Podělte, se s námi, o své triky a fígle z všeobecného hlediska rybaření

Předci rozdělávali, na břehu veliký oheň,který přilákal jepice a následně ryby.Jakýsi mnich v 17.stol.vyráběl účinný dip,z medu a šafránu.Staří rybáři vypozorovali,že,když jde Volavka,ve vodě,tak rybičky ztrácejí pud sebezáchovy a vrhají se jí k nohám.Začali vyrábět dip z fermentované Volavky. Tohle jsou střípky,které jsem vyhrabal z minulosti.Jestli znáte něco z minulosti,či současnosti,tak se podělte:-)
Autor diskuse: Šámik - Profil , 30.5.2013 všeobecné - ostatní

rybomil - Profil | Čt 6.6.2013 7:16:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šámik - >> Tady si můžeš najít nějakou tu krmnou kuku. Většinou se dá koupit i odpadní krmná, je to znečištěný smetky, provázky, kousíčky dřívek, někdy i sklíčky..... ale to si přebereš a pro házení do vody to neva. Pro zvířata by to bylo horší. Mám to tam kousek, naposledy jsem bral 40 kg nějak květen 2012 za 82 ,- + 4 ,- Kč za papírový pytel. Asi už zdražili ??? Zavážejí i nějaká místa po ČR, ale podle více objednávek, když vezou klasickou závážku. S 1 pytlem přes půl ČR nepojedou.

http://www.kukuricnymlyn.cz/index.php?option=com_co​ntent&view=article&id=12&Itemid=13&lang=cs

MAXXSKATER - Profil | Čt 6.6.2013 0:30:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šámik >> To není špatný, já zase při mokré vysoké trávě beru holinky a v zimě sem tam i kulicha na hlavu. :-)

rybomil - Profil | St 5.6.2013 16:13:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šámik >> v mým případě hodně jemně mletá nebo prosátá strouhanka, mleté obiloviny, prosátý kukušrot, kukukrupice nebo kuku směs pro extruzi, drcená namočená řepka, drcené belgické sušenky různých příchutí, drcené konopí, drcená vařená kukuřice nebo bob, drcená slunečnice, aromata, posilovače, někdy kokos, mák, len, dýžové semínko, ořechy nebo pistácie, kopra melasa, melasa nebo cukr, namočený chléb, rostlinný olej a různá kupovaná nebo vytěžená hlína. Základ tvoří většinou šroty a sušenky a strouhanka. Záleží co momentálně mám a jak moc se mi s tím chce patlat.

knedlicek12345 - Profil | St 5.6.2013 1:56:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

často chodím zkoušet večer ryby jen na půl nebo hodku nebo dvě . a svitící tyčinky dycky když přijdu domu hodím do mrazaku a timhle stylem vydržej na několik dní , ja vim ušetřim par korun, ale šetřim i přirodu určo :D
a asi tak jedinej trik co mam je že, když přijdu vždycky rozhažu na hladinu rohlík, a tak zjistim jestli sou ryby u hladiny nebo u dna. a to funguje, ani když vůbec nesvití a je hnusně.kolikrát i v hnusny počasí jdou líp z hladiny, pač si myslim že je voda u hladiny okyslyčená z deště nebo z větru .znám revír kde sem neviděl nikdy nikoho chytat kapry z hladiny a přitom mě tam jdou skoro vždy líp z hladiny než ze dna. sou zvyklý vyžírat rohlíky co házej lidi kachnám a na tom rybníku se nesmí zakrmovat, takže prostě se na hladinu dostane víc žradla než na dno...

terminator - Profil | St 5.6.2013 0:57:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 5.6.2013 0:38:53 >> Už mi to s tím dipováním došlo. To je jako když se ti postaví na dvě minuty. Ale když zrovna v té době není okolo žádná k...da tak máš smolíčka. Jo a to je ta zkušenost z rybolovu:-)))

GTdpcfix - Profil | Út 4.6.2013 23:54:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šámik >> a to znas? kde je klacek,tam je macek:D

GTdpcfix - Profil | Út 4.6.2013 23:36:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ohrane ale....zmena mista,ryba jista :D osobne nemam rad pojem rybu si vysedet jak tady pise kolega o koment nize!da se tomu jit naproti

Šlapeto - Profil | Po 3.6.2013 23:16:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šámik - >> Píšu to vždy na závěr článku jako hlavní motto převážně mladým, začínajícím rybářům, kteří se nechávají lehce oblbovat reklamními triky.
"Nejdůležitější je při rybaření myslet...."

Nezachrání vás boilie za 600 kilo, když u vody nebudete myslet. A to neplatí jen v kaprařině. Ve stejné míře to platí úplně všude :)

nofish - Profil | Po 3.6.2013 23:12:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šámik >> ale o vánocích si ho vysedíš :-) O to jde. A nejen u kaprů. Jsou prostě nějaké základy lovu, ale část je vždycky o tom vydržet :-) O to jde :-)

Siven Polní - Profil | Po 3.6.2013 22:55:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když ulomím lopatku u woblera, tak dovnitř přidám olovo, zaepoxiduju a mám jerka. No, udělal jsem to jen jednou, ale pstruh kilo dvacet... Asi začnu lámat lopatky aktivně...

Knapík - Profil | Po 3.6.2013 13:33:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám tu jedno aktuální moudro :

Ve Žluté řece doběla nevypereš !

u.x.a. - Profil | Po 3.6.2013 13:26:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Netipa - poslední hrdina MRKu >> na boleny je nejlepší bolení peříčko,vice info.v knize1000+1 rada .

