Naviják Van Staal

Uvažuji o koupi navijáku Van Stall na střední, těžší vláčku. Máte ho někdo a jaký přesně typ? Zkušenosti, postřehy, jakou velikost atd. Díky moc.
Autor diskuse: Big Mike - Profil , 28.12.2017 dravci - náčiní, doplňky

statik - Profil | So 30.12.2017 18:17:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bowman >> je jich strašně málo,co jsem na Ebay zahlídl,tak jen dvakrát a prodával to nějaký Laguinni z Malajsie,chtěl za to ale balík,cca 500 USD,a asi prodal,protože ho už nenabízí ,on prodává sice pěkné věci, ale strašně draze.Je ještě jeden naviják,který by stál za to ho koupit a jmenuje se Olympic Thunderbird 2, tady ten v tom odkazu je 4ka a je podstatně menší.
https://www.ebay.com/itm/OLYMPIC-THUNDER-BIRD-4-Fis​hing-reel-Made-in-Japan/152810339545?hash=item23943​4bcd9:g:i40AAOSwjqVZB0ZB

Bacha - Profil | So 30.12.2017 15:21:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

doktor multiplikator >> j.sladkay - 30.12.2017 12:30:37 >> Když koupím navi, namažu ho směsí vazelíny a Metaltecu. Je to na doživotí.

whitehunter - Profil | Pá 29.12.2017 16:15:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takže nějaké fotky...
Srovnávací fotka je s Daiwou 2500, Shimanem 3000 (tělo shodné s 2500, Shimanem 4000 a jako velký naviják tu mám jen tenhle Penn 9500ss.

Návin není perfektní, ale rozhodně není ani tak špatný. Chod je také dobrý. Není tak dobrý, jako má stella nebo saltiga, ale byl jsem z něj mile překvapený. Trollovací kousek, co jsem měl v ruce, už tak hladký chod neměl. Váha - necelých 500g i s návinem šňůry. Tady zmiňována saltiga 4000 a nebo stella 6000 (což by byly tak odpovídající velikosti) váží více.

Jestli je to na naše vody zbytečné? Pravděpodobně ano, ale já hodně chytám i v zahraničí, takže takovýhle naviják užiju.

Ad design... to je samozřejmě o vkusu a preferencích jednotlivce. Kdybych měl mít jen jeden naviják, tak bych takovouhle plechovku asi nechtěl... ale mám jich docela dost a jsem rád, že je jeden takový jiný.

Trochu mě mrzí, že je dělaný v Číně, protože je to jediný Číňan, co mám. Accurate je pro mě moc neznámá voda, takže ten jsem nechtěl

Hodinky ani Bentleye nemám.

abcdddd - Profil | Pá 29.12.2017 9:48:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MB >> mfg, je to marny je to marny je to marny....

skusim este raz a polopate, Daiwa = hrozny servis, ak mas navi s MS tak si na ten hrozny servis odkazany lebo daiwa ma MS iba v ich autorizovanych servisoch, tympadom ti ludia, co rozoberu a zlozia navi lepsie ako ofiko servisaci si mozu ist piskat pretoze ten navi z titulu absencie MS proste oservisovat nedokazu. Trend je jasny Daiwa uz drbe MS aj do mid range navi. O chvilu uz nebude Daiwa bez MS. Podobne ajked ine to mam ja s JDM/SW Shimanami, ofiko servis shimano ta posle doprdele s tym lebo to proste nie je navi z nasej geografie/ resp SW JDM modely ani nemaju suciastky v pripade vymeny alebo sa servisak boji do toho sahat, uz aj take som zazil, ale nastastie mam 30km od BA velmi sikovneho chalana, ktory je ochotny a hlavne schopny tie navi oservisovat na jednicku, ak by boli MS tak mi neostane nic ine ako ich posielat na servis do sveta boh vie kam, v lepsom pripade DE v tom horsom mimo EU kde ti pri navrate hrozi clo/dan za navi akoby si ho opat kupoval (ano aj take sa stalo)

MS nie je carovne, aj napriek tomu, ze si myslis, ze servis nepotrebuju tak vedz, ze ano. Ale asi s nimi nenatocis to co natocim ja, lebo moje navi idu po kazdej sezone na komplet servis.

Ale chapem, si jeden z tych co nedokazu prispustit, ze to co maju doma je sice dobre co vonkoncom nepopieram, ale nie bezchybne. nic nie je bezchybne.