Boilies - 5kg levného nebo 2kg kvalitního? - co se víc vyplatí?

Ahoj. Co zvolit? Raději 5kg levných boilies nebo 2kg kvalitních boilies? Cena je pak skoro stejná.Jde o to co bude šlapat lépe. Pokud 2 kg třeba Spicemana budou šlapat lépe,než 5 kg třeba Shrimpa při stejný ceně,tak není co řešit. Nebo je tu možnost krmení třeba Shrimpem a chytat na Nutric Acid. Tak jaký máte názor?
Autor diskuse: jaryn82 - Profil , 30.7.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

agig - Profil | Čt 9.8.2012 12:00:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jaryn82 - >> Ahoj já bych se levnějšího boilie vůbec nebál koupil bych 5 kg levnějšího 2 kg bych si odsypal kup si dva druhy boostru cena 300 kč nalož boilie do boostru alespon na týden a máš našláplí boilie jako bejk a 3 kg krmného a jsi v poho já to vždy takto řeším a šlapemi to v poho ;-)

Michal Kučera - Profil | Po 6.8.2012 18:19:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jaryn82 - >> podle mě je ta otázka trochu nešťastně položená, protože předpokládá, že levné koule jsou nekvalitní a drahé kvalitní. Pro mě dražší koule znamená větší podíl dražších přísad, zejména enzymatickým mouček a tekutých i sypkých extraktů a atraktorů. Levnější koule méně těchto složek a více klasických přísad, jako jsou tříděné rybí moučky, objemové přísady, ptačí zoby atd. Takové boilie není méně kvalitní, ale pouze méně atraktivní. A z toho vychází i odpověď. Jsou situace, kdy je mnohem lepší mít 1kg atraktivnějšího boilie (chladná období, období s minimem záběrů, cílené chytání větších ryb,...) a naopak situace (dobrá aktivita ryb, velké vody, řeky,...), kdy je lepší mít více kg méně atraktivního, ale stále kvalitního boilie (nesmí to však být plastelína)...

Jiří L. - Profil | St 1.8.2012 9:10:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

suché složky do boilí pořídíš v obchodech za pár kaček ( nesmí to být rybářský obchod- to dá rozum) a aminokyseliny-amidy-aminy- proteiny- ( za které vlastně platíš ty nejkrutější peníze v boilí) tak když se člověk zamyslí, tak zjistí, že je seženeš úplně zadarmo -

rover - Profil | St 1.8.2012 8:36:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jaryn82 - >> Máš i jinou možnost, Single hook baits, ...samostatnou nástrahu. Např. na Labi to funguje bezvadně, jen se nebát.

Hrdobec - Profil | St 1.8.2012 2:40:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vsadil bych na kvalitu,ale jak již bylo napsáno tak tu nikdo nemuže rozeznat. Leda tak dedukovat dle ceny,čimž se ukazuje,že jsme banda dementů co se nechá opít rohlíkem bo dráhý znamená kvalitní :-)) Myslim si,že neni třeba povyšovat kapra na doktora věd,ten sežere to samý co jeho suchozemská odnož,tedy prase a téměř všechny výmysli spojený s jeho lovem vznikaj jen a jen kvůli kšeftu,tak to jen aby v tom měli jasno mladí a nadějní kapráři :-)

svacall - Profil | Út 31.7.2012 23:32:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ja bych chtel jen vedet jak poznate to kvalitni boilis. :) :)

Jiří L. - Profil | Út 31.7.2012 21:43:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jaryn82 - >> sojová mouka odtučněná polohrubá- ,kukuřičná mouka polohrubá,- kukuřičná krupice,- pomletá řepka,- pražené pomleté konopné semenko,-sušené mléko,- kokos strouhaný ,- jako aminy a amidy dávám sušený hmyz který rozdrtím ( používám mouchy z mucholapek)- kuřecí játra- švestkové povidla - vejce a ujišťujitě že ti to bude jezdit všude a jestli NE- tak se mě ozvy a já ti to ukážu, že to opravdu funguje. Já nedělám žádné tajnosti- jen mě vyloženě štve- jak každý dělá tajnosti a lidi kupují šity za 400 kč/kg. Přitom je to velmi jednoduché. Čus

FOUSATEJ HAT - Profil | Út 31.7.2012 20:48:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jaryn82 >> Tak to bych řešil cca 3-4 kg a krmil bych hlavně u montáže, třeba PVA pytlikem, a naboostrovanejma kulema, a třeba ze dvě hrstky bych dicky rozhodil při náhozu ještě jen tak do ééteru. jo a já teda krmim tim, na co chytám. Tam je výhoda že to tam už znaji :-)

