Zkušenosti s Ebay?

Ahoj rybáři, chtěl bych se zeptat na to, co kupujete na Ebay a jaké jsou vaše zkušenosti? Jaká je kvalita výrobků atd.?

Nedá se opomenout, že nové věci - např. 4x silon a 10 balení háčků - vás s poštou vyjdou na 1000 Kč (v přepočtu) a u nás v našich prodejnách skoro na 3000 Kč.

Zajímají mě vaše ohlasy ohledně tohoto nakupování, jestli je vždy zboží kvalitní a jak jste spokojení s ohledem na velký cenový rozdíl?
Autor diskuse: Fidisak - Profil , 10.2.2013 všeobecné - náčiní, doplňky

poky82 - Profil | Út 26.2.2013 15:20:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na Ebay jsem toho nakoupil dost. Pouzdra, háčky, třpitky , woblery, drobná bižu. Platím pomocí Pay Pal a vše je jednoduché a bez problémů. Jedinej provlém jsem zaznamenal u neznačkových woblerů a třpitek. Jejich chod nebyl ideální. Takže ty už nekupuji. Nejraději nakupuju z Uk. Vše v pořádku a je to tu rychle. Někdy rychleji jak z ČR.

Martinbati - Profil | Čt 21.2.2013 19:17:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mal som mnoho mnohov eci z ebay, od rotaciek, cez plandavky, woblery, jigy atd.. naposledy som objednaval 3D oci na streamre, kvlaita nic moc ale 300ks za 4,5eura no nekup to :D
z woblerov som si ponechal tak 3 druhy, na ktore som nachytal ryby, ostatok vsetko, aze toho bolo neurekom, som predal. rotacky tocili dobre, ale nejako som im neveril, a tiez myslim ze tocili viac vlasec.. chytam len mepps. plandavky pouzivam 3 druhy, aze som ich tiez mal viacej :D cakam este na dve mini 27mm co som objednal za smiesnu cenu, vyskusame co to bude :)
ebay je fasa, za par korun plandavky a woblery, na duhaky s tym chodim velmi rad. ale vela veci tam je zbytocne kupovat..

Pete - Profil | Út 12.2.2013 14:46:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na Ebay nakupuji cca 3 roky drobnosti na rybařinu a focení a všechny objednávky byli vyřízení v pořádku a to např. i z Honkongu. Platím přes Pay Pal a no problem. Zrovna min. týden jsem objednával ze států pletenku na vláčku a i s poštovným jsem na polovině ceny v čechách :-) Jinak jak někdo již psal, je důležité si pořádně přečíst popis zboží...

rs666 - Profil | Út 12.2.2013 8:01:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím, na ebay.de ale i na jiných německých e-shopech nakupuji pravidelně. Používám k tomu http://www.nakupynemecko.cz/. Funguje to následovně - objednám si tam nákup zboží, které jsem si v e-schopech vybral. Oni mi ho nakoupí a zaplatí z peněz, které jsem jim předem poslal. Nechají ho doručit na adresu v Německu pak ho převezou do ČR a pošlou mi ho za české poštovné. Výhody - nepotřebuju paypal, neplatím žádný zahraniční bankovní převod, nevadí že prodejce neposílá do ČR, za více zboží platím v ČR jen jedno poštovné, nevýhody - poplatky na nakupynemecko.cz (na něčem musí vydělávat)

frenkygo - Profil | Út 12.2.2013 0:15:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nákupy z Anglického Ebay provádím několikrát ročně. Většina anglických prodejců nejsou ochotni posílat zboží mimo UK a pokud ano díky ceně poštovného je to hloupost. Doporučuji si tedy najít kamaráda, známého, který bude ochotný nechat si zasílat na svou adresu jednotlivé balíky a ty potom odeslat v jednom do ČR.

Při aukci doporučuji POŘÁDNĚ sledovat co kupujete ono někdy obrázek a popis co je předmětem aukce opravdu nesedí, takže pokud neumíte pořádně anglicky vůbec se do toho nepouštějte... nebo si místo zobrazené pletenky objednáte hotový návazec právě ze zobrazené pletenky apod... ČTĚTE PROSÍM POPIS AUKCE.

Další na co se určitě zaměřte je systém AUKCE ne (buy now) v aukci se opravdu dá nakoupit za neskutečné ceny ALE POZOR na CENU POŠTOVNÉHO ta se musí k ceně přičíst a cenu si určuje prodejce sám !!! takže z krásné ceny 5 liber za 10 sad háčků může být na konci 25...

V případě nákupu přes "známého" je potom reálné použít i systému kup hned kde si můžete jednoduše vyfiltrovat ty kteří mají poštovné zdarma (znovu upozorňuji že 90% všech prodávajících není ochotných posílat do zahraničí !!) a také pozor na zboží koupené v UK ale reálně zasílané z Hong Kongu apod. kde se ale již nad 22€ počítá navíc DPH... (což je potom ranec ale láká poštovné zdarma...) nad 150€ už to je DPH a CLO !!!

Jak se zde píše ochrana kupujících je na straně Ebay i Paypalu (jinak opravdu neplaťte) Výhoda paypalu je že peníze má prodejce hned bez čekání takže odesílá většinou druhý den. Avšak refundace jak se o ní píše není pro anglicky nehovořící nebo nezdatné opravdu problém a budete prokazovat, že se zboží liší apod... (ale jde to).

