Přívlač - jak na to?

Přiznávám, v posledních týdnech jsem se stal vláčkařem z donucení - v Moravskoslezském kraji jsou všechny nedravé ryby hájené - a mně by to prostě nedalo, si celý měsíc nezachytat. Nakoupil jsem tedy gumy, woblery, lanka apod., ale ať to tahám jak chci, rybám se to asi nelíbí, nebo co... Dá se s tím něco dělat? Mám to tahat pomalu, nebo rychle? Nebo gumy rychle a woblery pomalu...? Fakt nevím, poraďte mi prosím aspoň pár základních postupů.
Autor diskuse: Myš - Profil , 10.11.2012 dravci - techniky lovu

P!F - Profil | Čt 15.11.2012 23:31:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> 6m 45sec, sleduj tu pracu kolien a uc sa. Jasny dokaz ze pruzenie ma podstatne vacsi zaber nez len stuky.

http://www.team94.fr/rubrique/videos-de-peche

bart.bm - Profil | Út 13.11.2012 14:01:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Myš - >> dnešní vláčka gumy 10cm a wob 9cm jen se toho nebát ono to příjde samo.nej bylo pomalé vedení bez cukání jen se vrtěl ocásek.když jsem pocukával tak si toho nevšímaly ludry :)))

bart.bm - Profil | Po 12.11.2012 20:09:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nějaké woby a pladule

bart.bm - Profil | Po 12.11.2012 20:09:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tady jsou gumy pravítko má 17cm

Martinbati - Profil | Po 12.11.2012 11:24:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Myš - >> gumy su vyborna vec, ale je ich tazsie vodit ako woblery ci rotacky. skusim ti trocha poradit. woblery si kup po jednom vo farbe ostrieza, a nejaky natural vo farbe nieco ako S silver, od rapaly, proste obycajna strieborna rybka-tmavy chrbat strieborne telo, biele brusko, ked otrhnes, kupis dalsie :) rapalky su super, i ked trocha drahsie. musis vediet aj asi aka ryba sa tam vo vode nachadza, ked chces stuku neboj sa kupit aj vacsi vobler 10cm, ona si s tym poradi hravo. ked su tam jalce ostrieze, kldune tak 6cm, obcas to vezme aj stuka a budes mat viac zaberov ako na vacsi wobler. dalej si kup po dve rotacky, je tu klasika strieborna a zlata farba, zalezi podla velkosti ryb co chces chytat, mozno taka 1tka velkost bude univerzlna, snad mas na to prut s ktorym to utiahnes, rovnako tak woblery. takze rotacky po dve zlate a strieborne. ked na stuky chces tak kludne velkost 2 ci 3, dobre su od mepps long aguila. tiez aj gumky dajake si kup, pre zatiatok nejake kopytka od relaxu 5-6cm, farba tmavy chrbat svetle brusko, dobre su aj s tymi trblietkami. jig podla hlbky a prutu co mas, aby si citil ako ta guma skace po dne a tak aj zaber aby si spozoroval. napr do hlbky 1-2m 2g, do 3-4 3g, do 5m 5g, mozes sa riadit aj tym kolko m hlbky tolko gramovy jig :D pozeram ze by to mohlo aj sediet, teda ak mas dost citlivy prut.
tahaj to poskakovanim po dne, nahods, nechas vyklesat na dno a popotahujes s prestavkami, ak tam ryba je tak daco by si chytit mal, kldune kup aj nejake smacky, je to vyborna gumena nastraha.
tiez chlapci maju pravdu, najprv si precitaj temy co uz su, a tak sa pytaj co dalej, nech sa dari :)

dbpRapala - Profil | Po 12.11.2012 10:13:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zde vkládám svou top nástrahu, na všech vodách. Hodně štěstí u vody.

siri - Profil | Po 12.11.2012 0:14:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ha, ta low cost cesta s gumama ma podle mne jedno uskali: ono se zda, ze jsou nejlevnejsi a tudiz jejich ztrata tolik neboli, jenze ve vysledku se jich kolikrat pak urve za vic penez (tim spis, ze jdou dobre ke dnu, kulate hlavicky se rady zatnou mezi sutry a clovek trha a trha...). A i jinak je prace s nimi narocnejsi, pro cloveka, ktery nema praxi a chce obcas taky chytit rybu. :) Tady bych snad uz spis doporucil zainvestovat do tri slusnych rotacek (treba Mepps), kusu levnejsiho vlasce (aby to tolik nebolelo, az ho clovek bude zkroucenej vyhazovat), no a jit k vode, tahat je tak, aby se pokud mozno vyhnuly vazkam - a nez bych je utrhal, verim tomu, ze by se neco caplo... :) Je to tedy zatim jen takova moje teorie, letos jsem se trosicku vratil k vlacce, taham zatim prakticky jen ty gumy, neco jsem na ne i pochytal, ale o tomhle ted uvazuju uz nejaky cas. :)

minoq - Profil | So 10.11.2012 21:32:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tu si môžeš stiahnuť videjká s prívlačou
http://fishingfilms.ru/3817-drop-shot-bez-sekretov.​html
alebo tu, sú tam základy s bratmi Ščerbakovými,
http://fishingfilms.ru/izdr/azbuka/

dbpRapala - Profil | So 10.11.2012 20:55:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravim, jestli mužu doporučit, tak mě na všech vodách perfektně funguje wobler rapala shad rap fire perch, tahej ho pomalu, s častými změnami rytmu. Ať se něco podaří, Petrův Zdar

Červené karty: nhgjhgjhgjghj