SNS, (Společenství nezávislých států) které opět tvoří s dalšími postsovětskými republikami včetně RF, jeden politický a ekonomicky propojený blok. Svůj dospělý věk až do emigrace, strávila v Rusku, v Moskvě...
Není v našem státě tradicí ani obvyklé aby na ministerský post, byli jmenováni emigranti, natož emigranti ze zemí sovětského bloku.
Pokud někdo mohl v dobách komunistického Sovětského Svazu, studovat na prastižní moskevské universitě, pak to nutně musel být člověk politický spolehlivý se stejně spolehlivým rodinným zázemím, člen komunisické strany,, případně velmi politicky činný člen sovětského Komsomolu. Podobně, jako tomu bylo i u nás. To je třeba mít na paměti...

Pokud takový emigrant obrátí v novém prostředí svou prezentaci o 180°, pak je absolutně nevěrohodný ...
Bylo by možné také spekulovat, že z takového důvodu, mohla být použita jako nástroj k odstranění prožidovského presidenta https://www.lidovky.cz/svet/jsem-zid-prohlasil-zeman-ve-washingtonu-odmenil-ho-potlesk.A150302_160706_ln_zahranici_msl
aby mohl být nahrazen člověkem vázaným svým předchozím zaměřením na Moskvu, která bez jakýchkoli pochybností ovládala a řidila celý východní blok, včetně armád Varšavské smlouvy a její zpravodajské služby..

jeden3 - Profil | Út 28.5.2024 19:27:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PV >> a dovolím si ještě jeden úhel pohledu
nechám sranou becherovku
ale pokdu má paní doktorka opravduz pouze nestranně nahlížet na politiky a jejich nemoci, duševní stavy atd......
jakpak by asi hodnotila jiného postaršího muže, který odvšem na rozdíl od becherovky usíná s jaderným kufříkem pod hlavou , tvrdí se o této funkci,že je to nejmocnější člověk planety - a on si přitom plete státy, světadíly i osoby, podává si ruce s lidma, kteří vůbec nejsou v mítnosti, politiky si plete s vlastní rodinou ........
nemělo by skutečnou odbornici zneklidnovat duševní stav tak mocného člověka, místo světově periferního alkáče bez většího vlivu i moci i v naší malé republice ???? K tomu se nevyjádřila- takže tedy dvojí metr , přirtom zkrat v jednání tohorto muže může způsobit stejný- nebo větší průser pro celou planetu, než ten magor v Kremlu? K němu se ovšem vyjádřila a to dokonce dávno před válkou.
Je těžké v dnešní době zůstat nezaujatý, vím to sám o sobě, ale aktiismus tomu fakt moc nepomádá

mlaďoch - Profil | Út 28.5.2024 6:19:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!