Držím Vám všem kdo se do toho pustíte palce. Já sám takto nakupuji už delší dobu a jsem naprosto spokojen... ono koupit háčky korda, fox atd... za 30 korun balík se Vám u nás nikdy nepoštěstí, a hlavně mají tam "české novinky" tak půl roku dopředu :D

afjee - Profil | Ne 10.2.2013 20:04:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fidisak - >> Já jsem teď nakupoval věci z Číny přes ebay a spokojenost. Nejednalo se tedy o rybařinu, ale o věci na stolní tenis, ale vše v naprostém pořádku. Ty ceny se vůbec s těmi našimi nedají srovnat a to se jedná o úplně ale úplně stejné výrobky. Celkem mi to trvalo, než jsem došel na to, jak převést peníze na paypal (ano, moje angličtina není na příliš vysoké úrovni), ale nakonec se podařilo a zboží mi dorazilo domů, bez proclení a poštovným zdarma.

nofish - Profil | Ne 10.2.2013 19:52:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fidisak - >> tohle by se ti mohlo hodit, kdybys nakupoval je občas http://www.czechebay.cz/nereg_kup_ted.php

osprey - Profil | Ne 10.2.2013 19:36:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Prozatím Německo, Japonsko. Hlavně navijáky. Z Německa to chodí někdy i rychleji než z českých e-shopů.

Spokojenost s cenami, i když mi nepřišly zrovna top kusy, jaké bych si vybral na krámu, kdybych si mohl zatočit větším počtem navijáků.
Jednání obchodníků velmi seriózní.

Boj při registracích jen mírný. Paypal je fajn, ideální je mít mezinárodní platební kartu a pak je platba o pár kliknutích.

Momentálně není za co utrácet:-))

stizostedion - Profil | Ne 10.2.2013 19:28:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fidisak - >> Ešte pre zaujímavosť k paypal-u, pay pal si berie za každú transakciu %centuálnu platbu(ca 2,5%(nepametám si presne) z celkovej platenej sumy), na ebay-i to vždy znáša predávajúci. Predávajúci si to vždy navýšia, ale to je vcelku jedno sumy za tovar bývajú aj tak oveľa príjemnejšie :-)))
Na niektorých šopoch, kde platíš paypal ti tuto sumu navýšia(lebo ju nechcú znášať na vlastné náklady), samozrejme si na to upozornený pri objednávke.

stizostedion - Profil | Ne 10.2.2013 19:05:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fidisak - >> Z ebay-u kupujem, je to viac menej spoľahlivé. Pred tým ako od niekoho nakúpiš je dobré vždy si pozrieť jeho tzv Feedbback. Sú to vlastne ohlasi od kupujúcich a spokojnosť s celkovou transakciou. Za menom predávajúceho je počet jeho celkových hodnotení, po kliknutí na toto číslo sa ti otvorí Feedback profile predávajúceho.
Detailed seller ratings - (to sú tie hviezdičky, čím viac tým lepšie) spokojnosť s opisu tovar, comunikácia, čas pokiaľ je balík doručený, výška poštovného.
Recent Feedback ratings - základný feedback sa počíta v %, 100% je super predávajúci, čím nižšie tým horšie a kúpu si treba kvôli prípadným patáliam rozmyslieť. Následne si môžeš pozrieť hodnotenia od užívateľov.
Pri podvodoch si e-bay-om a respektíve paypalom chránený, ale vykomunikovať to je vždy najprv na tebe, až keď komunikácia zlihá rieši to po tvojom avíze e-bay/paypal....

S&F - pescador - Profil | Ne 10.2.2013 17:02:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na eBay nakupuju poměrně často. Do aukcí nechodím a kupuju pouze Buy it Now.Osobně mě taktéž vyhovují ceny a hlavně koupím věci o kterých tady není ani potuchy.Podotýtám,že ještě za opravdu solidní cenu.K předraženým věcem našich obchodníků se raději nevyjadřuji. I dražší zakázka která jde přes vyhlášenou Poštu 120 v Praze vychází po zaplacení CLA a vůbec všech poplatů stále méně jak u nás v ČR.

mrkef - Profil | Ne 10.2.2013 16:54:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PayPal si to převádí rovnou z karty ... nemusíš na účet posílat nic .. je to automatické. I některé shopy u nás na to pomalu najíždí. Je to neskutečně komfortní a hlavně ... je platba provedena ihned.
Na EBAY nakupuji velmi často ... a jsem sakra spokojený .. :o))
protože ten přístup ... ty ceny .. :o))

Obrfišlař - Profil | Ne 10.2.2013 16:31:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fidisak - >> já hlavně kupuji na ebayi značkové věci. Některé značky jsou levnější a některé dražší podle různých zemí. Například na UKebay je levnější Daiwa atřeba JRC, ale naopak Shimano, Nash je dražší. Většinou jde o to, co chceš koupit a chce to hledat. Jsou také různé záruční doby - v UK je 1rok. Já osobně nakupuji nejen na ebayi, ale také v různých německých, italských, anglických eshopech a musím říct, že jsem zatím se všemi obchody spokojený.