Jiří L. - Profil | Út 31.7.2012 20:01:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ploticee >> ahoj- plně stebou souhlasím- mám úplně stejné zkušenosti- a dokonce jsem na jedné výpravě chytal s kámošem- on na boilí za 420 kč/1kg a já na vlastní cca 60 kč/ 1 kg a výsledek první den nikdo n ic- druhý den já 4 kapry od 7-12 kg. kolega 1 jízda a vyřezaná ryba- 3 den já 8 ryb 6-11,5 kg - kolega 1 kapr 8 kg a jedna parma- chytali jsme od sebe cca 30m. tak, že je to opravdu otom jestli kapr žere a je tam- a když nebude žrát a nebude tam- tak můžeš mít koule třeba za 1000 kč/kg a neuvidíš jízdu. čus

willIam - Profil | Út 31.7.2012 12:43:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Občas i levnější boilie přechytá to dražší ale je lepší volit zlatou střední cestu. Teď mam koulí obrovský množství ale třeba tohle mě zaujalo: http://www.rybarstvistodulky.cz/eshop/index.php?a=d​etail&d=1454&PHPSESSID=he0jgc0kksmt10sv96gmnql4c1

Fishky - Profil | Út 31.7.2012 10:47:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jaryn82 >> Říct, že to není o koulích by byla lež. Rozdíl je uplně ve všem - tvar háčku, materiál návazce, jeho délka, typ a váha olova, barva vlasce, způsob a druh krmení... (natož druh boiliesu) - pro mnohé jsou to kraviny, pro ty co u vody tráví hromady hodin a dali si čas s tím to vyzkoušet - v tomhle mají jasno... ale pokud začínáš a hledáš způsob "jak chytit kapra", pak je lepší ze startu vyladit ty velké věci, které mají mnohem větší vliv na záběr, než zda budeš chytat na kouli od Tandemu či od Solaru.

Fishky - Profil | Út 31.7.2012 10:38:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jaryn82 >> kaprařina není o krmení, ale o hledání. Jak začneš cítit, že tohle je to místo a tady to půjde, bude ti stačit hrst nástrahy a nebudeš potřebovat řešit, jestli jí tam nahážeš dvě či pět kilo a zda to bude stačit.

TWIN 69 - Profil | Út 31.7.2012 7:58:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jaryn82 - >> Ahoj,otázka je jednoduchá.Je to stejný jako kdybys se ptal,jestli mám sníst 5 kilo kabanosu,nebo 2 kila kvalitních steaků.Takže za mě jednoznačně vzít 2 kila těch kvalitních.
Ať se TI daří šohaju.

Fischlař - Profil | Út 31.7.2012 0:51:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zkusil jsem koupit krmné boilies a k tomu za stovku booster a pořádně je prolil několik dní před chytáním. Na chytání jsem si koupil pár kuliček dražších, ale stejnou příchuť a taky je nadipoval tím stejným. No a taky to jde. Jednou ti bude fungovat to a pak zase ono, taky záleží jestli projeví ryby zájem a jestli jsi na správném místě, kde ti to budou žrát. Jinak na kratší chytačku mám dobré zkušenosti s peletama, které se rychleji rozpadají. Můžeš zkusit jeden prut na boule a jeden na pelety, abys viděl, co půjde líp. Většinou to takhle praktikuju a pak se stalo, že jsem na peletu chytil dva kapry nad 70 na obyč. svazovým revíru a na boule kapříky do 50.

roxetaj - Profil | Po 30.7.2012 23:52:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když jsem začínal s boilies na stojáku , tak jsem si kupoval obyč. Richworthy za +-200,- a stačilo mi to . Krmil jsem vždy z jara 2-3kg boilies a docela to takhle asi 2 roky šlapalo . Je tedy fakt ,že jsem na svůj flek jezdil pravidelně víkend co víkend a po každém úlovku jsem krmil dál . Když jsem v neděli odjížděl , tak jsem znovu vypráskal půl kila na určenou pozici a další týden chytal jak ďábel . Fungovalo to jen do doby, dokud se na revíru neobjevili kapraři , kteří používali "kvalitnější" boilie,než jsem měl já . Má intenzita záběrů se postupně snižovala , až mě to donutilo přejít na jejich styl . Tedy radši krmit a chytat na 2 kila kvalitních boilies , než namrskat 5 kilo levných koulí a čekat na zázrak . Ono když si to vemeš , tak 5kg boiliesu , to už bude něco koulí ve vodě :) . Přeji hodně úspěchu . PS : tohle je jen můj poznatek a zkušnost , nejsem žádná kaprařská kapacita .

pjarmil - Profil | Po 30.7.2012 23:28:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jaryn82 >> sz

Jakuza - Profil | Po 30.7.2012 23:18:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jaryn82 >> Potom bych se nebál i levnějších koulí. I přesto je tady zase to ALE... Pakliže budeš navštěvovat stejné místo vždy o víkendu, tak to začíná být podobné dlouhodobému lovu a tam už je lépe zvolit boilie postavené na kvalitních komponentech, čímž rybu přiměješ vracet se na tvůj flek a zdroj potravy vyhledávat.