O HEJKALOVI, LIDOVÉ BÁJNÉ PŘEDSTAVY A POVĚRY
Hejkal patří k lesním mužům, je také nazýván hýkalem či hejkadlem. Je to bytost představující jakéhosi ducha lesa, který bránil zejména ticho v lese. Jeho jméno je odvozeno nejen od děsivého volání „hejkání“, které vydává, ale i od nejčastějšího jeho pokřiku „Hej, hej!“. Hlas má tak mohutný, že člověk, který mu je na blízku ohluchne a upadne do mdlob. Běda, kdo hejkalovi volání opětoval, tomu skočil na záda a proháněl ho po lese nebo jej roztrhal či umačkal. Hejkal je také velmi rychlý, přichází s hrozným větrem až se vše kolem chvěje. Nebylo radno se na něj ani podívat, kdo se toho odvážil, ten se často roznemohl. Jedno je, ale jisté, křičet na hejkala se nevyplácí.
Hejkal se prý u nás vyskytuje v mnoha podobách. Jako člověk má podobu černého muže, který sedá lidem na záda. Jako pták posedává na stromech, odkud v noci pokřikuje na chodce „hej, hej!“ a tím lidi straší. Ozve-li se mu někdo, skočí mu na záda a tluče ho křídly a klove zobákem. Místy ho zase líčí jako malého jednoletého chlapečka, který je místo oblečení ověšený uzlíky „ranečky“ nebo má chlapeček velikou hlavu, pokrytou širokostřechým kloboukem, o slabých nožkách, takže se zdá, že má jen jednu nohu. A v nejednom případě byl hejkal viděn i jako obr, který, když se postaví na špičky je vyšší nežli les. Nějakému pytlákovi se Hejkadlo zjevilo dokonce v podobě sudu, z něhož vycházelo „povětří“. Proto se mějte v lese na pozoru a pokud na vás někdo křičí „hej!“, tak se neohlížejte, nevolejte zpět, může to být hejkal proměněný do jakékoliv podoby, třeba i jako myslivec.
Nejmocnější hejkalové se u nás vyskytovali na Plzeňsku. Měli podobu mužů pokrytých srstí či mechem a na hlavě nosili kytici z kapradin. Chytali dívky a brali si je za ženy, pokud utekla roztrhal hejkal její dítě. Rádi děsili poutníky a odváděli je z cesty. Zmiňoval se o nich již Jan Amos Komenský v 17. století, který je srovnával s antickými fauny a satyry: „Lesní bohové a diví muži (chlupáči) vymyšlené věci jsou.“ Ženskou obdobou hejkala jsou hejkalky, divoženky a lesní panny. Na severní Moravě jsou také známy húkalky, víly, které vydávají děsivé táhlé houkání a je po nich údajně pojmenován hrad Hukvaldy.
Nejlepším ochranným prostředkem proti němu je opálené koště, jen tím „se mu to může oplatit" a lze ho tak odehnat. Beze strachu může být i ten, kdo má při sobě chléb, to pak hejkal nemá přístup ke své moci. Přijde-li hejkal do stavení, má hospodyně položit na stůl pecen chleba. Ten je pro hejkala těžký, proto ho rozkrojí na polovinu, ale nechá je ležet na stole a odejde. Dále má před nimi ochránit přezutí a obrácení kapes. Pokud se vám již hejkal dostal na záda musíte s ním utíkat na zápraží nebo aspoň pod okap. Pak hejkal odlétne nebo spadne na záda a zmizí. Nejjistější ochranou proti hejkalovi je však svěcená voda a růženec. Po pokropení svěcenou vodou se může proměnit v šedý kámen.

mlaďoch - Profil | Pá 24.5.2024 4:20:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vse nejlepší vladimirum k jejich jmeninám

Ať žije Vladimír!
Jméno slovanského původu. Jeho význam se vykládá jako mocný, vládce světa nebo vládce míru. Podle některých nomenologů se masověji rozšířilo až poté, co ruské kmeny ovládli Vikingové. V tomto případě by se ovšem jednalo o obdobu jména Valdemar, tedy velký vládce.
Všechny významy dnešních pěti jmen na tento den najdete v kategorii: https://www.ceskezvyky.cz/pohlednice/2305/
U nás jméno používá cca 86 000 mužů.
Ačkoli působí vznešeně, je toto jméno zatíženo nepřízní osudu. Jeho nositelé se musí velmi snažit, aby se jim v životě dařilo, hodně záleží také na datu narození a příjmení. Často se potýkají se zdravotními problémy a citovými karamboly. Někdy to vypadá, že se ocitli na velkém kolotoči, chvíli jsou nahoře a hned zase dole. Přesto jim ale nechybí smysl pro humor a nezdolná vůle.

https://www.ceskezvyky.cz/vladimir/

mlaďoch - Profil | St 22.5.2024 13:50:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

https://www.facebook.com/reel/1494949437755200

toto je možná spíš do nějakýho kutilskýho koutku

mlaďoch - Profil | St 22.5.2024 13:48:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

