Rybářské křeslo s nosností 150kg +

Ahoj,chtěli by jsme poradit s výběrem rybářského křesla s nosností 150kg +. Zaujali nás křesla značky Sona a Komet Kopecký. Máte někdo odzkoušené, popřípadě i výrobky jiných výrobců. Děkuji

Milda - Profil | St 20.2.2013 19:47:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybářova žena >> A já bych ti z vlastních zkušeností ten Komet nedoporučoval.Měl jsem(a doposud mám) od nich to "hi-tech" křeslo do 160kg(bývalo značeno "16 C").Možná tu váhu unese,ale nikde není psáno, jak dlouho.
Křeslo se mi líbilo,i když se mi zdála kratší sedací část,ale i tak jsem ho vzal.Nebylo ani tak pro mě, jako pro tátu,který se špatně pohybuje a je pro něj lepší pohodlné křeslo s područkami.
Ty područky jsou opravdu jen na opření rukou v sedě.Nosný materiál je hliník a slabá trubka uchycená krátkými šrouby.Ty područky "šly do kopru" při první výpravě.Tak jsem to oželel,že to jako někdy spravím a použiju silnější materiál.
Pak jsem to křeslo měl párkrát na kratší vycházky u vody a problém nebyl.Jenže pak se mi první den výpravy ve Francii ustřihl šroub,co drží jednu z noh vzadu, já udělal kotoul dozadu skoro jako legendární gymnasta Němov a celou výpravu odseděl na posteli nebo na pařezu,protože sebou opravdu náhradní šrouby nevozím.
Přitom jsem zjistil,že se mi ohnul plíšek,co je u nohy a kterým je noha ke konstrukci připevněna.Až mě překvapilo, jak slabý materiál to je a bez větší námahy ten plíšek ohnu v prstech.
Tak po návratu domů jsem dal druhý šroub a byl chvílu klid.
Jenže po trochu delším užívání se projevil další nešvar a slabina tohoto křesla.Začaly se mi prohýbat nosné trubky sedací části,a to tak,že měly po dnu sezení tvar luku.Pokaždé jsem je musel doma rovnat.Snad ani nemusím psát,že v případě prohnutí pak nešlo křeslo pořádně složit a zabralo spoustu místa.
Ono je totiž u té konstrukce několik problémů,které nikdo při výrobě nezohlednil.Ty nosné trubky sedací části jsou příliš dlouhé a slabé.No a při vysunutí nohou je pak na ně při sezení vyvíjen přiliš velký tlak a je jen otázkou času,kdy se prohnou.A pak se už prohýbají pořád.
Ještě se mě stalo to,že jsem měl loni křeslo trochu z kopce,vyjelo mi uchycení sedací části vpředu z jedné té trubky a tím se z poloviny protrhlo.Ale to se dá říct je má chyba,protože jsem neměl křeslo v rovině.
Nicméně nedej na řeči typu,že tam je duralový kloub ap.A k čemu vlastně je,když z tvrzeného plastu poslouží stejně dobře,když jsou zaklesnuty čelisti do sebe? Varující by měla být i váha.Prostě křeslo této kategorie vážit něco bude,když se udělá ze silnějšího materiálu.Ona je ta váha u Kometu sice líbivá,ale je to slabý materiál a časem to odejde, jak jsem popisoval výše.
Takže jsem na Vánoce tátovi koupil křeslo od Nashe a tam je ta konstrukce někde jinde.O područky se můžeš opřít plnou váhou a stejně s klidem vytáhnout nohy,aniž by se člověk obával prohnutí.Ano, je pomalu jednou tak těžké,ale jak jsem psal,křeslo takové kategorie cosi vážit bude,pokud má vydržet větší váhy.
Nenechat se nalákat na líbivé řeči o českém výrobku a duralových kloubech,tak jsem ušetřil pěkný peníz a mohl ty křesla od Nashe mít už 2.Nu což,chybami se člověk učí, jen ty chyby někdy stojí dost peněz...
Takže pokud bych byl na tvém místě,tak bych bral asi toho Big Daddyho od Nashe,co ti tu byl už několikráte doporučován- http://www.carpproduct.cz/nash/nash-kreslo-indulgen​ce-big-daddy-4480
Já bral verzi Longlegs,protože se tátovi z vyšího posedu lépe vstává k prutům- http://www.carpproduct.cz/nash/nash-kreslo-indulgen​ce-daddy-longlegs-4479

