Co si myslí rybáři o "systému corona ". Vím, že je to široké téma. Je jen na nás se vyjádřit mezi svými.

Máme možnost si popovídat, vyjádřit se, možná i poradit se. Není nás málo, tak se třeba na něčem shodneme.
Autor diskuse: retrívr - Profil , 3.4.2021 všeobecné - ostatní

sven - Profil | Út 6.4.2021 10:49:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Willow >> No to je jasný, že jo..postele prodal do šrotu aby to mohl rozjet ve velkém... :-))

Bacha San - Profil | Ne 4.4.2021 17:50:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

retrívr >> Věc se má takto. Virus se množí v plicích na receptoru enzymu, který reguluje krevní tlak. Nikde jinde to neumí. Čím vyšší tlak, tím více enzymu a tím více viru. A kdo má vysoký tlak? Staří a tlustí. To je zjednodušeně jeden problém.
Druhým problémem je imunita. Vysoké procento lidí má nedostatek vit D, který tu imunitu jaksi dává do kupy. A to jsou lidé, kteří se o sebe nestarali, žijí nezdravě a nehýbou se. Navíc i staří lidé a kupodivu i ti, co se např. sprchují pětkrát denně. Obojí mají suchou pokožku, což je překážka pro tvorbu vit D ze slunce. A například ti tlustí ukládají přebytek vit D do kosterního tuku, odkud ho organismus není schopen využít.
Je to komplex dat a jednoduchých a dávno prozkoumaných vztahů v lidském organismu. Je to prostě viróza, která se chová jinak, než jsme byli doposud zvyklí, a protože se na tom politici hodlají přiživovat, jsme tam, kde jsme. Pokud si někdo myslí, že politické garnituře jde o občany, je mi ho hluboce líto.
Už jsem to tady asi psal, ale opakování je matka moudrosti. "Uč se dřív, než začneš mluvit a pečuj o své zdraví dřív, než onemocníš." Bible.

Bacha San - Profil | Ne 4.4.2021 11:28:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jirisyky >> Já na rozdíl od toho zahradniho povaleče osazuju koupelnu sanitou. A z dlouhé chvíle to určitě není :-)
Ale k tématu. Ve středu jsem dostal první dávku na covid a do včerejška mi bylo pěkně blbě. Až dneska se to pokouším rozchodit prací:-) Druhý den po vakcinaci jsem to v práci vydržel, ale bylo to o prsa....asijské ženy:-D Kamarád, starší, byl očkován ten samý den a do práce druhý den nedorazil. Není to sice nic hrozného, ale nepříjemné určitě.