https://www.facebook.com/reel/780596634197315

liberečáci se nemusí bát , jejich hasiči vždy přijedou

lovec 01 - Profil | Út 21.5.2024 19:03:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jaro roku 1991 bylo plné událostí v důsledku popřevratových změn , a tak v běhu dějin zanikla důležitá událost v českolovenském letectví , což bylo ukončování provozu letounů MiG-21F-13. Československo , resp. jeho průmysl , vyrobil takřka 200 strojů verze F-13 a bylo jedno ze čtyř zemí na světě , které vyrábělo kompletní stroj typu MiG-21. Stovky českoskovenských pilotů měli tu čest sedět za kniplem F ky a zažít krásu stratosférických výšin nebo dvojnásobnou rychlost zvuku , kterou nejhezčí z řady 21ček přinášela. Pro mnohé se bohužel F ka stala i smutným osudem , stejně jako příslušníku 1.slp Františku Kvapilovi . Podle knih Miroslava Irry je 20.května 1991 zaznamenán poslední let MiGu-21F-13 v československém letectvu , kdy za kniplem stroje s číslem 1104 seděl profesor František Hlavnička . Stroj 1104 prošel i službou u 1.slp , tak v příloze dávám pro připomenutí pár fotek z této doby , včetně fotky Františka Kvapila z titulní strany armádního časopisu a foto posledního pilota 1104 Františka Hlavničky . A na závěr bych chtěl dnes , 30 let od této události , připomenout a vzdát hold všem těm konstruktérům , dělníkům , mechanikům , technikům a pilotům , kteří se zasloužili o nesmazatelný otisk v historii československého vojenského letectví .

Vash - Profil | Út 21.5.2024 16:06:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Twl ať táhnou do zadele kurvy zlodějský 🤬 Ty už fak neví, kde nás škubat 🤮😵🤬
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-ministr-obhajuje-televizni-a-rozhlasove-poplatky-pro-majitele-mobilu-252275

lovec 01 - Profil | Po 13.5.2024 19:31:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Teď jsem četl, že p. Čejka netrefil dobu, jinak by byl jasným vítězem eurovize 🤣 ale on si od těch dnešních účinkujících dělal srandu.

sven - Profil | St 1.5.2024 23:21:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!


lovec 01 - Profil | St 1.5.2024 13:50:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

.

mlaďoch - Profil | Čt 25.4.2024 21:17:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SVATÝ JIŘÍ VYPOUŠTÍ DOBYTEK NA PASTVU, ZVYKY A POVĚRY
V některých krajích, např. na Šumavě je 24. duben dnem, kdy se poprvé vyhánělo na pastvu. Vychází se i z pranostiky: „Na svatého Jiří nezatlapou trávu ani čtyři“. Svůj význam mělo i to, že sv. Jiří platil za ochránce koní a dobytka. Další důvod, proč mohl být tento svátek spojován s obdobím počínající vegetace byl výklad významu jména Jiří. Víme, že je původem řeckého a doslova přeloženo znamená zemědělec, nebo rolník.

V tento den se tedy ve většině vsí konal společný výhon, což znamenalo, že hospodáři po zimě poprvé vyvedli svůj dobytek na náves, kde se obvykle předával obecnímu pastýři. Při této příležitosti se prováděla i jeho evidence, kdy každý hospodář přepočítal kusy svého malého stáda (většinou se jednalo jen o jednu či dvě krávy, tele a několik ovcí s jehňaty). Protože prostý lid neměl k dispozici pergameny a později ani drahý papír, na nějž by se stavy zapisovaly, používal se jednoduchý systém rabuší, což byly dřevěné tyčky s vruby. Vždy se dvě přiložily k sobě a nožem se „zapsal“ počet kusů. Jednu si nechal pro kontrolu hospodář a druhou pastýř. Na podzim se pak rabuše srovnaly a podle nich se spočítalo, zda pastýř vrací vše tak, jak má.

Už od středověku měl výhon slavnostní ráz:

Hospodáři dobytek před prvním odchodem na pastvu umyli, vyleštili mu kopyta, nazdobili ho věnci z lučních květů s červenými stužkami. Červená měla zvířata ochraňovat před zlými silami a uhranutím. Také se často dobytek poléval svěcenou vodou, nebo se výhonu účastnil farář, který dobytku žehnal a kropil ho sám svěcenou vodou. Sílu dodával hospodář dobytku i tím, že ho vyšlehal prutem, který dostal od pastýře o Velikonocích. Než zvířata vyskočila z chléva, hospodář kladl pod práh vařené vejce, drn, březové koště či jinou věc, které byla připisována ochranná moc. V Podmoklech dodržovali tradici dát ve svátek sv. Jiřího dobytku do krmení diviznu, aby krávy dobře dojily. Hospodáři si těmito rituály chtěli zajistit hojnost mléka, masa, vlny, ale i budoucích mláďat.