Bogi - Profil | Po 18.2.2013 21:35:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybářova žena - >> Doporučil bych kontaktovat firmu Komet Kopecký. Když jsem byl v lednu v Praze na For Fishing, tak jsem s panem Kopeckým ( teda aspoň myslím, že to byl osobně pan Kopecký ) mluvil ohledně lehátek a říkal mi, že jsou schopni vyrobit i lehátka na požadavek. A bylo vidět, že mu na zákazníkovi záleží. A je teda pravda, že tam měl na vystavení jen jedno, protože tam měl spoustu křesel, ale bylo opravdu pěkný a hlavně s velkým kovovým kloubem.

Calex - Profil | Po 18.2.2013 20:16:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

abcdddd >> Zdar, ty jsi určitě výrobce křesel do 50kg. Tady se hledá křeslo pro CHLAPA. Musíš holt lobovat jinde.:-))

GRUPA - Profil | Po 18.2.2013 20:14:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

abcdddd >> lidi kouří, chlastají, fetují...no a někdo víc jí, to tak nemůžeš brát. Mě taky vadí že někdo ve skvělé kondici leze (pro mě) jako magor po nějaké hoře a pak dalších X lidí riskuje život aby ho zachránili a on to za rok zkusil znovu....

Makrelobíjec - Profil | Po 18.2.2013 19:28:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybářova žena >> tu Anakundu když se tam zaregistruješ tak bude za 2700kč i z poštou ,ale chtělo by to odzkoušet .Za ty prachy z takovyma rozměrama asi nic podobnyho neseženeš .Anakonda dělá kvalitní věci aspon to píšou tady na Mrku .

Makrelobíjec - Profil | Po 18.2.2013 19:19:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybářova žena >> jo taky bych ho chtěl :) jestli ho koupíš tak dej vědět .
Jestlí myslíš toto extreme tak to pro tebe nebude 140kg http://www.sona.cz/shop.php?akce=cisloproduktu&id=2​008021310&name=kresilko-partner-extreme

Já mám Sonu ideal tam je tušim nosnost 130kg a ze starou jsme na tom dělali takovy ty věci a vydrželo takže celkem na měn bylo cca 160kg :)

Marcelino25 - Profil | Po 18.2.2013 19:04:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Makrelobíjec - Profil | Po 18.2.2013 19:02:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybářova žena - >> ahoj mám Sonu již 4rokem a celkem spokojenost .
Mrknite na toto je to snad největší co je nosnost 175kg
http://www.parys.cz/rybarske-kreslo-cusky-giant-cha​ir.php?_ShopSearch[SearchType]=0

GRUPA - Profil | Po 18.2.2013 18:56:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybářova žena - >>
Ahoj

s křesílky co vás zaujaly zkušenosti nemám, ale s křesly co něco vydrží ano. Měl jsem tohle: http://www.parys.cz/zbozi-s-darkem-zdarma-rybarske-​kreslo-zico-maxi-plus-s-transportni-taskou-zdarma.p​hp?_ShopSearch%5BSearchType%5D=0
foto 1, udávaná nosnost 180kg
Je pohodlné a opradu dost vydrží, jeho nevýhoda je ve velké neskladnosti při přepravě. Do tašky na křeslo se vejde plno dalších věcí, což je super, ale je to opravdu strašně neskladná a velká část výbavy. Tak dlouho mě to u skládáni do auta, člunu.. štvalo, až šlo z domu.
Dřív jsem lpěl na pohodlí, ale protože stejně moc neposedím, tak pro mě nemá smysl vláčet takovej trůn. :-) Takže jsem se rozhodl pro menší verzi křesílka. Jsem zvědavej, jak moc bude cítit rozdíl u přepravních rozměrů nového: 66 x 52 x 13 cm a 4 kg, a starého cca 80 x 70 x 20 cm a 8,5kg...
Nové křesílko:
http://www.parys.cz/rybarske-kreslo-visitor-chair.p​hp
foto 2, udávaná nosnost 150kg

Ať ti to hrrčííí.......

Méďa cl - Profil | Po 18.2.2013 17:50:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj já mám 120 a křeslo od nashe je naprosto v pohodě