Váš názor na adaptovaného pstruha duhového

Zahájení je za dveřmi moje otázka zní jakou váhu má pro vás chycení loňského popíchaného a vychytralého pstruha duhového ? Má pro vás stejnou váhu jako čerstvě nasazený a hloupý granulovaný stříbrně lesklý duhák s nedorostlýma žaberními oblouky a zakrnělímy ploutvemi. Já osobně pouštím potočáka , tak loňského adaptovaného duháka ,ale na zahájení si ty tři stříbrnáci vezmu. ( jinak pro rypáci za rok zmasím cca15 ks duháka ). Těším se na vaše názory.
Autor diskuse: petrhod - Profil , 1.4.2012 muškaření - ostatní

Kkubek - Profil | Po 16.4.2012 14:58:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No duhák který přežije rok ve vodě a nikdo ho nechytí, to už je cenná ryba. On umí být hodně opatrný. Tohle se nedá vůbec srovnávat s čerstvě vypuštěnými pstruhy. Takže pro mně je na prvním místě velký lipan, pak velký přírodní potočák, siven, nebo duhák který přežil jednu sezónu a krásně se vybarvil. A až nakonec vypouštěný duhák. Není to prostě ono. Ale i tak potěší.

seko - Profil | Út 10.4.2012 3:53:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Premna potocak alebo duhak ma rovnaku vahu.Su to ryby ktore si vazim.A z duhaka blbeho granulaca spravily rybary a este ho aj zdegenerovaly.Pritom to je krasna bojovna ryba.

Výr - Profil | Čt 5.4.2012 12:20:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...nie je dúhák....ako Dúhák

Pstruh27 - Profil | Út 3.4.2012 11:18:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

petrhod - >> No, tak každoročne tých "adaptovaných Duhákov" pár chytím. A ako s nimi naložím - ako kedy - niekedy ho pustím, niekedy vezmem. Pri enormnom tlaku na naše pstruhovky ma vôbec udivuje, že nejaký Duhák vydrží vo vode dlhšie ako 2 týždne.
Samozrejme - je to živý tvor, ktorý si zaslúži úctu, ale keď si chcem nechať rybu, tak je to Duhák, alebo Sivoň a či je adaptovaný alebo čerstvo vysadený - neriešim.

Antares - Profil | Po 2.4.2012 23:28:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Samozřejmě potočák a lipan co by domácí obsádka v pstruhových revírech v co nejvyšším procentuálním obsazení by byla paráda. Jenže, nevím co by v revíru bylo, nebýt uměle chovaného duháka. Náklady na odchov a povaze duháka přizpůsobit se skoro všem podmínkám, z něj dělají top 1. pro vysazování do pstruhových revírů. Bohužel, taky bych tam rád viděl nádherné potočáky a lipany. V tomto případě je těžké rozhodování, za balík peněz vysadit ,,pár,, lipanů či několika násobek duháka.

Butchi - Profil | Po 2.4.2012 18:03:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Duhák, bojovná a silná ryba, ze které se dělá vodní slepice a ten nejhorší póvl.
Násaďáků s okousanými ploutvemi a vyblutými barvami je mi v podstatě líto, na mém jídelním stole nemají vzhledem ke kvalitě masa místo.
Myslím si, že v jeho domovině nemá nikdo potřebu ho snižovat. Jako obvykle za to může člověk.

Pro mě je to velice vděčná ryba, které si vážím, a to z následujících důvodů:
1. Zachrání potočáky, protože si místo nich lidi vezmou duháka
2. Vyblbnu se na něm i já, pokud chci maso, a nemusím mít žádné výčitky
3. Když v té vodě vydrží aspoň rok, je to téměř plnohodnotná ryba, co se stavby těla a bojovnosti týče.
4. Vysoký challenge faktor - oházený duhák je sviňa vychcaná, která se nechá hodně dlouho ukecávat.

Nikdy to pro mě nebude náhrada potočáka a lipana. Ale podle mě je na zpestření rybí obsádky velice vhodný.

kakr - Profil | Po 2.4.2012 12:56:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Duhák, stejně jako kapr je rybou konzumní, ke konzumaci určený. Není problém jej "vyrobit" a nasadit v jakémkoli množství a velikosti.
Ještě schází zahájit petiční akce za Pd50 podobně jako K70.......

Faktem je, že nezkonzumovaný duhák se velmi rychle adaptuje na podmínky v dané vodě (hlad je sfiňa) a ojedinilé úlovky velkých duháků jsou pěkným zážitkem.

TOKR - Profil | Po 2.4.2012 12:36:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nějakého nasazeného duháka od nás z rybníka si i vezmu, ale na řece či na potoce, je pro mě automatické ho pouštět, ano možná si někdo řekne proč to ten člověk dělá ?! ale pak tu napíše, že si váží duháka, který je již vzrostlý, vybarvený, bojovný a krásný. Je tu jedna jedna věc, na kterou zapomíná, pokud toho duháka sežere již jako čerstvě nasazeného, nikdy mu nevyroste... to je snad dané i když dotyčný má jen základní školu...( a kecy typu, když ho nesním já tak ho sní jinej, snad do tohoto století nepatří)

jasommato - Profil | Ne 1.4.2012 22:43:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

duhak je na jedlo ale je pravda ze ten co si rocik dva odzije v rieke je us nieco vysie ma totis ovela lepsie masko neni citit tym borelom z chovu takze ide za granulakom do kosicka a zjem si ho sam :-)
duhak sa nasadza abi sa zjedol v rieke je prospesny len tim ze je hlupejsi ako potocak a tedasi ho rybari nachitaju a o to veci klud ma potocak ktori do vody patri

Mates PB - Profil | Ne 1.4.2012 19:09:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Duhák mě neuráží, mám ho rád, je tu pro to abych ho snědl. No mercy.

Hody - Profil | Ne 1.4.2012 14:22:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

petrhod - >> Loňský duhák už dokáže být pěkný mazák a s nasazeným se nedá srovnat kvalita masa je taky někde jinde.Za rok zmasím celkem 20 ks duháka a to pro moji potřebu stačí.

Mrknato - Profil | Ne 1.4.2012 11:11:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jiří Š. >> Když porovnáš chuť čerstvě vysazeného granuláče, s granuláčem po 1/2letém pobytu v revíru a echt potočáka, tak potom teprv poznáš, oč přicházíš.

chrostik3 - Profil | Ne 1.4.2012 10:12:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tomudle se nic nevyrovná.Chytit,zdolat a PUSTIT velkého potočáka chce dobrou mysl a zdraví rozum.K tomu dospěje jen málo jedinců.Je to jen pro dobrý pocit a nic víc.
47 z MP Ohře.

Jiří Š. - Profil | Ne 1.4.2012 9:33:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

petrhod - >> duhák nikdy nebude potočákem a nebude původním druhem tudíž když ho necháme v řece tak zabírá místo potencionálnímu potočákovi, ale pokud vím že v té řece už fakt nic jinýho není tak bych to puštění zvažoval