Majitelé vesnických usedlostí odváděli své vrchnosti dvakrát ročně dohodnutou rentu, jakousi formu nájemného a svátek sv. Jiřího byl dnem kdy se odváděly první daně, jarní. Rolníci většinou odváděli pár grošů, něco málo obilí, případně jedno nebo dvě kuřata a měli povinnost robotovat několik dní v roce. Druhý termín na odvod naturální renty byl podzimní a obvykle to bylo v den sv. Havla (16. 10.)
Na Horácku, Podhorácku i jinde se rozdělovaly pachty, vytyčovaly se hranice polí a zakládaly se nové sady. Volili se a vybírali hutaři neboli polní hlídači.

Aby dobytek neštípaly mouchy, radila stará hospodářská pověra: vem si sádlo hada, který je chycený před sv. Jiří a vem si neopotřebované plátno a namaž to plátno tím sádlem a tím potři svůj dobytek, tak nebudou ty mouchy štípat a dobytek se nebude potit.

„K večerou“, když se mělo hnát domů, zpívali skotáci:

Plevo, plevo – Slunéčko zašlo za horu – k červenýmu javoru –
od javora k dubu– už je krajíc s hubu (jen jednou do úst) – Alalala hu-ú !
(skotáci na Vysocku)

Na závěr něco málo o pastevcích, skotácích:

Vash - Profil | So 20.4.2024 9:53:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jeden3 >> Jj 😫 Horská Kvilda 😱🥶

jeden3 - Profil | So 20.4.2024 9:22:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak skončilo krátké arktické léto a vrátila se nám zima 🤣😂

Vash - Profil | Čt 18.4.2024 20:38:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jeden3 >> No KDYBY byli řidiči slušný a ohleduplný, kurva to by se jezdilo 🙏😤 Takhle musíš přemýšlet i za ostatní idiomy 😫🤘

1568 - Profil | Čt 18.4.2024 20:30:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jeden3 >> Mám ve všech autech kamery, pro všechny případy. Záznam má výpovědní hodnotu větší, než hromada keců postiženýho :-)

sven - Profil | Po 15.4.2024 11:42:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Národní obrození 2.0 ?

lovec 01 - Profil | Ne 14.4.2024 23:13:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Amritsarský masakr 13. dubna 1919

V I.sv. válce Indové věrně bojovali za Velkou Británii, Mahátmá Gándhí dokonce osobně verboval dobrovolníky, kteří bojovali za britské zájmy na dalekých bojištích. Indové za svůj loajální přístup očekávali více svobody a autonomie. Po válce se však dočkali pravého opaku - koloniální správa byla naopak utužena a podezřelí vlastenci byli podle nového zákona zatýkáni a vězněni bez soudu. Proti těmto novým zákonům Gándhí zahájil svou první slavnou kampaň nenásilného protestu. Ovšem jak to bývá, nenásilí se občas zvrhlo k násilí a proto po několika týdnech kampaň odvolal.

V Paňdžábském městě Amritsaru byli dva Gándhího stoupenci, populární nacionalističtí předáci zatčeni a deportováni z města. Následně vypukly ve městě nepokoje, během nichž dav vypálil několik vládních budov, zabil pár Britů a zlynčoval dvě Angličanky. Dvacet útočníků bylo zabito. Guvernér provincie se rozhodl tvrdě zasáhnout. Úkolem pacifikace pověřil generála Reginalda Dyera, který vydal zákaz shromažďování a povolal do města evropské a gurkhské oddíly.

