Jaký feeder koupit ??

Dobrý den, už dlouho se rozmýšlím jaký feeder koupit, značek je velmi mnoho a modelů a typů ještě více už jsem se rozmýšlel nad mnoho pruty , ale vždy najdu nějakou recenzi kde si feeder nechválí nebo ho spíše kritizují . Feeder bych si představoval v délce 3.60. Předem děkuji.
Autor diskuse: Ensodyar - Profil , 31.12.2015 feeder - náčiní, doplňky

dosec - Profil | Pá 1.1.2016 11:47:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

co by si měl rozmyslet je v první řadě kde bude chytat a od toho se odpíchnout.Já když vybíral tak jsem věděl,že to budou mírně tekoucí vody a stojáky.Na to konto jsem tady začal zhánět informace.Byl mne porazen prut medium v délce 3,6m.Toho jsem se držel a začal zhánět recenze a tipy ohledně prutů.Vybral si a bez jakéhokoliv dřívějšího ošahání jsem objednal a koupil přes net.Stejně pokud půjde do kšeftu tak narazí,na hodně omezenou nabídku kde bude pak problém porovnat pruty mezi sebou,protože tam prostě bude vždy nějaký chybět.A nechat si radit od prodavače?Tak to bude to stejné jako,když se bude ptát tady.Takže jednoduše rozhodnout kde budu lovit podle toho zvolit prut pak začít hledat recenze nějaký vybrat a koupit.Jak ti bude prut sedět stejně člověk pozná až praxí a prvním zdoláváním ryby to žádný ošahání v obchodě ani rada nenahradí.Já tak postupoval a naslepo koupil Mikado Ultraviolet 90g .Sedl mne chytám,na ně pořád a žádný jiný nemám potřebu kupovat.Na to moje rekreační lapání plně dostačující.
Každýmu bude v prackách sedět něco jinýho takže ještě jednou zopakuju jen praxe ti sama ukáže jestli jsi zvolil správně.Rady a recenze ber jen jako orientační a pomůcku k odrazu.

Juraj - Profil | Pá 1.1.2016 8:58:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ensodyar - >> Každá liška chválí svůj ocas. Není to úplně prvda. Ten ocas chválí kožešník, který ti tu lišku prodává. :-)

Vyprdni se na názory ostatních a udělej jednoduchou věc. Vezmi 1700 Kč. Proč zrovna tolik? To je cenový strop, za který se dá pořídit velmi slušný prut pro začátečníka na to, aby přinášel radost z lovu a nestál zbytečně moc, dokud nevíš, zda tě to opravdu chytí.

Zajdi do obchodu, kde mají slušný výběr a v cenové hladině 1400 - 1700 Kč hledej pruty 3,60 s vrchní odhozovkou 70 - 90g. Proč zrovna tolik? To je pokud nechytáš v extrémních podmínkách univerzální prut, kterým pokryješ většinu situací. Je to také z toho důvodu, že výrobci udávají různé údaje. Nedávno jsem držel dva desingově naprosto rozdílné feedery. Legendární Z-Force a nějaký feeder od Delphinu. Z-ko 70g, Delphin 90g a ačkoliv opticky vypadají jako nebe a dudy, musí to sjíždět z jednoho pásu. Je to prostě totéž.

Pak si je vyrovnej vedle sebe a porovnávej. Vyber dva, které ti budou pocitově sedět a zeptej se prodavače na dostupnost náhradních špiček. Pokud nejsou originální, tak jak ti je prodavač dokáže nahradit. Pak se zeptej jak konkrétní firmy řeší reklamace. Tady obchodník rád poradí, bo sám nemá rád, když se musí s někým tahat a raději ti prodá to, kde nejsou potíže.

A prostě ho tam kup. Ušetřené 2 stovky v internetovém obchodě mohou přijít v případě nějakých závad sakra draho, nehledě na čas strávený balením, běháním na poštu, nepočítaje v to jak dlouho si s prutem nezachytáš.

Každému sedí něco jiného. Úplně ideální stav je, když má vyhlídnutý feeder někdo s kamarádů a půjčí ti ho. Pak už není vůbec co řešit.