Rybářská stráž a uniforma

Domníváte se, že by Rybářská stráž měla mít vlastní uniformu? Jde mi o to, jestli by RS měla být jasně viditelná a identifikovatelná. Také, jestli by stejně jako Policie ČR směla mít právo kontrolovat pouze v uniformě? K této otázce mě dovedla diskuse o pytláctví chatařů, která tu právě běží.
Autor diskuse: geriatrix - Profil , 29.5.2014 všeobecné - ostatní

DOMNÍVÁTE SE, ŽE BY RYBÁŘSKÁ STRÁŽ MĚLA MÍT VLASTNÍ UNIFORMU ?

A) ANO21%

B) NE58%

C) ANO, ženy z RS by měli chodit povinně v bikinách 21%

Od 29.5.2014 hlasovalo 100 čtenářů.

Sven - Profil | Čt 29.5.2014 22:01:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

RST >> A jaké bys chtěl ještě pravomoce ?
RS nemá prvoplánově, maskovaná v monterkách šmírovat z roští a přistihovat a chytat, jak se domníváš ale má být na revírech vidět a působit preventivně.
Kam nechodí RS, tam chodí pytláci...

Sven - Profil | Čt 29.5.2014 21:20:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

F.T.M. >> V podstatě je milicí i tzv. "Městská policie"
Není to represivní složka státu ale ozbrojené komando obecního úřadu, řízené starostou.

RST - Profil | Čt 29.5.2014 21:16:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

elhierro >> Uf sem se lekl, že chceš vzít výkon případného trestu do svých rukou. Ale teď vážně, zbraň je blbost, agrese plodí zase jenom agresi a nikdy nevíš jestli budeš rychlejší. Pokud nemáš na to aby jsi krizovou situaci zvládl bez použití násilí, nemáš ani na to dělat RS.

Sven - Profil | Čt 29.5.2014 20:29:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

elhierro >> Mám na to stejný názor. Úřední osoba musí vypadat jako úřední osoba a ne jako banda vandráků. Už to se promítne v její autoritě.

elhierro - Profil | Čt 29.5.2014 18:55:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tuzemak >> tak nehledej, protože bys nic nenašel. To, že napíši, že bych nevysazoval tolik kapře, ale třeba i ryby původní, to není o změnách RŘ. Naopak jsem obhajoval RŘ, neboť nepodporuji lov non-stop, lob na tři a více prutů. Jak naposled říkám, až na nevýznamné drobnosti mi RŘ vyhovuje a je pro mě svatý. Dál na tvé příspěvky nereaguji.

Edit: a vím hovno, protože s vedením Rady ČRS spolupracuji.

computerfish - Profil | Čt 29.5.2014 18:26:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tungr >>
1) Náklady se unesou, funkcionáři maji taky uniformu od krejčího. Na co?
2) Když vidí nepoctivec RS, tak i RS musí vidět nepoctivce, není to tak?
3) Pokud něco chceš dělat, musíš se s tím smířit. Polesný taky nosí uniformu i v lese. A nevadí mu to. Uniforma dodává vážnost a utváří zdání, že RS kontroly mají svůj řád. Pro cizince určitě. Uniforma by měla pro RS kladný význam.

Anýzový dědek - Profil | Čt 29.5.2014 18:18:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

geriatrix >> No ani se nediv. Kdo je dnes ochoten riskovat život proti ozbrojeným bandám kolem vod.

elhierro - Profil | Čt 29.5.2014 16:44:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

geriatrix >> S privatizací by drtivá většina rybářů skončila s rybolovem, později zkrachují i moderní zlatokopové. Již dnes nabídka soukromých revírů vysoce převyšuje poptávku, ceny padají. A po privatizaci by bylo tisíce soukromých revírů, jen by nebyli potenciální lovci. Asi si nikdo neuvědomí, jakou sílu má svazové hospodaření. Jakmile se začně drobit, je po síle a za povolenky nikdo nebude chtít dávat desetitisíce ročně. Zákony ekonomiky jsou jasné. Toť můj názor.

Mrknato - Profil | Čt 29.5.2014 16:30:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hraji >> Vaše MO je mi celkom volná. Co mě nutí se zamýšlet a i diskutovat jsou právě osobní ambice, nejen tvé, ale různých dalších alchymistů, kteří roubují potřeby své a MO na zdroje společného rybolovu. To kolego zlikvidovalo lipana, potočáka a když to bude pokračovat, tak to zlikviduje i společný rybolov a privatizantov vuobec nebude treba.... Stačí osobní ambice, příkladem mohou být aktivity např. Jč. a SM ÚS.....

Darcy - Profil | Čt 29.5.2014 16:00:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem každopádně pro uniformu. Uniforma=autorita. Rozhodně budu jinak jednat s chlapíkem v uniformě, než s porybným, který vypadá jako houmelesák, protože si k vodě sebral to nejhorší oblečení které má. Dále bych uvítal(a ta možnost tady je), pokud by RS udělovala pokuty. Takový flastr hned na místě, má větší výchovný účinek než nějaké zdlouhavé projednávání. Nevím, proč by na uniformy nemohl přispět zřizovatel(Úřad) i když to v zákoně výslovně uvedeno není. Rybářská stráž MO Havířov uniformy má, formou grantu na ně přispěla i radnice i když se pan primátor z počátku naší žádosti podivoval. Rybářská stráž vykonává záslužnou práci za minimální odměnu, povolenka zdarma,a pro její činnost by měly vytvářet odpovědné složky nejen rybářské ale i Úřady optimální podmínky.

elhierro - Profil | Čt 29.5.2014 15:14:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dun >> Asi neumíč číst. psal jsem 2-3 docházky za deset let mimo Orlík. O počtu kontrol RS na Orlíku jsem nehovořil. Tam mám zapsanou každý rok alespoń jednu. Ale protože jak RS pravidelně lodí jezdí, tak kolikrát jen přibrzdí, pozdraví nebo vše zkontroluje dalekohledem. Prostě na březích jsme stále ti stejní, znají nás, vědí že je vše OK, tak proč alibisticky psát kontroly. Jejich činnost je kontrolována a vykazována jinak. Pokud však na břehu vidí někoho neznámého, okamžitě ke břehu přirazí.

elhierro - Profil | Čt 29.5.2014 14:31:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vydra Lucky >> Konečně zajímavý názor. Já myslím, že dotyčný asi nemyslel uniformu takovou tu v pravém smyslu slova s lampasy atd. Hovoří o identifikovatelnosti, tedy o nějakém stejném pohodlném oblečení v jednotných barvách. Tedy třeba takto. Ani ta kravata by nemusela být, navíc by oblečení vždy mělo odpovídat danému ročnímu období. Na Orlíku je profi rybářská stráž, osobně si jí vážím, mám k ní respekt a vždy jsou ustrojeni tak, že jsou dobrou vizitkou ČRS. Tedy jsme na počátku všech diskuzí. Vše je jen v lidech.