Kolik pytláků a RS jste potkali na revírech v roce 2015?

Zdravím všechny,chtěl bych se Vás optat kolik pytláků a na druhé straně členů RS jste potkali loni při Vašich loveckých vycházkách?
Osobně jsem potkal tři pytláky,ale neměl jsem štěstí na RS. Při rozlehlosti revírů a počtu RS se není čemu divit.Samozřejmě vítám i odpovědi od členů RS ,ale pište jen bez povolenkové pytláky.
Můžete i pro zajímavost přidat jaké rafinované techniky lovu používají,aby byli jako takoví příště pro nás ostatní rozeznatelní.Díky.

Dombasmen - Profil | Út 23.2.2016 20:32:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rožnovák >> Já jsem si kvůli kontrole třeba pořídil"hejkala".Ležet v kopřivách třeba 2 hodiny mě nedělá problém a úspěchy se dostavily.Samozřejmě jsem se před samotnou kontrolou podotýkám "vždy" odstrojil a pěkně vždy pozdravím:Zdravím všechny dokola,rybářská stráž,kontrola!A to se pak těm "slušným" rybářům těžce vytahuje z batohu igelitka s kaprem,kterej není samozřejmě zapsanej.A nechápu,jak rychle dokáže být rybář sbalenej po upytlačení ryby.

RST - Profil | Út 23.2.2016 20:12:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rožnovák >> Je to jednoduché. Pokud jdeš s plackou po břehu jsi vidět na kilometr, ten kdo něco dělá úmyslně stihne zdrhnout, a nebo třeba nezapsanou rybu dopsat. Nejlépe je to vidět u lidí lovících bez oprávnění - takového chytnout je při běžné kontrole takřka vyloučené.
Například loni. Při běžné kontrole jeden přestupek, špatná montáž, pán byl na revíru poprvé a nepřečetl si....... A mimo standardní kontrolu například:
Dva maníci upytlačili na Bečvě sumce viděli jsme je s kolegou z auta jak jsme projížděli po druhém břehu, zašili ho do kufru a nebyla s nimi kloudná řeč, ujet nemohli po úzké hrázi nebylo kudy oba je zajistila přivolaná PČR. Nebo Lovící UKáčka ty je poznat z dálky a placku vytahuju až sem u něj, bleskem udělám fotku mobilem a jsou krotcí jako beránci.........

semi5 - Profil | Po 22.2.2016 7:35:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já potkal dva pytláky na pstruhovce. jednoho v únoru s teleskopem v ruce a navázanou muškou. když se ho ptám co tam v únoru dělá, tak přišel s historkou, že prut zrovna našel ležet u potoka. naštěstí se zbalil a vypadnul pryč od vody.
druhej egzot učil svého cca 5 letého syna masit malé potočáky na červa. snažil jsem se mu v klidu vysvětlil, že je to pstruhová voda je potřeba mít povolenku, že se chytat na červa nemůže a pstruh má míru atd . jako ať se na to vysere a neučí syna v tomhle věku prasárnám, že to není dobrý přístup. Výsledek byl, že mi málem dal přes hubu pač byl statnější. zavolal jsem RS a šel se uklidnit na jinej úsek potoka.

sven - Profil | Ne 21.2.2016 22:59:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rožnovák >> Pár pytláků jsem pochytal a můžu s čistým svědomím prohlásit, že ani jeden z nich nenadělal tolik škody, jako řada chycených rybářů s povolenkou.
Např. žádný z nich neměl schováno ve křoví cca 15 nemírových kapříků, nečeřínkoval na pstruhovce a navíc v době hájení, nebo tropil podobnou sviňárnu, jako někteří pravověrní..
Ale ne vždy pytlák odpovídá popisu, podezřele plížícího se individua s ruksakem na zádech:-)
Potkal jsem i carpteam CHaP, kdy dva maníci vyfiknutí jak z rybářského magazínu, rozložili tripody se značkovými tyčkami a kolovrátky uprostřed hráze zaplněné rybáři a to v neděli odpoledne. Paničky se slunily, chystaly piknik v trávě a nedělní pohodičku natáčely na kameru. Neuvěříš ale fakt ty kapry pouštěli ...
Nebo šviháka v neoprenech a cajkem za pár litrů, který vláčel generační potočáky v CHRO a nakonec se z něj vyklubal major z kriminálky...Ten ale nepouštěl....
A pak se v tom vyznej.... :-)

Monča16 - Profil | Ne 21.2.2016 22:26:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Loňský rok 2015 ze strany známého z řad dobrovolné RS na revírech VÚS ČRS pro Moravu a Slezsko. Známý přistihl celkem 19 pytláků a další 2 pytláci mu utekli. Jedná se hlavně o řeku. Jinak někteří k nepoznání od jiných rybářů, výbava a vše kolem kromě papírů tahají k vodě s sebou.

MAXXSKATER - Profil | Ne 21.2.2016 22:18:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybářskou stráž jsem potkal loni dvakrát na revírech VČÚS - jednou to bylo na Sečské přehradě (451 021) a podruhé na Chrudimce 2 (451 019). Na cca 100 docházek (někdy i několikrát v jeden den, takže jich bylo vlastně víc) to není moc, ale ty předchozí roky jsem neměl obvykle žádnou kontrolu či jen jednu.

Co si mám představit pod pojmem pytlák ? Pytlačit může člověk bez povolenky, ale taky i s ní. :-)

yvana - Profil | Ne 21.2.2016 21:54:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tahle diskuse má velký potenciál.Pytlák je velmi rafinovaný,obléká se do maskáčů,nosí i brašnu,kde kouká jeden teleskop,víc jich nemá,protože by neměl kam dát upytlačený ryby.Používá slovník rybářů,má široké rozpažení rukou,nosí si k vodě i svačinu.,Jsou to hodně přemýšlivý lidé,těžko se poznává mezi ostatníma rybáři.Občas i nahodí,používá háček a nástrahu.Jeho mluva je útržková,spíš brumlavá.Snad jsem trochu pomohla rozeznat pytláka.