Medium feeder s rychlou akcí

V současnosti mám feeder Jaxon Syrius 360 (do 60g) a jsem s ním maximálně spokojený. Bohužel už se neprodává a já hledám k němu ještě druhý proutek, abych mohl feedrovat na 2 pruty.

Prut by měl být medium (do cca 90g), 360 nebo 390cm dlouhý a upřednosňuji rychlé pruty. Rovnou jsem vyřadil z výběru Shimano, protože jejich pruty mě neoslovily a v cenové relaci do 2tis. nenabízí pro mě nic zajímavého.
Naopak mě zaujaly feedery od Mikada, jak cenou, tak i tím, že většina z nich má v základu 5 špiček, ale informací o zkušenostech s těmito pruty je jak šafránu. Dle popisků požadavky splňují tyto modely:
Mikado Sensual Feeder
Mikado Tachibana Feeder
Mikado NSC Feeder (spíše už heavy)

Pokud máte někdo zkušenost s jinými feederovými modely od Mikada, prosím podělte se s námi o ně. Případně pokud víte o nějakém dalším feederu, klidně jiné značky (Mivardi, Garbolino,...) do 2tis., který by splňoval mé požadavky, budu rád, když jej uvedete také.

Pro úplnost dodávám, že chytám spíše na malých řekách, kde proud není příliš velký, řeky typu Berounka nebo Sázava.
Autor diskuse: Kubiik - Profil , 21.2.2012 feeder - náčiní, doplňky

Soulfish - Profil | St 22.2.2012 7:45:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kubiik - >> přesně za 2000 jsem pořídil spro inspiration feeder MH ( tady je srovnán s daiwou http://www.chytej.cz/duel/44/spro-inspiration-feede​r-vs-team-daiwa-heavy-feeder/ )
a prut je to solidní. Využiješ ho jak na stojáku tak na řece, sílu má na rozdávání. Parmy v proudu bez problémů..Vůbec lov i v silném proudu je s tím v pohodě. Zvládneš s tím odhazovat i 90g olova a nemusíš se bát do toho prutu opřít.
Abych jen nechválil, tak jsou 2 věci, které mně na něm vadí a to:

1) abych vybral slušně vyvázaný prut, tak jsem musel prohlédnout asi 4 kusy (přes eshop bych teda nekupoval)

2) špičky nejsou ocejchované (nicméně rozdíl v tuhosti je opravdu znatelný) a jsou různě barevné - sice jsou barvy výrazné, ale osobně mám nejradši takovou ala shimano

pokud bys chtěl nějakou fotku, tak si řekni, odpoledne/navečer případně nafotím a nahraju

přeju šťastnou ruku při výběru

plavan - Profil | Út 21.2.2012 19:56:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kubiik - >> než se rozhodneš, tak bych ti vřele doporučil návštěvu VIPY v Újezdě. Jak Garbolino, tak i Trabucco vyjeli s feederama do dvou tisíc ve velkém stylu. Jasně, že rukojeť atd. není na stejné úrovni jako u prutů za čtyřku, ale poslední dobou se blanky prutů strašně zlepšily. Když jsem na výstavě viděl třeba Trabucco Antrax Pro Feeder 360MH za myslím 16 stovek, tak jsem dnešním začínajícím feederařům záviděl. To není myšleno na tebe. Koupit prut s rozsahem blanku od cca 30-90g , o váze cca 240g a svižností jak pruty za bůra před šesti lety za bratru nějakých 16-1800 korun bylo kdysi úplně nemožné.
Stejně tak Garbolino, ale to v současné době těžko někde osaháš, leda koupit nablind. Využij té možnosti, že Trabucco máš coby Pražák nadosah a běž si ho osahat.
Zkusím pohledat nějaké fotky od toho Antraxe. Trh s feedery za poslední dva tři roky hodně pokročil a toho Syriuse, i když je to výbornej prut, těmito novinkami doženeš. Teda myslím si, že to tak budeš cejtit. Feedery za 5 tisíc zůstávají poslední roky dost stejné, tam už se toho moc vylepšit nedá, ale v těchto nižších třídách je progres jako bejk. Nezaobíral bych se starými modely.

Sven - Profil | Út 21.2.2012 14:01:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kubiik - >> Možná by tvé požadavky splňovalo Mikado Taurus 360/90.
Je dostatečně rychlý a silný na přesné nahazování ale zároveň díky jeho parabolické akci, je s ním i příjemné zdolávání.
Je to takový všestranný dělník za mírný peníz. Design nikoho neurazí ani neomráčí.
Preferuju na prutech tvrdý korek a tyto pruty mají měkký. Proto se u mě neohřály.
Ale třeba to někomu vyhovuje víc. Pořád je to lepší než mechovka.

Mojo - Profil | Út 21.2.2012 13:03:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, Mikado dělá dobré pruty. Já jsem měl ve své "stáji" ten NSC Feeder a potom Taurus. To NSC je podle mě o něco lépe zpracované, alespoň mě víc sedla ta rukojeť. Ale ten Taurus by lépe splňoval Tvé požadavky, mám pocit, že je na odhozovce do 90 ti gramů a ten NSC má fakt už 120 gramů. Ale já bych se toho M/H nebál - když máš prut do 60 gramů, koupil bych naopak ten silnější, protože tím pak pokryješ širší škálu možností. S Jaxonem můžeš chytat třeba u břehu, ten druhý poslat někam dál do proudu, nebo ho využiješ, když poteče víc vody, a to se někdy hodí, mít po ruce něco pevnějšího... Ten prut by to měl ustát. Já jsem je oba používal na Vltavě a Otavě, a zvládaly v pohodě. Myslím, že mě ten NSC stál o kapánek víc než dva tisíce, ale možná už se někde dá sehnat i levněji. O Mivardi nic nevím a Garbolino jsem měl jen picker. Já osobně bych šel do toho NSC.