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 3.6.2013 13:23:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už staří mazáci za první republiky tvrdili (a já toto potvrzuji), že nejlepší na marény je cár z bolena

Mates PB - Profil | Po 3.6.2013 12:34:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejlepší nástraha na okouna je oko z okouna.

Darcy - Profil | Po 3.6.2013 8:34:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šámik - >> Na změkčení kuliček se dá také použít plátek jablka, plátky česneku. Představivosti se meze nekladou. Prostě všechno, co kuličkám předá vlhkost, případně i aroma(česnek).

Sven - Profil | Po 3.6.2013 0:47:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šámik >> ještě přidám jednu vychytávku, v reakci na návod na chytání na hladině.
Na vodu s vázkami je lepší montáž z rozstřihnuté smyčky.
Udělám smyčku tak velkou aby po jejim rozstřižení bylo rozpětí konců o cca 0,5 m delší, než je hloubka vody.
Na jeden konec olovo, na druhý větší háček.
Při náhozu zůstane kostka chleba rovnou na hladině a na dno padne jen samotná zátěž.
Z důvodu nebezpečí vázky, udělám před olovem trhací uzel a přes háček navléknu na vlasec, cca 5 cm za něj, kousíček mirelonu. Ten zabrání tomu aby v případě, že se ocitne háček bez chleba, nepadl na dno :-)

rover - Profil | Po 3.6.2013 0:33:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jak píše Sven, ...polévková kulička, ...do krabičky s těmito kuličkami dám den předem kousek čerstvého chleba, a je to.

Sven - Profil | Po 3.6.2013 0:12:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MAXXSKATER >> vydrží delší dobu ale já jsem to pro sychr raději zkrátil :-)
Záleží i na teplotě. Praktikuju to podobně, hlavně u těch do polévky. Do piksly nasypu kuličky, přidám třeba sušený česnek nebo trochu práškového posilovače (big fish, scopex, mandarinka apod.)protřepu, zaleju, protřepu, vyleju :-)

MAXXSKATER - Profil | Po 3.6.2013 0:05:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sven >> Pod to se podepisuji a také to používám. Akorát polévkové kuličky dávám do tekutého koření. Sice moc nechci dělat reklamu, je to zbytečné, dá se tam použít jakékoliv, ale jde o značky Vitana nebo Maggi. Fakt potom krásně voní a na ryby to výborně funguje a mám je kolikrát i třeba rok pak ve skleničce. Určitě to někdy zkus. V oblibě to mají hodně například cejni, ale vezmou to i kapři, líni, plotice, tloušti atd. :-)

Sven - Profil | Ne 2.6.2013 23:56:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dost dobrou a přitom levnou nástrahou jsou polévkové a cerealní kuličky, balení za cca 20,-
Protože jsou křehké a často při nastražování na háček praskají, je dobré je nechat "zgumovatět ".
Nasypeme menší množství např. do plastové lékovky, zalijeme vodou, protřepeme cca 5 sec. a vodu vylejeme. Za 1-2 hod. jsou kuličky připraveny k použití. V zašroubované lékovce vydrží v pohodě a v potřebném stavu několik dní:-)

Smejkyn - Profil | Ne 2.6.2013 20:13:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdarec.Přes léto když jsou ty největší vedra a ryby nejsou při chuti tak je dobré chytat z hladiny na rohlík nebo chleba.Většinou si dobře zachytám kapry a amury.Používám průběžný páternoster s kterým se dá dohodit hodně daleko a záseky sedí líp než přes průběžné olovo.Nejlepší počasí je dle mého názoru před bouřkou.

SlavnýLovecPampalini - Profil | Ne 2.6.2013 11:00:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když se jde na úhoře, napichuju žížalu tak, že jí celou prošiju háčkem, aby žádnej kousek nevyčníval a vyhnul se tak sekům do prázna(úhoři to tahaj za ty konce). Pro líny zas žížalu nastříhám na menší kousky, které po několika nastražuju na háček(zvýrazní to aroma žížaly). Když roste mladé rákosí, vyrvu ze země jeden mladý výhonek a když ho rozloupnu, je vevnitř taková bílá dužnina, která jde krásně napíchnout na háček nebo se to rozmixuje a přidá se to ke kostičkám z lisovaného spařeného rohlíka do stejného sáčku, pak rohlík absorbuje část z této pasty. Je to skvělá nástraha na amury. Když candáti neberou na klasické umělé nástrahy, prošiju kus špeku a vláčím jím(občas to zafunguje). Při vaření boilie přidám do vody velké množství soli, pak stačí nechat pár dní proschnout a může se to uskladnit třeba v uzavřeném kbelíku a nesplesniví. Když si zakrmuju boiliem na krátkou vycházku, tak vždy 2dny dopředu(když jdu v sobotu, tak zakrmím ve čtvrtek) a ten den co chytám už nekrmím a nechám si vždy pár kuliček (jako nástrahu) odmočit do skleničky s vodou, berou pak rychleji. Záběr vždy přichází když nejsem připraven(když jím, piju, jsem otočený, napichuju nástrahu, stahuju druhý prut, navazuju...), takže když chcete mít víc záběrů, dávejte míň pozor :-)

marmyš - Profil | Ne 2.6.2013 6:50:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Smoldy >> Ty policajty použiji úúúúúplně vyjímečně. Jednou možná na to dojdeš,proč.