Odpoledne 13. dubna 1919 se i přes zákaz shromažďování (o němž vetšinou ani nevěděli) sešlo asi 10000 neozbrojených mužů, žen a i dětí. Byla neděle a mnoho lidí přišlo z okolních vesnic do města slavit hinduistický svátek baisákhí. Generál Dyer své muže rozmístil u jediného širšího východu z prostranství, které bylo jinak téměř úplně uzavřeno vysokými zdmi okolních budov. Bez jediného slova varování vydal rozkaz k palbě. Padesát vojáků během 15 minut do davu vystříleli 1650 nábojů. Potom dali pušky na ramena a ve vyrovnaném útvaru odpochodovali. Podle Britů zemřelo 379 lidí, 1200 bylo zraněno. Podle Indů zemřelo celkem tisíc lidí.

Masakrem to neskončilo. Celá provincie byla uzavřena, vyhlášeno stanné právo. Nastalo masové zatýkání, stovky lidí byly veřejně uzavřeny v klecích či bičovány. Ve všech místech kde došlo k násilnostem proti Britům se všichni chodci museli plazit po břiše. Armáda prováděla čistky po vesnicích a bylo nasazeno i letectvo, které bombardovalo zcela beztrestně naprosto nevinné vesnice.

Události v Paňdžábu proměnily miliony umírněných, trpělivých a loajálních Indů v nacionalisty a nesmiřitelné nepřátele britské říše.

Generál Dyer byl sice odvolán, ale nijak nepotrestán a do Británie se vrátil jako oslavovaný národní hrdina, a hrdý majitel zlatem a drahými kameny zdobené šavle s nápisem: Spasitel Paňdžábu."

lovec 01 - Profil | Čt 11.4.2024 15:20:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Česká televize je aktivní nenávistná propaganda,
nikoliv jen cenzura.
Vážený pane inženýre,přečetl jsem si Váš otevřený
dopis řediteli ČT. Je to krásně napsané a hlavně
pravdivě. Jestli se tady někdo chová xenofobně,
rasisticky a vybízí k násilí na skupině lidí tak je to
Česká televize. Být Rus, vzdělaný Syřan, Lybijec či
vlastenecký Čech je podle nich zločin samo o sobě.
Pokud sekáte hlavy za odpadlictví od víry či
cizoložství v Saudské Arábii, nebo upalujete
protestující v ukrajinské Oděse, bombardujete
civilisty po celém světě jako USA, tak jste demokrat.
To, co ČT za naše peníze předvádí, není cenzura.
Cenzura jen škrtá pasáže, které se jí nelíbí. Toto je
aktivní nenávistná propaganda, která je hlavní
náplní všeho. Od filmů, kde jiný než americký krvák
už ani neuvidíte, po zpravodajství či diskusní pořady.
Na diskusní pořady jsou zváni přitroublí štváči, kteří
danému tématu nerozumí, dokonce ani tu svoji
zvrácenou propagandu neumí nějak logicky
zdůvodnit. Romancov, Mitrofanov, Štětina.. ( vesměs
lidé, kteří nám dříve oslavovali Stalina ).
Za komunistů se sice v televizi také
hlásaly nepravdy, ale ne tak nehorázné jak teď.
Museli jsme být neustále vděčni SSSR za osvobození,
ale v zásadě to byla pravda.
Ne jako teď, kdy byla Evropa osvobozena americkou
armádou ( přitom 3 roky byla sovětská fronta
jedinou frontou v Evropě proti Německu a i po invazi
v Normandii nadále vázala přes 65 procent všech sil
nacistického Německa ).
Na osvobození Osvětimi sovětskou armádou byli
pozváni všichni, včetně lidí, jejichž rodiče dělali
dozorce v koncentráku, jenom ne ti, kdo tu Osvětim
osvobodili.
Jako osvoboditel je oslavován americký generál
Patton, nepřítel Židů. Mohu poskytnout výpisky z
jeho válečného deníku, kde píše o Židech, že je to
špinavá podřadná verbež, která si zaslouží v těch
koncentrácích zůstat. Skvělý demokrat, určitě ne
xenofobní.
Za minulého režimu naše televize vysílala kromě
mnoha krásných českých filmů, mnoho
francouzských, italských a jiných kvalitních filmů.
Teď nás krmí od rána do večera tím, že USA jsou
zemí svobody a demokracie.
Jaksi opomínají zmiňovat, že USA masově dovážely
otroky z Afriky, že "zakládající otcové" USA jako
Washington, Jefferson atd. vlastnili sami veliké
množství otroků a existují jejich výroky kritizující
"extremisty", kteří tvrdili, že černoch je člověk se
stejnými právy jako běloch.
Když jsem byl v USA v Alabamě v roce 1971 tak to
bylo jen 6 let po tom, co tam policie a Národní garda
doprovázela dva černošské studenty, kteří se chtěli
zapsat na místní univerzitu. Jinak by je lidé lynčovali
a v čele těchto rasistických lumpů byl guvernér
Alabamy.
Teprve v šedesátých letech 20. století byly postupně
odstraňovány lavičky jen pro bílé, záchody jen pro
bílé a restaurace jen pro bílé. Opravdu vrchol
demokracie.
A tito výtečníci nás budou obviňovat z xenofobie.U
nás jsme zrušili otrokářství tisíc let před tím, než ho
USA zavedly.
Východní Evropa je obviňována z xenofobie a
nedostatečných demokratických tradic. Česká
televize to halasně roztrubuje. A kdo že jsou ty
západní země s hlubokými a dlouhými
demokratickými tradicemi?!? -
Fašistické Německo, fašistická Itálie? Fašistické
Španělsko, kde se sloužily státní mše za Hitlera ještě
desítky let po válce?
Fašisticko-diktátorské Salazarovo Portugalsko?
Rakousko, rodiště Hitlera, kde Adolfa vítaly nadšené
davy při anšlusu Rakouska nacisty?
Kolonialistické země Británie, Francie, Belgie,
Holandsko a další, které jednaly s domorodci,
většinou černé pleti, jako s pod-lidmi? -
Připomínám, že koncentráky nevymyslel Hitler, ale
Britové v jižní Africe, kde tyto koncentrační tábory
pro ženy a děti Búrských bojovníků měly za úkol
tyto rodiny vyhladit hladověním.
Což se jim do velké míry podařilo. To jsou ty vyspělé
demokracie s dlouhými demokratickými tradicemi?
Neustálým opakováním těchto žvástů tomu začínají
lidé pomalu věřit.Kulturně vyspělé Německo vypálilo většinu evropské
části SSSR, vyvraždilo jen v Bělorusku 660 vesnic,
vypálilo a vykradlo paláce v Kyjevě, okolo
Petrohradu, v Oděse, na Krymu atd.
Zlikvidovali všechny průmyslové objekty v této části
světa a zlikvidovali obživu pro desítky milionů lidí.
A hlavním tématem ČT na výročí konce války bylo to,
že se sovětští vojáci chovali v Německu
necivilizovaně. Chovali se skvěle vzhledem k tomu
jak se chovali Němci k nim.
Mimochodem, byl jsem v Berlíně na výročí konce
války a ke cti Němců budiž řečeno, že oni podobné lži
jako ČT nešířili.
Viděl jsem tam velké fotografie z roku 1945 jak ruští
vojáci rozdávají obyvatelům Berlína jídlo, atd.
Takže naše ČT je opravdu i na poměry EU a NATO
nadprůměrně prolhaná.
Je dobré si připomenout, že v minulosti to bylo
mnohokrát tak, že rozumný myslící člověk byl
označován za blbce, kacíře, lháře a extremistu.
A říkali mu to "odborníci" tvrdící, že země je placatá.
Takže vlastně když vám ČT nadává, tak je to důkaz,
že jste slušný a myslící člověk.
Ještě jednou Vám děkuji, Ing. Roman Hronek

mlaďoch - Profil | St 10.4.2024 14:22:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

protože je tady několik stavebních mistrů a stavitelů. Kdo z vás by stál o takovýho zaměstnance nebo kolegu?

https://www.facebook.com/reel/1444936269732748

Vash - Profil | St 10.4.2024 12:47:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Červené karty: Pietromarconi